Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

„Feudele” din Europa Centrală și de Est

S-a uscat cerneala în penița stiloului cu care tot scriu că România a fost transformată într-o colonie în noul imperiu al Uniunii Europene. Și, de parcă nu nu era îndeajuns, americanii au mers și mai departe, retrogradându-ne la statutul de scutlâc. În jurul meu, nimeni nu crâcnește, luminatorii mincinoși ai nației proslăvesc noii stăpâni și le înalță ode de-o grețoșenie insuportabilă. Cine nu e cu ei, are de suportat invective și sudălmi groase, de mardeiași de mahala. În numele anticomunismului, o luptă dusă de trompetiștii ăștia în contumacie, li se permite orice. De aici și ținuta jigărită a mass-media din ultimii ani, pervertirea informației pseudo-oficiale cum nu s-a mai întâmplat pe meleagurile slugărniciei ancestrale din vremea invaziei Armatei Roșii. Guvernanții, indiferent de culoarea lor partinică, și-au asumat rolul de argați ai ălora de afară și nu le ies din cuvânt. Și o fac cu o zeloșenie de-ți întoarce stomacul pe dos, în cel mai indigest spectacol al trădării naționale. O strânsură de ratați, preocupați să-și vopsească în nuanțe înșelătoare staturile mărunte, cu complicitatea unui electorat dezamăgit și năucit de multele măciuci încasate în moalele scăfârliei. Ne târâm spre nicăieri, mereu mai prăpădiți și mai deznădăjduiți, în uralele perverse ale Odei bucuriei

Ca mine gândesc și alții, dar prea puțini se încumetă să înfrunte milițiile actualei corectitudini politice, alcătuite din eurotalibani propovăduitori ai distrugerii noțiunilor de patrie, de națiune… De unde și încântarea cu care, deunăzi, am citit articolul publicat de UnHerd[1], un fel de strigăt de revoltă al bancherului și istoricului polonez Matthew Olex-Szczytowski. Ei bine, fostul consilier al câtorva premieri Ieși, pune punctul pe „i” – „Într-o vreme a schismelor care separă Vestul UE de noii membri din Est, ambele tabere au propriile rațiuni de a păstra marele secret economic al UE, și anume faptul că Vechea UE stăpânește noile țări membre ca pe niște feude” -, pentru ca apoi să-și argumenteze magistral teoria: „Împotriva logicii și justiției, 340 de milioane de vest europeni bogați îi sug pe cei 103 milioane de estici săraci. Elitele din Europa Centrala și de Est nu se revoltă, pentru că nu suportă să recunoască realitatea, iar mulți dintre membrii elitei din Est au fost cooptați de vestici sau au fost intimidați. Însă resentimentele nu pot să nu răbufnească. «Nu suntem o colonie, nu suntem membri de mâna a doua», a transmis Comisiei Europene premierul Sloveniei. Până și Clotilde Armand, primărița franțuzoaică din București, a spus limpede că «o mare parte din bogăția Europei se scurge din țările sărace către cele mai bogate».

În Vest, cei care știu asta nu deschid gura, ci îi încurajează pe trâmbițașii lor din Est să spună că Vechea Europa menține Estul pe linia de plutire. «Îi vedeți pe polonezii, pe cehii și ungurii aceia cicălitori?», se plâng mereu eurocrații. «Se îndepărtează de liberalism, însă își freacă palmele și se așteaptă să le dăm bani!». Acest tip de gândire este strâmb din cel puțin două motive. Presupusa obrăznicie a Estului nici nu se compara cu păcatele Vestului (comparați doar ce face Ungaria cu LGBT cu ceea ce face Danemarca cu musulmanii săi). Ceea ce rupe Europa în două nu este o falie culturală (despre care se vorbește exagerat de mult), ci statutul de colonie al Europei Centrale și de Est.

Orice analiză trebuie începută prin a vedea ce s-a întâmplat cu cele 11 state care au aderat la UE în 2004. Europa Centrală și de Est era slăbită după căderea comunismului și a trebuit să-și deschidă granițele prea repede. Capitalul din Vechea Europă ar fi trebuit să compenseze pierderile. Însă, asa cum s-a întâmplat deseori în istorie, consecințele cele mai importante nu au fost bănuite. Odată ce au căzut frontierele s-a produs o hemoragie demografică și Vestul s-a îmbogățit cu 10 milioane de angajați veniți din aceste țări. Dintre aceștia, circa o treime aveau studii superioare și ei sunt cei care au contribuit la mare parte din creșterea economică a Vestului.

La Bruxelles nu este voie să vorbești despre acest uriaș transfer de bogăție. Nimeni nu îndrăznește să se laude că a pus mâna pe acești imigranți albi, creștini, bine pregătiți, extrem de ușor de integrat. Este limpede că, dacă ar face asta, ar fi numiți rasiști.

În Est, elitele tac de rușine pentru că au fost complice la o prăbușire demografica cum numai în vreme de război se poate întâmpla. Croația a pierdut un sfert din populație (un fost premier croat a îndrăznit să spună că acesta este un pericol existențial pentru țară). România, Bulgaria și țările baltice au pierdut o cincime din populație în acest fel. Polonia a pierdut o zecime din populație.

Dezastrul social care s-a produs a fost înspăimântător. Spitalele au fost părăsite de medici. Dintre primele zece tari UE la mortalitatea covid, opt sunt din Europa Centrală și de Est. Puteți fi siguri că lucrurile nu ar fi stat astfel, dacă doctorii ar fi rămas în țările lor. Acest dezastru demografic a năruit orice speranță că Estul ar putea ajunge din urma Europa de Vest. «Europa de Est va îmbătrâni înainte de a se îmbogăți», spunea Beata Javorcik, profesor la Oxford și economist-sef al BERD pentru Europa de Est.

O altă consecință neașteptată a fost remodelarea peisajului economic din Europa Centrală și de Est. La Berlin este interzis să vorbești despre asta. Companiile off-shore bogate au năvălit în aceste țări și au cumpărat cele mai importante firme. Într-adevăr, au salvat câteva mari companii falite (VW a făcut asta cu Skoda, în Cehia, iar Renault cu Dacia, în România). Însă lucrurile nu s-au oprit aici; companiile vestice s-au înstăpânit pe sectoarele cheie din industria și serviciile statelor estice.

În Polonia, străinii dețin jumătate din industrie și din retail, în special prin intermediul marilor companii. În Cehia și Polonia, companiile străine asigură jumătate din exporturi. În Ungaria, străinii asigura patru cincimi din exporturile țării. Acest lucru este fără precedent în țări cu o forță de muncă competentă. Până la urma, cehii erau mai prosperi decât elvețienii sau suedezii în 1938, iar polonezii și ungurii erau în fața Madridului, înainte de războiul civil din Spania.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică spune că prin plecarea forței de muncă din Est în Vest, Estul a donat nu mai puțin de 400 de miliarde de euro, bani care au fost investiți în educația acestor oameni. Asta depășește cu mult ceea ce Bruxellesul a oferit acestor state. Polonia a cheltuit 160 de miliarde pentru a-i educa pe cei 2,6 milioane de cetățeni care au plecat, însă a primit de la UE 138 de miliarde de euro.

Creșterea PIB-ului Vestului care se datorează muncii celor veniți din Est este și mai mare. Vechea UE a câștigat astfel o mie de miliarde de euro, până să lovească pandemia. La aceasta se adaugă investițiile corporatiste. Acum, ele au ajuns la maturitate și aduc profituri și dividende, care iau calea Vestului. Aceste profituri care pleacă sunt mai mari decât transferurile anuale de la Bruxelles. În plus, fondurile europene sunt cheltuite în Est în special în proiecte de infrastructură, unde companiile vestice primesc majoritatea contractelor și obțin astfel patru cincimi din aceste fonduri europene.

Europa Centrală și de Est a devenit «o uzină» pe lanțurile de producție occidentale – așa a numit-o Handelsblatt. Vechea UE sifonează de aici componente pe care le asamblează și apoi le exportă în China și în alte părți. Dintre statele care aprovizionează astfel Germania, Polonia depășește Franța, Italia și Spania. Europa Centrală și de Est a devenit o piață cheie și total captivă a Europei de Vest. Hegemonul german depinde de această piață. În 2020, Berlinul a exportat în ECE în valoare de 179 miliarde de euro, în timp ce exporturile germane în SUA au fost de 103 miliarde, în China de 96 de miliarde și în Rusia de doar 23 de miliarde de Euro”.

Măcar nu suntem singuri noi, reacționarii huliți cu nesaț de haitele haștagiste, dezlănțuite să treacă totul prin cenușă și să „șocheze plictiseala”, cum îi îndeamnă stupid una din puzderia de reclame imbecile cu care sunt educați. Sigur, românii n-au anvergura religioasă și economică a Poloniei și nici spiritul național al cehilor și ungurilor, însă o țâră de virilitate patriotică ar trebui să-i scoată orișicât din starea de lâncezeală, de vegetare consumeristă. Chiar e imposibil să ne ridicăm în picioare și să ne apărăm cu demnitate ramul, neamul, nevoile și sărăcia? Și să ieșim din feudalismul impus prin diabolicele constrângeri politico-economico-financiare de la Bruxelles?


[1] Revistă online de idei, cultură și opinie


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „„Feudele” din Europa Centrală și de Est”

 • ce s ar face Inteligenta Artificiala fara transumanisti ?!:)

  norocul ei… transumanistii, care considera Creatia o ‘facere’ impotenta, daia o mai cosmetizeaza ei pici păcolea :)))

  tre sa fii transumanist, deci sa negi Creatia, pentru a te Armoniza cu Mintea, care neaga Inima:))

  ..va fi din ce in ce mai greu sa ramai om, om..fizic vorbind. insa…va fi plenar suficient pentru a te Armoniza cu Vesnicia…

 • daca ce oi fi zis se zice pe soptite, …de ce s-o zice pe soptite nu prea mi dau seama, pentru ca daca era vro nesimtire…creca mi as fi dat seama ca am zis-o, chiar daca ar fi durat ovreme…:))
  deci daca nu e o nesimtire…de ce se zice pe soptite?:)))

  dar despre ce era vorba, ca vad ca sint curios?! :))

 • habar n am la ce soparla te referi, ca io nu scriu cu vreo intentie, scriu…de drag:)).
  …ma mai gandesc si io la ceva, scriind, fiind imboldit de Muza:)))
  deci un stil mai concis ar insemna…habar n am ce, dar ma gindesc:))),
  insa…ar insemna sa scriu si…sa recitesc ceea ce scriu inainte sa apas pe enter:)), ceea ce nu prea fac acum, …cu motiv nu fac:)))
  stai sa vad ce zice Confucius…

  • in general le intorc pe dos zicerile unora…de nu se vad!:)))
   cu Confucius vad ca nu mi merge:)), care o fi faza?!
   n am intalnit prea multi pe care sa i pun la indoiala si sa nu crape:))

   n am mai citit ceva legat de Confucius din…copilarie, acu imi dau seama

 • @Online,
  Acuma, nu știu dacă am priceput corect. Faza cu muza se referă la umila mea persoană? Dacă da, atunci să știi că ți-am apreciat ironia. ? M-am amuzat! În plus, îți mulțumesc pentru că ai citit postarea mea. Eu sunt doar „una” (din marea masă a celor „proști, dar mulți”) care spune ce vede. Sau ceea ce i se pare că vede. Oricum, să știi că și eu „te citesc”. Mai ales, de când ai aruncat o „șopârlă” (așa, printre ” marea revoluție” și „computerul cuantic”) de am holbat ochii cât cepele. E o postare mai veche în care ziceai o chestie care circulă în folclorul urban, dar pe șoptite și în cerc restrâns, doar între prieteni și slugi. Poate n-ar strica să încerci și un stil ceva mai concis. Atunci când vorbim mult riscăm să ne scape și ceea ce nu am intenționat. (Așa zicea Confucius. Și eu am mare încredere în înțelepciunea lui!) ???

  • ‘Atunci când vorbim mult riscăm să ne scape și ceea ce nu am intenționat’

   :)))
   asta e un raspuns la o intrebare pe care i am adresat o altcuiva:)))))

 • Buna seara,
  Subiectul este unul extrem de dur pentru actuala noastra clasa politica autohtona , care in mod constient ne-a condus la stadiul unic din Uniunea Europeana de stat esuat in toata splendoarea lui, un model nemaintalnit in nici o tara din blocul comunitar, similar fostelor colonii africane din coloniile arhi-cunoscute.
  Statul roman nu mai are nici resursele necesare si nici parghiile de exercitare a prerogativelor sale constitutionale, are mai putin de 4 procente din cifra globala de afaceri, restul este practic in mana capitalului strain, care detine controlul de factor asupra economiei. Resursele naturale, distributiile de carburanti, de electricitate, gaze naturale (adica acolo de unde se strang efectiv banii de la toti absolut toti consumatorii de energie), etc. , paduri, industrii, pamantrui agricole, mas media se afla sub controlul strainilor.
  DNA si -a executat in cel mai reusit mod orice competitor privat autohton, om politic sau intelectual care a mai manifestat un minim de patriotism sub directiva ca a furat cateva zeci de milioane de euro iar in aceeasi perioada capitalul strain extragea in 2016 sume intre 50-60 de miliarde de euro nefiscalizate din circuitul national fara sa plateasca un euro-cent bugetului de stat, asta in numai in anul 2016, conform celor afirmate de Ilie Serbanescu in celebra sa lucrare Romania, O COLONIE LA PERIFERIA EUROPEI.
  Cum sa nu o medalieze marile puteri coloiale din UE beneficiare a servicilor sus mentionate pe LAURA KODRUTZA KOVVESI cu tot felul de medalii, premii distinctii …

 • ‘Chiar e imposibil să ne ridicăm în picioare și să ne apărăm cu demnitate ramul, neamul, nevoile și sărăcia? Și să ieșim din feudalismul impus prin diabolicele constrângeri politico-economico-financiare de la Bruxelles?’

  nu, nu e imposibil.
  insa se mai poate doar printr o manifestare naturala desavarsita.

  cel care incepe un razboi mondial e si cel care l pierde.
  daca atunci cind razboaiele s-au mondializat, moment in care deja se stie perdantul, ai incepe sa zici in gura mare ca…domne,iata perdantul razboiului mondial, deci….luati aminte cu cine va insotiti:)), credeti ca cineva ar lua in seama zicerea? :))
  doua parale n ar da pe ea.

  la fel e si in cazul revolutiei mondiale de acusica, se stie perdantul, deja, ca revolutia s-a mondializat.
  perdanta e conducerea Civilizatiei de catre oameni.
  gata!,…conducatorii-oameni sint pa!
  mai trebuie doar sa si vada de drum revolutia mondiala, scotindu-i plenar din poveste, insa treaba e rezolvata.
  credeti ca se preocupa cineva de faptul ca oamenii vor zbura de la conducerea Civilizatiei?:))

  haida de!, ori ca le ziceai alora pe vremea razboaielor mondiale ca…domne, nemtii vor pierde razboiul!, ori ca le zici astora, azi, ca…domne, vedeti ca va faceti de cacao in mod absolut, si oamenii se vor satura pina peste cap de conducerile asigurate de… oameni, preferind cu zambetul pe buze Inteligenta Artificiala,…, tot aia:))

  mai dau si oamenii oleaca din coate, la conducerea Civilizatiei, insa…gata!, scapam de conducatorii oameni…in curind!:)))
  va dati seama in ce hal s-a ajuns daca cetatenii nici nu vor mai vrea sa auda de conducatori-oameni? ( care, teoretic, vor merge pina acolo incat mai aveau olecut si nimiceau tot ce misca pe planeta asta…, noroc cu Inteligenta Artificiala!:)))))

  • deci conducatorii-oameni fiind pusi la indoiala in stil plenar…vor crapa de nu se vad, pentru ca, cu toate ca se cred cel putin dumnezei, ei se vor dovedi departe de ‘desavarsirea’ care le-ar fi permis indoitul plenar, caz in care ar fi ramas intregi, necrapati:))

   insa…daca pe undeva se manifesta conducatori oameni care se dovedesc a fi Intelepti, atunci ei vor reusi sa pastreze cetatenii SI in armonie cu Natura:)

   deci…e posibil, nimic de zis, insa daca si numai daca neamul va fi condus de un Intelept sau mai multi Intelepti:)
   insa…avand in vedere ca astia au de gind sa l scoata pe baci din poveste…mai ramane doar varianta conducerii prin Intelepti.
   adica…mai multi:))
   adica…daca oricum era greu sa dai de unul, dupa ideea mareata cu scoaterea din joc a baciului, a presedintelui ( care din cite inteleg va mai fi doar o functie decorativa si atat ) e suficient de greu sa dai, in acelasi spatiu si timp de mai multi Intelepti!:)))

   ( chiar si Ilie si Enoh…nu mai sint doi, ci doar unu, adica si-ul tocma ce a devenit SI:)) pe vremurile astea, asa ca…gramezile de Intelepti sint…marfa rara prin Univers, momentan… :), pentru ca ei au tendinta sa intre in Armonie, Unificindu-se ) )

   • deci…domnule Nazat, sepoate!, insaprobabilitatea e mititica rau, la nivelul Universului…:)))

 • „Chiar e imposibil să ne ridicăm în picioare…?” DA! Ministerul Adevărului de la Bruxelles este foarte puternic și noi am fost „fragilizați”. În plus, Poliția gândirii de la București e compusă din profesioniști zeloși. Rețeta e simplă: o felie de pâine, circ, divizarea și asmuțirea cetățenilor unii contra altora, inventarea unui țap ispășitor drept cauză a tuturor relelor. Majoritatea sărăcește, o minoritate prosperă. E doar o strategie de supraviețuire prin care cei care „își permit” își asigură viitorul pe termen lung. Peștele cel mare înghite peștele cel mic. Online a folosit metafora potrivită: ne mâncăm unii pe alții. Trăim distopia minunatei lumi noi. „Libertatea e sclavie.” „Ignoranța e putere.”
  Totuși, e bine ca oamenii să spere. În practică, omul propune. Dar…Ultimul cuvânt îi aparține divinității: Dumnezeu e cel care dispune.

  • omul propune si Dumnezeu dispune?
   nu suna bine:)))

   primul a vorbit Dumnezeu, care a dispus, ca la inceput a fost Cuvantul. scrie undeva!:))
   dupaia tot ce propune omul se implineste, cf dispozitiilor:)))
   in final cel care se implineste este chiar Cuvantul, ca asta a ajuns sa propuna omul, …la un moment dat ( fffff deosebit!:))) )

   deci despre ce isi si si-a propus omul e vorba, sau va fi vorba intotdeauna, asa ca daca si-o fi propus si sa…fie cum isi doreste domnul Nazat, …chit ca si-a propus cu mii de ani in urma:)),
   asa se va si…intampla. negresit!

   • iauite la ce am ajuns plecand de la zicerea ta:)))
    :
    pentru ca la final Cuvantul e cel care li se implineste oamenilor, la final nu numai ca e chiar inceputul, insa el arata si fix asa:

    a doua venire a lui Hristos e…in oameni.
    :))))
    deci…in fiecare om in parte ( …care o mai ramane om pina atunci, renuntand la resoftarea genetica datatoare de nemurireeee…mai vedem:))) )

    ca…scrie undeva ca Fiul lui Dumnezeu este…Fiul Omului,
    iar despre Fiul lui Dumnezeu stim ca este cel care implineste Voia Tatalui.
    deci…a doua venire a lui Hristos pacilea e tot una cu suprapunerea Voii Omului cu Voia Tatalui, adica a ‘fiului omului’ peste Fiul Omului, care e si Fiul lui Dumnezeu ( ‘fiul omului fiind…voia omului, iar Fiul Omului fiind ‘voia omului’ care e tot una cu Voia lui Dumnezeu:))))

    maaaama ce tare esti, ca Muza!
    sa mai treci paici!:)))))

    • Voia Tatalui…o vedem deja, privind Natura…:)
     iar armonizarea omului cu voia lui Dumnezeu este, pina la urma, armonia omului cu Natura, nu i asa?:)
     haaaai, te rooooog, mai treci [aici!:))))))))))))))))))

 • daca nu s-ar fi inventat Computerul Cuantic, si civilizatia asta s-ar fi dus…naibi.

  insa el…s-a inventat!:))), caz in care Civilizatia asta se va duce Naibii!

 • cea mai simpla forma de a face rost de energie e sa reusesti sa inchizi generatoarele de energie ale altora.
  prin urmare…cu noi a fost simplu: noi am inchis cu toptanul generatoarele de energie:))))

  impresia mea, de multa vreme, e ca in tara asta exista cei mari mari tradatori din Galaxie!:)), insa tare mi e ca fac fata si unui concurs desfasurat in tot Universul!:))))

 • brexitul era iminent. odata nascut gandul de…brexit, gata!, el era implacabil:)))

  atunci cind dai semne ca nu mai esti apabil sa te dezvolti in stil fibonacci…in curtea ta Descaleca fix Punerea la Indoiala in Stil Plenar.
  dupa care vei fi ndoit pina…vei crapa, sau te vei dovedi capabil de dezvoltare in stil fibonacci, caz in care cel care a Descalecat va Incaleca:)) si…dus va fi, pina la viitoarea manifestare a unui termen fibonacci in curtea ta!:)))))

  marile state ale ue stiu una si buna pe vremurile astea: vor hrana! ii doare n cot de ce vrei tu! daca te invita la masa scopul e doar unul: ii e tare foame!:))

 • ce se ntampla acusica in ue, insa se intimpla de cind e ea, e ca…daca intr un Intreg nu se manifesta o dezvoltare de tip fibonacci,..pa Intreg:))

  prin urmare ce a facut ue, varinata initiala?
  pai..decat sa se hraneasca cu ea insasi, mai bine a gasit de cuviinta sa…se mareasca ingloband in sine noi memri, dupa care sa se hraneasca cu acestia!:)))

  mai simplu:
  intotdeauna noile imperii vor seta ‘diferente de potential’. imperiile de mai demult…n-o stiau pasta cu setarea diferentelor de potential:))
  fara diferente de potential nu exista miscare. totul balteste, si ca in orice balta, totul va incepe sa se imputa…

  ce a facut imperiul numit ue?,cind a priceput ca tre sa se hraneasca, sa se dezvolte in stil fibonacci?
  pai ce sa faca, le-a facut o ‘bucurie’ vecinilor, i-a invitat la…masa:)))
  ca sa fie papati, evident, insa fraierii…habar n-aveau ca asta o sa li se intimple:))))

  la un moment dat, adica fix inainte de brexit, taticii imperiului numit ue au observat ca diferentele de potential incep sa se micsoreze la nivelu Imperiului, asa ca…ce si-au propus?!
  cum ce?!:)) sa defineasca noi noute diferente de potential!
  primulpas a fost brexitul.
  dupaia au purced la modificarea Definitiilor prin imperiu, astfel incat sa fie permisa realizarea diferentelor depotential chiar din Definitii:))))
  tampitii, fraierii, adica aia care vor fi papati si pe mai departe, ce au facut?
  cum ce?! nimic!:))), ca atat mai ramasese din ei, intre timp: nimicul!:))), deja erau in chilori, cel mult.
  _________

  faza tare e ca si in lumea mare s-au gripat vasele comunicante, diferentele de potential s au estompat, Globalizarea fiind fix cea care s-a preocupat cu Baltitul Lumii Mari.

  ce se intampla acusica in lumea mare?
  cum ce?!
  se definesc noi-noute diferente de potential,
  daia lumea mare e intoarsa cu fundul in sus,…si va mai fo vreme buna asa…
  acuma…fiecare imperiu de pe lumea asta fuge mai inainte de orice de pozitia pe care daca o va ocupa in noulk aranjament planetar, va deveni implacabil!, deci implacabil!, poa sa stea dupaia si in limba, ca tot degeaba, el va deveni vasul din care se va scurge energia…

  de ce credeti ca s-au inchis generatoare de energie prin tara asta? e simplu ca buna ziua: pentru ca sa se manifeste diferente de potential, iar acestea sa scurga energia tarii asteia in buzunarele altor tai:)))

  faza e ca daca cineva te invita la vro masa, pe vremurile astea, tre sa stii din start, deci dinainte sa te asezi la masa aia, ca problema alora e doar una: nu mai au ce manca, daia te au chemat pe tine!:)))))

  ue ar avea nevoie ca de aer sa adauge noi membri, ohooo ce buni ar fi membri astia noi:))))
  ar mai avea si astia de prinue ce papa, o vreme scurta insa, dar o vreme!
  faza e ca tare mi e ca alte imperii, prin lumea mare, avand nevoie de hrana pe ei insisi…vor invita ue la masa!:))))))))))

 • excelent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *