În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Florin Cîțu a căutat-o cu lumânarea. Potop de reproșuri la ceea ce el a vrut să vândă ca victorie

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, s-a jelit, ca de obicei, pe Facebook că PSD a vrut să vândă țara și a prezentat un document, pe care l-a și interpretat.

„PSD vinde România!
Trebuie să știți ce vrea să facă PSD cu România.
De doua luni de zile PSD ne amenință cu moțiune de cenzură și mă acuza că îndatorez România.
Explic în fiecare lună unde se duc banii pe care îi împrumutam.

De ce este PSD interesat de acest subiect?
Este simplu. PSD are un plan pe care vi-l prezint astăzi.
Acest plan urmează să fie propus și aprobat și în congresul PSD care urmează.

Anul trecut în octombrie, în numele PSD, fostul ministru de finanțe a prezentat un document în ședință de guvern prin care propunea, nici mai mult nici mai puțin, vânzarea la reducere a României.
În documentul respectiv se propunea cel mai mare împrumut din istorie pentru a acoperi gaura din buget generată de creșterea pensiilor. (vezi poza)

Vă atrag atenția asupra a două lucruri:
1. Au știut în permanenta că nu bani să plătească creșterea cu 40% a pensiilor.
2. Au știut că nu au bani pentru plata salariilor în sectorul bugetar.

Atenție!
Iată ce prevedea planul negociat de PSD și aprobat de guvern:
– reducerea cu 30% a personalului bugetar
– reducerea cu 20% a cheltuielilor primăriilor și cheltuielilor județene
– privatazirea CEC și EXIM BANK, cele doua bănci de stat
– privatizarea companiilor din sectorul energetic
– privatizarea parțială a sistemului sanitar
– reducerea arieratelor companiilor de stat
– aplicarea OUG 109 pentru toate copaniile de stat și regiile autonome
– Înghețarea salariilor în sectorul bugetar pentru 2 ani de zile.

ȘI

Atenție mare,
Prorogarea creșterii punctului de pensie din septembrie 2020 până în septembrie 2021.
Înțelegeți cât de mare este ipocrizia acestui partid?
PSD a fost de acord cu toate aceste condiții în timp ce de trei luni de zile țipă în gura mare că ei se gândesc la pensionari și alții nu.
A venit momentul să demascăm minciuna PSD și românii să știe adevărul.
Acesta este planul PSD pentru Romania aprobat încă de anul trecut. Și asta îi așteaptă pe romani dacă votează PSD.
PNL a demonstrat că poate face față acestei crize duble, de santate și economie, fară să cedeze nimic din independența politicii economice și fiscale.
#RomaniiTrebuieSaStie”, a scris el.

Doar că a obținut, din partea internauților, exact contrariul efectului scontat.
Iată câteva reacții:

„Florin Cîțu dezvăluie un plan secret pe care l-ar fi avut PSD-ul. Nu știam de el. Dar, Dumnezeule mare, este exact ce trebuie făcut! Sunt de acord cu fiecare punct din acel plan. Da, exact de acele masuri are nevoie economia românească, dincolo de populisme și propagandă politică!”

„Domnule Cîțu, măsurile respective mă așteptam să le văd de la dvs. Cred că în loc să vă plângeți de ele, ar fi cazul să le aplicați. Nu știu ce spune OUG 109, deci nu pot să mă pronunț pe ea, dar restul ar trebui să facă parte din orice program de guvernare”.

„Adica nu vreti sa scapam de bugetarii de lux, trantorii agramanti inculti nesimtiti platiti regeste sa ragaie salam cu ceapa din spatele geamului de la ghiseu cand stam cu orele la coada sa platim taxe, sau sa obtinem hartii si stampile inutile ? Nu vrei sa scapam de sutele de mii de sinecuristi care paraziteaza administratia publica? 30% sunt prea putin, minim 50% trebuie dati afara”.

„Nu mai inventati scuze, suntem satui. Gasiti solutii daca v-ati grabit sa credeti ca sunteti mai buni. Daca ei nu aveau o solutie,  asa cum sustineti, datoria voastra e sa rezolvati problema. Sau in ce scop va aflati acolo?”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *