Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Fără fracturi fizice, dar cu grave fracturi logice

Nici nu am apucat să dăm uitării gravele lacune de comunicare pe care le-au comis persoane abilitate de la Poliția Capitalei în legătură cu revoltătorul caz al polițistului de la secția 5, care a intrat cu o viteză nebună pe trecerea de pietoni ucigând o fetiță de treisprezece ani și rănind-o pe prietena și colega ei, că, mai nou și mai nou, tot niște comunicatori, de data aceasta de la Inspectoratul de Poliției al Județului Argeș, ne oferă o mostră de cum NU TREBUIE să fie informată opinia publică. Slavă Domnului, de data aceasta, nu a fost vorba despre un accident cu consecințe dramatice cum a fost cei de săptămâna trecută, dar asta nu este un motiv pentru a trece prea repede peste subiect.

Concret, este vorba despre faptul că în seara zilei de 23 ianuarie Poliția orașului Topoloveni a preluat apelul unui domn care a reclamat că fiica sa, în vârstă de 13 ani, a suferit arsuri după ce, dintr-o mașină aflată în trafic în localitatea Priboieni, persoane necunoscute au aruncat un recipient cu lichid inflamabil. Din fericire-așa cum aflăm din informațiile transmise de către IJP Argeș-, acest act incalificabil nu s-a soldat decât cu câteva leziuni superficiale, arsuri la nivelul membrelor inferioare, așa că am putea să socotim și noi discuția încheiată. Am putea, este un fel de a spune, pentru că în aceeași informație transmisă mass media și opiniei publice, întâlnim un anumit enunț care ne pune pe gânduri. Și anume că „după cercetarea locului faptei nu au rezultat elemente care să susțină o acțiune intenționată”. După care, din aceeași text, aflăm că persoanelor care s-au aflat în mașina respectivă le-a fost întocmit dosar penal pentru vătămare din culpă. Scuzat să fiu, dar cum vine treaba asta? Mai întâi spui și scrii că „nu au rezultat elemente care să susțină o acțiune intenționată”, dar, mai departe, afirmi, negru pe alb, că s-a întocmit dosar penal pentru vătămare din culpă?! Culpa constând în ce anume- mă rog frumos la domnii comunicatori, dacă nu au rezultat dovezi că a fost o acțiune intenționată?

Și, dacă tot este să mergem pe firul logicii discursului sau, chiar al gramaticii limbii române, ce rost mai are expresia „au aruncat un recipient”? Păi dacă susții că persoanele, la început necunoscute, dar, după aceea, identificate, au aruncat cisterna, asta înseamnă fie că au făcut-o fiind în deplinătatea capacităților de judecare. Altminteri, era mai corect, zic eu, să spui că indivizilor respectivi le-a scăpat pur și simplu obiectul incendiar. Ceea ce nu poți susține din moment ce ai precizat că este vorba despre „vătămare din culpă”. Culpă în ce ar consta, în acest caz? Și, în definitiv, cisterna ardea când a fost aruncată sau a căzut din mașină sau a luat foc numai când a lovit-o pe trecătoare?

Scriam la începutul acestor notații că, din fericire, de această dată, tânăra persoană a suferit numai câteva leziuni superficiale, ceea ce ne bucură și îi dorim sănătate și bucurii. Asta nu ne poate face, însă, să trecem peste faptul că, totuși, s-a produs o gravă fractură. Și anume, o gravă fractură logică! Pe care, însă, nu o putem trece sub tăcere, dat fiind faptul că persoanele care au comis-o fac parte din categoria „oamenilor legii”. Oameni care, pentru a cerceta un caz și a decide unde este și unde nu este o abatere de la lege, trebuie să stăpânească la perfecție buna știință a logicii!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Fără fracturi fizice, dar cu grave fracturi logice”

  • Oameni care (…) trebuie să stăpânească la perfecție buna știință a logicii!
    Nu vi se pare ca sunteti prea pretentios? Din cauza prostiei, indolentei si nesimtirii lor „Enciclopedia” de bancuri s-a imbogatit cu un capitol nou: bancuri cu militieni. (cu militieni si politisti)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *