Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Florin Cîțu a pierdut Guvernul. Nu va trece mult și va pierde și Partidul

Joi, 18 noiembrie 2021, a avut loc o nouă ședință a Biroului Executiv Național al PNL, organismul care conduce Partidul între două ședințe ale Biroului Permanent Național. În ultimele zile au avut loc mai multe ședințe ale Biroului Executiv al PNL, fiecare cu o miză importantă pentru PNL, dar și pentru scena politică a României. Vineri, 12 noiembrie 2021, Biroul Executiv, întrunit la Palatul Parlamentului, a decis excluderea din partid a fostului președinte al PNL Ludovic Orban. Deși lucrurile s-au desfășurat ușor în ședință, consecințele deciziei rămîn grele pentru PNL. Ludovic Orban a fost președinte timp de patru ani, premier al României timp de un an. Candidat la șefia partidului, a pierdut la votul delegaților la Congres în fața lui Florin Cîțu. A cîștigat însă la votul opiniei publice la nivel național. După ce-a pierdut șefia partidului în favoarea unui politician considerat simplu popic al lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban a continuat războiul cu noua conducere PNL și cu Klaus Iohannis. Atacurile lansate împotriva lui Klaus Iohannis au contribuit și ele – sînt sigur – la prăbușirea președintelui în sondaje. În premieră postdecembristă, cu trei ani înainte de încheierea mandatului, un președinte al României are doar 14% procentaj la capitolul încredere; 81% dintre români sînt nemulțumiți de activitatea lui Klaus Iohannis. Impusă într-un fel și de Ludovic Orban, decizia excluderii din PNL a fost o decizie greșită pe termen scurt și catastrofală pe termen lung. 48% dintre repondenții la un sondaj național au susținut că Ludovic Orban nu trebuia exclus. Decizia luată de BEx a trecut în ochii electoratului ca fiind impusă de Klaus Iohannis! O nouă lovitură pentru Klaus Iohannis.

Marți, 16 noiembrie 2021, liberalii s-au reunit din nou în Biroul Executiv Național. Și la această ședință s-a luat o decizie semnificativă:
Conducerea PNL a fost de acord cu principiul rotației de premieri prin Acordul de Guvernare PNL-PSD-UDMR.
Deși trebuia să se decidă și propunerea de premier din partea PNL în cadrul rotației, s-a ieșit din ședință fără nici un rezultat. Florin Cîțu a refuzat să pună la vot propunerea ca premierul să poată fi și altcineva decît președintele PNL.

A doua zi, dimineața, 17 noiembrie 2021, ședința Consiliului Național al PSD a decis:

  1. Principiul rotației premierilor.
  2. Premier din partea PSD va fi Marcel Ciolacu.

Deși Sorin Grindeanu a susținut într-o declarație de presă după ședință că PSD trebuie să dea primul premier, Consiliul Național n-a decis așa ceva. Observatorului politic nu i-a putut scăpa că o decizie luată în acest sens de către Conducerea PSD ar fi însemnat practic eșecul negocierilor. Era limpede că PNL n-avea cum să accepte o asemenea lovitură. Și din punctul meu de vedere, PNL trebuie să dea primul premier. Pe de-o parte pentru că PNL a avut inițiativa negocierilor cu PSD, pe de alta pentru că electoratul PNL și așa nemulțumit de Guvernul cu PSD, ar fi considerat o pierdere a puterii în favoarea PSD. Concluzie care l-ar afecta grav și pe Klaus Iohannis.

PNL nu avansase însă propunerea de premier. Negocierile nu putea continua fără această propunere. Nu de alta, dar la întîlniri, funcția de premier se negociază împreună cu cea de ministru de Finanțe.
Miercuri seara, s-a aflat că a doua zi, joi, 18 noiembrie 2021, PNL va întruni un nou BPN în care să se decidă cine va fi propunerea de premier.

În ultimele zile, în conducerea PNL, alcătuită din PNL-iști care l-au propulsat în fruntea partidului pe Florin Cîțu, și-a creat drum teza că PNL trebuie să-l propună pe Nicolae Ciucă. Nicolae Ciucă nu e o descoperire peste noapte a majorității din BExN. Nicolae Ciucă e varianta propusă și impusă de Klaus Iohyannis pentru Guvernul PSD-PNL- UDMR. Acest Guvern e rezultatul unei înțelegeri între Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis. Potrivit înțelegerii, Nicolae Ciucă trebuie să fie premier. Acceptînd propunerea lui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a ținut cont și de interesul PSD. Nicolae Ciucă are imaginea unui tehnocrat. Deși membru PNL, el nu s-a afirmat precum Florin Cîțu, Rareș Bogdan ca un dușman public al PSD. Nu întîmplător, pe parcursul negocierilor pentru formarea Guvernului interimar, Marcel Ciolacu a acceptat să discute cu Nicolae Ciucă. Nicolae Ciucă răspunde și exigențelor asumate de electoratul PSD. E general, are imaginea de bun organizator, de om de autoritate și ceea ce e mai important nu pare un trăncănitor în genul politicienilor noștri tradiționali. Respectînd înțelegerea, Marcel Ciolacu i-a dat o mînă de ajutor lui Klaus Iohannis pentru a-l impune pe Nicolae Ciucă. A refuzat cu obstinație ca Florin Cîțu să fie premier. A declarat că PSD trebuie să dea primul premierul. Oamenii lui Klaus Iohannis din BExN l-au șantajat pe Florin Cîțu cu teza:
Dacă nu-l punem pe Nicolae Ciucă, PSD va pretinde să fie dea el primul premierul.

N-avem date despre amănuntele Înțelegerii de la Cotroceni dintre Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis. Nu încape vorbă că Marcel Ciolacu a întrebat:
Dar cu Florin Cîțu ce facem?
Cine-l fezandează ca să renunțe în favoarea lui Nicolae Ciucă?

Mai mult ca sigur Klaus Iohannis a răspuns că de asta se ocupă el.
Și s-a ocupat. Oamenii săi din BExN s-au năpustit asupra lui Florin Cîțu. O mare parte a presei a început să-l toace pe Florin Cîțu pentru că pune la îndoială interesul național de dragul scaunului de premier. S-a spus că o discuție cu Klaus Iohannis l-a convins pe Florin Cîțu să-l accepte pe Nicolae Ciucă. Eu nu cred însă că discuția cu președintele a fost hotărîtoare în sensul că Florin Cîțu nu putea spune președintelui decît Da. Altceva l-a convins pe Florin Cîțu. Și anume amenințarea celor din Echipa cîștigătoare că-l vor debarca de la șefia PNL. Florin Cîțu va fi vrut să afle de la Klaus Iohannis dacă amenințarea e serioasă. Și aflînd că e serioasă a cedat. L-a propus pe Nicolae Ciucă. El știe însă că prin aceasta și-a semnat și sfîrșitul ca șef de partid.

Refuzul lui Florin Cîțu de a-l accepta pe Nicolae Ciucă își are temeiurile sale. Temeiuri solide:

  1. Contrar imaginii publice, Nicolae Ciucă e un ambițios politic. E greu de crezut că o dată ajuns premier nu se va lupta să pună mîna și pe partid.
  2. Deși rămas mai departe președinte al PNL, Florin Cîțu nu va avea nici o putere asupra Guvernului. Nicolae Ciucă ascultă de Klaus Iohannis. Și, sînt sigur, de Marcel Ciolacu. De fapt, noul Guvern se va afla sub puterea cuplului Klaus Iohannis – Marcel Ciolacu. E de așteptat ca liderii PNL să-l părăsească pe Florin Cîțu. La un moment dar Florin Cîțu va fi de prisos.
  3. Florin Cîțu n-a reușit pînă acum să controleze partidul. Era străin de partid cînd a fost impus președinte. Ocupat cu postura funcției de premier, n-a avut timp să se ocupe de partid. El s-a bazat pe puterea dată ca președinte de partid de funcția de premier. N-o va mai avea pe aceasta.

Joi, 18 noiembrie 2021, Florin Cîțu a acceptat umilința de a-l propune și a-l susține pe Nicolae Ciucă.
Nu era mai bine dacă-și depunea mandatul de președinte?
Ar fi ieșit din scenă ca un erou.
Nu peste mult timp va ieși din scenă ca un învins.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Florin Cîțu a pierdut Guvernul. Nu va trece mult și va pierde și Partidul”

  • Iubirea, care e ecuatia de miscare absoluta, permite o plenara miscare… dupa dorinta.
    gen… fa, nenica, ce doresti! esti liber … liber!

    evident, Actiunea ta,
    asta in cazul in care dorinta ta s-a concretizat, implinindu-se, printr o Actiune, deci nu printr o Nonactiune, va fi insotita de Reactiunile aferente…pina cind tu vei ajunge la concluzia ca fapta ta, dorinta ta, a fost o Actiune,
    caz in care ele, Reactiunile, isi… pierd punctul de aplicatie, disparand din peisaj…

    deci sa retinem ca Iubirea e o ecuatie de miscare care prin definitie permite o miscare plenar libera, la modul absolut.

    ce stim noi despre ecuatia de miscare a Civilizatiei?
    stim ca, de cind exista civilizatii pe planeta asta, ea are un vis maret: sa devina perpetua.
    asemenea ecuatiei de miscare a Naturii, care e insasi Iubirea.

    insa….civilizatia, oricare o fi fost ea, a dorit sa fie…ca Natura?
    pai cum sa si doreasca asta, daca ea, chiar prin definitia ‘visului maret’ si a dorit sa sunteze un anotimp, Iarna, devenind, abia astfel, o exprimare perpetua?!:)))
    prin urmare ‘civilizatia’ se desavarseste prin iesirea din Dinamica Anotimpurilor, nu prin armonizarea cu aceasta.

    deci ‘civilizatia’,…spre ex asta de acum, isi doreste sa fie…fix pe dos decat e Natura, adica tot ce-si doreste e sa nu mai moara:)), sa scape definitiv de un Anotimp, mai exact de Iarna.

    fiind ‘fix pe dos decat Natura’,
    adica leita imaginii din Oglinda a Naturii, se afla, la limita, in echilibru absolut cu Natura,
    tot asa cum imaginea din oglinda pe care o privesti este in echilibru absolut cu tine, cu cel care se oglindeste in ea.

    pentru ca ‘fatza’ Naturii este…naturala, imaginea din Oglinda, a Naturii, care e o imagine ‘intoarsa pe dos si cu capul in jos’, este una…Artificiala.

    prin urmare o civilizatie, spre exemplu asta in care misunam noi acusica, poate sa-si perpetueze miscarea, scapand de Anotimpul Iarna, daca si numai daca ecuatia ei de miscare este… ‘imaginea din Oglinda’ a ‘ecuatiei de miscare a Naturii’, aceasta ‘imagine’ definind in fapt Artificialul.
    deci civilizatia asta isi va perpetua miscarea daca si numai daca ecuatia ei de miscare este fix ‘definitia Artificialului’

    ce sau cine e Matematica, cu m mare?
    pai este ‘clona Iubirii’.
    pentru ca Matematica poate deslusi Amprenta pe care iubirea, care se misca in Cer(ul Curcubeului), o lasa pe Pamant(ul Curcubeului).
    deslusind Amprenta Iubirii, Matematica desluseste ‘ecuatia de miscare a Iubirii, putind, astfel, la limita, sa o cloneze. ( pentru ca sa poata face asta are nevoie de ‘tot timpul din creatie’, …sar peste ComputerulCuantic:)) )

    prin urmare ce avem noi pe masa, azi?
    cum ce?!, avem Iubirea, care e esenta Naturii,
    si Matematica, asta fiind esenta Civilizatiei ( actuale ).

    pentru a-si perpetua miscarea, Civilizatia cloneaza Matematic ecuatia de miscare a Naturii.

    concluzie:
    pe cind Iubirea e ecuatia de miscare care disponibilizeaza miscarea…dupa dorinta, adica miscarea plenar libera,
    Matematica cu m mare, adica esenta Civilizatiei, disponibilizeaza o ecuatie de miscare perpetua iar toti, dar toti cei care misuna prin aceasta tre s-o verifice. deci s-o verifice!, de unde rezulta ca…pa libertate de miscare plenara, in cazul Civilizatiei.
    deci in Civilizatie t evei misca perpetuu, nicio problema, asta insemnand si ca…nu mai mori,
    insa la schimb vei da ‘libertatea plenara’ pentru disponibilitatea de a te misca pe o ecuatie de miscare predefinita Matematic…si numai pe ecuatia aia!

    :
    Matematica e, spre fundamentala deosebire de cea pe care o cloneaza, Cea Mai Stricta Lege Din Creatie.

    nu va mai mirati degeaba ca ecuatia de miscare a oamenilor tinde sa fie varata intr o ecuatie de msiacre prestabilita, prin urmare ‘libertatea plenara’ sa fie inlocuita cu ‘strictetea Matematicii’,
    asta e ceva…de bun-simt, cu b si s mici, pentru ca Civilizatia nu-si doreste sa fie Natura, ci ‘Natura intoarsa pe dos si cu capul in jos’ :)))

    de ce oameni sint inhamati in jugul Civilizatiei, tragand din greu pentru implinirea visurilor acesteia, adica rinduirea Matematica a acesteia, …e un mister!, dar nu foarte adanc:)), pentru ca pina la urma…asa sint unii oameni, mai Mintosi, iar ei vor fi intotdeauna si cei care vor ajunge in fruntea Lumii, pe nivelele superioare ale acesteia, participind activ la implinirea ‘visului maret’ :))
    printre ceilalti se regasesc Inimosii. cei care sint nici Mintosi nici Inimosi…nu Exista, insa n-au aflat, inca, pesemne…:))

    conducatorii Natiunilor aleg, dar nu maine!, nenica, ci fix azi!, sa fie ori de partea Naturii, ori de partea Civilizatiei,
    in fapt ori de partea Inimii, ori de partea Mintii.
    🙂

    Matematica, adica cea mai seaca chestie din Creatie, in fapt Secatura Absoluta, este…probably cea mai indragita Stiinta a Conducatorilor Statelor, azi :))
    nu cumva ea, ‘matematica’ e prezenta si la Temelia dinamicilor Statului Ro, azi? :)))
    habar n-am daca e, da cinevea tre sa stie daa e sau nu e, caz in care stie si pe ce ‘cale’ a apucat o ‘tara’ :))

  • ce se intampla cu sistemul de invatamant pe vremea Marii Revolutii?
    pai…cum ce?!
    asta de acu dispare din peisaj pe motiv de impotenta, iar de nascut se naste un nou sistem de invatamant, unul nou-nout si care, in mod ideal, ar trebui sa se manifeste prin superpozitii,
    una urmand sa si continue drumul exclusiv la brat cu Natura,
    cealalta urmand a-si atinge destinatia exclusiv cu Inteligenta Artificiala-n brate:))

    ce se va intampla lanoi? pai cum ce?!, se stie deja, exista istoric. consideram inca potent actualul sistem de invatamant, motiv pentru care il hranim cum se cuvine, fara sa observam ca ce hranim e fix un mort.

  • https://www.cotidianul.ro/noua-normalitate-neo-marxismul-si-marea-resetare/

    uite ca Revolutia Mondiala incepe sa intre in vocabularul curent:))

    atunci cind vorbim despre Marea Revolutie vorbim despre trecerea catreo lume nou-nouta, deci povestea nu se mai refera la sistem, ci la un cu totul alt sistem,
    insa pentru ca actualul ‘sistem’ poate fi asimilat Naturii, sistemul spre care Revolutia Mondiala face trecerea este fix Artificialul.
    cum poate fi inteleasa aceasta nou-nouta lume? pai…cum altfel, decat cu masura cu care intelegi Natura, pentru ca ea, nou-nouta lume, merge pe contrasens si cu capul in jos, in relatie cu Natura.

    n-am mai auzit pe nimeni vorbind despre Revolutia Mondiala, despre Marea Revolutie, despre unica revolutie plenara care se poate manifesta pe o oarecare planeta si care a devenit chiar sistemul, in urma manifestarii Globalizarii,
    n am mai auzit pe nimeni…pina azi, cind am citit articolul de mai sus,
    pe care l consider tare de tot 🙂

    intr adevar, ceea ce traim e Marea Revolutie, iar translatia pe care o poarta este inspre…Taramul Artificialului 🙂

  • Nu se înţeleg pe programe. Probabil trebuie rotiţi mult mai des premierii. Trimestrial. Ceea ce va ameţi de tot electoratul.

  • Maestre, vă pierdeți vremea analizând acțiunile unuia care, vădit, are probleme cu mansarda. Indivizii de genul lui sunt necalculați și imprevizibili, degeaba așteptați dumneavoastră să se comporte ca un om normal.

  • Doi s-au certat – cu băț băgat prin gard de Klaus Iohannis – și al treilea a câștigat: Nicolae Ciucă. Iohannis a fost păpușarul. S-a comportat ca fata care flirtează cu doi, dar îl vrea pe al treilea. Să-i fie de bine, că multe procente de încredere a pierdut. Îl vom vedea și pe Nicolae Ciucă ce hram poartă. De exprimat, nici acesta nu prea are vorbele la îndemână, că nici nu știi pe ce criterii o fi avansat militărește. Poate a fost un bun organizator și executant, trecându-i-se cu vederea stângăcia din exprimare. Acum, el trebuie să facă eforturi pentru a nu-i merge pe urme lui Cîțu, bâlbâitul. Auditoriul e mult mai mare și mai sofisticat ca-n zona militară. Dacă nu are calități la purtător, vom vedea și vom simți cât de curând. Să ne înarmăm cu răbdare.

    • 😆 foarta buna analiza! si perspicacitate, vad.. L-ati „citit” FB. Omuletul e gol-pusca la exprimare, macar Catu nu era asa voluminos 😛 Trebuia sa ramana un mare” instelat” si atat..Dar dupa reteta Gabi Oprea, incearca si ciuca marea cu degetul..oprea mai avea ceva prestanta si vocabular la el…

  • „Florin Cîțu a pierdut Guvernul.Nu va trece mult și va pierde și Partidul”…;
    Poate asa se mai „revizuieste pe ici pe colo prin punctele esentiale” ca tare mai era „peste tot” ca prezenta, „si nicaieri” ca eficienta. Nu cred ca i-ar strica si lui(ca si lui L.Orban) pentru ca sa aiba timp sa se „adune”putin ca prea era „imprastiat” si plin de el dovada comportamentul lui din timpul „negocierilor”pentru programul de guvernare si alcatuirea guvernului, nimic constructiv, una ne spunea si altceva se discuta. Ai fost demis ca prim-ministru pentru „performantele”tale si guvernul condus de tine,in urma motiunii de cenzura,de ce te mai bagi in seama si „iesi mereu in fata”cand s-a vazut „ce poti” ? Lasa-l pe prim-ministru propus(dl Ciuca la inceput mereu insotit de dl Catu pana l-a inlaturat in cele din urma) sa spuna el ce are de gand sa faca din programul de guvernare „negociat” pentru ca ce ai facut tu s-a vazut.

  • Catzu are ambitii prea mari, nejustificate de realizarile sale. Nu este lider deci nu stie sa-si conduca membrii apropiati de partid, iar pe primarii liberali i-a cumparat cu banutii stransi pentru pensii pentru a avea voturi la congresul partidului. In rest au disparut in nebuloasa Galateea zeci de miliarde de euro fara sa se stie de urma lor.
    Incetul cu incetul va dispare de pe scena politica dar nu inainte de a raspunde de saracirea tarii si a romanilor.

  • Interesanta analiza.
    Sa vedem prestatia si evolutia Generalului. In tara noastra generalii ajunsi PM( si au fost destui) au avut prestatii diferite si iesiri din functie, la fel.
    Iar Citu, dupa mine, e terminat, nu cred ca scapa de puscarie. Pentru ce a facut, dar si pentru multe care i se vor pune in carca. Ca sa fie facut scapat primul jucator de golf al tarii.

  • Prea multa „vorbeala” pe tema unor dobitoci care in conditii normale si civilizate, n-ar fi nici maturatori in fata cladirii guvernului, ca sa ajunga la scarile cladirii, nici atit. Repet ce-am mai scris pe aici: citzu isi va da demisia. Numai tzifna e de el si atit.Daca avea ceva in capu’ ala sec, daca realiza sau rezolva ceva, i s-ar fi trecut cu vederea tupeul,aroganta, obraznicia asta nejustificata.Da’ dupa ce ca e si prost de da in gropi, mai face si pe buricu’ planetei. Cit il priveste pe Ciuca, ex-general, normal ca le tremura stafidele in nadragi la Cotroceni si nu numai. Uitati-va la evenimentele din alte tari, uitati-va cum nici armata nu mai pune botu’ la prostiile politicienilor. Au nevoie de Ciuca, nu-l respecta, dimpotriva,il folosesc cu aceeasi atitudine aroganta de care multi oameni s-au saturat. Pariez ca au luat in calcul ce poate face ciuca pt ei in cazul in care oamenii incep sa iasa pe strazi si la noi.Aia e ce-i sperie,altfel i-ar durea in cur. V-am mai scris, am fost acasa prin 2017 si m-am trezit in metrou cu soldati cu akm-u’ in brate. Intrasera cite doi pe vagon.Lumea s-a uitat nedumerita la ce se intimpla. Unul dintre soldati ne-a spus ca e „exercitiu”. Ce fel de exercitiu e ala???Dupa ce am ajuns inapoi pe coclaurile unde traiesc, la nici doua luni, ma duc la cumparaturi si ce vad in ditamai parcarea de la magazin?????O coloana de masini grele armata, inclusiv unele cu platforma cu tancuri pe ele. M-a pus pe ginduri, da’ am zis, e, or fi in trecere,dar unde ca nu-i nicio unitate militara pe aproape. La alte 2-3 luni distanta, iar dau de alta coloana,taburi, platforme cu tunuri mergind spre aceeasi directie,doar ei stiau unde. Deci daca pun 1 cu 1 gramada, mie-mi da 2 si daca adun cu capu’ si daca adun cu calculatoru’, tot 2 imi da. Ce vreau sa spun e ca aceste „exercitii” au fost incepute cu doi ani inainte de declararea pandeliei covid. Coincidenta?NU CRED IN COINCIDENTA, asata e PREMEDITARE. Nu e in ordine,la butoane, in toata lumea, sint doar indivizi nepregatiti,prosti rau, fara sentimente normale, ei nici nu cunosc definitia cuvintului „empatie”, ce Doamne iarta-ma sa te astepti de la astfel de bezmetici?Deci de aia au nevoie de ciuca.Din citi politicieni sint in tara, taman in Ciuca-si rup ei dintii?Ce stie Ciuca despre economie? El e de la Plenitza domnule Cristoiu, nu de la Buzau. Daca stie ceva de economie, stie din ce a vazut … sigur a vazut cum se taie o capra sau o oaie si cum negociaza cu oamenii din sat cine vrea splina, cine vrea pulpa din fata si cine tine pielea, si sigur a mai vazut cum daca angajezi oameni sa-ti sape via(alea care-au mai ramas si nu ti le-a ars ala cu asociatia), atunci pe linga bani, trebuie sa dai la oameni de mincare si juma’ litra de tuica si-un litru de vin. Aia e economia inteleasa de Ciuca. Nu intentionez sa-l insult, nu asta-i scopul a ceea ce am scris, dintre toti, el pare cu creierii adunati, da’ NU STIE CE SA FACA PT CA NU ARE PREGATIREA NECESARA.Una e armata si alta e agricultura, finantele, construit de poduri, fabrici, uzine, etc. Omu’ cred ca e bine intentionat, dar n-ar trebui sa confunde nimeni un militar cu un economist sau inginer de exemplu. Daca nu va merge cu plecatu’ capului in exces si pricepe sa puna in functii oameni care sa inteleaga cu adevarat ce trebuie facut in fiecare ramura si ramurica din Romania,acceptind trocu’, nu face altceva decit sa-si unga si sa-si pipaie singur propriul ego. Sper sa fie oltean de treaba, de pacalit nu-l vor pacali ca nu e retardat, dimpotriva e foarte descurcaret, in hamerica calitatea asta a lui se numeste „street smart”,doar obedienta excesiva sper sa nu-l napadeasca.pe scurt pina aici, mai mult ca sigur herr ciolhanis se asteapta ca oamenii sa iasa in strada si are nevoie de ciuca ca sa tina armata de partea dobitocilor de politicieni.Sper din suflet sa nu iasa vreo porcarie premeditata asa cum a fost in ’89, nu merita nimeni sa moara pt palavragiii si neghiobii astia care se fac ca fac politica. Vor musai sa bage certificatul verde….S-a intrebat cineva de unde vine numele asta „certificat verde”???De ce „verde”???? De ce nu-i „mov” sau „certificat culorile curcubeului”????De ce nu „certificat covid”, sau „dovada de vaccinare”, sau orice altceva, de ce taman certificat „verde”????Ideea asta de „certificat verde” vine de la UE. Cine poate afla care e prima persoana, sau grup de persoane din UE care au hotarit sa numeasca porcaria asta ofensiva si inutila „certificat VERDE”? O sa spuneti ca n-are sens, nu conteaza oricum. BA DA, CONTEAZA mai mult decit credeti. Eu ii suspectez pe fonfaitii astia de francezi care au devenit insuportabili din multe puncte de vedere, au un tupeu,o obraznicie in ei de oameni dusi cu capu’ si pe linga superioritatea cu care se adreseaza romanilor, cred ca in capu’ lor inca au impresia ca au drepturi superioare, se comporta ca niste colonisti, nu se comporta civilizat ca oamenii dispusi la dialog. De ce-i suspectez pe ei?Pt ca ne rid in fata cu orice ocazie au, iar certificatu’ „verde” e forma lor de a fi sarcastici cu toate tarile . Cine a citit Michel Zevaco in copilarie? Ati citit seria cavalerului „Pardaillan”? E acolo intr-un capitol o discutie intre Caterina de Medici si Rugierri -astrologul si alchimistul ei, in care discuta cum sa scape(imi cer scuze, nu mai stiu numele exacte ale personajelor, am citit asta acum mai bine de 50 de ani) de cineva care o irita pe Caterina. Ca sa nu se afle ca regina e cea care ordonase omorul respectiv, Rugierri vine cu ideea ca linga cel ucis sa se puna un praf VERDE. Asa incit, daca initial oamenii se adunasera in jurul victimei sa vada ce-a patit, imediat atentia martorilor sa fie indreptata spre praful”VERDE” cu care ar fi fost ucisa victima. Zis si facut, planul le merge, oamenii uita de victima, toata lumea incepe si se concentreaza pe praful „VERDE” , concluzia fiind ca praful VERDE e criminalul si nu cine i-a administrat victimei praful respectiv. Asa si acum cu cerificatul verde, cred ca ni se ride-n fatza, toata lumea se concentreaza pe asa zisu’ cerificat „VERDE” ca e constitutional, nu e consitutional, ca incalca drepturile, ca nu incalca drepturile si o adunatura de destepti dezbat subiectul in vazul tuturor intre timp adevaratii responsabili pt situatia in care sintem de doi ani incoace, isi vad de treburile lor: trilioane mutate de la unii la altii, contracte dolofane pt vaccinuri si pastile salvatoare, masti,teste, ironii si insulte adresate oamenilor impartiti in vaccinisti si anti-vaccinisti, amenintare ca-ti pierzi locul de munca daca nu te vaccinezi, pt moment s-a pus pe hold topirea ghetarilor, s-au trezit ca s-au taiat prea multe paduri de parca pina acum UE ar fi dormit in pesteri si n-au stiut, de inundatii si alunecari de teren se vorbeste ca fapt divers, la fel de banala va deveni si situatia refugiatilor prinsi intre doua granite, musk trimite alti sateliti in spatiu, bezos ne ride in nas ca poate la cite „melearde”invirte si asta,nu asa?Vi se pare diferit prafu’ verde al Caterinei si a lui Rugierii fata de certificatu’ verde de azi?Mie nu, mai ales ca azi l-am vazut pe franztuzoiu ala care printre fonfaieli ne anunta ca la gradinita ca l-am suparat si ca „Romania a fost cel mai bun elev la inceputul pandemiei, azi nu mai e”, deci trebuie disciplinat.Nu i-a tras nimeni un scuipat in ochi sa se duca la el acasa si sa-si educe ratatii de acolo si s-o ia cu el si pe scirba de la sectorul 1 de la primarie si pe papagalu’ ala nesimtit de la Brasov, Allen nu stiu cum masa-l cheama si pe neghiobu’ ala.Sintem martorii unor cacealmale, una dupa alta…ba mai mult, asa din senin, a aparut azi si duduia printzipesa Duda sa ne vorbeasca ce curajosi trebuie sa fim sa schimbam constitutia, cica sa nu ne fie frica de schimbare…Nu i-a zis nimeni ca de 31 de ani am vazut ce-a adus schimbarea?Asta unde traieste?In lumea dudelor?Ce vrea de fapt? Apoi tot azi, au mai aparut si alte articole in care se propun fel si fel de aiureli, in care se lauda rolul familiei regale, care apropos, NU MAI EXISTA, regele a abdicat, uite aici ce zice articolul 1 din Constitutie:
    ARTICOLUL 1
    (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
    (2) Forma de guvernământ a statului român este republica.

    (3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

    (4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.

    (5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.
    Desi as vrea sa de scoata in ilegalitate TOATE PARTIDELE,nu vreau sa vad Constitutia fututa de balosii cu interese meschine.Daca s-ar face schimbari cu sens, ar fi una, da’ nimic din ce fac imbecilii astia in politica nu are sens si nu favorizeaza cetateanul platitor de taxe. Am ajuns sa avem mai multe indatoriri decit drepturi si sa platim mai multe taxe decit pensia pe care o incaseaza un numar mare de virstnici din tara.
    Deci in timp ce lumea se cocentreaza pe „certificatu verde”, aia care au aruncat „prafu’ verde” isi vad de treburi inainte, constiincios si metodic,nu asa?????
    Deci sper ca dom’ Ciuca sa fie oltean de nadejde cum au fost si alti olteni inaintea lui si sa nu puna botu’ la mishculatiile oligofrenilor care ar trebui judecati ca la carte. Uite ne facem ca sintem incintati ca o sa fie el prim ministru, o sa-l si aplaudam,de asemenea o sa ne facem ca nu vedem ca-si bat joc de noi, da’ sa-l calce bine pe citzu sa scapam de el odata,sa-l dea deoparte usurel pe cacarafat care si-a luat-o in cap, sa termine odata cu timpenii gen „situatie de alerta”, „situatie de urgenta” ca nu mai pune nimeni botu’….si sa faca tot ce-i omeneste posibil sa nu mai fie hartuiti batrinii in halul in care se intimpla la malluri. Stiu batrini care intra in mall ca sa ajunga la alimentara. O iau si ei pe cel mai scurt drum ca n-o sa stea sa ocoleasca didatamai parcu’ sau molu’ ca sa ajunga la intrarea direct in alimentara, acolo unde exista o usa de acces din afara. Daca batrinul iti spune ca se duce sa-si ia o piine si nu-l lasi in mal pe motiv ca n-are certificat verde(futu-i verzeala mamii lui de certificat), inseamna ca s-a ajuns la un nivel de dobitocenie exagerat, excesul de zel a devenit scirbos,insuportabil. Nici un batrin nu merge la cinema asa cum sugera cacarafat.Batrinii intra strict la mincare,n-au bani de cinema,una la mina, a doua, n-ai sa vezi batrini la film pt ca sunetul din sala le fute creierii de ies de acolo impleticindu-se,nu multi suporta zgomotul ala de parca se trage cu tunu…Nu va e clar? Asa ca Ciuca dom jeneral, sa faci bine sa fi oltean de treaba, e suficient ca ma infurie Tuca uneori, nu face specia de ris te rog.Bine?

    Inainte sa inchei, domnule Cristoiu, va scrisesem dupa amiaza la articolul cu taranca cu vaccinu’ ceva pt Tuca. Uitati, il pun aici din nou, ca nu-l vad la celalat articol:

    Vai de capu’ lor–sper sa vada si Tuca mesajul asta a scris pe 18/11/2021 la 21:41
    Comentariul dumneavoastră așteaptă să fie moderat.
    Am vazut azi pe nea colonelu’ ghiorghitzi la emisiunea lui Tuca. Tuca l-a intrebat pe colonel”cine isi ia responsabilitatea pt posibilele efecte secundare ale vaccinului anti-covid”, iar nea colonelu’ a raspuns”cne-si ia responsabilitatea pt efectele secundare ale altor vaccinuri.E la fel cu celeleatle vaccinuri…orice vaccin poate avea efecte secundare…cine-si ia responsabilitatea pt alte vaccinuri?”. Buuuuuuun, pai asta arata citeva lucruri care pe mine ma sperie, iar incompetenta celor ce indeamna la vaccinare nu trebuie ignorata. Pe dom’ colonel, or nu-l duce capu’, or chiar nu intelege: vaccinul covid nu e aprobat ca vaccin,desi este recomandat ca vaccin.Substanta injectata oamenilor anti-covid e aprobata ca suplement alimentar. AUZI DOM’COLONEL?ASA ZISU’VACCIN ANTICOVID E APROBAT CA SUPLEMENT ALIMENTAR, EL NU E APROBAT CA VACCIN. INTELEGI DIFERENTA? Un vaccin aprobat ca atare e testat pe perioada si dupa regulile impuse/prevazute de protocolul medical impus, or in cazul covid, s-au sarit etape si s-a pus in practica neaprobat corespunzator, deci efectele secundare posibile nici nu erau cunoscute la momentul recomandarii acestei substante numita incorect „vaccin”si a injectarii oamenilor cu o substanta care SE STIE, a provocat inclusiv decese. Pt un doftor de duzina, cei ce au mierlit-o din cauza acestei substante anti-covid, sint doar numere pe o statistica. Pt familiile lor NU, pt familiile lor sint de neinlocuit. Te-ai gindit dom doftor ca printre cei ce s-au curatzat (soc anafilactic sau alte probleme aparute dupa injectare), acei OAMENI ar putea fi singurii intretinatori ai familiei lor, or ei nu mai exista azi, deci cine are grija de familiile lor????Sau nici asta nu conteaza,in numele medicinei n-au decit sa crape citiva, ca cica salvam mai multi.Chiar salvam?Sau efectele nestiute in prezent, o sa apara in 3-5 ani, si nici n-o sa se stie de unde i se trage omului????Pe ce planeta sinteti voi astia care faceti pe cordonatorii si atotstiutorii??????Vai de capu’ vostru, nu sinteti atenti la detalii sensibile, importante, va merge trapa ca dosu’ ratzelor si numai prostii spuneti. Stie dom’ colonel diferenta intre vaccin aprobat ca atare si viitor vaccin aprobat in prezent ca suplement alimentar?PT CA SINT DIFERENTE DOM’ COLONEL, MARI.CLAR????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *