Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Exclusiv cristoiuTv. Ziua în care românii ar putea scăpa de spitalul-pușcărie

România este singura țară din Uniunea Europeană care internează cu forța pacienții depistați pozitiv cu noul coronavirus, dar care nu au simptome. În cazul în care refuză internarea, se aleg cu dosar penal.
Avocatul Poporului a atacat la CCR actele normative care stau la baza acestei decizii, iar joi se va judeca această cauză.

Duminică seara, la cristoiuTv, Renate Weber, a făcut dezvăluiri uluitoare.
„Atacurile împotriva Avocatului Poporului s-au întețit după ce a solicitat de patru pri ministrului Tătaru să revină asupra ordinelor date. Și, la un moment dat, chiar a revenit. A dat un Ordin, 622, în 14 mai, în care a spus că, gata, cei testați pozitiv stau în izolare la domiciliu. Știți cât a fost în vigoare? Până pe 16, adică două zile”, a spus invitata.

Ion Cristoiu, realizatorul emisiunii, s-a declarat stupefiat: „Cum să-i interneze obligatoriu? Nici Stalin nu făcea așa ceva”.
Renate Weber a prezentat situații concrete, pe baza cărora a sesizat CCR.
„Aștept ca pe nu știu ce decizia CCR de joi. Acea decizie poate, în sfârșit, elibera oamenii. În acest moment ce primim noi ca petiții, nu că ne sesizăm din oficiu, sunt niște povești tragice. Oameni care sunt internați și 63 de zile fără să aibă un simptom. Fără niciun tratament, că nu ai ce să le dai. Și există un ordin al domnului ministru Tătaru, care chiar spune să nu li se dea niciun tratament. Că nu ai de ce să-l dai. Oamenii aceștia sunt lipsiți de libertate. Se stă în spital până ies două teste negative, dar consecutive. Unii oameni au făcut forme de depresie”, a explicat ea.

Weber a invocat și un precedent, o speță din Baia Mare, unde un judecător a dispus punerea în libertate, nu din spital, ci din carantină. Avocatul Poporului spune că a invocat și documente oficiale pentru ca această practică să înceteze:
„În ultima sesizare făcută ministrului, am invocat recomandarea OMS, din 17 iunie, care spune că persoana în izolare, că ei nici nu se gândeau sub nicio formă la internare, este eliberată după zece zile. Ultimele studii arată că după zece zile persoana nu mai transmite virusul. Și la noi stau cu săptămânile în spital. Oamenii bolnavi, pot să înțeleg, dar ceilalți de ce să stea”.

Ion Cristoiu a remarcat că decizia de internare se ia pe baza unui test făcut tot de ei: „Cine îmi garantează că testul ăla e corect?”
„Asta a fost și temerea noastră când am decis să mergem la CCR. Acele teste, chiar făcute cu bună credință, au rateuri de 20-30%. Plus că pacientul nu poate să vadă rezultatul testului, doar i se comunică și nici nu poate merge să-l facă în altă parte. „Avem petiții în care ni se reclamă că oamenii au vrut să facă teste în altă parte și nu au fost lăsați”, a spus Weber.

Urmăriți aici întreaga emisiune:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *