Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Exclusiv: Guvernul chinez „sancționează” ONG-ul care finanțează grupul de „activiști” Rise Project România sau scurt tratat despre veșnicul răspuns „nu comentăm” al Serviciului Român de Informații

Un „rezist” venea săracu’, tocmai de la mama dracu’

În 11 august 2018, președintele Klaus Iohannis cerea public anchetarea intervenției Jandarmeriei după violențele de la mitingul neautorizat „rezist” din București, dar nu sufla nimic despre organizatorii-fantomă ai mitingului: altfel spus, în loc de cercetarea cauzelor evenimentelor, Iohannis cerea investigarea efectelor. În spitalul de boli nervoase Palatul Cotroceni, dacă își uită careva un picior pe un coridor, nu este chemat doctorul, ci direct un popă.

SRI de mii de ani: am și Klaus, am și bani

Sancționarea recentă, de către regimul de la Beijing,  a unor ONG-uri din Statele Unite- acuzate că au alimentat protestele violente pe trend „rezist” din Hong Kong, permite azi citirea într-o cheie nouă a atitudinii controversate a lui Iohannis: căci, dacă serviciile speciale din China au documentat implicarea unor entități non-guvernamentale finanțate extern în extinderea violențelor din Hong Kong, se ridică firesc întrebarea de ce în România, SRI (un serviciu bogat, cu bani, logistică, independență de acțiune, aplicații pe website-urile de socializare și o târlă de generali) nu a reușit până în prezent, să documenteze ceva despre organizatorii protestului neautorizat „rezist” din august 2018 – persoane individuale sau ONG-uri, respectiv cum au apărut la miting huliganii care au atacat jandarmii și sediul Guvernului.

Ce probleme am avut, toate le-am dat împrumut

Răspunsul apare acum în toată simplețeșea sa: dacă România era o țară normală, președintele Iohannis nu dădea ordine Procuraturii, ci trebuia să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT, care se convoacă trimestrial sau „de câte ori este necesar”) după evenimentele din Piața Victoriei, soldate cu cca 450 de răniți și unde s-a forțat inclusiv spre ocuparea sediului Guvernului. Dacă, însă, Iohannis ar fi convocat CSAT, colaboratorul său esențial, directorul SRI, Eduard Hellvig, trebuia să prezinte membrilor Consiliului ceea ce cunoaște Serviciul despre organizatorii-fantomă ai mitingului, adică despre celulele „rezist” implicate și eventual, informațiile „adiționale” despre finanțarea lor.

Ca politician care coborâse anterior

… la mitingurile „rezist”, pe care le-a confundat cu poporul, Iohannis și-ar fi tăiat astfel craca de sub picioare: așa încât, un președinte lustruit ca Iohannis a fost nevoit să recurgă la un truc ieftin, proletar, de mahala- abaterea atenției publice de la „organizatori” spre intervenția „dură” a Jandarmeriei: sinistrul ex-politruc comunist de la gherla Aiud (pe care Iohannis l-a și recompensat ulterior cu o pensie lunară de 5000 euro) Augustin Lazăr și umilii din Divizia Presă s-au executat conștiincios. Cu această ocazie, prin unsuroasă obediență, Lazăr și fătucile-dactilografe ale Diviziei Presă (DIGI, Realitatea, Adevărul ș.a.) i-au mai confirmat o dată lui Iohannis, statutul de Președinte-padișah care poate, în disprețul Constituției, să dea ordine Parchetelor.

Ce se întâmplă în Hong Kong

În provincia Hong Kong, predată Chinei în 1997 de către Marea Britanie, o manifestație-maraton pașnică pornită în vara lui 2019, s-a transformat într-un șir de lupte de stradă. Există unele similitudini ale protestelor din Hong Kong și București, fiindcă evenimentele au fost declanșate în ambele cazuri de proiecte de lege care ar fi afectat Justiția locală. În plus, la fel ca în Piața Victoriei, printre manifestanții pentru democrație anti- Beijing, s-au infiltrat nuclee dure de „activiști” violenți (mulți purtând măști, după „moda” grupurilor Antifa din Europa și SUA), care au transformat metropola într-un câmp de luptă, prin acțiuni care nu au nimic a face cu democrația și civilizația: în Hong Kong au fost ocupate aeroporturi, au fost atacate sedii guvernamentale sau ale poliției, simpatizanți pro-Beijing incendiați, femei bătute în plină stradă, polițiști atacați cu bare de fier, universități locale au fost ocupate și umplute cu depozite de sticle incendiare. Au fost folosite lasere (tehnologia pusă în slujba „luptătorilor pentru democrație”), cum au făcut și grupurile „rezist” la București și Iași, au fost confiscate arme, muniție, veste anti-glonț, bâte, iar un grup de „activiști” a fost arestat pentru planificarea de atacuri cu bombă și arme de foc.

ONG-uri care încurajează „angajarea în activități violente”

În 2 decembrie 2019, ministerul de Externe al Chinei anunța „sancțiuni” aplicate unor ONG-uri americane, acuzate de implicare în dezordinile din Hong Kong și care trebuiau „să plătească un preț”. Purtătorul de cuvânt Hua Chunying arăta, printre altele, că există „o mulțime de fapte și dovezi” că organizații non-profit încurajează la „angajarea în activități extremiste, criminale și violente”, instigând la „activități separatiste”. Hua nu a precizat natura sancțiunilor, dar potrivit presei mainstream chineze, ar putea fi vorba de măsuri drastice: suspendarea tranzacțiilor financiare prin China ale acestor ONG-uri, sancționarea entităților chineze care cooperează cu ele, respingerea aplicațiilor de viză pentru staff-ul acestor ONG-uri ș.a. Printre organizațiile sancționate se numără National Endowment for Democracy (NED) și Freedom House. Ambele au prezențe notabile și în România și mai au un numitor comun: controversatul „filantrop”- finanțator George Soros.

Dosar „anti-corupție”: „Caltaboșul” și formula porcului

Numele fundației Freedom House România a fost vehiculat în contextul difuzării la TVR a unui filmuleț (o “bijuterie” a lipsei de deontologie în Televiziunea publică- pe concluziile Comisiei de Etică a TVR) care ar fi prezentat un act de corupție: dosarul DNA „Caltaboșul”, în care ex-ministrul Decebal Traian Remeș a fost acuzat că ar fi primit ca mită- caltaboși, țuică și bani. Până în prezent, nu s-a elucidat ce căuta o astfel de filmare la sediul unei fundații, cea despre care fostul președinte al TVR, Alexandru Sassu susținea că este la originea transmiterii filmulețului, printr-un reporter- „activist” al Televiziunii publice. Adițional, directorul FH, Cristina Guseth, s-a afișat de timpuriu „la cafele” cu „procuroarea lui Dragnea”, Carmen Lăncrănjan (DNA central), căreia (în ciuda conexiunilor publice afișate cu mediul local Soros) i-a fost încredințat dosarul penal al unui politician (Liviu Dragnea) ce îl criticase public pe Soros în mai multe rânduri. Cu o Justiție ajunsă în criză și plină de „activism” și „protestatari”, astfel de „amănunte”- ce eventual pot afecta accesul la Justiție imparțială al unui acuzat, au scăpat, însă, „neobservate” de șefimea din minister.

Despre National Endowment for Democracy

… se știe că finanțează alături de Open Society (Soros), organizația Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP)- o rețea mass-media, în care grupul de publiciști- „activiști” Rise Project România (aterizat la București prin fostul „freelancer” Paul Radu) este membru. În martie 2018, cristoiublog.ro și evz.ro dezvăluiau că publicația din São Paolo („Folha”) care, alături de Rise Project România, îl acuzau pe Liviu Dragnea de spălare de bani în Brazilia, avea un reprezentant (Fernando Rodrigues) în staff-ul Fundației Open Society (Soros), iar ancheta procuraturii era un bluff- cu un procuror fost agent fiscal, care recunoștea că „nu existau probe”. În ianuarie 2018, sub privirea tâmpă a Coaliției la guvernare (PSD-ALDE), încă nedezmeticită după cârnații de la Crăciun, Grupul de Investigații Politice (GIP) dezvăluia (citând un Raport al Fiscului) că „guvernul Olandei și George Soros au finanțat generos campaniile Rise Project îndreptate împotriva guvernului României, alimentând protestele „rezist” din februarie 2017”, cu Florin Bădiță- unul dintre liderii manifestațiilor și deținător al paginii de Facebook „Corupția Ucide”, plătit prin intermediul Rise Project. Nici SRI, nici o altă autoritate publică nu au avut vreo reacție la investigația GIP: această inerție, dar și altele, arată România ca pe o țară abandonată de Lege, care se auto-devorează cu încetul.

„Cămăși anti-pietre” la Jandarmeria Română

În mai 2018, cu patru luni înainte de mitingul „rezist” de la București și la puțin timp după dezvăluirile GIP, publicația cristoiublog.ro întreba SRI dacă Serviciul „admite” faptul ca amenințări majore pentru securitatea națională pot veni deopotrivă din direcția sectorului non-guvernamental. Bietul Ovidiu Marincea (PR SRI), care apare ca scurtcircuitat „mixt” între ordinele directorului Hellvig și dispozițiile legale care cer transparență cu presa, răspundea ca de obicei că „informaţiile din acest domeniu sunt exceptate de la liberul acces”, dar atrăgea atenția că SRI lucrează pentru „cunoaşterea, prevenirea şi contracararea oricăror acţiuni care constituie, potrivit legii, ameninţări la adresa siguranţei naţionale”. S-a văzut la așa-zisul Miting al Diasporei cum au „prevenit” și „contracarat” serviciile din România, „acțiunile”: cu jandarmii trimiși inițial în careul de la Guvern în cămăși, ca să înfrunte o ploaie de pietre și cu o muțenie totală pe subiectul pregătirii manifestației, în timp ce Facebook fusese umplut cu chemări ale „activiștilor” haștag rezist la violențe și chiar distrugerea sediului Guvernului.

Filmul de proști în care 

…procurorii Ministerului Public, alături de Ministerul Afacerilor Interne se zbat să „desecretizeze” convorbirile jandarmilor în timpul mitingului „rezist” din 2018, nu are nicio valoare fără desecretizarea comunicațiilor premergătoare mitingului. Această din urmă desecretizare ar transforma un film de sub-cultură într-o capodoperă a cinematografiei marca Iohannis, fiindcă ar dezvălui un adevăr integral și nu unul trunchiat. Deocamdată, pe banii și timpul țării, directorul SRI Eduard Hellvig nu primește solicitări de la procurorii Ministerului Public, ci decorații de la Klaus Iohannis, pentru motive pe care le știu ei, „globaliștii”, între ei. Nici nu-i de mirare: Iohannis a forțat demisia unui procuror al lui Bogdan Licu (numitul Felix Bănilă de la DIICOT), trecând peste șefii acestuia și făcându-i pe Licu și pe chiulangiii din Secția de procurori a CSM, să semene a glugi de coceni. Ori, contribuabilul nu este dispus să plătească pentru glugi de coceni, nici măcar dacă dânsele sunt instalate la Parchetul General sau la CSM. La fel ca în Hong Kong, contribuabilul din România (care plătește impozite pentru finanțarea Președinției, a Justiției sau a serviciilor speciale ale statului șa) are dreptul să afle adevărul integral despre o manifestație violentă, începând cu pregătirea sa. Dacă acest lucru va fi făcut de procurorii lui Licu, atunci înseamnă că România are încă o Justiție normală, iar ca suprem act de recunoștință, poza lui Iohannis ar putea fi pusă pe bancnota de 10 lei: cu doamna Carmen la cumpărături, în Bruxelles.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Exclusiv: Guvernul chinez „sancționează” ONG-ul care finanțează grupul de „activiști” Rise Project România sau scurt tratat despre veșnicul răspuns „nu comentăm” al Serviciului Român de Informații”

  • Bun articol. E ușor de zis că bătăușii au fost psd-iști dacă nimeni nu se ocupă de asta să cerceteze ce plan a fost acolo, cine a fost miezul și cu cine alături. . Aia cu idioții lu Dragnea, total de acord. Dispar pe limba lor 😀

  • E o mare diferenta intre chineji si PSD ,china e o mare putere,si este destul de desteapta sa nu se lase provocata de miscarile de protest,china putea din prima zi sa inabuse protestele din hong kong in singe,in maxim 24 de ore,si sa incheie capitolul asta definitiv,dar,mai apoi ar fi intrat in gura masinariei infernale de propaganda a americanilor,care i ar fi innegrit,pe asiatici,de nu i ar mai fi spalat nici pacificul,asa chinezii,fiind mai destepti,i lasa pe protestatari sa isi faca de cap,pina obosesc,iar dupa ce aia vor obosi,si miscarile se vor incheia,intr un final,chinejii i vor culege pe liderii miscarii,unu cate unul,dar asa,pe sestache,fara sa vada nimeni,dar chinejii sunt o mare putere,si isi folosesc neuronii,si rabdarea lor proverbiala,imbecilu de dragnea,si cretinii de PSD isti aveau de invatat de la chineji,dar fiind cretini,nu i-a dus capu,daca i lasau in pace pe aia in 10 august,aia ar fi protestat doua trei zile,si apoi s-ar fi spart faza,si se termina treaba in liniste,fara nici un efect,dar PSD eii,cum stie toata Europa,ca de fapt s-a prins toata lumea,au bagat ultrasi de ai lor,interlopi care sa provoace jandarmii,care de fapt aia au fost violenti(ultrasii infiltrati intre protestatari),si au sarit la bataie la jandarmi,ca mai apoi jandarmii sa aiba motiv sa bata pe toata lumea.Faza e ca diversiunea asta a iesit atat de prost incat,pana si bebelusii de la cresa s-au prins ca protestatarii violenti erau de fapt provocatori trimisi de PSD isti sa faca violente,ca sa provoace jandarmii,ca mai apoi sa se sparga protestu,o strategie imbecila a celor de la PSD,care,astfel singuri si au tras un glonte in cap,si i au facut pe rezist,iohanisti,si sorosisti,si simpatizanti ai dreptei sa para victime.Daca erau destepti trebuiau sa gaseasca o cale prin care sa devina ei „victime”,nu diversionisti si agresori(ca si imagine).Razboiul propagandistic il castigi cand devii”victima”,nu cand intreprinzi acte de represiune dure,si te mai si lauzi cu asta,cum au facut cretinii lu dragnea.Asta e diferenta intre PSD si chineji,chinejii nu sunt idioti,gandesc orice miscare,pe cand PSDragnea au fost niste idioti,care prin metodele lor idioate folosite la 10 august,au dat victoria pe tava lu Rezist,care astia au stiut sa profite de ocazie,pentru a castiga razboiul propagandistic,cea mai puternica forma de razboi modern la ora actuala.SUA este prima putere mondiala,nu neaparat pentru ca are cea mai mare armata,nici macar pentru ca ar avea cei mai multi bani,nu,puterea SUA asupra lumii este data de faptul ca americanii stiu sa foloseasca cel mai puternic aparat de propaganda din lume,ca si cea mai puternica arma a lor.Puterea SUA sta in propaganda,iar propaganda i favorizeaza pe cei ce stiu sa se victimizeze.

  • Traian Horia vs. Marc Aurel (fost Boria) ?!

    • Ba Mosule Profule sau cite nume de imprumut ai, teai mai legat de oameni aiurea, asa faci si pe strada sau la servicii?.Ai fost sfatuit sa nu mai folosesti halucinogene cand citesti ziare si ai acceptat. Veziti nenicule de treaba daca o ai sau du-te pe un site unde esti si tu fericit,la ARici pogonici, aici nu te baga nimeni in seama 💡

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *