Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Fonfleul Găina care a născut pui vii, din Evenimentul zilei, nu mai e pe locul întîi. A fost detronat de fonfleul Arma 3 de la Sinteza zilei

Toți cei care mă dușmănesc (și n-aș putea spune că sînt puțini) reduc întreaga mea activitate de gazetar de peste cinci decenii la legendarul fonfleu care a fost articolul Găina care a născut pui vii, apărut în numărul din 28 septembrie 1993 al Evenimentului zilei de sub conducerea mea. De atunci am tot explicat că am dat drumul la tipar acestei știri, deoarece se înscria într-un lung șir de intervenții ale ziarului menite a dovedi că România e țara tuturor posibilităților, că ea n-a făcut nici un rău, că o putem lua și ca o proză.

Osteneală zadarnică.
Articolul Găina care a născut pui vii s-a plasat rapid pe locul întîi în topul gogoșilor de presă.
Și acolo a rămas…

Pînă sîmbătă, 26 februarie 2022, cînd Antena 3, post cununat de CNN cu sine însuși, a difuzat în prime time, la prestigioasa emisiune Sinteza zilei, un reportaj video, prezentat și comentat ca surprinzînd momentul în care o antiaeriană ucraineană a prins în fasciculul proiectilelor inteligente un avion de vînătoare supertehnologizat al Armatei ruse. Înzestrat cu un bețigaș-didactic, pe post de invitat special, Radu Tudor, care se autodefinește drept analist militar, a explicat la rugămintea lui Mihai Gâdea că acest moment e o mărturie a eroismului de care dă dovadă brava armată ucraineană în confruntarea cu agresorul Vladimir Putin, care Vladimir Putin – a simțit Radu Tudor să ridice stăvilarul zicerilor – e un criminal, un scelerat, un dictator, un Hitler al vremurilor noastre. Radu Tudor trage după el acest lung șir de înjurături la adresa lui Vladimir Putin încă de la debutul crizei ucrainene. E invitat peste tot ca analist militar. L-am auzit zilele trecute, la Radio România Actualități deșirînd ca o torcătoare din pasteluri ghemul de lînă al bunicii firul scuipăturilor în ochi la adresa lui Putin. Pentru Radu Tudor, urmărit cu priviri scînteietoare de admirație și respect (ca mata, Bobocule!) de Mihai Gâdea, secvența în care antiaeriana ucraineană lichidează din scurt un avion ultrasofisticat al lui Vladimir Putin (criminalul, dementul etc) ne confirmă că un popor cu brațele goale și piepturile așișderea poate îngenunchea cea mai puternică armată din lume.

Radu Tudor a debutat la Evenimentul zilei de sub conducerea mea. N-a făcut gazetărie pe vremea lui Ceaușescu. Cu toate acestea, discursul lui despre poporul mic, dar viteaz, care bate Armia cea mai tare din lume mi s-a părut desprinsă din propaganda și agitația naționalismului ceaușist despre cum cel care apără pămîntul strămoșesc snopește în bătăi cu brațele goale Agresorul cel mai puternic din lume.

În studio și în direct se afla, ca invitat, general de brigadă Constantin Spânu, Șeful Direcției de informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale.
– Da, da, aproba domnia sa, încîntat, lecția de bătălie antiaeriană ținută de Radu Tudor.

Deoarece era îmbrăcat în albastru și avea fireturi, generalul a atras atenția telespectatorilor. După însemne, mulți și-au dat seama că e general de brigadă. Din apariții anterioare, mulți știau că e ditamai șeful Direcției de informare și relații publice, purtător de cuvînt al MApN.

Puțini știau însă un mic amănunt biografic:
Generalul de brigadă Constantin Spânu a absolvit Institutul militar de artilerie și rachete antiaeriene.

Entuziasmul cu care Mihai Gâdea îl asculta pe Radu Tudor poate fi pus și pe seama faptului că distinsul moderator e de profesie teolog.
În Vechiul și în Noul Testament ucrainenii nu aveau antiaeriană, dat fiind că nu-i creștinase încă Vladimir Cel Mare. Aerul de superioritate cu care Radu Tudor explică lecția de război din film poate fi pus pe seama conștiinței că e una dintre vedetele postului.

Aprobarea dată de specialistul în rachete antiaeriene nu putea fi pusă decît pe seama expertizei de specialist.
De aceea, a doua zi, mulți telespectatori au spus în dreapta și-n stînga că zilele lui Putin sînt numărate.

Formidabila sa mașinărie de război e făcută praf și pulbere de eroica armată ucraineană.
Dovada?
Filmul în care avionul de luptă rusesc ultrasofisticat e doborît de sărmana, dar viteaza, antiaeriană ucraineană.

Toate bune și frumoase.
Numai că Antena 3 n-a difuzat un reportaj, ci un joc video celebru, Arma 3, vechi de vreun deceniu.
Un joc în care o antiaeriana de jucărie doboară un avion de jucărie.

De sîmbătă, 26 februarie 2022, un hohot de rîs străbate Internetul. Unii îl iau peste picior pe Mihai Gâdea pentru solemnitatea cu care îl roagă pe Radu Tudor să explice jocul video de parcă n-ar avea în față un coleg de redacție, ci pe Henry Kissinger în persoană. Alții se amuză la aerul de atoatecunoscător al analistului militar Radu Tudor, care prezintă un joc video drept un reportaj de război real ca și cum Leonardo da Vinci și-ar arăta telespectatorilor Antena 3 Gioconda.

Pe toți i-a făcut să rîdă siguranța cu care generalul de brigadă, specialistul în rachete antiaeriene, confundă o antiaeriană dintr-un joc video cu o antiaeriană reală.
Gogoașa de presă cu Găina mi-a asigurat și mie un loc unu la ceva.
Sîmbătă, 26 februarie 2022, fonfleul de la Antena 3 m-a detronat împingîndu-mă pe locul 2. Și nu numai pentru că în Istoria presei nu s-a mai pomenit ca o emisiune altfel de prestigiu să prezinte un joc video drept un reportaj despre o bătălie reală dintr-un război real, ci și pentru că Evenimentul zilei a publicat textul cu Găina însoțindu-l de un făcut cu ochiul, care sugera că nu e ceva prea serios, în timp ce Sinteza zilei a difuzat și comentat gogoașa de presă cu o seriozitate solemnă de șefi de stat major din țările NATO.

Devenind serioși, să semnalăm:

 • 1) Unui alt ofițer o asemenea gafă i-ar fi dat coșmaruri. Și dacă el, lipsit de un elementar simț al onoarei militare nu demisiona din înalta funcție, șefii lui i-ar fi cerut s-o facă. Constantin Spânu n-a pățit nimic pentru gafa care a făcut pe mulți să se întrebe cît de competenți sînt generalii români dacă un general de brigadă, specialist în rachete antiaeriene, confundă în direct și la oră de vîrf o antiaeriană de jucărie cu una adevărată.
 • 2) Greșeala Antenei 3 n-a fost întîmplătoare.
  Postul căruia CNN i-a tăiat moțul duce, de la începutul Crizei, o campanie huruitoare în favoarea Ucrainei și împotriva Rusiei.

Foarte bine.
Un popor precum cel ucrainean, victimă a unei agresiuni, merită să fie apărat. Problema, marea problemă apare cînd se pune întrebarea:
Merită însă sub regimul nobilei poziții civice de apărare a poporului ucrainean călcarea în picioare a Adevărului?
Eu unul cred că nu.
Pentru că nici o cauză din lume nu justifică manipularea asumată conștient de presă ca mijloc de luptă împotriva Dușmanului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

74 comentarii pentru articolul „Fonfleul Găina care a născut pui vii, din Evenimentul zilei, nu mai e pe locul întîi. A fost detronat de fonfleul Arma 3 de la Sinteza zilei”

 • Te-a citit bine Vadim „Ardei umplut”. Agramat, prolix, bilbiit, mereu alaturi de subiect, obsedat sexual, un adevarat „maestru” arghezian al presei.

 • Am citit citeva stiri si am incercat sa ma uit pe mediafax. Ma ia cu greatza ce se intimpla. Asta e alt razboi facut live la TV, ca lovitutia din ’89. Daca tembelizoru’ nu era de ajuns ca-n ’89, intre timp a aparut”feisbucu” , tik tok si you tube…asa ca e din ce in ce mai usor sa convingi oamenii ca e ce nu e, si nu e ce e…Nici un razboi vreodata n-a adus altceva decit suferinta si neincredere. Daca omul de rind ar fi cel protejat, m-ar durea fix in gaura „shezatorului” de cit ar suferi „alesii”, neincrederea in ei e totala…sa nu aud unu’ ca-i din Romania sau vest ca incearca sa-mi vinda pielea ursului din padure. Inca nu se stie adevarul despre situatia asta dintre vest si rus, cine a inceput rica, cum de s-a ajuns pina aici?Nu iese fum fara foc. Care e motivul pt care rusu a incalcat regulile bunei convietuiri cu Ucraina? Cine a pornit primul si de ce?Versiunea la TV in Romania si aia din vest e ca putin si-a pierdut mintile si se poarta ca un ciine turbat. Pe de alta parte vestul e plin de ciini turbati, foarte versati in a manipula cu o inversunare greu de descris, de inteles nici nu poate fi vorba….Ieri cind a aparut bideu sa-si arate muschii, a confundat ucraienienii cu iranienii…mai poti sa zici ceva la punctul asta???????In spatele lui erau doua coane, una si una, kamala si pelosi…uneori chiar si cind iti vine sa zbieri, e mai bine sa te abtii ca nu faci altceva decit sa-ti ranesti coardele vocale, efectul asupra celor ce ti-au determinat aceasta reactie fiin zero absolut…Zici ca sintem pe tarimu’ Lalei, la mina unor geriatrici,nebuni si analfabeti.
  Vestul il ridica in mama slavilor pe jelescu, ba au si decis ca tipu’ e erou…peste cel putin un an de acum inainte, aceeasi care-l folosesc azi ,il vor declara un impostor, profitor si il vor gasi vinovat pt ca a mintit si exagerat in loc sa mearga la masa negocierilor. Tot ce aud e ca rusu distruge si ingenungheaza ucraina.
  Nu tin sa fac teoria chibritului si nici sa iau partea cuiva atita timp cit multe lucruri sint neclare, incomplete, nestiute, nediscutate public. Dar am suficienti ani de viata si munca pe brinci ca sa mai cred orbeste ce vrea sa-mi bage sub nas cite o panarama din vest, sau cite un politician corupt,las si nemernic. Toti discuta dupa ureche, ca si noi comentatorii de pe acest site. Ce as vrea sa vad, se numeste REALITATEA, nicidecum clipuri trunchiate si dialoguri lasate in coada de peste. Nu ma intereseaza interpretarea facuta de reporteri, jurnalisti , „iesperti” si mama”iespertilor”. Vreau sa vad stirile cit mai complet posibil si vreau sa-mi formez parerea personala, dupa mintea mea,nu a vreunui parshiv disperat dupa recunoastere sau mai stii?…poate e platit serios sa indrepte atentia omului de rind acolo unde doresc unii….Acest”razboi” putea fi terminat saptamina trecuta. E prelungit inutil, nu aduce nimanui nimic bun, dimpotriva, au pornit de la ceva, si intr-o saptamina s-a ajuns la cu totul altceva. Cind aud ca se vorbeste de”rezistenta ucraieniana” , imediat ma gindesc la cite filme o sa apara acum cu „eroi” , la fel cum au incercat sa faca si filme cu primul, al doilea razboi, coreea,vietnam,serbia si cite au mai fost…Tocmai aratau pe mediafax cu „rus” care impusca o usa la un bloc si nu reusea s-o deschida. Mii de scuze, recunosc,nu ma ascund, sint un om foarte prost, dar cum mama masii fac desteptii diferenta intre soldat rus si ucraienian? Toti sint imbracati la fel…Si de unde stie baietzasu’ asta Hofi si pupaza aia Ioana ca ala era rus?????L-au legimimat ei?L-a legitimat cineva? Pe ce strada a fost filmata scena?Stie cineva adresa?Sau stirile sint dupa ureche??? Am vazut „stiri” difuzate cu tam-tam, reportera imbracata gros de iarna, vorbea foarte afectata de nenorocirile din Ucraina, da’ daca dadeai atentie, tipa era in studio, in fata unui ecran…cui foloseste maimutzareala si manipularea asta?Imaginile erau cu bombardamente seriiase in timpul noptii, da’ ea nici nu clipea, nici nu se clintea…probabil pericolul era de nedescris daca nici macar o adiere de vint nu i se vedea prin parul frumos coafat…
  Pina acum se aude mai mult vocea vestului, aproape deloc a rusului. Cind il auzi pe rus, spune ce are de spus scurt…Se face mai multa vilva la TV cu intrarea un UE a Ucrainei si Moldovei decit cu ce se intimpla cu adevarat…Nimeni nu explica, nici macar nu pune intrebarea, de ce vestul s-a grabit cu retaliere impotriva rusului, intr-un momenet in care nici nu le era clar ce se intimpla? Asta te face, ca om de rind vorbind, sa ai incredere ca aia care conduc UE-ul, si aia de la mama cucului de peste ocean, au habar de capu’ lor? Graba cu care s-au apucat sa dea sanctiuni, sa ameninte, sa faca circ la TV, mi se par la fel de grave, la egalitate cu intrarea rusilor in ucraina. Asta inseamna ca or nici unii n-au ginduri de pace, or ca-s intelesi intre ei…Ce gasesc interesant e ca se tot arata la TV un grup de ucraienieni, care n-au nici macar o piatra sau vreo craca in mica, nu mai zic, da’ s-au pus in drum sa n-ajunga rusu cu tancu la nu stiu ce centrala nucleara. Pai e interesant aspectul asta, pt ca nu mai zice nimeni nici pis de cernobil…acolo activau 70 de „scientists”, nu e clar de care, puteau sa fie orice, specialisti in mediu de exemplu, da’ tot ciudat ramine ca situatie…una pt ca toata lumea tace milc…a doua, pt ca „scientists” n-ar locui in zona, zona e inca contaminata ,nu asa? De aia nu pot sa cred ce vad si ce aud…lovitutiile si razboaiele pe „feisbuci” au devenit ca jocurile pe computer pe care le joaca copiii si cineva a decis ca ar fi premiera sa trecem”la nivelul urmator”…un razboi pe „feisbuc” unde toti isi dau cu parerea fara sa aiba habar de capu’ lor….Ma doare capu’ la cita”vorbeala” se face pe toate posturile si cum se deviaza de la subiect si se ajunge la fel si fel de analize care n-au nici mama legaturii cu realitatea. Ce urmeaza???”Hunger games” ???Intrebati va rog reporterii care comenteaza imaginile cu copiii de 5-6 ani „arestati” pt ca au protestat impotriva lui putin, de unde au procurat acele imagini?Cine a facut filmarile si in ce inchisoare se intimpla asta????Ca sa dai niste imagini ca cele difuzate pe mediafax de ex, e usor, da’ de ce nu-s explicate acele imagini???? Totul arata a birfa de duzina…ma bucur ca Romania ajuta oamenii la necaz, ma bucur ca sint ajutati refugiatii din ucraina…intrebarea mea insa e urmatoarea: v-ati mobilizat fantastic sa le asigurati acestor oameni negajiti si casa si masa, si scoala,asigurare medicala, inclusiv locuri la facultate,alea platite de stat…asta e ce vad la stiri, nu puteti nega acum. De ce „alesii” nu sint in stare de o astfel de mobilizare cind vine vorba de romani la ei acasa????De asemenea, as vrea sa stiu daca vecinul ucraienian ne-ar fi tratat si pe noi la fel de frumos si omeneste cum o facem noi cu sute de mii de oameni loviti de soarta, dar chiar si asa, multi dintre ei doar folosesc Romania ca tara de tranzit nici nu vor sa se gindeasca sa stea sub pretext ca noi urmam si putin ne ataca si pe noi….Dumnezeu sa mai inteleaga ce se intimpla si ce vrea fiecare.Ce e cert in toata povestea e ca se joaca la cacialma din toate punctele cardinale,vestul face ce stie el mai bine – dezinformeaza,se foloseste de lacrimogene ca sa indrepte atentia spre tragedia unor copii si femei…Dorecs din tot sufletul sa se opreasca nebunia asta, nu are nici unul de demonstrat ceva, repet, credibilitatea in politicieni a disparut total.Efectele a ceea ce se intimpla de doi ani (in special acesti ultimi doi ani), sint serioase si nimeni nu mai vrea sa auda de prefacatoriile politicienilor, indiferent cine-i acel politician. UE-ul e o aberatie si vad ca si ucraina si moldova vor sa dea buzna acum…ce are sula cu prefectura????Cita falsitate de toate partile…apropos…UE-ul, vestul salbatic, toti s-au grabit sa trimita casti, puscoace, ghiulele etc ca sa-i”ajute” pe ucraienieni…chiar isi imagineaza ca acele „ajutoare” distrugatoare sint de-a moaca????I-a ingropat in datorii acum…da’ ce conteaza…nea actorashu’ si-a indeplinit menirea”, apoi pleaca in vest (sa vedem daca-l mai vor sau il scot de altceva) ca sa nu-l muste de cur putin…asteptati cel putin un an si sa vedeti ca povestea o sa fie schimbata in functie de interesele de moment ale papusarilor…Imi fac singe rrau degeaba…cred ca ar trebui sa-mi vad de treaba mea si sa mai dau drumu’ la TV dupa ce trece nebunia asta….e o porcarie ce se intimpla. Aia e.

 • Va admir si va felicit! Ati ramas printre putinii ziaristi independenti. Au testat cu pandemia si au vazut ca le merge. Ne iau de prosti!
  UE se comporta ca o dictatura, cand nu faci ce este impus. Am vazut cum erau calcati in picioare cetatenii de la protestele din Austria, acum inchid site-uri, tot ce mai are curaj sa fie independent e amenintat.
  Din contra, daca ar lasa ziarele, cetatenii singuri vor vedea propaganda si fiecare ar alege adevarul. Dar asa nu fac decat sa le legitimeze.

  In UE totul e dubla masura! E foarte trist ce se intampla in Ucraina, dar m-as bucura sa vad proteste si pentru copii care mor acum in Africa, Orient etc
  Nu vad UE sa caute pace, solutii sa opreasca conflictul.
  Tot ce vad e sa incite la ura si sa trimita arme, ceea ce nu va face din pacate decat sa continue conflictul si mai mult.
  Ar fi avut sens ajutoarele militare daca fortele erau cat de cat egale, dar asa doar prelungesc tragedia.

 • Dle Cristoiu …Cher maitre…collega
  „Fonfleul „dvs despre stimata gaina…este Closca cu puii de aur fata de mizeriile belicoase ale unui clovn solemn si incruntat .
  Nu am vazut nicaieri vreo analiza cit decit Mai la rece decit la A Severing si partial la dvs.
  Se urmareste isterizarea(prostire de fapt)romanilor.
  Inteleg ca Romania Devine stat vecin cu cei pe care ii demonizeaza 24/7 si se vor arunca bani pe arme inutile ,scutul va fi demontat oricum in urma vreunui tirg.Poate chiar de asta a si fost pus.
  Super ca totusi coalitia sa gaseasca bani pt compensari plafonari etc la fel de repede cum gaseste pt aparare.
  Asa at trebuie.

 • Daca spune cineva un neadevar, asta se numeste MINCIUNA.
  Daca acelasi neadevar apare in presa se numeste „fonfleu”. Curat asumat.
  Nu pricep de unde frica asta de adevar, de ce in loc de „eu, ziaristul x, am aprobat prin 1907 publicarea unei minciuni”, el spune „fonfleu”. Minciuna peste minciuna e minciuna la patrat.

  • iauzi!:))
   cum sa fie asa?!
   minciuna e o poveste…’ in sistem’
   insa din minciuna in minciuna, in stil fibonacci, ajungi la Minciuna, asta asa e.
   pe cind minciuna e neadevar, Minciuna e Antiadevar. abia Antiadevarul pune la indoiala…chiar sistemul

   • … si cu ce m-ai contrazis, prietene? 😛 (las deoparte ca ai ignorat asumarea, dar asta nu o fac decat pentru tine 😛 )

  • minciuna peste minciuna este…minciuna in stil fibonacci, nu minciuna la patrat :)))

  • Artificialul e Antiadevarul. Adica Minciuna.
   deci abia astea sint Vremurile Minciunii, ca pina acum Artificialul nubse facuse mare, abia acusica a reusit:))

   • ..insa…ai dreptate, MINCIUNA e …altceva:))

   • Artificialul nu are motive de a se teme de adevar sau de Adevar. E inteligenta nepartinitoare, nu se scuza, nu se fofileaza, doar de corecteaza cu decenta, asumare si responsabilitate.

    • Artificialul…

     Mintea se exprima prin superpozitii.
     una dintre ele e Mintea, singurica singiurea
     cealalta…sta pe Tronul numit Inima
     iata Mintea, iata Inima

     proprie Mintii e Desteptaciunea.
     proprie Inimii e Inteligenta.

     Natura e Inteligenta
     Artificialul e Desteptaciune

     Artificialul e Matematic, e propriu Mintii
     Natura e… Patria Inimii, ‘miscarea Inimii’ fiind Iubirea ( adica ecuatia de miscare a Oului Absolut )

     cred ca e…cristal nu alta, si zambetul exprimat Matematic, insa…nu cumva ti se pare mai dragut Zambetul Inimii?:))))

     oricum Vremurile pot fi reduse la Esenta asta:
     Minte VS Inima

     p.s. Mintea este…Inteligenta nepartinitoare?
     …care, prin propria ei definitie naste, spre echilibrare, Inteligenta partinitoare?,
     care ii apartine tot ei, Mintii?
     adica Mintea e Inteligenta partinitoare SAU Inteligenta nepartinitoare, iar Inima e Inteligenta…pura? :))

     • online, o sa te previn cand mai incerc o metafora 🙂

     • :)))))))))

     • nu ma asteptam sa dau de metafore cu parfum de margaritare pe aici:)))

     • @online: unde se scrie atat de mult despre inima tu nu te astepti la parfum de lacramioare…

     • @razvan.I : …nici chiar asa:)), ca, dupa cum stii, pastrez si cealalta superpozitie activa, cind ea da semne ca ar putea sa se manifeste :))))

     • apropo…, nu orcine e…minunat, paici…:)

     • numai tu stii ce ai vrut sa spui cu „nu oricine….”

     • Maestre, se vad efectele disolutiei societatii. Eu personal nu am nimic cu homosexualii. Cand am auzit ca Fredy Mercury era pe dos nu m-a facut sa nu-l mai ascult, ba din contra am reusit sa-i inteleg mai bine jocul scenic. Numai ca nu toti sunt Fredy. Adica sunt doar homi si atat, fara pic de talent. A fi homo presupune totusi un dezechilibru emotional care oricat am incerca noi sa-l incadram politicaly correct ne poate rasturna foarte usor sistemele de valori. Asa se explica ingenuncherea in fata negrilor, daramarea statuilor si multe altele. Occidentul a ramas in urma, imi pare rau, la mitingurile de dezarmare din anii 80. De ce spun ca a ramas in urma pt ca reactia lui la protestele din ziua de azi, vestele galbene, camionagiii, antivaccinistii, cenzura presei este mai degraba putinista decat democrata. Speranta lor ca poporul rus se va comporta precum demonstrantii din anii 80 si-l vor da jos pe Putin este prostie, neintelegerea momentului. Ei nu au au reusit sa-l dea jos pe Maduro in Venezuela dupa ce doi ani l-au amagit pe omuletul ala ca-l recunosc. Ca masura a homosexualitatii UE si SUA ganditiva doar ca ei anunta transporturi de arme in Ucraina in conditiile in care nu prea se intelege pe unde pot intra acele transporturi si mai mult pot baga in conflict o alta tara aiurea. Mai mult, salariile mari si pupatu’ repetat in cur i-a indepartat de realitate. Rusia nu e Irak sau Libia. E putere nucleara. Cat de imbecil poti fi sa nu te gandesti ca ala apeleaza la acest apanaj in momentul in care tu te dai Cocosila cu el? Maestre, clica de la Bruxelles trebuie reformata din temelii, presedintii americani trebuie sa inteleaga ca nu mai pot face coalitii cu vor ei de pedepsire a celor care sufla-n front si sa arate ca intradevar sunt un aducator de pace. Asa sa dai vina pe unul ca e nebun cand tu ai bagat batul prin gard, fara supararea trolului Radu Tudor imparti vina cu nebunul. Nu poti sa lasi geopolitica lumii pe mofturile unei frustrate ca Victoria Nulland. Cine e aia?

 • Maestre! Este același Mihai Gâdea pe care l-ați detestat la un moment dat, când ați rupt-o cu Antena3. Este același Mihai Gâdea în emisiunea căruia ați revenit după un timp și pe care l-ați lăudat în câteva articole.
  *
  Ceva similar cu găina aia care nici vorbă să fii născut pui vii: necinstitul Voiculescu nu a avut niciodată realizatori de emisiuni cinstiți, chiar dacă dv. pretindeați altceva.

 • Eu propun sa le acordati totusi celor din studioul Antena 3 titlul de „gameri gugustiuci” !

 • România este într-o situație gravă.
  Prețul petrolului a explodat!
  Prețul gazului a explodat!
  Prețul la alimente a explodat!
  Politicienii români s-au aliniat la cerințele Americii și a UE și anume de a sancționa societățile rusești de pe teritoriul nostru. Dar cine va plăti aceste daune economice? Fiindcă până să păgubească Rusia vom păgubi noi? De unde bani?
  Până când ne vom împrumuta?
  Și cine în viitor ne va mai împrumuta? asta-i întrebarea.
  Consider că în acest punct de vedere salariile și pensiile vor fi sub semnul întrebării.
  Primim refugiați pentru care nu am cerut ajutor bănesc la UE.
  Deocamdată avem noroc că mulți dintre ei doar tranzitează.
  Nimeni nu se întreabă, bine, bine, marile orașe din Ucraina au fost golite de cetățeni, toți au fugit în zone sigure, atunci de ce există atâția refugiați? Sunt realmente speriați sau e o manevră politică.
  Imaginile arată mame cu copiii îmbrăcați în haine nou-nouțe, nepurtate. Practic e cam neverosimil.
  Nu mai spun că mulți dintre refugiați nu au acte, sunt primiți cu ochii închiși pe teritoriul nostru.
  Nu ne îngrijim de alternative la surse de gaz. Nu discutăm cu bulgarii pentru racordul la conducta lor de gaz.
  Și sunt multe, multe altele pe care nu le facem, în schimb facem declarații politice care o să ne coste scump.
  Nu înțelegem nici în ceasul 12 ce a spus Trump să facem: România first!
  Trebuie să înțelegem că suntem într-un război economic și energetic și că în acest război NU există aliați sau prieteni. România nu are prieteni.

  • Da, dna Adriana, e neverosimi ca stau copiii cu zilele in grig la cozi imense prin vami si prin corturi. Ma leg de haine, parca noi ne lasam copiii imbracati cu vechituri, asa i-a prins razboiul, imbracati normal, copiii au obiceiul sa creasca, nu au timp nici hainele sa se uzeze. Sa-mi fie rusine ca suntem conationali si contemporani!

   • Cozile în vămi sunt de partea ucrainiană nu de partea română. Ei își țin copiii cu zilele la coadă în vămi, la noi vameșii rezolvă repede.
    Dar ție nu ți-e jenă că un sfert dintre copiii României se culcă nemâncați? Că nu au haine și rechizite suficiente? Pentru ei ce ai făcut tu?

    • Mai conteaza de ce parte a granitei sunt, asta era subiectul? Doamne fereste!
     Da, mi-e rusine si de ce se intampla cu copiii nostri si mi-e rusine in general de ce se intampla in tara asta si ca ii lasam pe unii sa fure cu miliardele. Intrati pe seap si sicap si vedeti cat se fura si nu se vorbeste. Scriem despre cancan-uri din secolul trecut in presa, ca doar asta e rolul ei. Si de asta mi-e rusine.

  • Cer de la politicienii noștrii luciditate și responsabilitate.
   Să nu mai plângem de grija altora, să ne îngrijim de noi. Cum să ieșim mai puțin loviți de situația dată.
   Și societăților civile, oengeuri și restul, le cer la fel. Nu am văzut pe nimeni să fie jenați că un sfert dintre copiii României se culcă nemâncați.
   Trebuie să ne drămuim resursele și să ne gândim la viitor. Nu trebuie să ne lăsăm angrenți în situații care nu ne privesc. Și mai puțină vorbărie, mai puține declarații iresponsabile. Tăcerea e de aur, zice un proverb.

   • „să ne îngrijim de noi”, desigur aveti dreptate. Dar uitati-va in urma prin presa. Nu prea o sa gasiti articole nici inainte despre problemele noastre nici inainte de razboi. Aratati-mi si mie un articol pe site-ul asta, de exemplu, despre explozia pretului energiei sau despre inflatie. Iar pe toate celelalte sunt rare, am fost direct interesat si nu am gasit mare lucru. Nu prea cred ca are treaba cu razboiul. Politicienii la fel, spuneau rar cate ceva si se intampla altceva pe facturi… si nu incepuse nici un razboi.
    Pentru ca v-am mai citit pe aici comentariile si mi-au parut foarte echilibrate, imi permit sa va intreb si pe dvs: sunteti de acord cu invadarea ucrainei?

    • @răzvan I.

     Rea, egoistă, clevetitoare… Nu are nici un pic de compasiune pentru copiii care au de suferit din cauza războiului. De adulți și bătrâni, nici nu trebuie amintit.
     În schimb, îi găsește scuze agresorului criminal.
     Incultură si lipsă de caracter.

     • @profu: Nu judec pe nimeni, incerc sa inteleg, dar sunt din ce in ce mai uimit.

     • Sa dai o informatie gresita,mai ales in vremurile astea e grav,cand INFORMATIA e totul.Aici i dau dreptate Maestrului.Pe de alta parte a il apara pe Dementul Nuclear si invazia lui criminala e o porcarie si mai mare.Toata planeta sta cu sufletul la gura,detoneaza dementul planeta,nu o detoneaza??? Murim,nu murim???Ma scol in fiecare dimineata si ma uit daca totul in jurul meu e tot acolo,daca Lumea mai exista.Dementul Nuclear s a ascuns intr un buncar antiatomic cica,ca i au ciripit pasarelele,ca il ataca cineva pe el in modul in care el ameninta lumea.Evident se pare ca il intoxica si il lucreaza propriile servicii(daca e sa i credem pe ucrainieni),ca grupari din FSB l ar fi tradat,ceea ce i alimenteaza paranoia Dementului Nuclear.

    • Categoric nu. Dar aș fi tare curioasă cum și cine a început cu adevărat.
     Adik cine a împins situația până în acest punct aparent fără întoarcere.

     • doamna, exista 1 milion de analize (facute de kissinger, g. kennan, va dau link-ul unde le enumera un francez: https://twitter.com/RnaudBertrand/status/1498491120573054981) facute inainte, in care erau avertizati politicienii vestici sa nu impinga foarte tare frontiera nato. alte milioane de analize care spun ca trebuia blocata rusia mult mai dur si mai devreme. asta conteaza ACUM? cine a avut dreptate si cand si unde?
      cand sunt 4 milioane de oameni pe drumuri? da, cu haine noi, ca si-au luat ce-au avut mai bun pe ei. dvs. ce v-ati lua daca peste 2 luni rusia ar da termen de 24 de ore sa parasiti bucurestiul, dupa care va incepe bombardamentele? cum v-ati simti ca bulgarii sau sarbii sa zica: „ia uite-i si pe tiganii astia de romani ce-au pornit de vagabonzi. ce avem noi cu cucoana asta? noi n-avem prieteni”?

   • @Adriana, iti doresc o primavara frumoasa!:)
    esti…minunata! 🙂

    • Mulțumesc! Și ție la fel! Anul acesta nu am primit nici un mărțișor.
     Încă nu mi-am revenit complet după omicron.

  • Foarte bine punctat! Fiecare tara trebuie sa isi urmareasca interesele si sa isi protejeze cetatenii. Am ajuns sa ii invidiezi pe unguri, bulgari, ce vremuri.
   La noi rcesc bugetul de aparare de la 2% la 2.5% Ca ai 3 harburi sau 4 intr-un conflict major, nuclear nu vor conta. A, daca ne vom bate cu o tara africana ar avea sens!

 • Pentru ca pacea să domneasca pe Pamant, oamenii trebuie sa evolueze în ființe care au invatat sa vada fiecare viata in parte mai intai.

 • „Găina care a născut pui vii” este comparabila mai degraba cu ce e obligata presa ruseasca sa faca : sa nu foloseasca cuvintele „invazie” si „razboi” ci „operațiune militară specială”.
  .
  Unde nu seamana deloc: „Găina care a născut pui vii” a fost pe bani, oamenii cumparau ziarul care era pe hartie atunci, deci treaba pe banuti, iar ce face presa din rusia e la ordin, sunt obligati sa o faca. E clar cine ramane pe locul intai (pentru cei pe care ii mai intereseaza etica).

 • excitarea profunda, adusa de ‘pandemii’, scoate la iveala ‘oameni noi’,
  care stateau in adormire in ‘sinele oamenilor’,
  insa si ‘state noi’,
  care stateau tot in adormire, in ‘sinele statelor’.

  catalizatorii potenti, porecliti ‘pandemii’, au darul de a scoate la iveala ‘adevarata fata’ a oamenilor, a statelor, …a tuturor celor care misuna pe planeta asta.

  deci cu toate ca niciodata planeta n-a fost intr o ‘ceata’ mai deasa, ea nicicind n-a fost mai…adevarata. tre doar s-o vezi…
  ‘magnetii’ care se manifesta pe planeta sint…plenar potenti. n=ai cum s-o mai dai la intors, …vei fi fix ceea ce esti in realitate.

  mai simplu:
  pe vremea Minciunii, adica pe vremea asta, si Adevarul se vede clar-cristal.
  Talerele Balantei…se! pastreaza in echilibru,
  oricind!,
  insa mai cu seama pe vremurile astea…

 • Pe mine nu mă miră că Mihai Gâdea, talonat de un general de brigadă specialist în rachete, e măscărici penibil ce comentează desene pe pereți cu rol de realitate militară! Mărturisesc că am văzut în direct scena respectivă și n-am înțeles nici eu că e un fragment video de joc pe calculator. Am auzit și satisfacția lui Radu Tudor că pilotul s-a catapultat, dar că a căzut pe teritoriu ucrainean (!). Jocurile militare de pe calculator nu mă preocupă chiar deloc. De fapt orice vedem noi pe televizor sunt pixeli. Nu vedem imaginile în săli de cinema, fie ele filmări autentice din realitate. Hologramele sunt deja frecvent folosite în studiouri TV, mai ales la cele sportive. Dar ce mă miră este că, ÎNCĂ, nu au fost cumpărați cei care văd falsurile. De-abia atunci vom avea o mare, mare problemă. Dacă știrea cu găina, care i-a ”născut” domnului Ion Cristoiu pui vii, a fost crezută, totuși, de puțini cititori, asta cu jocul video a fost receptată ca adevărată de foarte mulți privitori. Așadar ne așteaptă trăirea vieții într-o lume virtuală pe care o vom asimila ca reală, dacă nu cumva se întâmplă deja acest lucru.

  • @
   simularea Realitatii, mai inainte ca ea sa se manifeste, e deja probabila.
   era ea probabila pe vremea lu’ Trump!, daramite acusica…

   prin urmare o ‘intersectie’ intre ecuatia de miscare simulata’ si cea manifestata in Realitate e posibila, probabila,…:))

   in toata treaba cea care sare in ochi e…’eroarea’, dupa cum ati si observat dealtfel,
   ea tinde sa fie imperceptibila.
   mai cu seama pentru ca ea e definita Matematic!, evident…:))

   ‘pandemia de covid’ a fost, printre altele, si catalizatorul care a oferit… Simulatorului:)) ocazia de a corecta ‘erorile’, pentru ca atata Cunoastere cita a fost devoalata pe planeta de catre cei care au atasata o ecuatie de miscare, …adica de catre toti cei care misca!:)),
   cu ocazia ‘pandemiei de covid’
   …niciodata n-a mai fost obtinuta.

   Haturile Vremurilor sint…neurostiintele.

  • intre Adevar si Minciuna,
   intre Intelepciune si Antiintelepciune,
   in modul!,
   nu exista diferenta.seamana leit, pentru ca Minciuna e imaginea din Oglinda a Adevarului

   insa…in sensul Inimii curge doar Adevarul :)))

   • deci…practi…te prszinti xu inima curata in fata Minciunii si Adevarului si spui..Hai!, curgi!
    Si vezi care curge in sensul inimii
    aaahahaha:)))))))))

  • prezentat de bufonii aia, situatia pare ireala. dar razboiul acolo e cat se poate de crunt: https://twitter.com/UAWeapons

 • „Efect devastator din cauza războiului: prețul gazului în Europa a doborât un record istoric’
  stiripesursero

  cum spuneam, pentru ca privim dinamicile… despletindu-le mai intai,
  vedem un ‘razboi’,…si aici e ca la razboi, adica…e cu jale,…mai multa, mai putina, insa jale,
  insa vedem si…chestia ailalta, ‘pamdemia de efecte ale razboiului’.

  din ciclul ‘pandemia de efecte ale razboiului’ e si stirea de pe stiripesursero.
  treaba e ca daca ramanem pe teritoriul ‘pandemiilor’,
  atunci de fiecare data cind apare o noutate pe acest teritoriu ea trebuie tratata mai cu seama privind direct inspre armoniile care se nasc intre pandemii.

  prin urmare pesemne ca in curind va aparea si o stire care sa ne spuna ceva despre cum ‘pretul gazului’ intra in armonie cu ‘pandemia de inflatie’, ridicind o si pe aceasta la un nivel superior.

 • Maestre, mai e un joc cu tancurile World of Tanks.
  L-am jucat și eu dar nu prea m-a pasionat fiindcă e un joc de băieți. Faci echipe așa între tanchiști și-i zdrobești pe ceilalți.
  Însă vă asigur că grafica este extraordinară. Poți să juri că este o bătălie reală și nu una virtuală.
  La imaginile alea din satelit date ieri pe toate canalele de TV cu șirurile de tancuri rusești chiar m-am întrebat dacă nu cumva e o mapă din acest joc.
  Cert e că sunt atâtea imagini mistificate, atâtea „știri” fabricate, încât te întrebi dacă echipele de PR chiar sunt în legalitate, adik până unde pot merge cu inșelătoriile și minciunile?
  Adik până unde ai voie să falsifici total adevărul în numele „campaniei” de PR?
  Despre cabotinii de la Antena3 mi-e scârbă să vorbesc.
  După ce și-au vopsit „salonul” bicolor, aștept să-i văd și cu părul vopsit în galben și albastru.
  Ăștia sunt din filmul „cuib de cuci” nu-i mai face nimeni bine.
  Lui Putin i se servește de către mass-media valul de ură, minciuni și denigrări de care a avut parte și Trump.
  Numai că la puterea zece. S-a atins paroxismul.
  Noi aici pe Cocioc am trăit acest experiment pe pielea lui Dragnea, așa că suntem imuni.
  Știm cât de ordinară poate fi presa.
  Apreciez că Ciutacu e singurul care a rămas cu capul pe umeri în situația dată.
  Și apropos, CNA ce face, de ce doarme? Zilnic ni se dau imagini neblurate cu copiii la TV ca să amplifice emoțiile. Parcă legea o interzice nu?
  Cât despre „actorul” principal, Turcescu zicea că este de Hollywood.
  Eu zic că mai degrabă de Bollywood.
  În tot de vedem este o degradare extraordinară a tot ce caracterizează umanul.

  • Ce se vede cu certitudine din toate imaginile este că marile orașe ucrainiene sunt goale.
   Populația a fost evacuată înainte ca rușii să pătrundă.
   În Kiev nu există nici o mașină în parcări. Este imposibil ca într-un oraș de asemenea dimensiuni să nu se vadă mașini parcate. Populația s-a refugiat la țară. Probabil s-a apreciat că rușii vor tăia aprovizionările de orice fel iar populația sfătuită să fugă. Sunt aprovizionați pe căi secundare.
   Apoi lipsește poliția. Au fost devalizate magazine și nu am văzut poliție. Nu am văzut mașini de salvare.
   Nu se vede deloc armata ucrainieană. Este un război ferit de ochii presei.
   Cam asta se poate vedea cu certitudine.

   • Copii, nepoți aveți ?! Dacă aveți, probabil că nu-i iubiți.
    Nicio mamă și nicio bunică adevărată nu ar putea debita asemenea aberații despre un război și despre copiii care suferă din cauza lui, găsindu-i scuze criminalului care a început acel război.

    • Lasa i Profule pe admiratorii Dementului Nuclear,si ai marionetei Trump,astia dau tot atatea parale pe viata umana cat da si Dementul Nuclear,si natia sa de cyborgi fanatizati in laboratorul de spalat creiere a lui Stalin.Pentru astia viata umana nu are nici o valoare.

     • Ca Antena 3 a dat o de gard,cum o mai dau ei de obicei e una,ce face Hoarda Dementului Nuclear,ingrozind o Planeta intreaga si amenintand o cu distrugerea daca nu i da Dementului nuclear URSS ul inapoi(jucaria) este alta.

     • Tudy, ai dreptate. Mie îmi pare foarte rău că există români care se lasă prostiți de propaganda rusă. Îmi pare rău și de poporul rus căruia Putin le spune că soldații ruși duc în Ucraina un război de apărare, aducându-le dovezi false.
      A înnebunit sceleratul, sper să se organizeze vreo acțiune ca să fie elimininat. Altfel, se poate ajunge la dezastru.

 • Nu este chiar asa. Gaina care a fatat pui vii, a existat.
  Trei dintre acestia sunt: Radu Tudor, Gadea Mihai si spurcaciunea in uniforma de general.
  Iar in avionul 3D se afla violatorul gainii, pe care acesti mareti pui cu pene (simbolul lasitatii) il doresc, desigur, condamnat sa le plateasa pensia alimentara.

 • din ciclul ‘Suntem deja în cel de Al Treilea Război Mondial’

  astea sint Vremurile Desavarsirii.
  astea sint Vremurile Maestrilor.
  inainte sa te apuci sa privesti inspre vremurile pe care le traim pare a fi in regula sa accepti starea de fapt, ca in lume se manifesta Intelepti, masura plenara, si Antiintelepti, si masura tot plenara tinde sa fie.

  pentru ca astea sint Vremurile Desavarsirii…orice dinamica, oricit ar parea ea de lipsita de sens, e acoperita de o alta dinamica, aceasta fiind tinuta in frau cu Haturi Matematice, deci musteste de sens.
  pentru ca astea sint Vremurile Maestrilor…orice pare a fi lipsit de logica, orice pare a fi lipsit de sens, orice pare a fi…pura nebunie, in fapt e parte a uneo strategii care prin definitie e Capabila.
  deci:
  totul e tinut in Fraie Matematice
  la ‘comanda’ sint Maestri

  ce inseamna ca… astea sint Vremurile Desavarsirii?
  pai…e simplu: din Cenusa unei civilizatii a renascut o alta civilizatie,
  si tot asa…de cind misuna civilizatii pe planeta,
  insa Cenusa a devenit, in stil fibonacci, din ce in ce mai capabila,
  la un moment dat,
  acesta e momentul!,
  una din civilizatii, in fapt Civilizatia,
  care a adunat in ea insasi toate Cenusile, adica toate Esentele celorlalte civilizatii,
  a ajuns la…Poarta Desavarsirii.
  asistam la desavarsirea unei civilizatii, asta facem noi acusica, iar civilizatia cu pricina e fix Civilizatia…asta de acum, mare cit planeta Pamant.

  deci:
  –vremurile astea sint Vremurile Desavarsirii Civilizatiei ( Civilizatie care este suma Esentelor celorlalte civilizatii care s-au manifestat pe planeta asta si care au ajuns, in lipsa manifestarii Desavarsirii, Cenusa )
  –conducatorii Desavarsirii sint Maestri,
  Intelepti si Antiintelepti.

  de la asta se porneste, ca dupaia nu se mai intelege nimic,…daca nu se porneste de aici.

  • pe Vremurile Desavarsirii cele care pica primele sint Definitiile.
   noi Definitii se cer a fi folosite.
   daca le folosesti pe cele noi, intelegi Vremurile, daca nu, nu le vei intelege cu niciun chip.

   poate ca prima Definitie care isi cere temelii noi este cea a Razboiului Mondial.

   odata cu dezvoltarea in stil fibonacci a civilizatiilor,
   care e o cerinta!, o Cerinta a Universului ( Universul cere dezvoltare maximala si ofera Totul pentru ca ea sa se manifeste ) se…Cere si dezvoltarea tot in stil fibonacci a ‘putintei de a echilibra dinamici’ ( adica Universul iti da Totul pentru ca tu sa te Desavarsesti, prin urmare nu numai sa te dezvolti in stil fibonacci, ci si sa pastrezi in echilibru starea de dezvoltare in care te afli,…prin urmare cu cit esti mai inaintat in procesul de dezvoltare in stil fibonacci, cu atat putinta de echilibrare pe care tre s-o demonstrezi e mai mare )

   prin urmare iata ca se manifesta o stare uimitoare:
   cu toate ca Civilizatia ajunge, la un moment dat, in situatia in care, cu japca!, poate implementa dezvoltare fibonacci…pe paine,
   …nu poate face asta!,
   pentru ca dezechilibrele asociate procedurii ‘cu japca’ vor depasi orice putinta de echilibrare. ( pentru ca cel care se dezechilibreaza nu e doar ‘corpusculul’, ci si ‘unda’, adica nu doar Pamantul, ci si Cerul )

   mai simplu: cu toate ca Razboiul Mondial a ajutat in mod fundamental la manifestarea ‘dezvoltarii Civilizatiei in stil fibonacci’, …mai altfel spus in lipsa manifestarii Razboiului Mondial Civilizatia era deja…oale si ulcele ( asemenea tuturor celorlalte civilizatii ),
   uite ca Cererea prin care Universul ‘socoteste’ ‘putinta de a Echilibra dinamicile Civilizatiei’ ne aduce in situatia,
   de azi!,
   in care Definitia Razboiul Mondial trebuie adusa la ‘masura Vremurilor’

   • atunci cind te apuci sa aduci la zi Definitia Razboiului Mondial,
    luind in calcul Cererile Universului,
    vezi ca…’starea de razboi’ e prima care trebuie taiata de pe lista.
    putinta de a echilibra…in mod Desavarsit intra in Contradictie cu ‘starea de Razboi’,
    tot asa cum ‘starea de Pace’ intra in Contradicitie cu ‘starea de Razboi’

    mai simplu:
    si sa vrei sa te folosesti de Razboiul Mondial pentru a obtine ‘dezvoltare fibonacci’…nju se mai poate.
    acu daca nu se mai poate, si nu se mai poate in mod absolut!, ca Arbitru e chiar Universul, …aia e.

    deci ce se mai poate?!
    pai…se poate manifesta…o chestie… care poate livra dezvoltare in stil fibonacci, …asemenea Razboiului Mondial, si care, concomitent, pastreaza si starea de ‘Pace’
    dupa ce te dai olecut cu timpla de stele ai putea ajunge la concluzia ca…chestia asta…e fix Revolutia Mondiala.

    prin urmare:
    Noua Definitie a Razboiului Mondial este aceasta:
    Revolutia Mondiala.

    de unde rezulta ca toti cei care vorbesc despre un Razboi Mondial care sa se manifeste pe Vremurile astea spun povesti, daca vor continua sa vorbeasca despre Razboi Mondial, …nu conteaza al citelea e,
    si…se manifesta pe masura Vremurilor daca folosesc….noua Definitie a Razboiului Mondial, care este…
    Revolutia Mondiala.

  • prin urmare, pentru ca pacilea, pe saitul asta, exista preocupare pentru Dinamica Civilizatiei, nu vad de ce nu ne-am ridica cu…ochii la Nivelul Vremurilor.
   caz in care…ciclul ‘Suntem deja în cel de Al Treilea Război Mondial’ se modifica astfel:

   Sintem in plina Revolutie Mondiala. …de citiva ani!, nu de acu’

   prima si…singura Revolutie care se poate manifesta pe o planeta oarecare ( de asta si sint aceste vremuri…Vremurile Desavarsirii, si dasta si sint aceste vremuri…Vremurile Maestrilor, pentru ca asistam la un moment…unic, irepetabil )
   spre ce ne translateaza Revolutia Mondiala…asta e alta discutie, nici n are sens sa discutam despre asta daca nu e priceput Pasul 1:
   Razboiul Mondial…a expirat!,
   nu mai e bun de nimic,
   e un produs expirat…cu miros specific,
   iar el s-a metamorfozat in…Revolutia Mondiala )
   deci Pasul 1 pentru a intelege Vremurile este si…prima Constatare,
   care foloseste prima noua Definitie,
   adica noua Definitie a Razboiului Mondial,
   mai exact faptul ca,
   fiind ceva de Bun-Simt pe Vremurile Desavarsirii, si pe masura Vremurilor Maestrilor,
   asistam la manifestarea Marii Revolutii,
   a Revolutiei Mondiale,

   a Metamorfozei Fundamentale

   ( care e trecerea de la Natural la Artificial, insa asta e alta poveste )

  • pentru ca tinta Marii Revolutii,
   adica a Revolutiei Mondiale,
   adica a Metamorfozei Fundamentale,
   este demolarea controlata a tuturor temeliilor lumii de azi, insa si construirea unor noi temelii, de pe care Civilizatia sa-si manifeste putinta de a-si perpetua miscarea in stil fibonacci.. catre Infinit,
   se cade a despleti dinamicile Revolutiei Mondiale in…superpozitii.
   ‘razboiul’ e doar Cauza care a initiat ‘pandemia de efecte ale razboiului’
   pe cind ‘razboiul’ va ramane o manifestare locala,
   ‘pandemia de efecte ale razbooiului’ va participa la spulberarea temeiillor lumii mari, in fapt a sistemelor ei sociale, alaturi de…celelalte pandemii, deja initiate, si care, evident, la un moment dat vor intra in armonie, definind…’punctul culminant’

  • bineinteles ca pe vremurile astea unii se prapadesc de ris, auzind ca sistemul social pe care l troneaza cu talent va fi ras din temelii,Cenusa va mai ramane din el

   insa exista si unii care nu rid, intre care cei dintai sint…Maestri.
   fie ei Inteleptii, fi ei Antiinteleptii.
   asti astiu exact cu ce se mananca Vremurile si…numa chef de ris n au, pe tema Vremurilor…

  • ‘pandemia de covid’ devine, privind o prin ochii Revolutiei Mondiale, spre ex un istoric bun de folosit pe vremea ‘pandemiei de efecte de razboi’

   de fapt ea asta a si fost, o extragere a datelor din sinul Civilizatiei!, asa cum arata ea pe vremea ‘pandemiei de covid’, pentru a putea avea o referinta pentru procesul de transformare fundamentala pe care-l poarta Revolutia Mondiala.
   ca urmare a manifestarii ‘pandemiei de covid’ exista cuniastere fundamentala despre actorii implicati in vreun fel in diversele ecuatii de miscare care, insumate, definesc ecuatia de miscare a lumii mari.
   mai simplu: ca urmare a manifestarii ‘pandemiei de covid’ exista profile psihologice bine definite pentru toti actorii prezenti in opera. iar acestea vor fi folosite intru cizelarea ecuatiei de miscare a ‘pandemiei de efecte ale razboioului’.
   de unde rezulta ca ‘pandemia de efecte de razboi’ va fi, fara a lua in calcul armoniile care se pot manifesta, si care de altfel sint fundamentale, va fi de 1,6 ori mai capabila de innoire decit a fost ‘pandemia de covid’, fiind si de 1,6 ori mai capabila de demolare a actualelor temelii. insa povestea e complexa, pentru ca armoniile vor ajuta in mod fundamental Marea Revolutie, ‘pandemiile’ avand, prin chiar definitia lor, tendinta sa intre in armonie, catalizind in stil fibonacci! procesul.

   iar pentru ca Revolutia Mondiala este o Metamorfoza, deja stim si in ce sens vor fi catalizate procesele: in sensul manifestarii Artificialului.

   • Si ca sa intelegeti mai bine fonfleurile, luati de aici fonfleu! Domnul Biden: s-a ales praful de rezerva lui Putin! Pe bune? Crezi ca ala isi tinea rezerva in ruble? Rubla a scazut 30%! Cum? Sanctiunile interzic importurile. Sau nu? Exista doar o singura posibilitate. Poporul rus s-a dus sa cumpere dolari. Asta inseamna ca exista foarte multi dolari pe piata ruseasca. Asta inseamna ca rusii au foarte multi dolari acum si mai putine ruble. Deci poporul rus s-a pus la adapost. Si dolarii curg in continuare in Rusia pt ca Nord Stream 1 functioneaza la capaciatate maxima. Dar altfel Ursula cea fatatoare de 7 copii si degraba semnatoare de contracte ilicite de 35 mld de euro cu Pfizer nu intrerupe conducta! Si uite cum rusii o sa cumpere mai multi dolari, si rubla se va devaloriza si mai mult, si toata lumea va fi fericita, inclusiv poporul rus, si nu-l va da jos pe Putin! Pa!

  • exista o diferenta intre Impulsul ‘pandemiei de covid’ si impulsul ‘pandemiei de efecte ale razbooiului’ ?

   bineinteles ca nu este, pentru ca astea sint…Vremurile Maestrilor. Antiinteleptii au pozitionat pe tronul Impulsurilor…’nonactiuni’.

   lumea mare nu se va modifica din temelii ca urmare a ‘razboiului’, ci ca urmare a ‘pandemiei de efecte de razboi’, care in sine e o manifestare plenar disproportionata, insa,…ca urmare a profilelor psihologice deja active…se stie ca actorii vor plusa pina in pinzele albe!, facand din ‘reactiune’ o actiune taman buna de pozitionat pe tronul Impulsului necesar miscarii din loc a ‘pamdemiei de efecte de razboi’
   mai simplu”
   tot asa cum ‘pandemia de covid’ a fost un efect al manifestarii disproportionate a sistemelor sociale fata de virus,
   fix asa si ‘pandemia de efecte de razboi’ foloseste ca energie nu…’Reactiunea proportionala fata de razboi’, ci o Actiune plenar disproportionata!, care ea insasi se constituie, prin chiar disproportia ei, in forta care va alimenta ‘pandemia de efecte ale razboiului’, care va fi, prin chiar definitia ei, inca un virus care va imbolnavi, tot mortal, actualele sisteme sociale.

   prin urmare, pentru ca la Conducere sint Antiinteleptii, ‘pandemiile’ au inceput cu orice altceva decit o Actiune!
   se stie, Razboiul Mondial se incheie prin cel care -l incepe, care pierde.
   spre fundamentala diferenta Revolutia Mondiala incepe cu o ‘nonactiune’ si se incheie prin cel care a inceput o, care cistiga. ( sa terinem ca perdantul…plenar este ‘actualele sisteme sociale’ )

   deci stim deja cine va fi perdantul Revolutiei Mondiale: ‘actualele sisteme sociale’
   …dupa cum in cazul Razboiului Mondial stiam…fix din momentul in care el s-a mondializat!, ca va fi pierdut de cel care l-a inceput

  • online, prietene, te felicit pentru traficul foarte mare pe care il faci prin aceste comentarii si iti doresc o primavara frumoasa si cu pace! 😛

 • A3 a căzut într-un ridicol absolut cu RT-fanul autostrăzilor și mare analist politic??? Don general, invitat în studio, la viața lui se pare că a zburat doar la simulator și nu la bordul unui avion! Nu a pierdut ocazia nici el să se facă de râs.
  Până și găina care a născut pui vii e o știre poate veridică într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat decât jocul video Arma 3.

 • Hahaahaha…mini Larry King Gadea si dorful Radu Tudor, doi pacalici comici si sinistri din ograda batrinelului feroce Dan Voiculescu…Maestre, cine mai se uita la Latrina 3 azi?..va pierdeti vremea maestre….hahahaha, bun articol!

 • O simulare făcută de armata rusa arată că o armata ucraineană de 6 milioane de rezerviști bine echipată și cu instalații militare moderne montate pe teritoriul Ucrainei cu o comanda de la Bruxelles și Washington face imposibil de aparat teritoriul Rusiei. De aceea Rusia nu va accepta niciodată niciodată o armata ucraineană comanda NATO ceia ce probabil poate duce la declanșarea celui de al treilea război mondial

 • dupa burtile de ras pe care le-au tras romanii vazand asa ceva, vine totusi si gandul serios: in 2022, un GENERAL al armatei romane, SPECIALIST IN ANTIAERIANA, habar n-are cum arata in realitate o lupta aeriana. asta n-a fost niciodata la manevre (parca se fac niste exercitii regulate printr-un poligon, la midia, nu?)
  lasand la o parte dezgustul si dispretul cu care a fost primita treaba de aliatii nostri (dar si mai grav, de rusi), asta explica acum (eu asa zic) si macelul de la revolutia din 1989. nu, acum realizez ca scenariul cel mai incredibil era de fapt cea mai simpla explicatie: daca in 2022 romania are asemenea generali, in 1989, cu dobitocii aia de generali analfabeti ai lui ceausescu e limpede ca romanii pur si simplu au tras unii in altii ca orbetii. ca intr-un joc video…

 • Si totusi, Rusia bombardeaza Ukraina ! De 6 zile ! O fi asta un fake ?

  • nu nu a zis nimeni asta. dar adevarata situatie (documentata in materiale filmate de-o grozavie totala, cu coloane intregi de tancuri distruse si cadavre carbonizate) o gasiti pe twitter, youtube, tik tok sau si mai adanc pe net (ca, in general, retelele sociale cenzureaza filmele sau imaginile prea explicite).
   aici era vorba despre bufonii care apar la televiziunile din romania.

 • Domnul Cristoiu ar trebui sa stie un lucru legat de articolul „Gaina …”. Numarul respectiv al EvZ a fost ultimul cumparat de mine vreodata. Si asta doar din cauza articolului respectiv.

 • L-am auzit pe RT la emisiunea de ieri a Alexandrei Andon (alta Gioconda progresistă) cu aceleași idei exprimate ritos,tare și răspicat,precum un elev habarnist,prins cu lectia neînvățată,care dorește să ia fața profesorului ! CNN este încadrare libera peste ocean si dorește să se revigoreze după rateul cu alegerea lui Biden ! Calcă deșănțat in picioare deontologia media recurgând la minciuni jegoase,manipulări nesimțite. ! Cenzura jegoasă impusă de UE,alături de manipulările jegoase ale media vor avea efectul invers in rândul populației !

 • Domnu’ Cristoiu,

  Nu doar in Ro presa este acum inflamata la maxim, ci in toata EU e la fel, ba chiar in toata lumea „occindentala”. De exemplu „stirea” aia cu „go and fuck yourself” care a fost data pe CNN si BBC a fost preluata de mai toate site-urile care fac copy-paste cu „stirile” fara sa-si bata capul de acuratetea informatiei. Filmarea aia cu jocu’ de calculator am vazut-o si pe alte site-uri occidentale care se pretind „serioase”. E clar ca la ora asta toate „stirile” sunt fabricate in „laborator” si ni se prezinta doar „realitatea” aia care le convine „regizorilor”.
  Au fost scosi la inaintare „apologetii” care sa bata din gura ca gaitele fix cu scopul ca nimeni nu mai intelege nimic din ce se intampla. De-asta, in opinia mea, raspunsurile la intrebarile care ne framanta trebuie cautate in carti si materiale aparute inainte de izbucnirea isteriei.

  Nu stiu daca ati avut ocazia sa vizionati un material filmat in 2015, mi-am amintit de el si vi-l recomand, fiindca prezinta fix cum se gandeste la „nivel inalt”, in timp ce noi, muritorii de rand, suntem intoxicati cu tot felul de povesti multicolore…!
  https://www.youtube.com/watch?v=QeLu_yyz3tc

 • Eu as inchide macar temporar, toate posturile astea care dezinformeaza execrabil.As lasa postul national,daca mai avem asa ceva, TVR si atit.Restul sint de-a dreptul isterici si de-o prostie sora cu nebunia. Am vazut atitea fufe si fufazoi care de-o saptamina agita si vorbesc numai si numai si numai timpenii.Fiecare are o parere, da’ parerea omului de rind e mai putin periculoasa decit parerile idiotilor care mai sint si platiti sa difuzeze stiri si sa bata cimpii dupa mintile lor inguste. Auzeam o pupaza azi ca ucraienienii trebuie acceptati in UE si asta rezolva problema.Doamne apara si pazeste, ce-are sula cu prefectura.
  Gidea si radu tudor – doi caraghiosi, Doamne ce caraghiosi, nulitati ca oameni,nultati ca ce profesionisti se cred mnealor, parerea lor are valoare mai mica decit un caca dupa care tragi apa…Doi papitzoi care ar trebui sa multumeasca lui Dumnezeu ca sint angajati unde sint si sint platiti pt prostiile care le ies pe plisc. Eu nu mai ascult demult la astia doi si multi altii, niste infatuati de-un ridicol absolut. Ar trebui concediati toti dobitocii astia care in goana lor dupa „rating”, ar fi in stare sa manince orice cacat, in direct, doar ca sa-si mentina pozitiile alea bine platite. Apropos, „iespertu” nostru dom „meletar da brigada”, a facut parte din comisia care a aprobat achizitionarea rachetelor patriot? AR fi interesant de aflat acest detaliu. de ce? Simplu…”patrioatele” nu trebuiau sa ajunga la noi, au incercat sa le vinda la turci mai intii…turcu ala cu mustata, era cit pe ce sa le cumpere, apoi s-a razgindit, le-a dat flit cu „patrioatele” si a cumparat de la altii…la momentul ala, cineva trebuia sa le cumpere, turcu’ nu er aprimu’ care refuza”oferta avantajoasa”…asa ca s-a ajuns ghici la cine????La al nostru herr, la dobitocu’ national”ales” nu se stie de cine. Asa ca herr le-a cumparat, i s-a dat o shapca rosie ca semn de apreciere,ba a mai si marit contributia la 2%, azi cica a crescut-o la 2.5%…scenariul „filmului” pare ca se desfasoara fara hopui pina acum…Stiti ce nu inteleg eu deloc? Cum poate o tara atacata din senin, sa tina piept cica, la kilometri de tancuri, militari inarmati pina in dinti si cu niste sute de mii de oameni care fug care incotro?
  Interesant e si faptul ca, desi e razboi si rusu’ a atacat ucraienianul, totusi ucraienienii au reusit sa ajunga la granite si inca pleaca in diverse directii cu trebul. Am vazut azi un clip pe mediafax unde aratau gara din kiev neatinsa, oamenii pe peron sau imbarcindu-se in vagoane, in fundal se vedeau blocuri inalte neatinse de nimic. pai or e kievul sub bombe, or nu e.Care e realitatea de la fata locului, ca pina acum se face mai mult tam-tam pe tema aderarii la UE si pe teatrul prost jucat de shmecherul ala de jelescu cu mimiza aia de nevasta care se miorlaie de zici ca-i la un concurs de miss…cine Doamne iarta-ma poate sa creada tot ce vede????Nu-s de acord cu nici un exercitiu militar, de nici un fel. Cine are ceva de impartit, s-o faca-n pizda masii la masa negocierilor, da’ nu pot nici sa inchid ochii si sa inghit fiecare gargara aruncata intentionat, cu scop de dezinformare si manipulare. Care e realitatea de la fata locului, unele clipuri aratate la TV sint vechi din alte locuri din lume, au mai fost difuzate, care e realitatea prezenta la kiev???Cine poate fi crezut in situatia prezenta?Conflictul asta trebuie incheiat rapid inainte ca dobitocii care sustin nenorocirea asta sa nu faca si alte decizii devastatoare. Ma uit cu groaza la oligofrenu’ asta de la cotroceni si ma ia cu fiori…are citeva preocupari clare: golf,schi, vacante,bicicleta, cind nu da decoratii le ia inapoi, rinjete false si timpe, discursuri fonfaite de-un penibil grotesc iar cind vine vorba de diplomatie se caca in poteca ca un imbecil.Asta-i infantil sau bolnav de putere si averi?Care-i adevarata lui problema?Isi cumpara urmatorul post cu banii contribuabilului si discursuri sforaitoare ca sa tina isonul unor manipulaotri vestici?Pai daca il ducea capu’ ala patrat, asta era un moment extraordinar sa aduca in discutii tezaurul romanilor dat pe incredre la rus…asta era momnetul sa le ceara socoteala si sa ne spuna si noua, public, care e situatia acestui tezaur?mai exista ascuns pe undeva?Mai negociaza cineva returnarea lui la romani? Il doare-n pix de ce e important pt tara, pune si asta paie pe foc pina o sa se trezeasac cu o bombardea, din greseala, la deveselu…A explicat vreodata al cui e acel teren unde au pus rachetele la deveselu?Ca daca-l ia strechea pe rus si se infurie mai rau pe amerolac, teoretic nu ataca Romania daca distruge deveselu…Da, e ca si cind declara razboi amerolacului, da’ s-a vazut cum functioneaza anumite situatii…isi cer scuze de la unii la altii pt greseli facute si ei merg inainte, deveselu „badabum”…auzi la curva aia dementa, ursula vonder lindi – „Libertatea n-are pret”….pai bine fa cretino, cum ramine cu vaccinarea obligatorie pe care o vrei in numele nebuniei din capu’ tau, fi-re-ai…de jigodie ingramadita mintal…astia-s adevaratii nebuni, astia din UE si incompetentii de peste ocean care vad din orice o ocazie de-a face bani…nu le ajung trilioanele, au somaj ca niciodata in istorie si citiva nu stiu cum sa se mai imbogateasca distrugind tari si vieti omenesti…ca sa nu o iau pe aratura, ma enerveaza subiectul, as vrea sa-i vad la masa de negocieri pe toti incompetentii astia, impotentii astia „alesi” sa administreze tari si sa incheie cu conflicte armate.Nu-s in stare sa cada la pace?AFARA TOTI, DEMISIA SI PLECATI IN MUMA VOASTRA DE PROSTI. AFARA cu impotentii din politica.
  P.S. – Daca era razboi adevarat si nu razboi facut iar la TV, ca in ’89, apai care ar fi fost primele locuri facute una cu tzarina?Tot ce se numeste gara, aeroport, port, cladiri guvernamentale…nu asa?Cum se face ca in clipuri sint atacate doar cladirile de locuinte?

 • Eu nu cred că se poate râde sau vorbi de glumă.
  Găina cu pui vii nu se putea încadra la dezinformare. Ziarul putea urmări cel mult publicitate și un câștig prin audiență.
  În cazul jocului video certificat ca scena autentica de luptă de un general specialist în rachete se frizează codul penal și constituția României. Exclud varianta ca cel puțin generalul să nu fi știut ce vede. Caz în care a dezinformat cu bună știință și cu intenție. Cu siguranță că și ceilalți știau exact ce difuzează și ce fac. Emisiunea nu este singulară ci se subscrie unei campanii de dezinformare. Sunt suficiente ca Parchetul să se autosesizeze, art. 404.
  Constituția stipulează:
  ARTICOLUL 31
  (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.

  (2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.

  (3) Dreptul la informaţie nu trebuie să prejudicieze măsurile de protecţie a tinerilor sau securitatea naţională.

  (4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

  (5) Serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome. Ele trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante exercitarea dreptului la antenă. Organizarea acestor servicii şi controlul parlamentar asupra activităţii lor se reglementează prin lege organică.

  În acest caz aliniatul (4) este flagrant încălcat.
  Și autoritățile ce decizie iau? Fac liste cu ziariști care sunt declarați suspecți și probabil că vor face presiuni asupra lor. Interzic accesul la diverse publicații deși tot Constituția interzice cenzura și garantează libertatea de expresie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *