Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Folosind pretextul campaniei pentru șefia PNL, Ludovic Orban a început deja, cu trei ani mai devreme, campania pentru prezidențialele din 2024

Un sondaj făcut la nivel național despre Criza politică actuală are în final următoarea întrebare:
Cine ar fi cel mai bun președinte al PNL?

Rezultatul arată cam așa:
Ludovic Orban – 41 %
Florin Cîțu – 20%

Nu știu cum ar arăta rezultatul dacă întrebarea ar fi fost pusă doar membrilor PNL. Nu exclud posibilitatea ca Florin Cîțu să fie pe primul loc și Ludovic Orban pe al doilea. Asta deoarece criteriile de apreciere diferă radical în cazul membrilor PNL de cel al electoratului la nivel național. Poate intra în joc, dacă nu mai ales, sprijinul dat lui Florin Cîțu de Klaus Iohannis, încă văzut de partid ca Marele Protector, dar și ca omul care face jocurile cînd vine vorba de desemnarea premierului și chiar a miniștrilor.|
Pusă întregului electorat întrebarea aduce un răspuns care nu mă miră.

Spre deosebire de membrii PNL, întregul electorat și nu doar cel al PNL sau cel de Dreapta se pronunță asupra prestației electorale a celor doi combatanți ca și cum ar fi vorba de alegeri prezidențiale. Scriam la un moment dat că, din varii motive, bătălia din PNL se desfășoară pe o dublă scenă. O scenă internă, urmărită doar de membrii PNL, dacă nu doar de nomenklatura partidului, și o scenă națională, incluzînd-o pe prima, care e scena la care se uită toți românii. Această notă a transformat bătălia din PNL dintr-o bătălie internă într-una la nivel național. Cum arată o bătălie internă ne putem da seama după bătălia din USRPLUS. Deși la fel de cruntă ca și cea din PNL prin rezultatul final – unul dintre cei doi aspiranți pierde nu numai șefia partidului, dar și șansele de a rămîne în politica mare – bătălia din USRPLUS e practic inexistentă pentru marele public. Deosebirea dintre cele două bătălii ține de specificul formațiunii. USRPLUS e o formațiune închisă în propriile reguli și propriile legi. Amintește prin secretomania în care se scaldă de Partidul Comunist Român. Doar la PCR am mai întîlnit o păstrare a vieții interne între zidurile Comitetului Central și o ducere a bătăliei pentru putere nu în fața membrilor de partid, cu atît mai puțin în fața întregului popor, ci în culise, pe culoare și în birouri. PNL, cel puțin în cazul concret al alegerilor interne de anul acesta, a ales o altă formulă. Bătălia se desfășoară pe scena mare a țării. Campania a fost urmărită de întregul electorat cu interesul și chiar cu patima cu care e urmărită o campanie pentru alegerile prezidențiale.

Dacă la începutul campaniei scena mică, a confruntării în fața membrilor PNL, a fost în prim plan, treptat-treptat, ea a trecut în plan secund, lăsînd locul scenei mari, în fața întregului electorat.
Existența unei scene naționale în paralel cu scena partidului a fost un produs inevitabil al mai multor note ale bătăliei din PNL. Le-am consemnat într-un comentariu dedicat primelor săptămîni de campanie:
Vizibilitatea însemnată conferită celor doi combatanți de funcțiile deținute în stat, unul premier și celălalt președinte al Camerei Deputaților.

Presupunerea că învinsul la Congres va pierde și funcția, dacă nu chiar prezența în politică.
Impactul confruntării asupra activității statului. Multe dintre deciziile lui Florin Cîțu luate pentru toți românii au vizat obținerea de avantaje în fața celor 5000 de delegați la Congres.

Cum se explică prioritatea dobîndită de scena națională?
Răspunsul trimite la rezultatul sondajului.

Transformarea alegerilor din PNL în alegeri pentru președinție are drept principal autor pe Ludovic Orban.
Și cînd spun aceasta nu mă refer la agitația ieșită din comun a candidatului Ludovic Orban în campanie spre deosebire de discreția incredibilă a lui Florin Cîțu. Mă refer la faptul că Ludovic Orban a depășit rapid hotarele confruntării din partid conferind bătăliei notele unei campanii prezidențiale:

  1. Se știe de cei care știu mai multe că Klaus Iohannis îl sprijină pe Florin Cîțu. Poziția președintelui e ghicită de jurnaliști și politicieni din iscodirea unor fapte de protocol. Totuși, Klaus Iohannis nu s-a implicat public în bătălia din PNL. N-a zis niciodată (cel puțin pînă acum) că liberalii trebuie să-l voteze pe Florin Cîțu. Nu l-a atacat niciodată pe Ludovic Orban. Ba mai mult, cînd Ludovic Orban a zis ceva despre implicarea Serviciilor, Klaus Iohannis n-a luat atitudine, cum ar fi trebuit, pentru că se punea în discuție autoritatea Serviciilor. El l-a apărat pe Ludovic Orban, susținînd că astfel de declarații țin exclusiv de retorica electorală. Implicarea președintelui în campanie de partea lui Florin Cîțu e însă una dintre principalele teme de campanie ale lui Ludovic Orban. Ludovic Orban a adus în spațiul public teza că președintele îl sprijină pe adversarul său și în plus îl lucrează pe el, Ludovic Orban, prin intermediul Sistemului. Și prin asta campania a depășit hotarele PNL. Prin atacurile lansate de Ludovic Orban s-a creat imaginea unei confruntări între Ludovic Orban și Klaus Iohannis și nu a unei confruntări între Ludovic Orban și Florin Cîțu.
  2. Ar fi fost normal ca adversarii să se refere strict la PNL, la ce vor ei să facă cu acest partid, la Proiectul de țară propus partidului. Florin Cîțu s-a păstrat cît de cît în aceste hotare. Ludovic Orban a trecut hotarele problematicii interne a PNL pentru a lansa atacuri la adresa politicii guvernului față de toți românii. Sondajul a cuprins – evident – și electoratul de Opoziție. Era de așteptat ca atacurile lui Luovic Orban la adresa Guvernului să încînte electoratul PSD și electoratul AUR. Iar în ultimul timp, după izbucnirea Crizei, și electoratul USRPLUS. Prin urmare electoratul de Opoziție a apreciat campania dusă de Ludovic Orban și astfel l-a considerat cel mai bun pentru șefia PNL. Asta deoarece bătălia e pentru șefia PNL. Dacă era pentru șefia țării, la fel l-ar fi binecuvîntat pe Ludovic Orban.
  3. Ludovic Orban duce în ultima vreme o campanie de văicăreli despre situația sa. Imaginea propusă marelui public e cea a unui politician cinstit, curajos, pe cale să cîștige șefia PNL, dar tocmai de asta victimă a mașinațiunilor Puterii. Puterea e întruchipată în România de Klaus Iohannis. Adăugată atacurilor la adresa lui Klaus Iohannis, afișarea posturii de victimă a Puterii îl așează pe Ludovic Orban în postura de principal adversar al lui Klaus Iohannis. Nimic surprinzător în faptul că electoratul de Opoziție îl iubește pe Ludovic Orban.

Nu știu dacă această transformare îi aduce lui Ludovic Orban puncte decisive în campana pentru șefia PNL. Sigur e însă că-i aduce puncte în bătălia pentru funcția de președinte al României. Dacă va cîștiga alegerile interne din PNL, Ludovic Orban va fi un candidat cu mari șanse de a ajunge președinte al României. Nu de alta, dar el a început campania pentru prezidențiale încă de pe acum, profitînd de vizibilitatea dată de bătălia pentru șefia PNL. Și atît de mare e ponderea figurației lui Ludovic Orban de candidat la președinția României și nu de candidat la șefia PNL, încît ai crede că Ludovic Orban candidează la prezidențiale și nu la șefia PNL.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Folosind pretextul campaniei pentru șefia PNL, Ludovic Orban a început deja, cu trei ani mai devreme, campania pentru prezidențialele din 2024”

  • Quatsch…in 2024, numai cei sustinuti de EU sau/si de televiziuni vor candida…Ciolos de la USR, daca mai e Macron, Ponta din partea Ghita/Romania TV, unu de la AUR si unu de la PSD….orban si Citu vor fi istorie atunci…

  • „Folosind pretextul campaniei pentru șefia PNL, Ludovic Orban a început deja, cu trei ani mai devreme, campania pentru prezidențialele din 2024…”
    Tentatia-i mare…,daca nu-i iese „ceva”din prima campanie , poate-i iese din cea de a doua care-i mult mai…si pe care „n-a gustat-o”,inca de cand face politica, sau macar presedinte de senat…? Astea doua-i mai lipsesc…, ca-n rest le are pe toate.

  • Singura solutie rezonabila pentru Romania este trecerea la republica parlamentara. Altfel ne invartim mereu in jurul cozii.

  • campania pentru prezidentiale din 2024 inceputa in 2021?:)):))))

    păi..hai sa vedem ce se ntampla in lumea mare, mai intai.
    Australia, GB si SUA tocma ce au pus o de o alianta strategica, demoland orice paradigma anterioara care s ar fi putut afla in contradictie cu noua stare.

    stilul, asa cum a si fost remarcat dealtfel, e ‘stilul Trump’:)) ( care, in dinamica civilizatiei, deci si a civilizatiilor, e un ‘termen fibonacci’ )
    cum de ‘stilul Trump’ se manifesta pe ‘vremea lui Biden’?:))) …păi hai sa ne amibtim cu ce Promisiuni a inceput Noua Competitie, Noul Joc Mondial, in fapt.. Revolutia Mondiala:
    America First!
    Make America Great Again!
    :)) deci faza tare e ca unii inca n au priceput ca astea sint Primisiunile Americii:)), nu ale lu’ Trump, iar ele se refera ca Marea Competite, la Revolutia Mondiala, nu la…meciul dintre Trump si…spre ex Biden:))

    deci cam ce rezulta…macar din manifestarea aliantei asteia?
    pai ce sa rezulte?!:)), ceva clasic pe ‘vremea Revolutiei Mondiale: toate Definitiile sint expirate, alte Definitii vor fi dăltuite pe Peretii Civilizatiei:),
    prin urmare…
    felul cum arata lumea mare azi e unul, iar cel in care se va arata lumea mare maine…se prea poate sa fie unul Nou-Nouț!:))

    Pentru aceste Vremuri Noi,…oameni pe masura, deci..si ‘președinti’ pe nou-nouța masura:)), ca in joc, adica ‘pe Masa de Joc’ e chiar…’viața Civilizatiei’ cu ‘omul’ ei cu tot, pe de o parte insa si ‘viata omului’, pe paryea ailalta a Monedei care este…Pamantul (Cerul si Pamantul fiind ‘aripile Curcubeului:)) )

    tot asa cum Brexitul a fost ceva de bun-simt, implacabil, alianta asta e…din aceeasi poveste si isi are inceputul inaintea Brexitului:))

    ‘Esenta Vremurilor’ e…’punerea la indoiala in stil plenar’. Vremea…imbalmajelii a apus. Acum, daca ceva e Incapabil, atunci…i se va oferi sansa sa si demonstreze plenara Impotenta, iar Arbitrul este chiar…Universul ( atunci cind o civiluzatie, acum e cazul acestei civikizatii, e la ușa…Desavarsirii, pe Teren intra, ca arbitru, chiar Arbitrul!, deci…n ai ce mai da la intors:))

    In astfel de vremuri si numai in astfel de vremuri devine posibila urmatoarea paradigma: Ro are…propriul președinte:)))), iar asta se poate intampla daca si numai daca Capabilii neamului intra in Armonie:), adica…trebuie lucrat ogorul ca la carte, insa aia scrijelita pe peretii inimilor:)

    Maestre,….’vremea Revolutiei Mondiale’ e treaba complexa in Creatie:)), deci e clar cam cat de complexa devine ea…pacilea, pe Pamant…:), deci…pina in 2024…e de urcat Piscuri:)), iar unele sint chiar necunoscute, deci…despre presedintele din 2024 se stie azi cam cit se stia acu trei ani despre alianta dintre SUA, GB si Australia:)))

  • Se lucreaza la scenariul pentru 2025- Catu presedinte. Iohanis-prim ministru va prelua sefia PNL. Continuitate dreptei este asigurata din exterior.

    • E foarte plauzibil scenariu asta, planificat in capul celor care fac jocurile. Totusi, cum ar arata RO cu guveratorii astia doi, niste parasutati: kwj – forumul german – exponent pe fata a Germaiei (o moaca de teuton dragalas – care a prostit multa lume) si catu-matu un neica-nime, usor drogat, de care rad si curcile?
      Ar fi un semn de umilinta pe care nu l am putea inghiti – chiar asa needucati comunitar cum suntem!
      Hai s o luam ca pe o provocare, un exercitiu de forjare a fibrei nationale. Sunt personalitati si forte politice care se pot pune in miscare, ca sa depasim incercarea asta. Suntem in plina apocalipsa, ori la bal ori la spital /cimitir..

    • Este greu de crezut ca mister citu, daca ajunge „sus”, va mai oferii niste „oase” de ros lui iohanis. Aproape sigur, daca citu ajunge presedinte, pe iohanis il vad la puscarie. Poate merita ca s-a lasat prostit. La fel s-a ales si cu seful de la antene, pentru solutia imorala a luat zece ani de puscarie pentru ca ia dat puteri lui base(tot zece ani). A crezut ca devine tartorul politicii in tara, dar nu este decit un individ fara caracter. Acum vad ca incearca iar sa refaca usl cu ciolacu si citu, doi timpiti cel putin dovediti, daca nu a reusit cu Ponta Si Antonescu.

  • Nu, nu sint de acord cu anumite puncte din acest articol. Orban n-are nicio sansa sa ajunga presedintele Romaniei.El este un simplu pion, este folosit si cind nu mai e nevoie de el, e aruncat la cosul de gunoi. Ce vedem cu rahatu’ asta de alegeri, e un bilci ieftin, infect,nu au reusit decit sa scirbeasca romanii care mai au macar un neuron intreg in cap.Am plecat de citeva decenii, ai mei,acasa, la fiecare vizita sau telefon imi spuneau ca”ma bine stateai acasa;ce ti-a trebuit hamerica;intoarce-te si nu te uita inapoi, asta nu-i viata ce traiesti printre straini; ne e dor,dor, dor, de tine si de copiii „…cu campania asta, cu pandelia de care se face atta caz, acum vine alta pandemie”Hera”, in Italia s-a aprobat eutanasierea, deci omorul a devenit LEGAL, cu scrisnetele din dintii aia infecti ai conducatorului nostru suprem, cu un drogat pe post de prim ministru, gropi pe sosele, hoti,Doamne da’ citi hoti sint in fiecare catun din Romania, ceea ce aud la telefon de la ai mei e doar atit:”BINE CA AI PLECAT, NICI SA NU TE GINDESTI SA TE INTORCI, AICI E BALAMUC CURAT, NU MAI E DE TRAIT, TE SUFOCA CU PROSTIA ASTORA CARE S-AU INFIPT IN FUNCTII…”.Bilciul asta la care asistam, e facut de oameni slabi, de oameni buni la nimic, de oameni fara o experienta reala,fara o educatie pe care sa o fi folosit in mod real si corect,una e educatia, alta e functia…cind isi muta toti scaunele de la stinga la dreapta, cum se schimba ceva, nici unu’ nu pierde nimic, isi schimba or ministeru, or titlu’, pe shleau sint aceeasi imbecili care vor ei mortzis sa conduca o tara. In 31 de ani ar fi avut timp sa „conduca”, daca n-au facut-o pina in ziua de azi, nu inteleg cramponarea asta a lor, deja arata toti ca niste imbecili buni de legat si inchis undeva la un spital de descreierati. E clar ca ce se intimpla e legat de partide sau chiar persoane bogate,influente din afara.Probabil ca un grup de nemernici,neghiobi, au ajuns sa aiba atit de multi bani incit se joaca cu planeta asta cum vrea calu’ lor. Ca sa poata sa se joace dupa cum le bese mintea aia bolnava, au nevoie de idioti,santajabili,oameni slabi care sa fie guri mari si tari pe scena politica. Cred ca de astfel de „specii” au nevoie netotii astia bolnavi care conduc lumea, in fiecare tara. Deja mi-e scirba si nu ma mai intereseaza ce spun sau vor politicienii.Nu e nici unu’ demn de votat in Romania, in lume e la fel de rau. Oamenii sint proprii lor inamici.De ce?Pt ca accepta ca fraierii anumite abuzuri.Vezi la locul d emunca cum sefii taie si spinzura, nimeni nu le pune piedica.De ce?Mai ales cind n-au dreptate si cind se vede ca-s incompetenti.De Ce????Pt ca oamenii sint fraieri, lasi, isi imagineaza ca daca tac si stau cuminti lor nu li se poate intimpla nimic.FOARTE GRESIT.Nici un sef, politcian, sef de stat nu poate face absolut nimic fara sprijinul oamenilor, fara oameni e terminat.Degeaba se fac proteste cu citeva sute sau mii de speriati, alea sint egale cu zero.Sa vezi panica daca absolut nimeni nu ar veni la vot de exemplu.Ce mesaj ar fi ala?Da’ unii se duc de frica,sa nu fie luati la ochi de asa zisele autoritati, altii ca-s pusi de jmecherii de la partide.Traim timpuri nebune d elegat, iar politicienii din tara profita cu buna stiinta de multe.Indiferent cine ar fi presedinte, prim ministru, nimic n-ar fi schimbat, toti ar fi obligati sa respecte si sa urmeze scenariul impus. Ce ar trebui sa va dea de gindit e, dintre cei ce ar ocupa astfel de posturi,citi ar fi dispusi sa execute 1000% din scenariul impus si citi sa stea in 100%?Aia ar face o diferenta, pr ca aia care ar sta doar 100% inseamna ca nu exagereaza, inseamna ca mai e o sansa sa stai de vorba cu el/ea si sa-l faci sa-si vina in simtiti,nu sa execute planuri bolnave straine.Orban are agenda lui, n-a fost niciodata agreat sau parte din vreun grup cum se spune,dimpotriva, a fost folosit daca s-a putut si i s-a creat impresia ca are habar pe ce lume e.Acum nu mai e bun, pa,pa…Citu ins chimb, asta e periculos, termenul lui de garantie e expirat de mult, n-are sanse de nicio culoare.Tot ce are de facut e sa incheie acele mirshavii impuse si care nu-s pecetluite inca.Dipa aia o sa-si ia unshut drept in dosul ala de nemernic ce e.Cind aud indivizi cu functii ca se adreseaza oamenilor sub forma:”Nu vreau sa inchid economia,Nu vreau sa inchis scolile,Nu vreau…Nu vreu…Nu vreau…”, deja se pune singur deasupra tuturor, e ca si cind el e „tatucu” si se adreseaza unor copii idioti…Am auzit d emulte ori CEO, directori, directorasi,supervisori,sefi si sefisori,folosind acest truc „NU VREAU…”toti care au folosit aceste vorbe in situatiile de lucru, n-au fost buni de nimic,la nimic, au fost niste impostori lamentabili, agresivi ca niste ciini turbati ca sa-si mentina propriile functii.Asa si cu Citu, vrea sa para duru-duru, desi in realitate e un individ deosebit de slab, puterea lui e doar o iluzie, acest individ e ca si orban,doar un pion care va fi dat la gunoi destul de curind. Ma gindeam la vremurile de dinainte de ’89 si faceam comparatie cu ce e azi….Doamne fereste, halul in care se vorbeste cetateanului platitor de taxe, e de-a dreptul inacceptabil. Nici nea Nicu nu avea curaj sau nesimtire sa vorbeasca oamenilor asa, iar ca reguli,restrictii,hotie, etc,luati-o cum vreti, ce e azi e un fel de puscarie, ocna, de la mizeria morala a politicienilor si pina la analfabetismul care a pus stapinire pe tara asta, te gindesti la trecut, adica perioada de dinainte d e’89 nu doar cu nostalgie, ci cu jind, sa dea sfintii daca nu era infinit mai liniste, mai curat si mai bine de trait in comparatie cu ce e azi.Orbani, citzi,ciolhanis, turcance,ghiorghiutze tontute,prostutze,de boala mintii nu asa oricum,au facut din Romania, batatura lor pt platit politze,mai ceva ca mafia siciliana.Asa ca revenind la articol, oricine ar fi in functie, rezultatele ar fi aceleasi.La mijloc sint bani multi si fiecaruia ii sticlesc ochii cind vine vorba de lovele.Daca cineva ar urma firul banilor, ar avea surprize mari.Ciolhanis e un om lacom, jmecher pe stilul tzaranului imputzit,el nu se poate inconjura cu oameni cinstiti sau mai inteligenti decit crede el ca e,nu are nevoie de competitie,el vrea indivizi pe care-i percepe ca prosti ingramaditi,usor de controlat, santajabili. Ziceati ca, citu face ce vrea el, sau macar incearca, adica indirect sugerati cum ca citu, ar avea minte.NU, citu n-are minte, citu e un idiot greu de suportat, citu in prostia lui incearca marea cu sarea,adica calca in strachini de prost ingramadit ce e si e pus cu botu’ pe labe, de nu l-o fi lovit cu vreo leuca-n cap, sau cu zgarda peste miini, un fel de”stai jos Labush”…Circoteca asta nu va sfirsi bine pt platitorul de taxe, se fura, se minte, se fac si desfac legi aiurea-n tramvai, se merge pe o linie impusa cind de UE, cind de amerolaci, se merge cam ca pishatu’ boului, fara o strategie clara pt tara, vor cheltui aiurea banii si vor face imprumuturi aditionale,daca li se permite asta de catre UE si FMI, sau Romania va trebui sa dea ca dobinda, sau in loc de bani, diverse resurse, porturi, aeroporturi, pamint fertil, etx. Spre asta ne indrepata citzu. In plus are ordin sa mareasca salariile in asa fel incit preturile vor creste, deja UE ului nu-i convine ca romanu’ are casa lui, ba unii mai au si posibilitatea sa manince macar un covrig de un leu. Daca le iese pasenta, vom avea covrigi de 3 euro bucata, iar salariile vor fi in euro, creind impresia ca asta e ce vrea poporu’…Republica Moldova a fost desteapta in ’90. Au spus ca ei nu vor altceva decit leul lor moldovenesc si s-a dovedit ca au dus-o mai bine decit au dus-o romanii in haosul ala care a fost la noi…acum o au si ei pe duduia maia, sa vezi si acolo ce va fi…toata partea asta de lume (Romania, Republica Moldova,Ucraina, Serbia, Hunia, Polonia, Cehia, etc) trebuie cumva”nivelata”iar cistigatorii vor fi bineinteles aceeasi si aceeasi cotropitori care nu se lasa de ceva sute de ani: Anglia, Olanda, Franta, Spania,Italia(astia ar vrea sa fie lasati in pace, UE-ul le-a cam zapacit siesta), Nemtzalia – pai cum sa stea ei cuminti;ce n-a reusit adolf, poate reusesc astia de azi, mai c-o scuza, mai cu intimidarea, mai cu vorbitu din virfu’buzelor, mai cu un herr plasat strategic, mai cu…sa mai insir?Inchei: nu conteaza cine cistiga orice fel de alegeri, deja tara asta e pe butuci, nimeni si nimic n-o mai poate scoate la lumina, clasa politica e dominata de oligofreni, puturosi,hoti,neghiobi,cu asa oameni, asa tzara, iar distrugerea scolii romanesti, facuta intentionat cu o adunatura de prosti care s-au perindat pe la Ministerul Educatiei, scoate de 30 de ani analfabeti si analfabeti functional…pe banda rulanta…deja nici un loc din tara nu mai e sigur, trebuie sa fii atent si la umbra ta, asta e rezultatul a 30 de ani de uite scoala, nu e scoala, schimbari si mama,mamelor schimbarilor. Din partea mea sa dispara toate partidele, toate fara exceptie.Iar politicienii astia destepti, sa li se dea un test de IQ si sa li se faca un test cu poligrafu’…am citeva intrebari pt ei…

  • Domnu’ Cristoiu,

    Pai nu-i normal sa fie asa?… 🙂

    Dupa 30 de ani de experienta politica, restul politicienilor din PNL, inclusiv Johannis, ar putea sa-i spuna lu’ Orban, „Maestre”…!

    PS. Bine-ar fi ca macar vreun „serviciu” dintre cate are Romanica sa priceapa ca Orban e o alternativa viabila la presedintie si sa inceapa sa-l sustina. Sau cel putin sa nu-i bage bete-n roate doar fiindca asa vrea muschiu’ lu’ sefu’…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *