Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Exclusiv cristoiuTv. Cum a jucat Carmen Tănase lângă o casă mortuară, în sunet de fanfară

Emisiunea cu actrița Carmen Tănase, la cristoiuTv, a fost foarte așteptată de public. În debutul discuției, Ion Cristoiu i-a făcut o surpriză și i-a arătat o copertă de revistă cu fotografia ei. Era din 1988, când Ion Cristoiu era directorul revistei „Teatrul” și fotografia era din spectacolul „Doi pe un balansoar”, jucat la Iași. Carmen Tănase îl avea partener de scenă pe Radu Duda. În acele vremuri, apariția pe coperta unei reviste era mare lucru.

Acest episod i-a stârnit actriței aminiri și nostalgii. Ea a povestit cum a ajuns să joace la Suceava, imediat după facultate.

„La Suceava s-a creat o secție a Teatrului Național din Iași. La repartiție era o festivitate grandioasă, veneau directorii de teatre din întreaga țară să vadă absolvenții. A venit primul secretar de la Suceava, că nu aveau director. A venit, a fost foarte emoționat în fața noastră și a și plâns. A spus că este extrem de bucuros că are posibilitatea să înființeze un teatru cu ajutorul nostru. Vreo opt din generația noastră, că eram puțini, două clase cu 16 oameni, ne-am dus și ne-am imaginat că va fi superb. Dânsul ne-a spus că ne va construi un bloc în care vom sta cu toții. Și ne și vedeam, ca o continuare a facultății, cum ne ducem și cerem o cană de ulei și de zahăr de la unul la altul. N-a fost nimic adevărat. Ne-am dus acolo, mai întâi la Iași, unde ne-a așteptat domnul Mircea Radu Iacoban, ne-a plimbat prin toată Moldova, am văzut toate mănăstirile, ne-am simțit ca niște prinți. Două săptămâni, după care ne-a izbit realitatea de la Suceava. Ne-au băgat în niște apartamente, două sau trei, de patru camere fiecare, la ultimul etaj al unui bloc cu patru etaje, unde era igrasie, mizerie, nu era căldură. Erau vreo trei pereți în afară, era congelator. Fetele într-un apartament și băieții în altul. Cu niște paturi de spital de fier, cu saltele îngrozitoare și pături de campanie. Nu se putea sta de frig, în primul rând. Noi stăteam îmbrăcați cu cojoace, cu căciuli, cu glugă, cu blugi, cu cizme. Aveam un simplu reșou, din ăla rotund, cu două siguranțe, pe care puneam o cărămidă ca să emane căldură și acolo făceam o ciorbă opt ore”, a povestit, cu mult umor, îndrăgita actriță.

Apoi, a vorbit și despre condițiile de muncă: „Repetam la Casa de Cultură din Suceava, apoi au făcut un fel de teatru într-o clădire care era lipită de Casa mortuară. Acolo era o modă, când erau înmormântări, și cam erau, se făceau cu fanfara mortuară. Și când noi aveam spectacol, începeau și ăia cu fanfara, era ceva îngrozitor”.

A realizat că nu poate să rămână acolo și a început să caute soluții. În București nu avea dreptul, că nu avea buletin. Mircea Radu Iacoban a aflat că vrea să plece și a luat-o la Iași.

Întreaga emisiune poate fi vizionată aici:

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *