În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Foto și video: Cum se face testarea la Paris

Săptămâna trecută mi-a scris Jean Goujon, primarul (re)ales al arondismentului. Mă anunța că, în colaborare cu Île de France și cu Agenția Regională de Sănătate, va desfășura o campanie de depistare a Covid-19 prin test serologic, programată în arondismentul nostru pentru azi, 7 iulie.

M-am dus, pentru că nu aveam nici un motiv să nu mă duc. Oricare din cele trei posibilități (negativ, pozitiv fără simptome – căci nu am – sau prezența anticorpilor, care ar denotă o trecere prin boală fără semne) era interesant de aflat și (desigur) fără riscuri.

Testarea s-a organizat în sala de festivități a primăriei, împărțită în compartimente individuale, unde ți se prelevează o picătură de sânge din deget și unde aștepți 10 minute, cu testul în față, că să știi cum stai.

Toate compartimentele erau pline, o coadă relativ mică, deoarece fiecare s-a programat pe internet pentru a evita înghesuială. Echipe mixte compuse din funcționari ai primăriei și infirmieri te însoțesc pe timpul testării. Am petrecut în total 20 de minute, nu mai mult. Test negativ.

Nu știu dacă au fost depistați pozitivi și nici nu contează, oamenii sunt doar izolați la domiciliu. Iar campania care va fi făcută, cu 1.700.000 de teste în capitală și în Île de France (regiunea din jurul Parisului), are scopul de a depista maximum de focare posibil, dat fiind că aici există deja vreo 20, dar fără impact major. Strategia este: depistare- izolare, fără să mai perturbăm viață economică și socială a țării.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *