Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Explozia controlată

Vasile Purdel, zis şi 6 din 49, deoarece şi-a prăpădit agoniseala jucând la 6 din 49, plecase din târg cu puţin înainte de a fi avut loc explozia controlată. Mai multe persoane semnalaseră la 112 existenţa unui pachet suspect în mijlocul târgului, mai precis, la vreun metru de chioşcul de ziare, singurul din oraş. Se bănuia că-i vorba de un pachet cu explozibil într-un atentat mafiot împotriva presei independente din judeţ. E drept, presa independentă era alcătuită din două ziare mari şi late, la care lucrau oameni ce se certau şi împăcau după cât de repede li se aducea berea la barul Scorpionul Roşu, unde-şi duceau veacul intelectualii Floreştilor. Pentru că doi dintre redactori se luaseră la ceartă pornind de la mărimea spumei din halbă (unul spunea că trebuie să aibă două degete, cât şi avea, de altfel, celălalt că nu, standardul e de un deget), cele două publicaţii ajunseseră la o polemică de o rară violenţă.

Veniţi din centrul de judeţ apropiat, pentru că Floreştii nu aveau aşa ceva în dotare, geniştii lansară către pachetul suspect (o plasă din pânză ieftină, rudimentară) un robot importat din America. Era întîia oară cînd îl foloseau. De aceea erau niţel emoţionaţi. La explozie săriră din pungă în toate părţile bucăţi de brânză, de ceapă şi de roşii. Punga fusese uitată acolo de un flăcău care o lăsase jos, aiurit cu totul de un scamator ce-şi vâra un băţ de chibrit în ureche, îl învârtea şi, drept urmare, din gură îi ieşea o flacără de chibrit.

Scamatorul susţinea că-i uşor de făcut.
Ajunge să ai o cutie de chibrituri ce poate fi cumpărată din colţ. Flăcăul o luă spre prăvălie şi, cum pe drum repeta mişcările propuse de scamator, lăsase punga jos, pe ciment. Între timp se mai oprise şi pe la alte tarabe, întârziind nepermis de mult în faţa unei brichete înfăţişând o jună goală şi care dădea flacără din vagin dacă o muşcai de sâni. Era necuviincioasă, da, dar şi ispititoare, şi flăcăul din Iveşti, altfel om la locul lui, şezuse acolo o oră întreagă, aşteptând ca vânzătorul să rămână singur.
Deşi la prăvălie se convinsese că afacerea cu scamatorul era o excrocherie pentru a spori vânzarea de cutii de chibrituri, flăcăul se întorsese în piaţă după ce punga fusese aruncată în aer.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Explozia controlată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *