Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Farmecul nespus al mizeriei absolute

Lucrurile se limpezesc.
E un meniu fix, oferit tuturor grupurilor de turişti, imposibil de modificat, nici măcar pînă la nivelul unei nuanţe, deoarece e trecut în programul excursiei.

Tot în program e înscris şi următorul punct, mult mai important decît prînzul:
Vizitarea mizeriei thailandeze.
Asta pentru că – am uitat s-o spun – restaurantul de trecere contra cronometru a stomacurilor noastre prin meniul fix aparţine unui celebru loc turistic:
Satul Koh Panyce.

Din spusele ghidei, deducem că e un sat de ţigani malayezieni. Că e aşezat pe un soi de podeţ din scînduri, ţinut deasupra mării ca să nu se ude, de nişte piloni de lemn; că numai cimitirul se află pe uscat; că e nu numai o aşezare tipică pentru ţiganii malayezieni, dar şi un strălucit exemplu de mizerie. Vom vizita, aşadar, mizeria exemplară contra sumei de 100 de dolari. După cîteva minute de hoinăreală, realizăm c-a meritat banii. E, într-adevăr, o mizerie de nedescris. Case din stuf, fără paturi, fără mese, avînd drept uşi o perdea de tifon. Pisici jigărite se ţin după noi într-o confruntare tăcută cu o ceată de prichidei doar în cămăşuţe, care se mulţumesc să ne arate o palmă întinsă şi o privire umedă de duioşie. Localnicii se împart în două. Unii care lenevesc în hamace şi se lasă fotografiaţi şi filmaţi cu nonşalanţa unor muşte. Alţii care se străduie să ne vîre pe gît tot felul de suveniruri. Uliţele gem de turişti – japonezi, americani – încîntaţi c-au avut posibilitatea de a cunoaşte farmecul nespus al mizeriei absolute. Totul contracost, desigur. Şi cînd te gîndeşti că noi avem locuri şi mai dihai în materie de murdărie, de puradei goi şi jegoşi, de gunoaie răscolite de cîini flenduroşi! Sate cu căsuţe prin ferestrele cărora privesc melancolice oi şi capre, ba chiar şi vaci nefericite familial. Ce bani am scoate, de exemplu, dintr-un circuit cu autocarul luxos prin mahalele Bucureştilor! Mai ales că, spre deosebire de thailandezi, noi am putea oferi turiştilor şi plăcerea, inegalabilă pentru occidentali, de a fi jefuiţi! Ce valută am scoate de la trupele de americani dacă ne-ar trece prin cap să le facem un traseu turistic, dînd drept punct obligatoriu masa la o speluncă din Ferentari, urmată de umblatul în grup pe străduţele desfundate!
Cu posibilitatea unor lupte de stradă transmise în direct la TV!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *