România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie

Exclusiv cristoiuTv. Ordinul prin care comandantul acțiunii a închis spitalele

Numărul morților de alte boli a fost, în perioada de pandemie, dublu față de numărul celor care au murit de Covid-19, a spus Monica Pop, șefă de secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice București, la cristoiuTv. „Plătim din greu greșeala strategică sanitară pentru că două luni, bolnavii non Covid nu au avut acces la actul medical. Spitalelor li s-a interzis să lucreze, în afară de urgențe. Orice medic vă poate spune că un pacient cronic se poate transforma în acut într-o secundă. Dacă acolo scria că nu avem voie să facem nici consultații, de unde să știi că acel pacient este acut? Au fost medici care au aplicat ad litteram ce scrie în acel ordin, care e de neînchipuit”, a spus medicul.

Ion Cristoiu, realizatorul emisiunii, a citit ordinul avizat de miniștrii Marcel Vela și Nelu Tătaru și semnat și asumat de comandantul acțiunii, Raed Arafat. „Nu înțeleg ce e ăla comandant al acțiunii. Așa e la dvs., la medicină, aveți comandanți?”, a întrebat jurnalistul. „Nu, categoric, așa e la Ministerul de Interne”, a spus Monica Pop, care s-a declarat foarte dezamăgită de Arafat deși l-a susținut și apreciat pentru ceea ce a făcut în Medicina de Urgență.

Ion Cristoiu a citit ordinul, pe care îl atașăm, din care reiese clar ce interdicții au fost impuse și care au făcut imposibil accesul pacienților non Covid în spitale și policlinici, atât la stat, cât și la privat. Jurnalistul a amintit că s-a creat o polemică, că Arafat a zis că a revenit asupra ordinului. „Ordinul pe care l-ați citit este dat în 7 aprilie, iar dânsul susține că ar fi clarificat cu un ordin dat în 24 martie. Pentru cel din 7 aprilie nu a venit cu niciun fel de clarificare și scrie clar acolo că ni s-a interzis să lucrăm”, a precizat medicul. Monica Pop a spus că 42 de spitale din cele 500 din țară au fost declarate suport Covid, dar că restul puteau lucra măcar parțial.

De o lună, de când a încetat starea de urgență și a început starea de alertă, ministrul Nelu Tătaru a declarat că se vor redeschide spitalele și repeta asta periodic. S-au și deschis și acum sunt supraglomerate. Iar asta l-a făcut pe ministrul Tătaru să spună că „nicio coadă nu este normală”.

Există o nemulțumire generală față de faptul că oamenii, deși au plătit asigurări de sănătate și în această perioadă, nu au avut acces la actul medical.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *