Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Fostul rector al Academiei Tehnice Militare, Cristian Barbu, nu a recunoscut un tanc T-34

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Fostul rector al Academiei Tehnice Militare, Cristian Barbu, nu a recunoscut un tanc T-34”

  • Maestre, chestia cu tancul e grea. Problema este alta, multi inorogi nu inteleg de ce apare drapelul cu secera si ciocanul. Ei traduc aceasta aparitie precum ca Rusia ar fi comunista in continuare. Inclusiv cuvantul tovarasi folisit de Putin in discurs tine tot de simbolistica. Dar ce sa-i faci daca nu se mai face carte in Romania. Apropo de tancuri, americanii l-au facut erou pe ss-istul Werner von Braun si tot rusii au lansat primul satelit in spatiu si au facut primul zbor in cosmos. Asa redusi si cu economia lor de doi lei. Nu-i iau apararea lui Barbu dar cred ca omului a inceput sa-i fie frica de Porumbel, Gadea si Tudor. Eu cred ca cei care seamana cu Hitler sunt cei trei prosti enumerati mai sus si nu AUR. V-ati gandit vreo secunda ca George Simion a pus-o pe fata aceea sa vuna cu gloante intentionat ca sa reediteze momentul Arma 3 prezentat de imbecili?

  • Maică Precistă!!! Cât de bine trebuie să stea în sondaje ăia de la AUR dacă s-a pornit o asemenea tevatură împotriva lor! Când scenariștii și regizorii scenetelor de teatru scurt și pantomimă (găzduite sub cupola Parlamentului sau pe lângă) erau alții, n-am văzut o asemenea abordare intransigentă. E drept că, pe atunci, încă nu se formase noul Partid Unic sub conducerea înțeleaptă a căruia viețuim acum. După estimările mele, chiar au întârziat puțin cu încercarea de scoatere în afara legii a oricărei opoziții. Totul spre binele oițelor care se prezumă că nu înțeleg nimic din ce se petrece la stâna lor.
    Extrem de instructiv ce s-a „dat” la știri în ultimele 48 de ore. S-a demonstrat (pentru a câtă oară?!) că numeroși purtători de microfon și specialiști „cu ziua” nu prea înțeleg ceea ce văd. Sigur, ar fi curată prostie să te aștepți ca niște propagandiști să aibă o minimă idee despre simbolistica rusească în materie de paradă militară. Doamne, ce întrebări haiose puteau să pună angajații celor două mari televiziuni de partid și de stat invitaților lor!!! Super!
    Dar comentariile pe tema „muniției” introduse de nefericita aia naivă (sau nu?) au fost magistrale. Dacă n-ai călcat într-un poligon e greu să te pronunți când se discută despre gloanțe. Dar pentru foarte mulți dintre cei ce s-au grăbit să-și dea cu părerea n-a fost un impediment.

  • Asa zisa elita romaneasca ,mai betiva decat rusii ,ingurgita halbe fara numar in carciumile bucurestene, excitata de influenta slugilor Reichului german si cata Davai ceas,davai palton.Dupa nici o saptamana se inghesuiau ca sobolanii sa fuga in Occident.Nimic nu s-a schimbat ,Romania e victima prostiei fara margini a celor care o locuiesc.

  • Prin incheierea Paradei cu rachetele termonucleare Putin a transmis advertismentul Occidentului de a inceta sa mai toarne gaz pe foc tot ajutand Ucracania deoarece in aceste conditii razboiul se va termina cu Apasarea Butonului Rosu.

  • Domnule Ion Cristoiu
    Pe youtube gasiti un clip postat de digi 24 din 9 mai 2023 in care asta(cristian barbu) spune ca vede parada de vreo 50 ani la televizor,de vreo 40 ani ca „militar”…spune apasat „t34″…in descrierea clipului apare mentionat tancul…gasiti asta la minutul:secunda 16:48 respectiv 17:21 din clip,ora afisata pe ecran e 15:17 (9 mai 2023)…
    Adica asta s-a facut de ras la antena 3 dimineata la 10:50 parca era cand au facut rusii defilarea in direct(probabil la ei era 12 sau 13) si peste nici 4 ore s-a dus „sa-si spele imaginea” la um digi sri…
    „Studio politic. Cristian Barbu: A fost un simulacru. A fost cea mai slabă manifestare
    6.931 de vizionări 9 mai 2023 #EmisiuniDigi24 #ȘtirileDigi24 #Digi24
    Un singur tanc a fost prezent la parada militară din Piața Roșie, desfășurată marți cu prilejul aniversării zilei de 9 mai. Tancul care a defilat la paradă a fost un vechi model T-34, folosit de Armata Roșie în cel De-al Doilea Război Mondial. Pe data de 9 mai – sărbătoare națională în Rusia – rușii celebrează Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste.”
    https://www.youtube.com/watch?v=Rl6uiOgqdUA
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu
    ps.parea cam morcovit,abatut,catranit,suparat…cristian barbu asta…

  • Razboaie, cruzime, maceluri oribile, torturi, omucideri, suferintele civililor nevinovati, boli, mizerie…. sa le cinstim cu niste parade militare.

  • parada de ziua victoriei…

    si daca erau arcuri cu tolbe pline cu sageti acolo, dar ar fi fost produse de rusi, mie mi s ar fi parut in regula.

    orice parada militara in care e prezent echipament militar produs de armata aia e fix ce trebuie.
    maine altii, militari mai tineri, isi vor pune inima si mintea la contributie pentru a crea …arcuri si sageti mai performante decit cele prezentate in parada de azi.

    sint incapabil sa apreciez o altfel de parada militara. de fapt …doi bani nu dau pe ea, daca e altfel.

    parada militara a rusilor a fost despre armata rusa.
    de la cap pina la coada.
    de la tancul de acum …aproape 100 de ani si pina la rachetele hipersonice, basca nucleare, toate rusesti.
    cred ca si chilotii militarilor erau produsi de armata rusa :)))
    ( io, in locul lui Putin, as fi facut un scandal monstruos, daca ar fi fost produsi altundeva :)))) )

    domne, io zic asa: Armata e despre …Patrie, despre Inima, mai inainte de a fi despre orice altceva.
    io, recunosc, …n as fi capabil sa ridic mina la chipiu …daca prin fata mea ar trece …chiar si o troniteta militara :))), daca ea ar avea…spre banal exemplu, cauciucuri produse in afara Armatei care defileaza.
    acu daca nu sint capabil sa inteleg o astfel de parada, in care prin fata mea se perinda arme produse …prin lumea mare,…nu sint. aia e. oricum, nici vreun bai nu e, insa mi e clar ca nu sint capabil :)))

    atunci cind vom fi capabili sa organizam o parada militara asamblata exclusiv cu produse militare romanesti, prastii de ar fi!, cred ca nu va fi nicio problema daca ne vom da cu parerea despre paradele altora, insa pina atunci …mai rau ne facem.

    • nu e nicio problem daca o armata, oricare ar fi ea, de oriunde din galaxie, e de rahat,
      nu se supara nimeni. asa e a.
      tot ce se cade e …sa si modifice definitia, sa nu se mai numeasca armata nationala, ci…pur si simplu armata, spre ex, insa oricum altfel,…dupa dorinta.

  • Am umărit și eu Parada de Ziua Victoriei și am înțeles imediat că este dedicată soldaților ruși care au făcut posibilă înfrângerea Germaniei naziste.
    Parada a început cu defilarea celor două steaguri ale Rusiei cel din 1946 și cel de acum. S-a încheist cu un moment de reculegere și cu buchete de flori roșii depuse la Monumentul eroilor unde este aprinsă flacăra veșnică.
    Maestre, eu nu mă pricep la tehnică militară însă am urmărit cu interes o serie de documentare transmise pe History Channel despre tancurile din cel de-al doilea Război Mondial, despre întrecerea dintre Germania și Rusia de a construii cel mai fiabil tanc (apropos este și un joc Tancurile inspirat tocmai din tactica de luptă a acestor dispozitive).
    Când acest tanc T-34 a apărut pe câmpurie de luptă s-a văzut că era superior tancurilor germane și aproape invulnerabil. Pentru germani a fost un coșmar. Inginerii germai s-au străduit să facă un tanc care să aibă mobilitatea lui T-34. Șenilele late au făcut diferența, tancul sovietic fiind mult mai mobil decât cele germane. Nemții au proiectat tancuri din ce în ce mai grele care se afundau în pămînt.
    Concluzie – rușii știu că victoria lor asupra naziștilor a fost posibilă datorită acestui tanc acesta este motivul pentru care au defilat cu el.
    Bine, au avut și altă serie de tancuri îmbunătățite cu sisteme de transmisiuni etc. dar la acest T-34 s-a pornit.
    *
    Gâdea „râde ciob de oală spartă”. Gâdea, care este atât de spoit de farduri ca ultimul cabotin râde de Putin. Hai mă lași! E ridicol!
    De fapt, toată redacția Antenei e ridicolă cu tot cu invitații lor. E un fel de delir colectiv acolo la ei. Cred că rușii văd și ei zilnic cât de „bine” sunt pregătiți sunt generalii români de nu recunosc un tanc.
    *
    Scandalul cu gloanțele este ridicol. Și eu am o strachină plină cu gloanțe adunate din timpul revoluției din stradă. L-am păstrat ca să nu uit că armata a tras deliberat în populația civilă.
    Însă aici cred că fata aia a făcut acest lucru deliberat, ca AUR să fie incriminat. Spun asta fiindcă momentul ales este ciudat, tocmai când jandarmii instigau demonstranții AUR.
    *
    Imi place mult acest jurnalist Tomozei. Perspicace și cu onoare.

  • Pe YouTube sunt paradele militare din 1945 de la parada condusă de Mareșalul Jukov
    In ultimii 10 ani acest tanc T34-85 deschide parada mecanizatelor
    Putin a defilat anul acesta ca și anul trecut fără sa epateze
    In acest an au defilat doar unitățile de rachete și citeva vehicule blindata usoare de infanterie
    Au defilat rachete S400 antiaeriene rachete auto-purtate
    Ca sa înțelegeți exact va recomand sa vedeți fragmentul de defilare a mecanizatelor din 2022 in plină pandemie sau cea din 2019 in care a fost prima data tancul T14- Armata
    Cam atit

  • Te ia râsu- plânsu când remarci umilele cunoștințe militare pe care le au distinșii noștri rectori și generali. Ăștia de la A3 au emisiuni de sub remarcabila valoare de 2 bani. Mă mir că nu au comentat ieri cele trei monstruozități legislative votate ieri în parlament.
    Am constatat că pastorul Gâdea se pricepe la machiaj și coafură, dar oare nu-și observă penibila podoabă capilară vopsită negru intens?
    Ce spune dl Tomozei știau cam toți sibienii care nici nu s-au întrecut la vot în favoarea concitadinului lor ce se îmbogățea din meditații.

  • Tov.Cristoiu, ce căuta fătuca aia cu căcaturile alea în Parlament?
    Încă o acțiune de aplauze pentru AUR!
    Așa ați făcut și cu Băsescu când ați aplaudat acțiunile lui pâna ati simțit că e pe ducă și ați schimbat macazul??.

  • Parada a fost umilitoare : I-a umilit pe toți care n-au înțeles simbolul ei. Rușii au folosit metafora vechilor arme folosite în al doilea război mondial pentru a sublinia contribuția lor la victoria aliaților. Această metaforă nu a fost înțeleasă nici de ziarele din vest, fără a mai vorbi de cele românești !
    UMILITOR înseamnă „care umilește”.
    RUȘII au vrut să umilească pe toată lumea și se pare că au reușit !

  • pe vremea Metamorfozei o lume e pe moarte si una se naste, concomitent.
    deranjul e plenar.
    prin urmare cea care e asurzitoare, acum, e …’starea lumii’, care e cam asa,
    ‘cer senin, Natura inverzeste, vantul adie, pasarelele cinta,…vreme frumoasa!, ce mai’.

  • Maestre de ce nu-i faceți dvoastră discursul lui Ciucă și Johannis?

  • incepind din 2014, de cind unul dintre liderii lumi a iesit public si a anuntat ce urmeaza, adica nasterea Noii Lumi, si a facut o in detaliu, s-a putut observa grija cu care unii conducatori vorbesc despre evenimentele care se intampla in lume, astfel incat nimic din ceea ce spun ei sa nu fie un soi de cioara vopsita.
    de ce au ales sa faca asta? pesemne ca motivul e chiar nasterea Noii Lumi, pe astfel de vremuri fiind fundamental mai degraba sa l uiti pe ‘corect’ si sa incerci sa l folosesti exclusiv pe ‘drept’, …atat cit esti tu in stare( ulterior se va dovedi ca a fost suficient ). insa alti conducatori au ales cioara vopsita :)). aia e.

  • Maestre, Iohannis, Ciucă, în mediocritatea lor, cu ocazia unor evenimente interne, acționează ca în Ilf și Petrov (la inaugurarea liniei de tramvai). Indiferent de eveniment, pentru ei tema este lăudarea Ucrainei (chiar și la vizitele în străinătate). Acești doi indivizi citesc foi scrise pe baza unei indicații dată de șefii lor din exterior.

  • O sa remarc inca o semnificatie a tancului care a deschis {arada tehnicii mulitare, tanc carei-a ahutat pe sovietici sa castige al doilea razboi mondial.

    In Le Figaro se anunta ca rusii s-ar putea sa arunce in lupta tancul T-14 Armata.un tanc inovator necunoscut occidentului.
    Publicația notează o caracteristică importantă a „Armata” – echipajul tancului se află într-o capsulă specială blindată, izolată de muniție și combustibil, iar controlul se realizează de la distanță, prin ecrane. Un astfel de sistem crește semnificativ șansele de supraviețuire ale echipajului, chiar dacă tancul este eliminat, scrie ziarul. Armata are arme mai puternice decât T-72 și T-90, principalele tancuri ale armatei ruse. În plus, țeava pistolului nu necesită intervenție umană la încărcare.

    Adica Rusia le spune occidentalilor – un tanc ne-a ajutat sa castigam si un tanc vom folosi si acum!!!
    Oare in redactii nu exista documentaristi care sa pregateasca emisuni sau articole pe baza de documente si informatii aparute in presa mondiala?
    „Minunatii” nostri generali ce dreak fac toata ziuas? Ar trebui sa fie informati despre armele ambelor pari implicate in razboi. hai sa zicem ca Gadea sau Radu Tudor sunt niste propagandisti, dar generalii cum naiba vornesc fara sa aube cele mai noi informatii din indistria de armament atat occidentala, cat si ruseasca sau chineza?
    Daca nu iti cunosti dusmanul si numai bati campii despre el, dusmanul, chiar crezi ca vei obtine un rezultat bun?
    Mie imi e rusine ca eu, o nimeni, sunt mai informata decat ‘bravii” nostri generali.
    E adevarat ca am avantajul cunoasterii a catorva limbi straine, dar asta nu e o scuza…Nu pot sa cred ca generalii armatei romane, chiar si pensionari, nu stiu macar o limba straina. iar informatiile lor se rezuma la a citi stiripesurse.ro.

  • EMIL COSMAN-Biden family received millions from foreign nationals, tried to conceal source. US House Oversight
    https://nypost.com/2023/05/10/comer-shows-bidens-got-1m-from-convicted-romanian-businessman/
    The Bidens pocketed $1M from ‘corrupt’ Romanian oligarch just as VP Joe lectured country on ethics

    WASHINGTON — The House Oversight Committee revealed Wednesday that more than $1 million flowed from a corrupt Romanian businessman to the Biden family while then-Vice President Joe Biden paid lip service to clean up corruption in the Eastern European nation.

    “While Vice President Biden was lecturing Romania on anti-corruption policy, in reality, he was a walking billboard for his son and family to collect money,” committee Chairman James Comer (R-Ky.) said at a morning press conference.
    Hunter Biden’s association with Romanian businessman Gabriel Popoviciu is one of the Biden family’s lesser-known engagements with dodgy associates in countries where Joe Biden held sway as vice president.

  • Stiti ce ma intristeaza cel mai mult? Lipsa de minim profesionalism din presa romaneasca.
    Jurnalistii nostri scriu dupa ureche si dupa comandamente politice de moment.
    Daca s-ar fi documentat si ar fi vizionat filmul Paradei Victoriei din PiatasRosie din 24 iunie 1945, ar fi inteles ca exista o traditie a MODELULUI paradelor de Ziua Victoriei. Modelul s-a pastrat. Pana si cuvantarile au un tpic al cuvantarii lui Jukov din 24 iunie 1945.
    Filmul Paradei, realizat de operatorii de razboi, este pe Youtub. Daca ar fi vrut sa invete ceva l-ar fi vizionat. Celebrul tanc care a deschis anul acesta parada tehnicii de lupta a fost culmea tehnicii in 1945 si a INCHEIAT Parada Victoriei de atunci.
    Eu zic sa vizionati documentarul despre parada. Dureaza numai 45 de minute.
    Ma intreb cum ar comenta Gadea faptul ca Jukov a venit sa deschida parada pe un cal alb si nu intr-o masina. probail ar fi spus – uite, sovieticii nu mai au nici o masina. De fapt nici nu au castihgat razboiul, e un fals istoric.
    Documentarul este interesant si din punct de vedere al participarii diplomatilor straini.
    Din pacate el nu este tradus. Pentru mine, vorbitoare de 4 limbi straine, nu este o problema, dar pentru cei care nu cunosc limba rusa se pot uita la documerntar si pot intelege din imagini cum e aceasta Parada si tipicul pastrat pana in zilele noastre.

    Va dati seama ce „tragedie”!!! URSS a castigat razboiul si Jukov a venit pe un cal alb si nu intr-o masina bengoasa!!! Ce ocazie a pierdut Gadea si beseincizme sa comenteze asta!!!

    Un amanunt interesant – parada este deschisa de defilarea „frontului ukrainean”. La parada participa si o parte a armatei poloneze care a luptat alaturi de rusi.
    Sunt multe momente interesante in documentar!!!

  • Domnule Ion Cristoiu
    Am semnatura lui pe Diploma de Master de la Academia Tehnica Militara „Promotia Ferdinand” 2015 Ingineria Sistemelor de Comunicatii si Securitate Electronica.
    Trahanache: (bătând cu putere în palmele Joichiţii) Cu altă plastrografie… Ce plastograf!
    Pristanda: (care a venit cu paharul cu apă) Curat plastograf!
    http://www.romanianvoice.com/poezii/teatru/ilc-scrisoare_pierduta-actul_1.php
    ?????????????
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *