Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Exclusiv: Noutăți despre „parteneriatul” Antena 3 – canalul american CNN: proprietarul CNN actual a fost „asistat” la naștere și de „filantropul” Soros, iar azi speră azi să fie salvat de vânzările filmului „Game of Thrones”

În mai 2020, Antena 3 anunța că a semnat un „parteneriat” cu canalul american CNN, un binecunoscut ospiciu al extremei stângi americane: vizibil emoționat, președintele Antena 3, Mihai Gâdea, a încercat să dea solemnitate unui moment jenant, care pecetluia o legătură „profesională” cu un canal de televiziune (CNN) aflat în scădere dramatică de rating, cu probleme de deontologie profesională și care aparține unui concern înglodat în datorii – căruia pandemia de Noul Coronavirus, i-a îngreunat punerea în aplicare a unui plan de redresare. Previzibil, există desigur și avantaje ale pactului: de exemplu, haștagiștii-„fantomă” care până acum înjurau unele vedete din Antena 3, vor putea deveni pe viitor cei mai înfocați fani.

„Parteneriatul” Antena 3 cu CNN 

…depinde evident și de buna funcționare a companiilor- proprietar. Dacă în România, grupul Intact și Antenele au fost miluite financiar de guvernul- fantomă Ludovic Orban pentru un motiv năstrușnic (își luau obligația de a prezenta știri „reale” despre pandemia Corona), în capitalismul din Statele Unite, presa neo-liberală, unde se integrează și CNN, are șanse reduse la o „miluire” similară din partea administrației Donald Trump – cel care a denumit-o în repetate rânduri presă „fake news”.

cristoiublog.ro a dezvăluit de curând

…că în Statele Unite fenomenul este invers: presa americană a ajuns în situația în care nu cere Puterii sprijin financiar de la buget, ci de la Opoziție- Partidul Democrat american: aceasta, în contextul în care entități media importante sunt controlate prin cluburi globaliste exclusiviste: ca un exemplu, controversatul filantrop și donator al Partidului Democrat, George Soros, „a asistat” nașterea actualului proprietar al canalului CNN, „partener” exclusiv în România pentru Antena 3.

Compania Cable News Network (CNN)

… ca parte a CNN Worldwide este în prezent controlată de un concern numit AT&T’s WarnerMedia, prin divizia sa WarnerMedia News & Sports. În nov.2017 gigantul în telecomunicații AT&T (Dallas, Texas) a propus cumpărarea lui Time Warner, care era firma-mamă a lui CNN (prin TBS). A fost o afacere în valoare de 85.4 mld dolari în care cele două entități fuzionau. Achiziția unei alte companii media (DirecTV) pentru 60 mld USD (cu preluarea datoriilor) i-a oferit lui AT&T un control superior pe piața de media, dar i-au crescut și datoriile exploziv, la cca 180 mld (cu 12%). Așa încât, mai nou, ATT anunță declinul: face anunțuri de desființare a mii de locuri de muncă, respectiv de închidere a facilităților, în timp ce acționari importanți ai săi cer planuri de redresare.

Mai precis

…ATT a închis permanent 40% din magazine, a redus serviciile call-center, iar la nivelul martie 2020 încă „evalua” impactul Noul Coronavirus în SUA. În plus, câteva mii de angajați își pierd joburile, iar perspectiva de a acorda dividende acționarilor de către ATT, pentru prima oară după mulți ani, devine complet incertă- cu prețul acțiunilor în cădere și cu pierderile financiare aferente. Mai mult, „controlorul” CNN numit AT&T vrea să refinanțeze datoriile cu scadență 2020- 2021 (12,5 miliarde USD), iar asta prezumtiv înseamnă atragerea de noi împrumuturi.

Ca proprietar de acțiuni

… Soros a fost reprezentat în ambele companii la momentul tranzacției AT&T și Time Warner: în Time Warner și-a crescut participarea începând cu 2017, în ATT a vândut în 2019. Ca acționar, Soros este un mic proprietar alături de alți proprietari ai companiilor. El nu este, însă, un acționar obișnuit, ci este „omul care a învins Banca Angliei”, cel care în 1992 a riscat miliarde pariind pe o scădere a lirei britanice. Soros oferă „trendul” și „ponturile” de investiții pentru alții, prin fondurile pe care le patronează (Soros Fund, Quantum etc), urmărit, lăudat, slăvit, monitorizat de presa financiară. Prezența sa într-o tranzacție oferă, prezumtiv, o garanție în plus a profitului financiar. În cazul achiziției Time Warner de către AT&T, primele semne post-tranzacție arată că administrația Trump nu a fost departe de realitate când a cerut interzicerea ei și că s-a urmărit, eventual, acapararea unei poziții de monopol pe piața media. Care poziție, desigur, poate fi exploatată politic sub diverse forme.

Departamentul de Justiție al lui Donald Trump

… s-a opus deal-ului, invocând legea anti-trust, dar în 2019 a pierdut definitiv procesul, iar noul proprietar al canalului CNN a devenit fuziunea AT&T’s WarnerMedia. Investițiile supra-normate, dar și izbucnirea pandemiei Noul Coronavirus în SUA (care „a schimbat obiceiurile consumatorului american”) au produs o „scădere de ritm” la ATT, dar și reacții: în nov. 2019, unul dintre reprezentanții importanți ai acționarilor AT&T (Paul Singer de la Elliott’s Investment controlează acțiuni de 3.2 miliarde USD în companie) a cerut vehement board-ului să ia măsuri de creșterea a valorii și de „îmbunătățire a afacerilor” într-o companie care funcționase constant bine până atunci.

Sosirea pandemiei Noul Corona în SUA

… începând cu ianuarie 2020, a aruncat în ridicol planul de reabilitare a Companiei, iar mai nou, ATT face anunțuri de desființare a mii de locuri de muncă și de închidere a facilităților. În 2011 Soros avea 1,1 milioane acțiuni la AT&T, într-un context de „prosperitate” (început în 2009), în care valoarea de piață a firmei era de 28.8 miliarde dolari. El a păstrat în timp participația la AT&T, cu diverse variații: AT&T, spre deosebire de alte companii (Netflix), era atractiv fiindcă oferea dividende.

În aprilie 2019, yahoo.com

… anunța că Soros Fund Management și-a diminuat implicarea financiară în AT&T, după ce, la sfârșitul lui 2018, avusese acțiuni în Companie în valoare de 20 milioane USD. Era, eventual, o mutare firească, date fiind previziunile de îndatorare „până la cer” pentru AT&T, datorită noilor achiziții. Soros Fund Management este o companie de investiții americană înființată și controlată de „filantropul” George Soros. Cât este de greu de presupus, într-un final, că la CNN, Soros va fi mereu doar un „investitor de succes”, după ce el a fost semnalat în acționariatele care i-au născut proprietarul?

Contrar lui Soros, alți investitori

… și-au păstrat, însă, integral participarea în AT&T – care are acum o franciză pentru popularul „Game of Thrones” și care prezumtiv, ar putea să îmbunătățească vânzările și perspectivele economice ale companiei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Exclusiv: Noutăți despre „parteneriatul” Antena 3 – canalul american CNN: proprietarul CNN actual a fost „asistat” la naștere și de „filantropul” Soros, iar azi speră azi să fie salvat de vânzările filmului „Game of Thrones””

  • Milueste-ne Doamne

  • Antena3 a luat banii pe baza ca a avut multi suporteri PSD, da? Sa se gandeasca la asta cand desfac shampania.Fara public, A3 era un rahat in ploae, sa nu uite asta

  • ”Miluirea” asta pentru știri „reale” despre Pandemie este, de fapt, similară cu întâmplarea atât de domestică: tatăl vine acasă și dă bani copilului ca să-i spună dacă la mami a venit, în lipsa lui, vreun bărbat; copilul spune ce vrea tatăl, iar bietul bărbat nu știe câți bani i-a dat ”musafirul” și mama ca să nu-i pârască!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *