În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Franța reintră de vineri în lockdown

Într-o conferință televizată miercuri, 28 octombrie 2020, seara, președintele francez Emanuel Marcon, a anunțat că Franța va intra pentru a doua oară în acest an în lockdown național. Aceasta va începe de vineri, 30 noiembrie, și se va întinde pe o perioadă de o lună, până pe 1 decembrie 2020.

„Virusul circulă cu o viteză pe care nu au anticipat-o nici cele mai pesimiste previziuni”, a declarat președintele francez, adăugând că jumătate din paturile din terapie intensivă sunt ocupate de pacienții Covid. Noile măsuri de restricție (lockdown) sunt asemănătoare cu cele din martie. „Ca și în primăvară, vă veți pute părăsi casele doar pentru muncă, o programare la medic, să oferiți ajutor rudelor, pentru cumpărături esențiale sau să faceți o scurtă plimbare în jurul casei”, a mai spus Emanuel Macron.

Cu alte cuvinte, activitatea economică va continua în toate sectoarele, iar acolo unde nu se poate recurge la munca de acasă, de la distanță, oamenii vor putea merge la serviciu, și prin umare, transportul în comun va funcționa normal. Singurele magazine ce vor rămâne deschise vor fi cele alimentare. Restul activităților economice ce presupun adunarea publicului vor fi închise, mai ales restaurantele și barurile. Deplasările între regiuni sunt interzise.

„Este nevoie de simțul de responsabilitate al fiecăruia dintre noi și de spiritul cetățenesc al tuturor. Rămâneți acasă și respectați regulile! Astfel, împreună vom păstra speranța de a putea sărbători în familie Crăciunul și Anul Nou. Obiectivul este să reducem semnificativ contaminările, de la peste 40.000 pe zi câte avem în prezent la sub 5.000, precum și internările în spitale și la reanimare. Frontierele Franței rămân deschise doar pentru cetățenii Uniunii Europene și închise pentru restul lumii. Desigur, toți francezii care doresc se pot întoarce acasă și vor fi testați pe aeroport. Niciun călător nu poate intra în spațiul european fără să fim siguri că el nu este purtător al coronavirusui”, a mai declarat președintele Macron.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *