În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Exclusiv cristoiuTv. Ce gest incredibil a făcut Cristi Puiu pentru fiica lui

Imediat după ce a fost declarată starea de urgență, Cristi Puiu a fost nevoit să se mute din apartamentul în care locuia cu chirie.

Miercuri seara, la cristoiuTv, regizorul a povestit un amănunt pe care  opinia publică nu-l cunoaște. El, împreună cu soția lui, Anca, despre care vorbește mereu, locuiesc cu chirie. Asta, deoarece apartamentul lor l-au cedat Smarandei, fata cea mare care va deveni mămică în luna octombrie. Mijlocia, Ileana, are 21 de ani și este studentă. Iar mezina, Zoe, este vedeta de la Cannes. În mai, 2016, când filmul „Sieranevada” a fost selectat în competiția Festivalului de la Cannes, Cristi Puiu a apărut cu Zoe în brațe. „Apoi au băgat-o jurnaliștii de acolo într-un clasament al frumuseților de la Cannes și Zoe e foarte încântată, că se afla pe poziția 28”, și-a amintit, zâmbind discret cu mândrie, tatăl.

Fotografia cu ei doi a apărut pe pagina oficială a Festivalului.

Apoi, Cristi Puiu a povestit cum a fost nevoit să se mute în plină pandemie: „Ne-a dat ultimatum proprietarul, voia să vândă apartamentul și noi nu aveam bani să-l cumpărăm. În momentul în care m-am întors de la Berlin, a început mutarea. Pe pandemie, cu băieți care cărau mobilă cu măștile pe față”.

Ion Cristoiu s-a declarat uimit că un regizor de valoarea lui, „care ar putea avea o vilă, chiar o insulă”, locuiește cu chirie și l-a întrebat dacă nu se simte nesigur. Cristi Puiu a confirmat că și datorită educației primite de la părinți, „chestia asta cu proprietatea era lege și a rămas în mintea mea și mă simt nesigur”. El a adăugat că are un teren, dar nu are bani să-și facă o casă, că vrea asta de zece ani. „Cât ne-am străduit, eu cu Anca, am putut să cumpărăm un apartament. Dar a ajuns în proprietatea Smarandei după ce s-a căsătorit. Noi, de atunci stăm cu chirie”, a explicat regizorul.

Emisiunea eveniment în care Cristi Puiu a vorbit despre libertate și îngrădirea ei, despre filme, dar și despre întrebările pe care și le pune legate de atacul extrem de dur la adresa lui, o puteți urmări aici:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *