Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Exclusiv cristoiuTv. Pierderile de la Castelul Bran sunt uriașe

Turismul din întreaga lume este puternic afectat de criza sanitară, însă în majoritatea țărilor industria de profil și statul caută și găsesc soluții pentru repornirea motoarelor. Mai puțin în România, unde statul, deși a venit cu câteva măsuri de relaxare, nu se preocupă suficient de acest domeniu care angrenează, pe orizontală, și alte industrii.

Iar pierderile sunt și ale proprietarilor, dar și ale statului.

Prezentă la cristoiuTv, în ediția de miercuri seara, Bogdana Balmuș, purtătoare de cuvânt la Castelul Bran, a explicat că de la un profit de 4 milioane de euro, anul trecut, acum speră că vor reuși măcar să amortizeze pierderile din perioada de pandemie.

„Acum s-a dezmorțit ușor. Partea cea mai importantă, a turiștilor din întreaga lume, a căzut, deocamdată. Grupurile, iarăși, au căzut, și au rămas familiile, grupurile mult mai mici, care vin la munte să se relaxeze și spun: «Haideți să mergem și la Castelul Bran»”, a spus ea.

Au introdus și o modalitate de a atrage turiști, în afară de frumusețea și unicitatea castelului, au premiat biletul cu numărul 3000, iar acum așteaptă biletul cu numărul 5000. „Pentru noi, aceste cifre sunt foarte mici. Anul trecut, în vacanța de Rusalii, am avut aproape 13 000 de vizitatori, iar în perioada similară pandemiei am înregistrat 208 000 vizitatori. Practic, banii neîncasați în 2020 sunt de 7, 6 milioane de lei. Nouă ne pare rău că toată seria de evenimente publice și private pe care le organizăm și care au intrat în tradiția castelului au picat. Concertele de pe lac, festivalul internațional de jazz. Deoarece sunt în aer liber, să vedem dacă va fi posibil să le reprogramăm”, a arătat Bogdana Balmuș.

Ion Cristoiu, realizatorul emisiunii, a întrebat-o cum ar putea interveni statul. Invitata a apreciat că statul a dat bani pentru șomajul tehnic, deoarece castelul are peste o sută de angajați. În rest, este vorba tot de eternele probleme care trenează cu sau fără pandemie. „Să se reia cursele internaționale, asta ne-ar ajuta foarte mult. Și apoi, ar mai fi infrastructura. Ne-a omorât cu acest DN 73, care face legătura dintre Râșnov și Bran, aflat într-un permanent șantier. De trei ani este în reabilitare. Ne dorim autostrada, aeroportul de la Ghimbav, trotuare civilizate, canalizare”, a explicat oficiala castelului.

Turiștii străini vin și în circuit, dar sunt care se și cazează în zonă. De aceea, închiderea castelului Bran i-a afectat foarte mult și pe locuitorii de aici. Se va simți această perioadă în buzunarul fiecărui locuitor.

Bogdana Balmuș a vorbit despre Castelul Bran ca de propria-i casă. Puteți urmări întreaga emisiune aici:

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *