România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie

Femeia modernă, un subiect perimat

Auzim atât de frecvent sintagma, aproape stereotip, „femeia modernă” și rolul ei în societate. Această expresie este atât de îmbătrânită, atât de perimată, încât pare patetic să o tot folosim.
Modernismul există în orice femeie care îmbină atât de frumos rolul de mamă, social life și picătura de stil care să contureze acest stereotip.
Ce înseamnă modernismul zilelor noastre? De fapt, schimbarea ideologiilor și stereotipurilor trecutului.

Lucrez cu femei, însă întotdeauna am crezut că fiecare om își definește propriul stil și propria alegere. Alegerile pe care le facem în viață sunt asemenea alegerilor vestimentare și nimeni nu este în măsură să ne judece. De fiecare dată suntem ca într-o balanță și cântărim fiecare decizie. Alegem între familie și carieră, între casual și elegant, între a fi mamă cu normă întreagă sau leader în front office, între a fi conform sau nonconform în modă. Tocmai de aceea, în meseria mea am căutat să aleg două direcții în a propune stiluri de modă, însă nu m-am abătut de la clasic, implicit normalitate.

Fac haine de peste 20 de ani și îmi place să cred că am făcut lucruri frumoase. Am îmbrăcat diferite tipologii de femei și mereu m-am raportat la eul lor, la propriile lor alegeri, fără să le impun eu nimic. Pentru mine, fiecare dintre femeile cu care am interacționat, prin natura meseriei, avea propriul ei modernism, propria dorință, propria temere și personalitate.

Femeia zilelor noastre trebuie să fie utilă fiecăruia din jurul ei (în familie, la muncă, în societate), însă nu trebuie să uite de EA. Acest lucru mi l-am dorit mereu în transpunerea hainelor mele. Am vrut ca fiecare EA să plece bine dispusă, să simtă că hainele îi conferă starea de bine, că o fac să se simtă încrezătoare și modernă. În fiecare clasic am strecurat un strop de modernitate, în fiecare stereotip am introdus un dram de stil personal.

Nimeni nu are nevoie să se conformeze la standardele de greutate sau înălțime pentru a fi modern, pentru a avea stil și eleganță. Totul trebuie să vină din noi, din cunoașterea propriei noastre personalități și identități. Să fii modernă nu înseamnă musai să fii „90-60-90”, ci trebuie să găsești stilul, culorile și linia care să te definească în ceea ce privește vestimentația pe care o alegi.

Nu am fost nicicând adepta perfecțiunii. Nimeni nu este perfect, însă fiecare poartă în suflet amestecul de sentimente, dorințe și trăiri pe care ar trebui să le lase să empatizeze cu propriul modernism.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *