Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Fantomele lui Marx și Lenin încă bântuie prin Europa, iar China este spiritistul

În anul 2018, autoritățile din orașul german Trier au inaugurat un monument controversat dedicat filosofului politic Karl Marx pentru a marca 200 de ani de la nașterea sa în acest oraș. Aproximativ 4.000 de persoane au fost prezente acolo, pe 5 mai, pentru a vedea statuia de bronz, înaltă de 5,5 metri, care a fost donată de guvernul Chinei. Interesant, nu? Membrii dreptei anticomuniste, victime ale comunismului, susținători ai mișcării chineze interzise Falun Gong (o să vă prezint această mișcare pe viitor) și membri ai partidului antimigrație (Alternativa pentru Germania – AfD) au mărșăluit în semn de protest. În același timp, grupuri marxiste, inclusiv partidele de stânga Die Linke și Partidul Comunist German, au mărșăluit pentru a protesta împotriva „capitalismului și a exploatării”. Puteți vedea evenimentul pe larg aici: https://www.rferl.org/a/german-city-trier-braces-protests-200th-anniversay-karl-marx-birth-may-5-/29209726.html

În anul 2020, la data de 20 iunie, o statuie în mărime naturală a revoluționarului rus Vladimir Lenin a fost dezvelită la Gelsenkirchen, un fost oraș minier din vestul Germaniei, de către Partidul Marxist-Leninist al Germaniei (MLPD), un partid radical de stânga. Câteva sute de persoane s-au adunat la ceremonie, iar zeci de polițiști au baricadat colțul de stradă aglomerat unde a fost dezvelit monumentul fondatorului Uniunii Sovietice. Inițial, statuia trebuia să fie instalată la timp pentru aniversarea a 150 de ani de la nașterea lui Lenin, adică în luna aprilie, dar pandemia de coronavirus, despre care nu mai vorbește nimeni absolut nimic acum, a întârziat evenimentul. Instalarea primei mari statui publice a lui Lenin din Germania, în afara fostei Germanii de Est comuniste, a fost un eveniment la care s-au opus cu înverșunare mulți germani. Consiliul municipal din Gelsenkirchen i-a acționat în instanță pe marxiști, în încercarea de a opri acțiunea, numindu-l pe Lenin: „reprezentant al violenței, represiunii, terorii și al imensei suferințe umane”. Însă, cazul consiliului, prin care se susținea că statuia ar perturba priveliștea unei bănci istorice din apropiere a fost respins, iar marxiștii au primit undă verde pentru a ridica monumentul. Statuia, de 1,3 tone, din fontă, a fost realizată în fosta Cehoslovacie, în anul 1957, și a fost cumpărată de MLPD în cadrul unei licitații online pentru 16.000 de euro (18.000 de dolari). https://www.rferl.org/a/germany-marxists-lenin-statue-germany/30681737.html

În Europa, putem observa următoarele partide comuniste semnificative: Partidul Muncitorilor din Belgia, Partidul Progresist al Oamenilor care Muncesc – Cipru, Partidul Comunist al Boemiei și Moraviei – Cehia, Partidul Comunist din Grecia, Partidul Comunist Portughez și Partidul Comunist din Spania. În mod cert, dacă privim în trecut, noi putem observa clar că prezentul este doar o continuare a trecutului, cel puțin la acest capitol, al comunismului european actual. Trebuie să ne reamintim că termenul de eurocomunism a fost inventat la mijlocul anilor 1970 și a primit o largă publicitate după publicarea cărții: „Eurocomunismul și statul” (1977), de către liderului comunist spaniol Santiago Carrillo. Cu toate acestea, un spirit de independență în rândul partidelor comuniste neguvernamentale apăruse deja cu puțin timp înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, odată cu dezvoltarea Fronturilor Populare în politica socialistă și a fost încurajat în mod dramatic de exemplul Iugoslaviei lui Josip Broz Tito începând cu 1948. Excesele regimului lui Iosif Stalin și represiunile sovietice, cum ar fi represiunea din Ungaria din 1956 și invazia Cehoslovaciei din 1968, au înstrăinat mulți comuniști din țările occidentale și au avut tendința de a accelera trecerea către politici independente și autonomie.

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Fantomele lui Marx și Lenin încă bântuie prin Europa, iar China este spiritistul”

  • În ziua de 28 februarie, orele 9:00, a început procesiunea execuției. Horea și Cloșca au fost transportați în două care separate,………..
    fantoma lu Brukenthal!

  • (ne gandeam sa ne ducem la un Lukoil
    dupa tzigari,
    o mai fi deschis???????)

  • Trier este departe:
    fantoma lui Brukenthal bantuie p-aici!
    (la cat Realpolitik au instaurat astia
    -pe motiv de Putin-
    fantoma lui Hitler e vie si nevatamata).

  • Dar de 20 de ani se cunoaște aici în Germania!Citiți “Kulturmarxismus,o idee ce otrăvește lumea”-Benjamin Kaiser și Heiko Schrang.Dar germanii au votat și votează tot mai mult aceste partide!De când e euro,este tot mai rău în Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *