Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Federația Rusă, actorul statal care dansează Kalinka pe Arena Internațională

Toată lumea este cu ochii pe Ucraina, inclusiv reprezentanții marilor puteri Globale. Însă, adevărata „războinică neînfricată” este, din nou și deloc de mirare, presa. Mass-media este cea care mobilizează, cea care „spală pe creier”, cea care înduioșează, sau cea care șochează. O simplă întâmplare poate să devină tragedie sau act de eroism, depinde de interesul celor care trimit pe piață materialele. Iar platformele social media sunt cele pe care mass-media acționează cel mai bine. În mod cert, până și utilizatorii independenți pot să contribuie la câștigarea sau pierderea unui război, după cum putem vedea îndemnul ca militarii ruși sau ucraineni să nu folosească aplicații precum TikTok, pentru a nu-și trăda pozițiile. Și putem observa cu toții faptul că Federația Rusă este noua țintă a mass-media, inclusiv prin fake-news. Știri false care provoacă pagube tocmai Occidentului, prin supra și sub-apreciere.

În fond, dacă este să fim sinceri, tocmai liderii care au asmuțit „câinele de pază al democrației” asupra rușilor sunt cei care le aplicau acelorași ruși, într-un mod simandicos, limbi în dos. Însă, de ce s-ar bucura rușii de atenția acordată Ucrainei? Ei bine, tocmai fiindcă astfel ei pot să se ocupe de alte planuri, mai importante, strategii și tactici la care contribuie și Republica Populară Chineză. De ce scriu asta? Ei bine, haideți să ne deplasăm la aproximativ 5 mii de km N-V de Kiev. Astfel, noi ajungem în regiunea Arctică. Și ce putem vedea aici? Tocmai faptul că Rusia devine o prezență din ce în ce mai puternică în regiune, continuând să-și consolideze poziția, din punct de vedere militar, bineînțeles. Astfel, distrugem încă un mit, pe care tocmai Putin mizează. Iar acesta este falsa slăbiciune a Rusiei. Nu era clar că trebuie să pari slab când ești puternic? Tocmai ca să fii subestimat și să poți învinge? Pierit-au fanii lui Sun Tzu? În plus, pentru cei care au uitat, încă din anul 2018, factorii de decizie din China subliniau clar că doresc „să lege” Arctica de Inițiativa Belt&Road, încurajând eforturile comune de construire a unui „Drum Polar al Mătăsii” sau a unui „pasaj economic albastru”, care ar lega China de Europa prin Oceanul Arctic. Iar China și Rusia sunt în relații mai mult decât bune, la cel mai ridicat nivel din istoria relațiilor diplomatice dintre aceste două state. Și altceva, flota nordică rusă, una dintre cele patru flote strategice ale Rusiei, se află „la o aruncătură de băț” de granița norvegiană și este esențială pentru strategia militară a Rusiei. Timp de peste un deceniu, Vladimir Putin a reconstruit-o și modernizat-o prin deciziile asumate. Tocmai acest lucru a dus la temerile actuale referitoare la faptul că Rusia militarizează Arctica. Să fie o coincidență faptul că Rusia desfășoară exerciții militare în Marea Barents cu submarine concepute pentru arme nucleare intercontinentale, în timp ce își intensifică activitatea militară la granița cu Ucraina? NU. Mesajul este clar: Rusia are capacitățile și mijloacele necesare pentru a se apăra față de Statele Unite și NATO în nord. Dar să nu uităm de alte zone extrem de importante, unde există prieteni ai Rusiei precum: Venezuela și Cuba, state pregătite oricând să primească armament nuclear și să coopereze și mai mult cu Federația Rusă. Unele publicații subliniau deja faptul că rușii au trimis deja bombardiere cu capacitate nucleară care pot zbura cu o viteză dublă față de cea a sunetului.

În plus, lumea uită încă un lucru extrem de important. Oamenii uită de Președinția rusă în cadrul Consiliului Arctic (2021-2023), lucru pentru care rușii au fost și sunt mai mult decât alintați, la nivel oficial și oficios. Analizați doar felul în care Consiliul Arctic prezintă situația: https://arctic-council.org/about/russian-chairmanship-2/. Și să vedem cum descrie situația Lavrov Sergey Viktorovich, ministrul afacerilor externe al Federației Ruse: „Sperăm că președinția Rusiei în Consiliul Arctic va servi la consolidarea continuă a cooperării regionale. Pentru a face față provocărilor cu care ne confruntăm astăzi la nivel înalt este nevoie de abordări cu adevărat colective. Arctica este casa noastră și este responsabilitatea noastră directă de a o păstra pentru generațiile prezente și viitoare”.  Iar aceste generații viitoare pot să fie chiar foarte bine majoritar sino-ruse. Și încă ceva, Putin a declarat că va accepta doar ruble pentru plata livrărilor de gaz în Europa, o nouă măsură care teoretic ar ajuta economia rusă, sau poate că este un pretext oferit tocmai de către cel care face oferta pentru a facilita refuzul celor care cer?

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Federația Rusă, actorul statal care dansează Kalinka pe Arena Internațională”

  • Vad ca Nimeni nu vorbeste de China COMUNISTA!Nimeni nu spune ca NU a trebuit sasi impuste conducatorul pentru a trece la capitalism.Nimeni nu spune adevarul despre decembrie 1989.DE CE?

  • Si Hitler a vrut cucerirea lumii iar Germania a sfarsit impartita intre SUA si URSS.Aviz amatorilor.

  • Daca se pune NATO pe el si pe Rusia lui termina astia cu el in aceeasi perioada de timp in care Putler isi dorea sa termine cu Ucraina(maxim 48 de ore) cu tot cu focoasele lui cu tot(i le bubuie in Rusia lui).Putin ameninta pentru ca e mort de frica ca stie de fapt ca esaloanele doi si trei din Rusia stau cu cutitele sa l gatuie,ca a furat el si cu vreo 10 insi toata averea Rusiei si nu a impartit nimic,si aia asteapta lihniti sa ia ciolanul de la Putler.Cred ca si Soigu isi ascute lama de la brici ca sa l taie pe asta.

    • De aia l au si servit cu basini(informatii false) despre Ucraina si starea Ucrainei ca sa si prinda asta(Putler si gasca) gatu.By the Way alta asemanare intre Fuhrerul rus Putler si originalul Adolf al germaniei Hitleriste,Putler fura copii din Ucraina si i duce in Rusia(Cum facea Hitler care punea soldatii sa fure copii blonzi cu ochi albastri din tari cucerite ca sa fie dati unor familii germane ca sa i creasca ca si arieni,politica recuperarii „arienilor pierduti in alte tari”).Exact asta face Putler cand duce copiii ucrainienilor in Rusia.

  • Rusia nu joaca Kalinka,Rusia e actorul care a tras pe nas niste prafuri si a dat in schizofrenie paranoida.Cat despre Sun Tzu ,vorba se aplica NATO,NATO este cea care se da slaba si nu si arata puterea,in timp ce Rusia este cea care ameninta tot timpul si isi arata muschii hipersonici(si se lauda mereu ca e cea mai mare forta de pe Terra,ba chiar e in stare sa se laude ca ei se bat cu Extraterestrii,atata laudarosenie are Rusia asta in ea) in timp ce se chinuie sa cucereasca Ucraina,(fara mare succes pana acum desi a incercat orice,bombe tancuri,bombe cu fosfor,radere de orase de pe fata pamantului,genocid al civililor,crime de razboi,termobarice chiar si temutele hipersonice,mai trebuie arme chimice si nucleare ca in rest a incercat tot).Haideti ma fanii lui Putin mai lasa ti ma dracului in pace cu Putin al vostru,marele cica smecher planetar,de fapt un las complexat care e tare cand bate femei si pirpirii,iar cand e sa se bata cu un barbat pe bune face pe el, si care s a ajuns la carma unei Mari Puteri printr un accident nefericit al Istoriei.

    • Se spune ca de ce ti e frica nu scapi,pai cred ca nici Putler nu o sa scape de frica lui fundamentala,adica de impartirea lumii intre SUA si China(SUA ia Europa ,Australia si cele doua Americi,China va lua Asia si Africa cu resursele acestora).Iar Rusia va sfarsi ca si vasala Chinei.Pentru ca la asta va duce atitudinea de idiot a lui Putler.Ca si resursele de razboi la un momendat se termina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *