În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Faptul divers

Cu largul concurs al unor state luminate, printre care se numără și România, țara cu cea mai numeroasă populație de pe glob a ieșit din primele 35 de țări ale topului de „infecții”. Curând o să iasă și din primele 40. Dar situația din China nu e așa grozavă cum s-ar putea crede: crește rapid numărul cazurilor de comportament criminal cu asociații pandemice.

CDC-ul american recunoaște că doar 6% dintre decesele raportate au avut drept cauză unică boala Covid-19. Rămâne să mai recunoască și numărul de pacienți condamnați la moarte prin ventilare mecanică.

New York Times publică în 29 august un articol cu totul neobișnuit. Mai mulți specialiști vorbesc de acuratețea testelor PCR și despre numărul imens de rezultate fals pozitive – până la 90%. Pare să fie urmarea semnalului dat de CDC, care a început să revizuiască cifrele apocaliptice. De pildă, în 24 august a revizuit ghidul de testare, menționând proporții incredibile ale rezultatelor inexacte.

Doamna Alexandra Henrion-Caude, specialistă în genetică, a făcut o observație foarte interesantă (de fapt, mai multe – cei care înțeleg franceza ar face bine să asculte întregul interviu) legată de isteria botnițelor: „Dacă înainte de episodul ăsta de delir colectiv care ne poartă spre abis v-aș fi spus să scuipați de două, trei ori într-o batistă și apoi s-o țineți două, trei ore la nas? Bunul-simț v-ar fi împiedicat să faceți asta.”

Un raport foarte interesant despre modelarea epidemiologică (previziuni de genul care mai apar și prin presa românească, degrabă reproducătoare de inepții) își începe concluzia foarte limpede: „Aceste previziuni nu au niciun temei real și nu ar trebui să fie folosite la stabilirea politicilor.” Haios și titlul – „Dacă e cap câștig eu, dacă e pajură pierzi tu” –, care sintetizează principiul de bază al isteriei globale.

După ce a răbufnit în presă (da, există țări unde presa mai dă semne de viață) isprava cu ordinele de nu se resuscita bătrânii și persoane cu probleme de cogniție, autoritățile britanice au devenit foarte precaute. Acum nu mai vor să publice date despre decesele din casele de bătrâni. Adică despre principalele câmpuri de măcel.

A început Turul Franței. Câștigătorii de etapă și purtătorii tricourilor distinctive urcă pe podium cu mască. Alături de o singură animatoare (în loc de cele două tradiționale) și de un oficial – distanțați în colțurile scenei, mascați și ei.

S-a stabilit campioana Europei la fotbal, iar cupele europene și campionatele naționale merg înainte. Șahiștii sunt mai precauți: despre reluarea Turneului Candidaților (întrerupt la jumătate, în 26 martie) nu se știe nimic deocamdată, iar Olimpiada s-a jucat scurt și penibil… online! Singura concluzie logică: Virusul nu trage la bogăție.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii