În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Exclusiv cristoiuTv. Cristi Puiu: Dacă va rula Malmkrog în România voi fi snopit în bătaie

Premiera de acasă a filmului Malmkrog, cea mai ambițioasă producție a lui Cristi Puiu, anunțată ca fiind marele eveniment la cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) din Cluj-Napoca a fost pusă în umbră de linșajul la care a fost supus regizorul.

Malmkrog a fost prezentat, în premieră mondială, în 21 februarie, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Cristi Puiu a primit premiul pentru cel mai bun regizor la secțiunea Encounters a Berlinalei.

Invitat la cristoiuTv, regizorul a vorbit despre scandalul declanșat de discursul său înainte de proiecția filmului, dar și despre acest lungmetraj pentru care a fost apreciat în lume.

Ion Cristoiu, realizatorul emisiunii, l-a chestionat îndelung despre subiectul filmului, având în vedere că nu este unul din categoria producțiilor comerciale. Este un scenariu adaptat după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov.

Cristi Puiu a vorbit despre film, dar și despre faptul că este foarte greu să pătrundă pe piață. Regizorul crede că dacă acest film va rula în România, va fi snopit în bătaie.

Lăudat de presa internațională și de presa franceză care îl descrie drept „o capodoperă plină de intensitate”, „un film extraordinar prin solemnitatea și libertatea sa”, „o lecție de punere în scenă” , Malmkrog a fost filmat de-a lungul a 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu) și este construit în jurul a cinci personaje. Actorii vorbesc în limba franceză – doar câteva replici sunt în germană, rusă și maghiară. Decorul și costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania. Din distribuția filmului fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot și István Téglás.

Emisiunea eveniment în care Cristi Puiu a vorbit despre libertate și îngrădirea ei, despre filme, dar și amănunte inedite legate de familia lui, o puteți urmări aici:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Exclusiv cristoiuTv. Cristi Puiu: Dacă va rula Malmkrog în România voi fi snopit în bătaie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *