Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Exclusiv cristoiuTv. Avocatul Poporului a demonstrat că tema legii pensiilor speciale este exclusiv electorală

Avocatul Poporului a confirmat, duminică seara, la cristoiuTv, că parlamentarii au făcut în mod deliberat și în interes exclusiv electoral o legea a pensiilor speciale neconstituțională.
„Să vă explic ce au făcut în această lege. Ei au spus că taxează pensiile care sunt peste un anume cuantum. Taxa aia nu e taxă, în realitate este o impozitare. Dar știți cum au făcut? Au făcut o dublă impozitare. Adică, au stabilit această taxă pentru pensiile între 2000 și 7000 de 10 la sută, mai mult după, de 85 la sută. Dar impozitul inițial de 10 la sute, pe care orice pensionar din România îl plătește, nu l-au șters. Haideți să ne gândim la majoritatea celor cu aceste pensii. Militarii în rezervă. Ei nu au pensii foarte, foarte mari, sunt undeva până în 5000 de lei. Oamenii ăștia vor plăti un impozit de două ori. Pe urmă, când stabilești un impozit progresiv, problema este că nu poți să extragi numai o categorie și lor să le aplici acel impozit progresiv. Sincer vă spun, eu cred că în Parlament au știut exact ce fac. Poate unii nu au știut, dar vă dau în scris că unii au făcut-o special, să fie siguri că legea va cădea la CCR. Imediat după vot, reprezentanții tuturor partidelor au spus: Să vedem la Curte, să vedem la Curte”, a explicat Renate Weber.

Invitata a adăugat că la acest tertip au recurs toți parlamentarii, inclusiv cei care îi cer, astăzi, revocarea din funcție: „Au transferat responsabilitatea pentru o reglementare corectă, justă, constituțională de la ei la Avocatul Poporului la ÎCCJ și la CCR. Or, asta nu mi se pare corect. Nu e corect să-ți vezi numai interesul electoral și să vinzi asta electoratului. Vinzi între ghilimele, că nu vinzi ceva adevărat, ci iluzii”.

Ion Cristoiu, realizatorul emisiunii, a întrebat-o: „Dar de ce ați semnat? Puteați să nu o faceți, că doar aveți și dvs. grijă de imaginea pe care o aveți”.
Avocatul poporului a mai arătat un lucru, că nimeni nu vorbește de pensiile mici și că acestea vor rămâne tot așa: „Au făcut o manipulare punând toate tunurile pe pensiile de serviciu și au apelat la un instinct primar. Ura asta este, un instinct primar. Retrăiesc perioada Brexit. Tot așa s-a făcut, cu jumătăți de adevăr, cu minciuni, până când lumea a votat și a vrut să iasă din UE. E foarte ușor să manipulezi, mai ales când ai și presa de partea ta.
Lumea nu vrea să vadă următorul lucru: Dacă elimini pensiile acestea- de serviciu, speciale, spuneți-le cum vreți-nu asiguri creșterea pensiilor oamenilor amărăți. Au mutat accentul de pe o temă pe alta. Una o ignorăm, pe cealaltă o dezbatem continuu. Ca să nu mai vorbim de minciuna teribilă care circulă peste tot, că Avocatul Poporului are pensie specială. Nu, eu și adjuncții mei nu avem nicio pensie specială sau de serviciu, e pe contributivitate”.

În legătură ci modul în care s-a luat decizia, că nu a luat-o Renate Weber singură, aceasta a explicat: „Am avut o ședință de conducere, cu șefii de compartimente și cu toți adjuncții mei. După ce am văzut toate motivele de constituționalitate, am zis: Acum, pe oprtunitate, ce facem, sesizăm sau nu sesizăm? Nu a fost unul care să spună, chiar și cu jumătate de gură, să ne mai gândim. Sigur, totul cade pe mine, dar asta este funcția, este unipersonală, dar eu nu mă sperii, fac ce am de făcut”.

Ca o dovadă a inconsecvenței, dar și a jocului făcut de PNL, care a aruncat toată vina pe Renate Weber, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat duminică: „Singura excepţie pe care o văd în această privinţă este pensia militarilor, care are un istoric al ei, într-adevăr, încă din vremea lui Cuza. Are un mod de calcul aparte şi care în mod evident trebuie să fie exceptată de la orice discuţie pe care o facem în general cu privire la pensiile speciale. Eu rămân la părerea că aceasta este singura categorie”.

Imediat după vot, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat că pensiile militarilor nu sunt speciale și că, de la Cuza până în prezent, ei au beneficiat de pensii de serviciu, teză preluată imediat de Violeta Alexandru.
Emisiunea la care a fost invitată Renate Weber o puteți urmări aici:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Exclusiv cristoiuTv. Avocatul Poporului a demonstrat că tema legii pensiilor speciale este exclusiv electorală”

  • Câtă vreme vom avea Statute diferite (cele care reglementeaza drepturile si indatoririle) dar Lege de salarizare UNITARĂ vor apărea probleme privind pensiile pentru că undeva trebuie să faci diferența!!!

    Diplomatului aflat la post nu ii platesti salariul complet (că, de, Lege Unitara a salarizării și el primește indemnizatie in tara respectivă).
    Militarului îi tai dreptul la grevă si nu ii faci contract de muncă să poată să își negocieze condițiile pentru că vrei să fie la dispoziția ta 24/24.
    Ce e interesant e că mulți invidiază „pensiile speciale” dar nu se vorbeste de ce apar ele.

    Vrei pensie speciala? Ti se pare misto? Te faci frumos judecator sau diplomat, pilot de avion sau militar si te bucuri de pensie „specială”!
    Vrei salariu baban? Te faci medic sau bancher si, pac, ai salariu baban!
    Vrei sa trândălești în vacanțe? Te faci dascăl!

    Ce dracu e așa de greu de înțeles? Fiecare profesie cu avantaje și dezavantaje! De ce nu te-ai face pilot să ai pensie specială? Ești prost sau ce?

    Romanul e comod și invidios! El le vrea pe toate si se da cu kurul de pamant cand nu le are dar nu pune osul la munca sa la aiba! Ca un copil razgaiat! 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *