Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Exclusiv cristoiuTv. Vasile Dâncu spune că minerii ar trebui să vorbească în Parlament

Sociologul Vasile Dâncu a făcut, la cristoiuTv, o analiză asupra faptului că evenimentelor din viața socială li se pune o copertă emoțională, cu referire la ceea ce se întâmplă acum în lume pornind din Statele Unite. El a vorbit, în acest context, despre două evenimente care au marcat viața românilor și au influențat politica.

Revoluția și cu Mineriada au fost două evenimente mereu confundate, s-a făcut un fel de Mărțișor, Revoluție cu fir de Mineriadă. Revoluția a avut alt scop, alți participanți, Mineriada, cu totul altceva. Revoluția nu a fost politică, Mineriada a fost politică”, a spus sociologul.

Vasile Dâncu spune că acum, la 30 de ani de la evenimente, ar trebui să se vorbească atfel despre ele.

„Trebuie să vorbești despre Valea Jiului. La un moment dat, Traian Băsescu a închis Valea Jiului și le-a spus minerilor că nu mai pot ieși de acolo pentru că sunt damnați. Să vedem acum ce se întâmplă. Aș aduce câțiva mineri să vorbească acum în Parlament, să vedem cum s-a schimbat Valea Jiului după acea Mineriadă. Cum a dispărut pur și simplu o zonă din România pornind de la acea Mineriadă, ce s-a întâmplat. Și aș arăta procesele sociale care s-au petrecut acolo și ce mare manipulare a fost. Avem și enigme ale mineriadelor, o grămadă”, a explicat sociologul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *