Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Fiscul zice că investigarea veniturilor totale ale Google în România este „la secret”

Pe 7 mai 2020, am întrebat

… Agenția Națională pentru Administrare Fiscală (ANAF), printre altele, dacă investigația declanșată în 2017 de autoritatea fiscală pentru determinarea  veniturilor totale ale Google Bucharest SRL realizate în România, a fost reluată și actualizată pentru anii 2018- 2019, respectiv dacă există diferențe semnificative de declarare și impozitare între perioade.

Pe 22 mai, ANAF

… ne-a răspuns că informațiile solicitate intrau „sub incidența secretului fiscal”. Astfel, pe banii contribuabilului, ANAF menține la categoria „mistere” informații de interes public despre o entitate (Google România) care prezumtiv produce efecte în multiple planuri (politic și social), care este devoalat că produce și „cenzură”, și care ar trebui să producă și plusvaloare capitalistă pentru prosperitatea țării care o găzduiește: în cazul de față, România.

Din informații pe surse deschise

… rezultă, însă, că de la origini- 2008, până în 2018, vânzările și datoriile la Google Bucharest SRL au crescut constant, iar aportul la plusvaloarea capitalistă din țară a fost relativ modest- firma din România are sub 20 de angajați, iar unele câștiguri din România sunt contabilizate pe Irlanda. Dacă din punct de vedere fiscal, Google stă în umbră, multinaționala este mult mai activă ca „trâmbiță” a neoliberalismului: este o companie „progresistă” (eventual, anti-religie, pro-avort, anti-tradiție, pro-vaccin obligatoriu, pro-globalism sălbatic etc), iar solicitările pe motorul său de căutare te pot trimite predilect să citești din publicații „progresiste” (și mult mai puțin sau deloc, spre website-uri independente, sau cu conținut presupus „conservator”), pe un algoritm care este investigat în Statele Unite. Un astfel de „algoritm” este în general o mare necunoscută pentru guvernul liberal al României, știut fiind că motorul de căutare ideal al lui Ludovic Orban duce mereu spre o bere, o țigară de foi și Raluca Turcan, zâmbind la umărul drept.

Google a stabilit un trist record

…până în prezent cu „educarea rebelă” tinerelor generații. Presa de investigație de pe Dâmbovița a dezvăluit că, în perioada ianuarie 2016 – aprilie 2017, o fundație Google, alături de guvernul Olandei (prim-ministru Mark Rutte) și de o entitate Soros, au finanțat „generos” campaniile îndreptate de tinerii tefeliști împotriva guvernului României, „alimentând” protestele „rezist” din februarie 2017. Nu s-a sesizat niciun Parchet în acest caz fiindcă Republica Procurorilor România pare eventual creată să se sesizeze doar dacă fostul consilier Darius Vâlcov „încalcă legea” și face public vreun Protocol de colaborare al SRI cu procurorii (iun. 2019) .

Nu au existat, însă, reacții oficiale

… nici pentru alte evenimente controversate, conexate cu activitatea multinaționalei. Google a devenit din ce în ce mai celebră după ce în dec. 2019, a prezentant municipiul București (dar și alte localități din sudul țării) ca fiind parte a unei entități statale numită „Wallachia”, respectiv a prezentat pe secțiunea de „Maps” („Hărți”) Catedrala Mânturii Neamului ca fiind „Catedrala Prostirii Neamului Românesc” (mai 2020).

Au existat la timpul respectiv

… două categorii de roboței, asamblați cu defecte în garajele neoliberale haștag rezist, dar implicați în aceste incidente tragice pentru noțiunea de „Românie normală”: au fost roboțeii din guvernul- fantomă Ludovic Orban, care nu au aflat nimic și deci nu au cerut explicații către Google, respectiv roboțeii haștagiști fani Goagăl, care au înfăptuit respectivele modificări pe Internet: și care au rămas neidentificați. Potrivit unui nociv obicei, Google nu a dat niciun comunicat cu privire la finalizarea unei eventuale anchete.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Fiscul zice că investigarea veniturilor totale ale Google în România este „la secret””

  • Stimate domnule autor, mi-ati raspuns odata, mai demult: „eu sunt acela”. Si am inteles.
    Am remarcat ca scrieti romaneste foarte bine, este evident ca ati facut liceul in Romania.
    In acelasi context, as vrea sa stiu daca sunteti fiul vreunui ambasador trimis la post in Romania? Si vedeti pt dv. un destin gen Obama?

  • 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *