Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Flacăra tineretului a fost aprinsă în Finlanda

Temperatura coboară constant în termometre, iar noi la București avem căldură cu țârâita în calorifere.
Sincer să fiu, duc dorul centralei termice de la Breaza, pe care o reglam cât aveam poftă, dar aveam căldură. Chiar dacă uneori venea o factură mai mare.

Acum, uneori, trebuie să pun în priză aeroterma. La aer condiționat cald încă nu am apelat deși avem instalația de rigoare.
În alte case, se pune un lemn pe foc și se dă drumul la sobă.

În rândurile de azi, vă relatez despre altfel de foc.
Flacăra Păcii a celei de a XV-a ediții de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European care va avea loc la Vuokatti, în Finlanda, a fost aprinsă în cadrul unei ceremonii de deschidere, organizate înaintea debutului turneului masculin de hochei pe gheață.

Flacăra, aprinsă în urmă cu o săptămână la Roma, a fost adusă în piața din Vuokatti de snowboarderul Veera Immonen și de fostul jucător de hochei Arto Sirviö. Flacăra a fost aprinsă de Lenni Hämeenaho, ex-jucător de juniori al echipei Kajaanin Hokki care evoluează în turneul FOTE.

Steagurile țărilor participante la turneul de hochei pe gheață al băieților au fost purtate de câte un reprezentant al fiecărei  echipe – Rodzers Bukarts, din Letonia, Adam Dvorak, din Cehia, Nikolaj Tishkevich, din Belarus, Aleksander Pelevin, din Rusia și Aleksanteri Kaskimäki, din Finlanda.

Primarul din Sotkamo Mika Kilpeläinen,  Mikko Salonen, secretarul general al Comitetului Olimpic Finlandez și Florin Mișcă, președintele Comisei de coordonare a FOTE Vuokatiii 2022, din partea Comitetului Olimpic European (EOC), și secretar general adjunct al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, s-au adresat participanților.

„Iată-ne, înapoi în Finlanda pentru a treia oară în istoria Festivalului Olimpic al Tineretului European. După 21 de ani, Vuokatti va oferi tinerilor sportivi europeni încă o dată o trambulină, spre viitor, în cariera lor sportivă”, a spus Florin Mișcă, care a mulțumit  Finlandei, pentru loialitatea față de idealurile olimpice și sportive, autorităților publice finlandeze din Kajaani și Regiunea Kainuu, precum și municipalității orașului Sotkamo pentru angajamentul și sprijinul puternic, Comitetului local de organizare, pentru munca depusă pentru ca această ediție să aibă loc și să ofere tinerilor sportivi europeni o experiență de neuitat, dar și  tuturor voluntarilor FOTE pentru entuziasmul și sprijinul lor.

„Dragi sportivi, felicitări pentru câștigarea unui loc la această ediție a FOTE! Talentul, dăruirea și angajamentul v-au adus aici”, le-a spus sportivilor șeful Comisiei EOC de coordonare a FOTE.

„Acest Festival vă aparține, pentru că este oportunitatea voastră de a străluci. Amintiți-vă că FOTE înseamnă mai mult decât performanță. Participarea la FOTE este o onoare. Nu neapărat Victoria este importantă, ci modul în care concurezi. Caracterul contează mult mai mult decât medaliile. Respectați-vă gazdele. Respectați-vă adversarii. Amintiți-vă că voi toți sunteți modele de urmat, iar dacă veți face asta, veți inspira generațiile următoare”.
Melodia oficială „Long in to the Night” a răsunat în cadrul ceremoniei, iar Kajaani Dance, dansul oficial al Festivalului a fost vedeta evenimentului.

Turneul masculin de hochei pe gheață începe prin  confruntarea dintre reprezentativele Rusiei și Cehiei și se va încheia pe 17 decembrie a.c.
Toate celelalte competiții din cadrul FOTE Vuokatti 2022 se vor disputa în perioada 20 – 25 martie 2022.

În martie, anul viitor sper să fim sănătoși, iar căldura solară să arunce în derizoriu calorifere, aeroterme, sisteme de climatizare și toate celelalte.
Visez cu ochii deschiși la căldura și atmosfera de pe litoral, ori de pe dealurile înverzite.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *