Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Faptul divers

Europa se pregătește de indignare – și de partea populației, și de partea autorităților. 29 august: Berlin, Paris, Zürich, Londra, Madrid, Bruxelles. Deocamdată.

În SUA numărul adolescenților anxioși s-a triplat comparativ cu anul trecut. Numărul depresivilor a crescut de aproape patru ori. Britanicii se străduiesc să țină pasul.

Lumea începe să se întrebe de ce țara care a luat cele mai stricte măsuri împotriva virusului, Peru, candidează la primul loc în topul deceselor la milionul de locuitori.

Între timp, la Iași s-au descoperit cele mai moderne simptome ale bolii Covid (sic!): durerile de cap, durerile abdominale și scaunele frecvente. Până când o să aibă din nou voie să le predea studenților, doamna care a anunțat descoperirea (condamnată cu suspendare pentru că i-a taxat ca să-i treacă la examene) poate lucra și la descoperirea restului simptomelor: constipație, arsuri stomacale, cancer, un membru amputat etc.

Twitter muncește din greu la suspendarea conturilor chinezești care au dat o mână de ajutor nașterii circului pandemic din Occident. A suspendat 170.000. Mai are… nu se știe câte.

A trecut și a patra zi de luni în care virusul românesc pleacă puțin în vacanță, cel puțin statistic. Se zice că e din cauza numărului mic de teste prelucrate în weekend. Totuși, sisteme mult mai funcționale decât cel românesc se încăpățânează să susțină că anunțarea rezultatului durează mai mult de 24 de ore, posibil chiar 48 (altfel testul nu poate fi luat în calcul – cu cât e mai redus numărul de cicluri de prelucrare, cu atât e mai ridicată posibilitatea unui rezultat fals pozitiv), ceea ce înseamnă… că la noi weekendul are o zi, iar duminică se lucrează pe rupte?

Britanicii au fost dintotdeauna mai grijulii cu poporul. Anul ăsta NHS a emis instrucțiuni DNR („a nu se resuscita”) pentru toți locatarii centrelor de îngrijire pentru bătrâni și „persoane cu probleme de cogniție”.

Dormiți în pace, specialiștii lucrează! De exemplu, caută „pastile de moralizare” pe care să le administreze în secret populației, poate chiar prin apa de băut.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Faptul divers”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *