Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Exclusiv cristoiuTv. Eugen Teodorovici candidează împotriva lui Marcel Ciolacu

Senatorul Eugen Teodorovici a declarat, joi seara, la cristoiuTv, că PSD, cu actuala conducere, nu face niciun fel de opoziție la guvernul PNL. Deoarece asta a produs multă dezamăgire, el este pregătit să intre în luptă împotriva lui Marcel Ciolacu, președintele interimar.

Deocamdată, nu se știe nimic despre alegerile din PSD. Echipa interimară tergiversează organizarea congresului de alegeri și invocă starea de alertă, care are anumite restricții, și merge pe ideea unui congres online.

„Varianta congresului online, că spune domnul Orban că nu au voie mai mult de 200 de persoane. Nu vreau să cred că este vreo legătură între cele două zone de interes, PSD și PNL, pentru a fi cât mai puțini delegați la congres. Nu vreau să cred chestia asta, dar multă lume vorbește despre astfel de înțelegeri ascunse. Chiar și așa, congresul trebuie făcut cu câți delegați prevede statutul, 3 mii și ceva, 4 mii. Nu-i adun la București, dar nu mă oprește nimeni să fac în județe, cu delegații respectivi vot. Cu o comisie care să vegheze că totul este corect. Cu o cabină de vot, urnă securizată, ca la alegeri. Toate buletinele ajung la București și se face numărătoarea”, a explicat Teodorovici.

În ceea ce privește modul de depunere a candidaturilor, senatorul spune că varianta moțiunii nu este statutară: „Se vorbește despre o moțiune. Și domnul președinte Adrian Năstase mi-a spus că această abordare, neprevăzută de statut, este un atac la democrația partidului. M-am gândit și eu și m-am întrebat de ce această abordare, pe moțiune. Încerci să le oferi funcții altor colegi, pe care-i atragi lângă tine și îl lași pe contracandidat fără posibile nume. Și poate că în conducere intră persoane care, la un congres corect, nu ar obține niciun vot. Și culmea, îi legitimezi”.

Eugen Teodorovici a mai spus că a auzit de varianta amânării congresului până după alegerile locale, iar asta ar face ca PSD să piardă foarte mulți primari. „În cazul în care, săptămâna viitoare nu se decide să facem congres, înseamnă că pierdem localele. Și știți ce se va întâmpla în PSD până la locale? Vor migra foarte mulți primari, sunt sute care așteaptă congresul să vadă în ce parte o iau. PNL sau Pro România. Noi am oprit foarte mulți oameni să nu plece din partid rugându-i să aștepte congresul. Va fi un exod de primari”, a anunțat el.

Oricum, în orice variantă, Teodorovici spune că este decis să candideze.

Puteți urmări emisiunea aici:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *