Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Extremele Mesajului de Crăciun: Ieftin teatral – rafinat regal

cristoiublog.ro a difuzat în 25 decembrie 2021 o analiză lămuritoare despre teatrul ieftin al mesajelor politicianiste de Crăciun din România.
Să vedem acum, după un cuvânt teatral, cum arată unul regal. După un politician transpirat, urmărim un cuvânt rafinat. Am făcut și rime involuntare cu acest prilej.

 

YouTube player

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a declarat sâmbătă că speră ca 2022 , când în februarie va marca 70 de ani de domnie, să fie o şansă pentru ca oamenii „să mulţumească pentru schimbările enorme din ultimele șapte decenii, la nivel social, ştiinţific şi cultural, şi, de asemenea, să privească cu încredere spre viitor”, transmit agențiile internaționale de presă.
În vârstă de 95 de ani, Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, după ce, în 2015, a depăşit-o pe regina Victoria.
Regina a făcut această declaraţie într-un mesaj de Crăciun neobişnuit de personal, adresat naţiunii, în care a vorbit şi despre pierderea soţului ei, prinţul Philip.

Elisabeta a II-a a spus că, deşi Crăciunul este o perioadă de fericire pentru mulţi, poate fi greu pentru cei care au pierdut persoane dragi, iar anul acesta, în special, a înţeles de ce, după ce l-a pierdut pe Philip, în vârstă de 99 de ani, în aprilie, după 73 de ani de căsnicie.
Ea şi-a rostit discursul stând la un birou pe care se afla o fotografie cu ea şi Philip, stând braţ la braţ şi zâmbindu-şi unul altuia.

Pentru această înregistrare, regina a purtat o broşă de safire pe care a fost utilizată în luna de miere din 1947, subliniază Agerpres.
În timp ce vorbea, pe ecran rulau fotografii cu ea şi Philip în diferite etape ale vieţii lor.

Elisabeta petrece zilele de Crăciun la Castelul Windsor, la vest de Londra, pentru al doilea an consecutiv, o pauză de la tradiţia regală cauzată de pandemie.
Impresionante au fost pentru mine secvențele cu Ansamblul muzical regal, cu costumele sale, cu figurile solemne ale instrumentiștilor, dominat de autoritatea supremă a dirijorului. Apoi filmul în sine și conținutul său.

În februarie 2022, regina va aniversa 70 de ani de domnie. Mă gândesc adesea la destinul său. O femeie e regină șapte decenii, în Marea Britanie. Alta moare cu familia sa de migranți în Marea Egee. Doi oameni, două vieți. Dar diferite. Cât de diferite!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *