Onorabilii cititori vor vedea aceste rânduri în 29 mai, anul de grație 2022.
Tot la 29 mai, dar în 1953, pe vremea când eu nu împlinisem încă un anișor, istoria umanității a consemnat un eveniment deosebit. Edmund Hillary a fost primul om care a ajuns pe Everest. Pentru a respecta adevărul, menționăm că el a fost ajutat de un șerpaș. Dar dorința lui de a fi mai aproape de cer, atât cât era posibil pe vremea aceea – ulterior au apărut zborurile în spațiu – a fost îndeplinită. La 8848 m deasupra nivelului mării, de pe cel mai înalt munte de pe planeta noastră, a privit spectacolul unic al bolții cerești.
La rândul meu, păstrând proporțiile, vă invit să vă învredniciți a privi cerul cu ochii speciali ai unui pictor. Numele său este Floriana Bogdan. Tabloul ei se intitulează „Cerul vibrează” și este vizibil lângă acest text.
Iată acum un dialog lămuritor:
– Pentru început vă rog să vă prezentați pentru cei care nu vă cunosc.
– Economist de profesie, cu un temperament ușor melancolic, dar și suficient de mult ancorată în realitate. Sunt înzestrată cu o resursă nelimitată de responsabilitate.
Îmi bucură sufletul ploile de vară, aspectul fragil al florilor și norii aceia pufoși și albi care plutesc uneori pe cer. Iubesc momentele în care îmi cumpăr cărți tipărite, asta înseamnă pentru mine opulență. Îmi iubesc cafeaua de zi cu zi și liniștea care se depune pe suflet. Iubesc să desenez. Iubesc senzația de pensulă pe pânză. Sunt imperfectă.
– Cum a fost anul 2021 pentru arta dumneavoastră?
– A fost anul în care mi s-a validat talentul. Am fost acceptată în Asociația Artiștilor Plastici și încurajată să urmez cursurile unei școli pentru a-mi perfecționa tehnica. Lucru pe care l-am și făcut, iar din octombrie 2021 urmez cursurile Școlii de Artă București – Secția Pictură.
– Cum a început 2022?
– Cu proiecte schițate, mult entuziasm și câțiva pași evolutivi care îmi alimentează încrederea că voi reuși să ofer un strop de fericire celor care vor veni să-mi vadă lucrările în expoziții.
– Ce visați pentru anul 2022, dar și pentru următorii ani?
– Expoziții personale reușite. Îmi doresc lucrări de calitate, pline de substanță și magnetism. Pentru următorii ani mi-am propus să fiu o sursă continuă de inspirație pentru mine însămi. De asemenea, îmi doresc să trec, împreună cu lucrările mele, granițele orașului și de ce nu, granițele țării. Îmi doresc să ajung un artist complet și necontestat.
– Vă dorim din toată inima să reușiți. După tablourile dumneavoastră, o să fie foarte ușor. Cum vreți să se desfășoare lumea dumneavoastră, lumea artei, lumea în general?
– Lumea mea vreau să se desfășoare în armonie și echilibru, într-un mediu sănătos și asta depinde în mare măsură de mine.
Lumea artei va suferi o schimbare în contextul actual global. Este inevitabilă schimbarea. Cum va fi însă această schimbare, ce soluții vor fi îmbrățișate, depinde de cei care vor decide să nu lase lucrurile să curgă de la sine și vor transmite către societate mesaje corecte. Îmi doresc tare mult să nu se mai încurajeze consumerismul.
Cât privește lumea în general, mi-ar plăcea s-o văd că se va desfășura în Lumină și Iubire, dincolo de evoluția absolut uluitoare prezisă deja.
– Interesante răspunsuri. Să vedem acum câteva tablouri. Ele atrag deja ca un magnet puternic.
Lasă un răspuns