Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Frica de coronavirus a dispărut. I-a luat locul frica de Război

Cu ceva timp în urmă, mai precis în editorialul din 17 mai 2021 de pe cristoiublog.ro, scriam sub titlul În România s-a proclamat în chip solemn Sfîrșitul Pandemiei:

„De la începutul Pandemiei, cînd am fost întrebat pe stradă sau la televizor cînd se va sfîrși Pandemia, am răspuns:
Cînd nu se va mai da la televizor nimic despre Pandemie.

Am ținut să subliniez că Pandemia a fost un pericol real supradimensionat nu numai la noi, dar și în alte locuri, de cultivarea lui mediatică.
Această cultivare a depins atît de pozițiile Autorităților, cît și de indicațiile primite de presă.”

Observația izvora din atmosfera de sfîrșit de Pandemie creată de Presă:

„E mai mult decît semnificativ că atmosfera veselă, tipică, de Final de Pandemie, a fost creată de Presa Miluită.
Au dispărut de pe ecrane cioclii apocaliptici.

Televiziuni precum Digi 24, afirmate pînă acum drept gardiene ale atmosferei de panică, au dat-o brusc pe Geamparale.
Liderii de opinie care administrau bocanci în botul celor care cereau renunțarea la restricții aplaudă acum Proclamarea solemnă a Finelui Pandemiei.

Erau niște Vasile Roaită al Pericolului întruchipat de Coronavisrus.
Acum sînt niște interpreți ai Odei Bucuriei de la Cotroceni.”

Mă refeream, invocînd rolul presei în sfîrșitul Pandemiei, la atmosfera de teamă creată nu numai în România, dar și în întreaga Europă, de ceea ce am putea numi reflectarea Pandemiei în mass-media.
Nu spun – așa cum fac autorii teoriilor conspiraționiste – că virusul n-a existat și că totul a fost o manipulare mediatică. Spun, așa cum spuneam și atunci, că atmosfera de panică era exagerată prin dramatizarea la care presa supunea o realitate adevărată. De ani întregi ca eseist scriu despre dubla realitate care definește lumea modernă:

Realitatea – realitate, realitatea adevărată, obiectivă, cum ar spune filosofii materialiști, și Realitatea din mass media, mai nou și de pe rețelele sociale.
În cele mai multe din cazuri, și nu de ieri de azi, realitatea din mass-media e diferită de cea din realitate. Războiul lumilor, emisiunea radiofonică din 1938, realizată de Orson Welles după romanul lui Wells, a fost o premieră în istoria omenirii:
Pentru prima dată realitatea din mass-media, fără nici o legătură cu adevărata realitate, era atît de puternică încît s-a impus lumii ca realitate obiectivă.

Filosofii idealiști, cum li se zice unor gînditori, susțin că realitatea obiectivă nu există. Ceea ce noi credem a fi realitate obiectivă e o creație a simțurilor noastre.
Pe măsura dezvoltării media, cu deosebire pe măsura amplorii luate de rețelele sociale, mass-media au ajuns la o asemenea putere încît pot convinge sute de milioane de oameni că realitatea născocită de media e realitatea adevărată.

Atît de mare e puterea media de a crea o realitate fără nici o legătură cu adevărata realitate, că mulți oameni, deși iau cunoștință direct de o realitate, n-o cred. Cred, în schimb, realitatea pe care media o prezintă ca fiind adevărata realitate.

Nu numai eu, dar și alți lucizi și mai ales curajoși, în stare să înfrunte Cenzura consensului impusă de Emoția colectivă, am arătat că transformarea Coronavirus într-un pericol pentru Omenire, în războiul care motivează îngrădirea libertăților individuale, a fost un proces perfid prin care date ale realității adevărate au fost falsificate prin exagerare și chiar prin născocire. La vremea respectivă, spuneam în dialogurile Tv de neuitat cu Marius Tucă la Marius Tucă Show, că un instrument de falsificare a realității prin exagerare îl constituie concentrarea atenției exclusiv pe îmbolnăvirile cu Coronavirus. Oamenii se înbolnăveau grav și mureau și de alte boli. Cîtă vreme presa se ocupa doar de cei ce se îmbolnăveau și mureau de Coronavirus, Pandemia părea singura boală existentă pe planetă și singura cauză a morții.

Un alt instrument îl reprezenta ceea ce am putea numi jumătatea plină a paharului. Dacă prezinți exclusiv doar decese de Coronavirus, Pandemia stîrnește frica. Dacă prezinți și însănătoșiri, Pandemia nu mai e atît de periculoasă.

Pun cititorilor această întrebare:
Îmi puteți spune dacă Pandemia mai există sau nu?
Firește că mi se va răspunde:
Pandemia nu mai există.
Cifrele zilnice se difuzează în continuare. Nimeni nu mai e însă atent la ele. Bănuiesc că la ATI mai sunt internați în stare gravă. Bănuiesc că se mai moare de Coronavirus.
Scriu, bănuiesc, pentru că nu mai sînt sigur dacă oamenii se îmbolnăvesc de Coronavirus, dacă mor de Coronavirus.

Cioclii apocaliptici au rămas fără pîine. Cei care ne-au întreținut frica prin profețiile apocaliptice – de la Raed Arafat pînă la Virgil Musta – au dispărut din rîndul vedetelor mediatice. Unii s-au întors în anonimatul de unde veniseră. Alții, precum Raed Arafat, Gabriel Diaconu – s-au reprofilat. Nu mai sînt Cioclii Apocaliptici ai Pandemiei. Sînt Cioclii Apocaliptici ai Războiului.

Aceeași situație e în toată Europa.
Pandemia a dispărut.
A dispărut însă și frica?
Frica în numele căreia s-au interzis libertăți fundamentale.
Frica în numele căreia au fost interzise site-uri și lapidați mediatic toți cei care încercau să-și păstreze luciditatea.
Frica în numele căreia s-a jefuit avuția națională, s-a ivit o nouă categorie de îmbogățiți:
Îmbogățiții de Pandemie.
Da, a dispărut.

I-a luat locul o altă Frică:
Frica de Război și, mai nou, de Războiul Nuclear.
Frica în numele căreia televiziunile de știri, aceleași care încălcau deontologia, pe motiv că așa ceva se permite în Războiul cu dușmanul numit Pandemie, practică un delir de fake news-uri, pe motiv că așa ceva se permite în Războiul cu dușmanul numit Vladimir Putin.
Frica în numele căreia se închid site-uri, televiziuni și se cere excluderea din viața publică a unor personalități numai și numai, pentru că-și pun întrebări, pentru că vor să înțeleagă ce se întîmplă.
Frica în numele căreia nu mai trebuie să ne întrebăm cum se explică risipirea banilor dați UE de fiecare cetățean european pe doze de vaccin care sînt acum aruncate la canal.

Ca și Frica de Coronavirus, Frica de Război e pe cale să creeze o nouă categorie de îmbogățiți.
Îmbogățiții din comisionul de cumpărare de armament.
Îmbogățiții din afacerea numită Grija statului față de refugiați.
Frica de pandemie a dispărut.
I-a luat locul Frica de Război.
Exploatată de șmecheri pentru a putea obține un ce profit.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

90 comentarii pentru articolul „Frica de coronavirus a dispărut. I-a luat locul frica de Război”

  • Invinuirea, culpabilizarea si terorizarea poporului rus cu tot felul de sanctiuni despotice, „pe motive de Putin” este un act profund cretin, de care numai stapanii teroristi ai planetei sunt in stare. Ce vina are rusul de rand ca Putin si-a trimis armata in Ucraina?
    Ce vina avem noi romanii ca Iohannis a devenit goarna vestului? Culpabilizarea asta generala pentru ceea ce face un lider despotic e un act la fel de tampit precum transformarea lui Zelenski in erou pentru ca flutura mitraliera deasupra capului.
    Presa romaneasca din ultimii ani s-a adancit in mizerie si slugarnicie propagandistica dar acum a atins apogeul – terorizeaza psihic populatia.
    Oameni aparent normali la cap, precum SRS, care pana mai ieri aveau o pozitie moderata au deveni si ei, peste noapte, slugile penibile si patetice ale cauzei.
    Nu stiu cine si ce ne mai poate scoate din aceasta hazna ideologica si mediatica in care ne-am lasat atrasi.

    • Pentru ca poporul rus sustine tot ce face Putin si gasca lui,si sunt mandrii de cum ucide armata lor alte popoare est europene care nu au nici o vina decat ,ca au ghinionul de a le fi vecini,si rusii stiu una si buna,sa si cotonogeasca vecinii mici(de aia tipa toti ca vor in NATO,pentru ca spera sa nu si ia bataie de la rusi).

  • Felicitari cu venirea primaverii.
    Minunata articol genial pe alocuri.Privind diarrhea asta mediatica ce se revarsa de 6 zile din toate tv
    competente si deontoloage am facut aceeasi comparatie cu invazia martiana cu Orson Welles.
    Judecind Dupa ce se revarsa din tv ce sa inteleaga mioriticul public…rusii caftesc ucropitecii astia eroic se opun si tot eroic se inghesuie peste granita. Putin…curat bampir.Zelenskii aclamat aplaudat laudat .Si A3 si RTV aplica retete bollywoodiene sa ne umezim la Oki.
    Un concourse de cine lanseaza cel Mai lacrimogen fumigen breaking niuz .
    Va riscati maestre sa evidentiary vreun jurnalist care ar fi marcat in minunata invazie?Cred ca nu.
    Aceleasi chestii reluate la toate tv urile.Pina si la tvr.Analisti ,analiste…indignati indignate.O mare imensa nerusinare.Cred ca Sinteti trist maestre
    Unde e adevarul?La Iohanis,Ciuca,Ciolacu Citu?
    La AUR?La vreun Daniel Sihastru?La vreun Iorga?Sintem in mare criza nu de genii ci de oameni obisnuiti care sa judece normal.
    Metropola isi asmute Colonia sa latre la barbarians
    Asta e noua demnitate a romanilor.Macar sa latre doar.
    Daca se va accepts ca anumite convoaie cu tehnica promise de Borell sa tranziteze spre Ucraina sint posibile Mari neplaceri.Cehii doar ce au anuntat ca nu vor sa de riste.
    Sa. Lasam Poloniei rolul de hiena.Astia sint si emo si sado maso.Si o Mai si merita.

  • Iubirea este cel mai sincer, profund, nobil sentiment, care nu poate fi doborât de nimic: iubirea față de patrie, față de cei din jurul nostru. Oricine are nevoie de iubire. Si orice nevoie ai avea, se poate trata prin iubire.

  • Cat de multe nume noi pe aici. Migratie dinspre site-urile blocate, tavarisci?

  • În cartea lui A Castelot,,Napoleon,,se povestește cum pe 17.01.1809,Napoleon pornește în galop spre Paris.Capitanul François povestește,, Am văzut ofițeri,soldați și chiar femei spintecat de la sex pana la stomac și cu sânii retezat,oameni tăiați în doua cu fierăstrăul,alții cu organele genitale tăiate și băgate în gura.In orășelul Manzanares,Spania,locuitorii au pătruns în spital unde erau 1200 Bolnavi pe care iau ucis și iau tăiat în bucăți.Un ofițer a fost dus în Plata Major,unde iau fost tăiate sprâncenele și iau smuls unghiile.Sa NU uitam istoria când comparam.

  • Acest razboi are rolul de a aduce comunismul pe planeta. Acesta nu poate veni pe timp de pace (nu l-ar accepta nimeni). Trebuie mai intai adusa lumea la sapa de lemn si disperare (reteta istorica cunoscuta) pentru ca, mai apoi,pe fondul unor mari framantari sociale, sa poata veni cineva sa infiga steagul rosu in baricada.
    O mega-Revolutie bolsevica, de proportii, care va matura tot ce ne este cunoscut pana in prezent, punand ceva cu totul nou in loc.

    Ceea ce vedem NU este razboi (Rusia nu a declarat razboi Ucrainei) ci este inceputul Noii Revolutii bolsevice pe planeta. Putin nu se teme si nu sustine conflictul prin contra-propaganda pentru ca stie ca nu e loc de intors si ca tot ce se vede la TV e doar varful aisbergului.

    Uitati-va mai putin la conflictul principal (niste bombe si obuze care zboara prin aer si se opresc in cladiri civile) si observati cu atentie cum construieste mass-media globalista tot contextul progresist in jurul acestui conflict militar. Deci, mare atentie la context, pentru ca va fi o constructie fara precedent in istorie, acest context in care se desfasoara conflictul armat.

    Revolutia bolsevica va fi adusa de acest context.

    • @ ce e ala comunism?:) :))

      astea sint vremuri ale desavarsirii, deci in cazul comunismului vorbim despre el cu c mare:)

      Comunismul Pur e ala despre care vorbea Platon, Ioan Gura de Aur, Apostolii, iar el este…o armonie cu Natura.

      insa pentru ca Civilizatia este fix ce nu e Natura, adica e…Imaginea din oglinda a Naturii, si doctrina ei e fix pe dos decat Comunismul Pur.

      mai exact…
      Comunismul Civilizatiei este Imaginea din oglinda a Comunismului Pur, adica Imaginea din oglinda…a Iubirii.
      or…se stie!:)), Imaginea din oglinda, a Iubirii este…Matematica:)))
      De unde rezulta ca, in cazul Civilizatiei vb despre Comunismul pur Matematic, care mai e poreclit si asa:Artificialul,
      deci nubdespre o revolutie bolsevica vb, ci despre Marea Revolutie, unica, despre cea care ‘asigura’ translatia de la Natural la Artificial, teansumanismul povestind mai clar ce si cum cu ceea ce urmeaza:)

      • Artificialul nu e bun, mie imi place mai mult natura si verdele. Dar nici bolsevismul, stalinismul si putinismul nu imi plac. Nici globalizarea.

        • iti place…nu ti place…tot aia.
          ia le cum sint.
          daca vrei sa schimbi ceva o faci sadind putinta de a echilibra avand ca referinta Natura.
          schimbarea prin intoarcere la starea de echilibru absolut e si ea facere, insa e nonactiune.
          pentru ca natiile nu mai insamanteaza putinta asta, ele nu se vor mai putea echilibra in mod absolut, caz in care le poate fi…daruita, in stil caltroian, o alta referinta.
          asta deja s a intamplat, daia si sint natiile pe duca.
          cetatenii unei natii nubsint…cum sint, ca nici pe ogor nu e.. ce o fi, ci fix ce ai insamantat. ‘starea de natie’ nu se mai insamanteaza, deci natiile traiesc din ce in ce mai putin…pe limba lor.
          odata cu Revolutia Mondiala…practic dispar prin definitie.
          unii vor sa si pastreze starea de natie,…spre ex hai sa zicem rusii, ca tot sint la moda. vor, insa asta se face exclusiv prin insamantare…de toamna:))), adica…din fabricatie, or asta inseamna …Intelepciune, direct. …nu cred ca mai gasesti asa ceva pe toate drumurile.
          toate semintele vor fi supuse procesului de hibridare, toate!, si doar cele pure nu vor hibrida.
          orice natie care n a avut grija de seminte va pica, daca e supusa hibridarii. si toate sint puse la indoiala.

          faza e ca nu prea mai intereseaza pe nimeni care e treaba cu acest proces complex:)
          natiune…, stat,…tot aia, pe vremurile astea.
          nu prea…pentru ca pe Antiintelepti ii intereseaza:)), ei au grija ca hibridarea sa se intample…inca din fabrixatie:))
          toate sint cuvsusul in jos si pe contrasens…paici:)

          • si tu prea te duci spre nenorocita aia de teorie a rasei pure. Daca iti place o rusoaica sau o frantuzoaica sau o japonezoaica, ia-o fratioare, ca nu dispare natia romana din asta! Da, suntem in echilibru si nu e metastabil oricate mici impulsuri si-ar lua, e perfect stabil.

          • teoria aia o fi cum zici, …habar n am, eu vorbeam de artificializarea…naturalului.
            nici macar n-are sens sa mai vb despre ‘in sistem’, teoria aia cu rasa pura se manifesta ‘in sistem’,
            acum cel pus la indoiala e chiar ‘sistemul’, adica fix Natura e pusa la indoiala, cel care face asta fiind Artificialul.
            Revolutia Mondiala, asta care nu se vede…din cite mi dau seama, …spre ex tu n-o vezi, e…Revolutie, deci nu e ‘in sistem’, ci e una care pune la indoiala chiar ‘sistemul’, transumanismul fiind chiar septarul Artificialului.
            deci cei hibridati sint fix cei care, spre ex, ar accepta beneficiile transumanismului fara sa clipeasca… chiar si azi!,…nu mai zic ce acceptare se va manifesta dupa ce transumanismul chiar va veni cu ceva…daruri.

            de fapt eu…despre asta si vorbesc, in general, despre faptul ca ‘sistemul’! e pus la indoiala in stil plenar, Natura e pusa la indoiala in stil plenar, Iubirea e pusa la indoiala in stil plenar, Adevaru e pus la indoiala in stil plenar, …Viata! e pusa la indoiala in stil plenar, iar ‘cel care pune la indoiala’ este…din afara ‘sistemului’!, ca Artificialul chiar asa se si defineste…
            …deci bineinteles ca fiecare poate sa ‘ia’:) pe cine vrea, fie ea, el,, …din orice natie, daca e cu iubire….care e treaba?!, asta e o poveste ‘in sistem’, or Natura e in echilibru absolut, cum zici si tu. habar n-am ce e cu teoria despre care ai amintit, insa nici nu ma intereseaza:)

          • am vrut sa vad daca e vreo legatura intre teoria rasei pure si transumanism. e. de fapt teoria rasei pure…intre timp s-a facut mare, transumanismul cu asta se ocupa, azi.

          • Cum sa nu o vad? Eu chiar o doresc. Toate responsabilitatile si deciziile majore ar trebui transferate inteligentei artificiale, am spus asta de multe ori pe aici.

          • aoleo,…nu mi am dat seama ca ti o doresti:))

          • nu mai poti lasa umanitatea pe mana unor prosti si suficienti care se omoara intre ei. In maximum trei generatii oricum vor fi extrem de prosti si suficienti datorita tehnologiei ca nu o sa-si mai doreasca ei vreo responsabilitate.

      • Iubirea este cel mai sincer, profund, nobil sentiment, care nu poate fi doborât de nimic: iubirea față de patrie, față de cei din jurul nostru. Oricine are nevoie de iubire. Si orice nevoie ai avea, se poate trata prin iubire.

        • Iubirea este cel mai sincer, profund, nobil sentiment, care nu poate fi doborât de nimic: iubirea față de patrie, față de cei din jurul nostru. Oricine are nevoie de iubire. Si orice nevoie ai avea, se poate trata prin iubire.

    • Acesta este adevarul. Nu stiu exact daca si Putin „joaca” in piesa asta proasta. In rest figuranti idioti.
      –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
      „Libertatea este robia patimilor noastre”

  • popoarele mai intai devin insignifiante si mai apoi dispar,
    calea urmata e ingineria sociala fragmentara,
    iar zeul,…se vede-n orizont, e Nemurirea.

    popoarele sint scoase din cuib plimbandu li se pe la nas tot felul de dorinte, insa altele decit cele insurubate in datinile, traditiile si obiceiurile specifice fiecarui popor.
    calul troian care are forta sa distruga o natie este cel in care sint varate seminte ale unor dorinte…incompatibile cu natia.
    atunci cind cetatenii incep sa-si doreasca altfel de ‘dorinte’ decit cele purtate, dincolo de generatii, in datini, traditii si obiceiuri, cetatea isi pierde definitia.

    singurele natii care vor rezista vor fi cele care si au cladit cuibul in sinele cetatenilor.
    iar singurele state care vor rezista vor fi cele care…doar imbraca natiile de mai sus.

    in rest…societatea deschisa,
    zeul acesteia, Inteligenta Artificiala,
    si…individul. clonat la infinit.

    neamurile, natiile, nu pot fi armonizate, daia le si pune la indoiala, in stil plenar, Societatea Deschisa.
    insa indivizii adusi la acelasi numitor genereaza armonie chiar prin definitie.
    Civilizatia are nevoie de indivizi, nu de ‘natii’

    poti sa fii…doar daca nu mai esti
    si esti…doar daca nu poti fi.
    asta inseamna a fi SI a nu fi

    ceva trebuie sa ‘dai’, ca sa ‘traiesti’
    ori trupul, ori sufletul

    mai periculoasa decit ideologia aia care iti cere sa crapi daca sefii vor asta
    e cea care iti cere …sa nu mai mori!, daca sefii vor asta. si e asa pentru ca e ideologia Antiinteleapta.

    • Mdeh, sunt ferm convins ca daca ar exista o datina care sa va ceara sa fiti sarac, chiar ascet, n-ati precupeti nici un efort pentru a va asigura saracia. De asemenea, daca ar exista o datina care sa va ceara sa nu aveti contact sexual pana la varsta de 30 de ani, sunt convins ca ati respinge cu manie proletara orice eventuala doamna care ar incerca sa va corupa. De ce functioneaza propaganda a ceea ce numiti dumneavoastra „societate deschisa” ? Simplu, pentru ca cei ce-au conceput propaganda respectiva stiau ca societatea contine suficienti germeni care sunt gata sa accepte elemente ale propagandei respective. Chiar si-n conditiile in care unele din acele elemente sunt de-a dreptul absurde. O propaganda inteligenta se foloseste de indivizii care-s gata (din diverse motive) s-o accepte. Exact asta fac atat propagandistii din vest cat si propagandistii din Rusia. Rusii, insa, au o problema : ei pretind ca-si apara „nevoile si neamul” si ca-s profund atasati valorilor rusesti. Insa daca ar fi asa atunci rusii din alte tari ar emigra in Rusia. S-a si intamplat asta, intrucat dupa 1990 peste 5 milioane de rusi s-au „repatriat” din alte state ex-sovietice. Dar in realitate statul rus nu vrea asta. N-are nevoie de cat mai multi rusi in Rusia ci de minoritati numeroase in alte tari, ceea ce, la nevoie, poate implica actiuni profitabile „pentru protejarea acestor minoritati”. Si-aici se ajunge la un conflict fiindca, daca nu stiati, si majoritarii din tarile respective au exact acelasi drept sa-si apere „nevoile si neamul” ca si rusii. Chiar daca actiunea respectiva nu convine Rusiei. Era o contradictie serioasa, motiv pentru care propaganda rusa a inventat „nazistii”. Care-au fost creati pentru a justifica presupusele persecutii impotriva rusilor. Nu puteau spune ca „ucrainienii n-au dreptul sa-si apere nevoile si neamul”, dar puteau spune ca „niste nazisti din Ucraina ii persecuta pe sarmanii rusi”. Ei, si-aici apare problema pentru noi, romanii. Fiindca exact aceeasi ideologie bazata pe acuzarea nazistilor ni se va aplica si noua atunci cand vom indrazni sa ne opunem propagandei rusesti. Vom deveni instant „nazisti” atunci cand Rusia va considera ca e cazul sa ne acuze de ceva. Nu pentru ca am avea vreo legatura cu nazismul ci pentru ca propaganda rusa nu se poate lega de „nevoile si neamul” altora. Ia sa vedem, va simtiti „nazist” ?

      • Popper, nu eu, a definit societatea deschisa, abia de curind am citit ceva pe tema asta, pentru ca imi lipseau ceva informatii…:))

        eu doar privesc 🙂
        si din ceea ce vad lumea mare vireaza cu talent catre Artificializare.
        care va ramane la brat cu Natura si care ii va vinde sufletul…ramane de vazut:)

        datinile, traditiile si obiceiurile mustesc de…intelepciunea fiecarui popor la care se refera. Insa mustesc de intelepciune, atunci cind ele sint armonizate cu Natura. saracia si castitatea sint…forte, mai inainte de a nu fi, prin urmare ele niciodata nu vor fi rinduite in datini, traditii si obiceiuri intelepte:)

        nu e chiar simplu sa faci Pace, insa s ar putea sa para ca asa e..:)

        • Exista vreo datina ruseasca in cadrul careia agresarea vecinilor reprezinta o metoda de autoaparare ?

          • Rusia e o societate inchisa.
            Civilizatia are nevoie ca de aer de societati deschise, ca doar in astfel de societati poate fi implementat Comunismul Matematic.

            Deci cei care conduc Civilizatia au dreptate cind isi doresc sa faca din Rusia o societate deschisa folosindu se de probabila contagiune ideologica ucraina rusia.
            Pur si simplu tre sa faca din Rusia o societate deschisa, ca altfel…moare, asemenea celorlalte civilizatii, e cimitirul plin de civilizatii care s au dovedit incapabile sa se dezvolte in stil fibonacci.

            insa acu daca Rusia n are chef sa devina o societate deschusa…are si ea dreptate, cum sa nu aiba.
            deci…toti au dreptate, si rusii si cei xare cobduc civilizatia.

            acuma…chiar sa te pui cu cei care conduc Civilizatiaaa…
            au reactiobat!, si se vede cum au reactiobat!, …te fac terci din citeva miscari.
            parerea mea e ca rusii au demonstrat in timp ca sint inteligenti. deci…hai sa vedem cum continua povestea…

          • Oooo … domnule, cat timp poate rezista Rusia acestei presiuni ? Nu mai suntem in 1943. Rusul de rand are, totusi, acces la internet, si nici chiar cenzura ruseasca nu poate elimina toate referintele „periculoase”. Plus ca situatia financiara a rusului de rand se inrautateste, si nici macar in Rusia aspectul asta nu-i neglijabil. Nu-i poti trimite-n Siberia pe toti cei care-s nemultumiti.

          • acestei presiuni i se poate rezista, insa daca si numai daca procedurile necesare pentru a rezista sint inserate in cetateni…inca din fabricatie. or asta e un taram cu adevarat fascinant, pesemne ca e cel mai adanc nivel pe care pot lucra ibteleptii…
            🙂

          • să aveți o primavara frumoasă, doamnă 🙂

          • Dar nu asta fac ei de cand se stiu? Doar ca nu se numeste datina, dar nu ne formalizam, ii putem spune si asa.

          • Sa nu zici ca-ti dai si tu doftoratu’ pe la Stefan Gheorghiu, ca ne ajung”doftorii” scosi in ultimii 30 de ani.Ce faci?Aduni informatii?Dai lectii?Te comporti, ca de obicei de altfel, ca o persoana cu probleme mintale grave. Ia viteza ca sufoci site-ul degeaba. N-ai nimic de oferit, doar minciuni si manipulare.Du-te.

          • Asta e toata istoria lor,de la Petru cel Mare.

      • Esti”ferm convins”, sau „ferm convinsa”?Dupa cum scrii n-ai nici umbra de coi in nadragi,iar de neuroni nu pomenim ca e jale acolo la tine…la mansarda…
        Din cite exemple puteai folosi, cel mai bun pe care l-ai gasit e legat de „contact sexual”…oful tau evident.

  • Era o gluma care circula zilele trecute:
    – Putin o sa fie propus pentru Nobelul in medicina.
    – ???
    – A vindecat planeta de covid in 48 de ore!

  • Problema e ca isteria pandemica a fost alimentata nu numai de asa zisii supusi ai gastii mondiale de profitori … ci si de autodeclaratii adversari ai acestei gasti. Care-au descoperit tot felul de aberatii, gen „nu exista pandemie, nu exista virus” atunci cand era evident ca exista un virus care, totusi, poate (subliniez : poate) ucide. Unii afirmau ca virusul ucide in masa (fals), altii afirmau ca virusul nu exista (fals) sau ca, daca exista, e aproape inofensiv (fals). De fapt ambele tabere faceau jocul marilor profitori, desi una din tabere scanda ritmat lozinci din care sa reiasa ca ei „lupta cu dusmanii care ne mint cu covidul”. Ambele tabere si-au dat mana frateste pentru a acoperi vocile ponderate care sustineau existenta si periculozitatea virusului dar considerau ca isteria de masa e exagerata si ca anumite masuri proclamate a fi „singurele care ne vor salva de apocalipsa” sunt complet deplasate. Asa si cu razboiul. Exista o tabara care proslaveste actiunile SUA/NATO si o tabara care demonizeaza actiunile SUA/NATO. Tabara numarul doi actioneaza intr-un mod mai complex intrucat initial era un bloc ce sugera acceptatea oricaror texte emanate d ela Moscova. Ulterior, blocul s-a scindat. Exista factiunea „Moscova are intotdeauna dreptate”, care e mai mica, si factiunea „Moscova … hmmm, hai sa discutam despre americani, ei sunt problema reala”. Aceasta tabara e dominanta. In realitate toate cele 3 tabere incearca sa acopere vocile ponderate si realiste. Probabil acele voci ar putea deranja niste interese. Totusi, despre ce-i vorba in tot razboiul asta ? E Rusia actuala vreun bastion al libertatii ? Hai sa fim seriosi. Oricate tare ar avea SUA si oricati „agenti ai globalismului care inrobeste si manipuleaza popoarele” ar veni din SUA, deocamdata SUA chiar ofera individului mai multa libertate decat Rusia. Ca-n SUA si Europa de vest exista grupuri care vor sa impuna diverse ideologii, unele dintre ele complet aberante, si asta strict pentru a obtine profituri sau control ? Sigur ca exista. Dar asta exista si-n Rusia. Si mai exista ceva care e specific strict Rusiei : ideologia imperiala dezvoltata intr-o economie neperformanta. O astfeld e ideologie e foarte periculoasa deoarece nici macar nu incearca sa mituiasca plebeii cu o posibila bunastare. Pur si simplu ideologia aia iti cere sa crapi daca sefii vor asta. Daca n-o faci, esti „tradator”. Pe cine tradezi ? Pe ei, pe sefi, fireste, fiindca-n realitate poporul rus nu va disparea si nu va deveni insignifiant indiferent ce-ar face „NATO”, „americanii” sau „moua ordine mondiala”.

    • Fii baiat destept – varianta Omicron (valu 4) a fost lansata pe piata fix pe data de 24 noiembrie 2021.
      Razboiul lu Putin a fost lansat pe piata (sau la apa) pe 24 februarie 2022, adica la fix 3 luni trecute fix (pe ceas)
      Ca si pLandemia, si acest razboi are atarnata o tinichea ideologica (neomarxista) de coada… manifestarile de tip simbolic, impotriva lui Putin depasind cu mult reactiile normale ale societatii in cazul unui conflict militar (n-am auzit atata lume sa planga simultan de dragul civililor in urma conflictelor din Iran, Irak, Siria, Afganistan, Kurdistan si alte zone tulburi)

      • Si ? Ce stii concret despre Omicron, Alfa, Beta, Gama, Delta si restu’ alfabetului grecesc ? Ai bagat de seama ca pana si baietii lui Putin s-au apucat sa iasa pe piata cu un vaccin (celebrul Sputnik) ? Oare care-a fost motivatia rusilor ? Vroiau si ei sa participe la marea manarie mondiala ?

    • Macar de ti-ai intelege propria logica…scrii ca sa te afli in treaba, sau te plateste cineva ca sa delirezi pe aici?

    • Corect domnul Stanlipan,am criticat SUA la greu,dar in cazul asta SUA are dreptate si duce o lupta justa,au americanii hibele lor,dar spre deosebire de monstrul rusesc,care este diliu complet,macar americanii isi recunosc greselile si incearca sa le indrepte,rusii nu concep treaba asta,si stiu doar una si buna,stiu doar sa atace,sa agreseze,nu poti dialoga cu ei”daca nu faci ce iti spunem noi te ucidem”.Stiu ca in cultura teoria conspiratiei se vorbea de Al Treilea Razboi Mondial,de venirea Antihristului si de Armageddon si de decimarea omenirii in urma acestui razboi.Toate sugereaza ca Rusia este Antihristul.Ma rog sa nu fie adevarat.

      • Nebunia Rusiei lui Putin a reusit pentru prima data sa ma transforme intr un proamerican convins.

  • Foarte bun articol. Ca de obicei la Dl Cristoiu. Cu o mentiune: Pandemia a disparut de pe ecranele televiziunilor insa cred ca a fost suspendata temporar. Nici un guvern nu a declarat raspicat ca pandemia s-a terminat, au ridicat doar restrictiile impuse fortat de ei. Acum 2 zile in parlamentul german, cind au votat sanctiuni impotriva Rusiei, toti parlamentarii germani purtau masca. Va recomand articolele despre pandemie de pe ziuanews.ro. Un insight la ce va urma cu pandemia si controlul populatiei. Pina acum toate teoriile conspiratiei s-au adeverit in cazul plandemiei covid. Cit despre frica de la guverne prin televiziunile miluite, ZERO efect la mine. Nici macar nu mai ascult la guverne sau televiziuni platite. Aceste televiziuni (TVR, Antenele, Digi 24, B1TV, etc) ar trebui scoase de pe grilele de abonamente. Astept urmatoarele alegeri.

  • Romania trebuie sa ramana neutra! Nu vrem sa ne moara copii, va rog nu ne bagati intr-un razboi care nu este al nostru, doar ca sa fiti slugi! Rusii nu au amenintat Romania, doar noi ii provocam! Cei care vor sa lupse, sa distruga Rusia, cine nu ii opreste sa mearga in Ucraina? De ce cenzureaza presa independenta si nu fac referendum, sa vada daca oamenii vor razboi?

    • Si tu crezi ca daca Rusia termina cu Ucraina si ajunge la granita noastra ,nu ne ataca,ca suntem neutri.Rusia este o agresoare prin natura ei,tu nu trebuie sa ai ceva cu ei,au ei cu tine.Rusia face bullyng planetar,ei atata stiu,sa bata si sa ameninte,e ca la scoala,cant un bataus vrea sa bata pe cineva nu i trebuie motiv ,el bate,pentru ca asa vrea el ,sa bata.Rusia are ce are cu toti,a amenintat o intreaga planeta cu arma termonucleara,in ciuda faptului ca poate primi o riposta la fel de nimicitoare,si ca vor muri si ei,dar nu le pasa,sunt atat de incrancenati sa omoare incat nu le pasa ca vor muri,pentru ei este important sa omoare.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Teama de moarte a fost mereu o motivatie pe care au speculat-o cei „puternici”. De altfel, noi traim intr-o „realitate” bazata pe teama impusa cu forta fix de unii care si-au castigat „suprematia” prin bomba atomica aruncata din avion in capu’ japonezilor care nu s-ar fi predat niciodata altfel ci ar fi continuat lupta la nesfarsit. De-aia timp de zeci de ani americanii si-au putut impune „pacea” fix cum si-au dorit-o ei si-au trecut pe langa toti fara sa le pese de cineva.
    Acuma problema e ca teama de moarte pe baza de „apasat butonu'” o aplica si Putin, dar evident ca asta nu le mai comvine americanilor si-acum se face „front comun” (sic!) impotriva „nebunului”, in timp ce aia „sanatosi la cap” au si ei degetul pe butoane si-n plus ei sunt si singurii ca au si „apasat” vreodata pe el.
    Evident, eu inteleg ca oamenii sunt speriati si agitati mai ceva ca turma de elefanti pe care „vanatorii” o manipuleaza cum vor ei, insa ma mangai cu gandul ca mai sunt pe lumea asta si oameni lucizi care dincolo de emotii si temeri nu uita ca 1+1=2…!

    • Ai dreptate, lucidule! Kaghebistul criminal are dreptul să agreseze un stat suveran si să amenințe cu atacul nuclear, pentru că acum zeci de ani, americanii au procedat la fel. Si ca să ne sperie pe noi, elefanții, care nu stim ca „1+1=2”.
      .
      Domnule Paul, când produci asemenea texte, nu te doare mintea?

      • @profu
        Domnu’ draghe, prin anii 50, o parte a planetei considera ca rusii au cel mai catifelat fund. Azi, tot acea parte considera ca americanii au cel mai catifelat fund. Chestie de avans tehnologic. Despre ce si cum urmeaza, intrebati la Davos. Aia stie, stie ma, stie!

        • Așa este, domnule Cib. Dar sunt și anacronici care nu vor să schimbe catifeaua. Întreabă la Minsk. Știe și ăia. Sigur.

    • Wow, ce logika !!!

  • Domnule Cristoiu Tot acest război este pentru a ascunde această pandemie Dar și pentru a aduce forță de muncă în Germania și Țările care au nevoie de oameni la munca Din păcate legal nu avea de unde să aducă o cantitate mare de oamenii la munca legal Și nici nu putea spune pe față haideți Ucrainieinilor la munca Nu era logic așa că prin acest așa zis război Germania a declarat că oferă drept de munca tuturor refugiaților pe o perioadă de 3 ani Iar despre război eu atât mai spun Daca Ucraina s-ar declara țară neutră pe loc acest război dispare O zi bună

    • Serios ? Si din ce motive nu puteau „aduce legal oameni la munca” ? Stiti ca-n Germania muncesc deja perfect legal peste 200.000 de ucrainieni ? Pe de alta parte, de ce considerati ca a munci in Germania reprezinta ceva atat de negativ incat ucrainienii trebuie „adusi la munca” ? Ati muncit vreodata in strainatate ?

      Cea mai buna metoda de a se ajunge la pace ar fi ca Rusia sa abandoneze ideologia imperiala. Aveti ceva impotriva abandonarii de catre conducatorii rusi a ideologiei imperiale ? Ce castigati dumneavoastra ca urmare a cestei ideologii ? Cum ? Nu e treaba noastra ? Din pacate este, intrucat se pare ca rusii inteleg sa se impuna nu prin folosirea intelectului ci prin folosirea muschilor. Iar astfel de indivi pot oricand agresa vecinii doar pentru ca „li se pare” ca acestia ar face ceva ce nu le convine lor.

      • Pentru stanlipan – tu esti studenta aia la jurnalism, Bianca???? Te legi de comentatori si pui intrebari ca sa obtii ce????Fa-ti comentariul la articol si du-te,ce te tot legi de altii?Cite pseudonime folosesti ca sa-ti inchipui ca prostia pe care o afisezi in comentariile tale poate trece neobservata?Aroganta pe care o afisezi, indiferent sub ce pseudonim comentezi, e aceeasi.Nu te mai chinui sa pari ce nu esti. Un nimic, ramine ceea ce e: NIMIC.

    • Gandul ascuns al lui Putin nu a fost agresarea Ucrainei,a fost,dupa anexarea Ucrainei,invadarea Europei.Rusii de aia turba,credeau ca dupa Covid ne iau ca din oala.

  • ‘pandemia de covid’ n-a disparut,
    doar si-a a dus inca un tovaras, pe linga ‘pandemia de inflatie’:
    ‘pandemia de efecte ale razboiului’

    razboiul mondial nu mai are definitie, asa ca orice discutie pe tema e lipsita de substanta.

    insa pandemiile care sint deja active, alaturi de altele care se vor naste in curind si care, intrand in armonie cu celelalte, vor implini Revolutia Mondiala, au substanta.
    ele vizeaza innoirea din temelii a lumii mari.
    adica manifestarea Noii Lumi, pentru prima data in istoria civilizatiilor care s-au perindat pe aceasta planeta, aceasta Noua Lume fiind una…a Artificialului.

    dincolo de toate perdelelor magice se manifesta…Travaliul Lumii Noi.
    ce traim sint fix durerile Facerii Noii Lumi, pentru prima data in istoria civilizatiilor o astfel de lume putind fi Facuta.
    aceasta Facere absolut uimitoare, care poate fi asimilata cu Raiul pe Pamant ( si care tocmai de-asta e in adevar Iadul despre care se povesteste in Ceruri ), e o exprimare, la limita, desavarsita.
    acestea sint Vremurile Desavarsirii.
    dupa mii de ani Turnul Babel a putut fi echilibrat,
    in mod absolut relativ, insa echilibrat,
    iar el, care in fapt e una cu Perpetuum Mobile, va deveni Generatorul care va ‘misca’ Civilizatia ( cu omul ei Nou-Nout cu tot ) inspre Infinit, acesta fiind si Zeul care va defini, Matematic, Primavara Vesnica ( si care in Esenta e Nemuritoare )

    • uimitoare este si Cunoasterea folosita intru manifestarea Marii Revolutii, pentru fiecare actor care pune in scena Opera fiind definita, deja sare-n ochi asta, o momeala ‘pe masura’.

      precizia folosita tinde sa fie Matematica, deja se pot observa manifestari ale Fortelor care pot fi asimilate cu nonactiuni, grija purtata felului ‘Non’ in care e pastrata manifestarea Operei putind fi asimilata Antiintelepciunii.
      Antiintelepciunea e cea care-i determina Operei ecuatia de miscare, tocmai de-asta calea catre Artificializare poate fi asimilata cu ‘pasii Melcului’, ea fiind insa una cu Imaginea din oglinda a acestora.

      Proiectul din spatele Operei tinde sa fie desavarsit si, pentru ca el, prin definitie, e o exprimare in mod fundamental diferita de a Inteligentei, rezulta ca el este, in mod fundamental, legat ombilical de manifestarea Matematicii.

      Matematica s-a facut mare si, iata, deja incepe, cu un talent care tinde, …la limita, sa fie desavarsit, sa cloneze ‘ecuatia de miscare a Naturii’, adica insasi Iubirea.

      Esenta Civilizatiei este Artificializarea, inclusiv a omului, iar ‘iubirea’ pe care o va dovedi Civilizatia va fi asa si doar asa: o exprimare Matematica. adica Seaca.

      va urez tuturor succes ,
      pe calea pe care o alegeti,…Alegerea deja o priviti in ochi, catre una din cele doua Destinatii care mai sint posibile, de-acum:
      Natura
      Artificializarea

      • in fata intrebarii,
        a fi sau a nu fi
        raspunsul poate fi doar unul absolut

        a fi SI a nu fi

  • Cioclii apocalipsei medicale au fost scoși din peisaj, afacerile se încheie; aud că și restricțiile se vor ridica dacă vom mai exista.
    La vreme de război în Estul României lumea europeană se comportă bezmetic; manipularea informațională se vântură asiduu în mass-media românească și nu numai; nu se poate ști nimic sigur. Fiecare din noi cu sau fără frică am ajuns la întrebarea fundamentală hamletiană to be or not to be și tare cred că de fapt suntem lăsați de unii singuri.

  • Suntem la un buton distanta de anihilare si un dement sta cu degetul pe buton.Si un popor de spalati pe creier i urmeaza nebunia fiind gata sa se lase detonati nuclear pentru el(ca vor primi si ei bombe nucleare garla(poate multe chiar ale lor detonate de sistemele antiracheta avansate ale Vestului),dar nu le pasa sunt dispusi sa moara pentru fantoma URSS si sa ramana imperialisti.

  • Poate pentru ca lumea a dat voie Rusiei sa existe ar merita sa fie distrusa,ca sa intru si eu un pic in nebunia Putinista.

  • Nu frica de razboi,ci frica de razboi nuclear,caci Putin a luat o razna si a amenintat lumea cu razboi nuclear,daca nu este lasat sa se joace de a Ghinghis Khan prin Europa.Frica de Dementul Nuclear care poate distruge lumea oricand.Si acum treaba e periculoasa.Acum nu mai e cu vaccinistii,antivaccinistii,acum un dement poate distruge lumea la propriu.Pentru ca poate.Un dement a spus ca decat sa nu existe rusia mai bine sa nu existe nici lumea.Poate nici lumea nu merita sa existe pentru ca a permis ca sa fie creat in cadrul ei ceva ca si monstrul rusesc.

    • Vai, dar asta cu pericolul care ne paște din cauza kaghebistului este o bagatelă!
      Nu ti se pare mai corect, ca înainte ca dementul sa apese pe butonul nuclear să ne gândim la nenorocitii care profită și se îmbogațesc de pe urma războiului înainte să moară?!
      Și ce dacă nu vor duce banii cu ei în mormânt? Important este să nu-l atacăm pe Putin, să nu scriem nimic rău despre el, să nu-i șifonăm cumva imaginea.

    • Cine te opreste sa te duci sa lupti in Ucraina? Pentru ce instigi la razboi? Intr-un razboi nuclear nu mai ramane nimic, in afara de politicienii care vor fi in buncare. Eu cred ca familia mea merita sa existe. Ce fac americanii in Orient, Africa, etc ? mentin conflicte pentru a consuma resursele celor slabi. Petrol contra hrana iti spune ceva? Asa ca lasa-ma cu razboaiele tale si mergi si lupta in Ucraina daca asta vrei.

    • Tudy, esti manipulat. Propaganda vestica a lansat vrajeli despre Putin si tu le-ai crezut. Mai citeste odata articolul Dlui Cristoiu. Poate il intelegi acum. Citeste-l pina il intelegi.

    • Cea mai buna propaganda „vestica” au fost discursurile lui Putin. Care-au fost impanate cu nenumarate absurditati. Dar hai sa ignoram o parte din absurditatile alea. Sa retinem doar un mic aspect : din motive neclare propaganda rusa doreste sa induca ideea ca marea armata rusa ar fi incapabila sa apere Rusia si altfel decat atacand alte tari. Care-a fost motivul agresiunii impotriva Ucrainei ? O posibila adevrare a Ucrainei la NATO. Ei, ce s-ar fi intamplat daca, prin absurd, Ucraina ar fi aderat la NATO ? Vai, NATO s-ar fi aflat la doar 600 de kiloemtri de Moscova. Ingrozitor ! Dar, ia stai asa, ce e Moscova ? E capitala unui stat de detine cel mai mare arsenal nuclear din lume. Deci … cine ar fi indraznit sa „atace” aceasta tara ? Subliniez faptul ca armele nucleare nici macar n-au nevoie de cineva care sa apese pe buton. Exista sisteme de activare automata bazate strict pe aparitia unor tinte considerate inamice. Dar hai sa presupunem ca Rusia ar fi fost atacata conventional. Ce s-ar fi obtinut ? Rusia nu poate fi cucerita. E prea mare. Nici macar Moscova nu poate fi cucerita decat, eventual, cu pretul unui masacru ingrozitor (de ambele parti). Cine-ar fi riscat acel masacru ? Statele occidentale si-n particular SUA ? Chiar si-n SUA exista o limita. Au atacat Iraq-ul pentru ca stiau ca-l au pe Saddam la degetul mic. Dar se compara Rusia cu Iraq ? Nici macar in gluma. Se compara armata rusa cu armata lui Saddam ? Sa fim seriosi. Oare ce ce vor rusii sa para atat de neajutorati … dar in acelasi timp vantura discursuri razboinice sforaitoare ? Pentru ca astea-s lozincile ideologiei imperiale rusa. „Noi nu atacam pe nimeni, doar ne aparam. Iar daca vom ajunge sa ne aparam prin Siria sau Libia, o vom face nu pentru c-am dori sa lezam integritatea vreunui alt stat ci strict in cop defensiv. La nevoie, ne putem apara chiar si-n Cuba”. Dar ia stai asa, nu cumva asta spun si americanii ? Fireste, dar textul e putin modificat. America nu „se apara” ci „apara democratia, etc”. Nu-i acelasi lucru ? Nu, intrucat democratia aia implica participarea poporului. Ca-i o lozinca ? Este, dar e o lozinca mai greu de combatut decat teoriile propagandei rusesti. Personal, nu vreau sa vad Rusia „aparandu-se” prin extinderea sferei ei de influenta. De ce ? Pentru ca, traditional, Serbia si Bulgaria sunt parti ale sferei de influenta rusesti. Cel putin asa considera imperialii rusi. Si ghici cam cum se numeste statul care se afla (geografic) pe traiectoria Moscova – Belgrad / Sofia …

      • ‘propaganda rusa doreste sa induca ideea ca marea armata rusa ar fi incapabila sa apere Rusia si altfel decat atacand alte tari.’

        nu e propaganda, e realitate. nu poate. pentru ca de contagiune ideologica nu te poti apara chiar simplu, iar daca ea vine dinspre Ucraina…rusii nu se pot apara deloc!, pentru ca aia pacolo sint tovarasi, ba chiar sint si relatii de rudenie intre unii rusi si unii ucrainieni. deci pina la urma razboiul declansat de rusi e o…sigilare ideologica a unei parti a Ucrainei, in principiu a celei deja populata cu cetateni rusi, deci in care ideologia acceptata de rusi e functionala deja.
        ca o fi buna sau rea ideologia rusilor…habar n am, nu ma intereseaza.
        in general tarile nu se sinchisesc ca sint cucerite ideologic,.. ce i o fi apucat pe rusi sa ia in seama faptul ca pot fi cuceriti ideologic…iar habar n am.insa din ce rezulta nu vor renunta cu niciun chip sa se apere…dpdv ideologic.

        • Cu alte cuvinte, conducerea rusa se teme ca nu cumva rusul de rand sa ia in serios si alta propaganda decat cea provenita de la Moscova ? Si ce se va intampla in acest caz ? Rusul de rand va deveni american, sau cum ? Ce va face rusul de rand atat de ingrozitor incat ar putea pune in pericol chiar si marea Rusie ? Dumneavoastra vad ca folositi internetul. Nu va e teama ca atingand tastele ati putea fi subjugat ideologic ?

          De curiozitate, ce anume contine acea ideologie minune „acceptata de catre rusi” atat de specific ?

          • simplu: trăitul pe rusește

            faptul ca dumneavoastra nu identificati potentialul contagiunii ideologice nu inseamna ca el nu exista si nu inseamna ca el nu e folosit de zeci de ani pentru a da pe brazda natiuni,
            ingineria sociala fragmentara e o clona a intelepciunii, merge cu pasi de melc, are nevoie ds manifestarea citorva generatii, insa dupa o vreme, folosind ingineria asta formidabila, poti metamorfoza o națiune-pară intr o natiune-cartof,..spre ex, fara ca cetatenii aia sa reactioneze!, asta e chestia tare la ingineria asta.

            faptul ca se stie din start ca urmand calea asta poti da pe brazda majoritatea! cetatenilor unei tari, procedura e folosita, ca dupaia vii si supui in mod democratic, la vot, chestii care deja libse par de bun- simt …cartofilor, chiar daca minoritarele pere vor zice ca nu e n regula. cui ii pasa, ca majoritatea decide.

            rusul de rind, ca urmare a contagiunii ideologice in stil Popper, ar putea deveni, dupa citeva generatii, …chinez, roman, neamt, american, ce natie doresti!, daca cea care se ocupa de translatia asta e …ingineria sociala fragmentara.

            cum spuneam cei care conduc Civilizatia au dreptate cind vor sa viruseze ideologic poporul rus, …ca n au incotro!, …daca nu fac asta,…nu numai cu rusii, ci cu toate celelalte popoare care n au fost date pe brazda, inca, ..o sa le moara Civilizatia in brate.
            Insa si rusii au dreptate cind zic ca vor sa ramana rusi, ca daca asta le e dorintaaa aia e,
            faza e ca rusii vor reusi in demersul lor daca si numai daca îsi armonizeaza ecuatia de miscare cu cea a Naturii.
            de ce? pai pentru ca exista o singura doctrina capabila sa nu crape atunci cind Civilizatia asta superpotenta se apuca sa ‘puna la indoiala’, iar ea e doctrina Naturii

          • Si, fireste, propaganda ruseasca nu-i folosita pentru „a da pe brazda natiuni” in folosul cutarui mahar rus. Ca sa vezi ! De curiozitate, ce parere aveti despre mizeriile publicate in presa de limba rusa din Transnistria la adresa romanilor ?

          • vorbeam desprs datul pe brazda a natiunilor, nu a opiniilor, adica…de tot, nu temporar

      • Ai facut comentariul asta in timp ce fierbeai un ceai?ca mai mult de atit nu pari in stare….suni ca fatuca aia dereglata care se ia de toata lumea si-si da cu parerea dupa ureche prezentindu-se ca ceva ce nu e…. Lamentabil daca ai ajuns sa postezi pe banda rulanta doar ca sa vezi ce iese si sai ai material de inspiratie …bianca tu esti?

        • @
          ‘Ai facut comentariul asta in timp ce fierbeai un ceai?’
          de unde stiai?!:))

          • @ online
            Nu la tine ma refeream…citeste cu atentie….comentariile si replicile au fost publicate aiurea,nu stiu de ce….Sper ca-ti place musetelul…. 😛

          • intelesesem ca nu la mine te refereai 🙂

      • Si daca i deranja ca NATO e la 600 de KM de ei ce i impiedica sa si mute capitala la Novosibirsk,cum si au mutat turcii capitala la Ankara,erau la 4000 de km de Vestul detestat,si la 2000 de km de China.Asa ca…Pretexte,ei vor sa atace.Lumea s a cam saturat de Rusia si de bullyngul ei planetar,pur si simplu Ucraina este picatura care ne a umplut paharul la toti.

      • Rusii fara arme nucleare sunt pa,toata forta lor sta in armele nucleare,s a vazut acum cu Ucraina cate parale fac,in razboi conventional.Daca printr un miracol le am putea bloca armamentul nuclear,si ar trebui sa lupte conventional,cred ca i ar bate la rupere si o armata medie(cum ar fi armata franceza,a Marii Britanii,sau chiar si Turcia lui Erdogan).SUA sau China i ar rezolva in 2 zile.Au dat si cu termobarica in Harkov(arma de distrugere in masa),ca poate poate,iau Harkovul(practic bomba de putere nucleara fara radiatii) si ghici ce ,inca Harkovul a ramas la fortele ucrainiene.Dadeau si cu nucleara in Kiev,dar le e tarsa.

        • Si ca sa nu zica unii,au aparut imagini cu explozia termobaricei din Harkov,imaginea era mai terifianta ca o ciuperca nucleara,practic radea un oras ca si clujul daca lovea acolo.

          • Noroc ca a bubuit la margine,ca altfel jumatate de Harkov era pa.

        • Sau armata israeliana,ca si au facut dusmani si pe evrei rusnacii,acum ca au distrus un monument al victimelor holocaustului din Kiev.Dar poti opri rusnacii sa omoare…Nuuu,normal,rusul,ce i place lui in viata,sa omoare,sa distruga,sa jefuiasca.

  • Domnu’ Cristoiu, sa fim seriosi…gripa e pe pamint de cind e pamintul si nu o sa dispara nici daca specia umana dispare…ultimii doi ani n-au legatura cu nicio pandemie, a fost PANDELIE imputita…am vazut clipuri de nici nu mai stiu cum sa le gasesc, am cititi articole si le-am salvat ca pot deschide o biblioteca doar cu articole pe tema „pandelia covid”, si concluzia e una singura: S-A MINTIT, DOMNE S-A MINTIT PORCESTE.Nu ma pauc sa repet sau sa insir aici observatii de la inceputul pandeliei cind „alesii” din diverse tzari erau derutati si evident habarnisti, la fiecare aparitie TV aveau niste fetze lungi de le plingeai de mila, ca apoi, parca la comanda, aceeasi „alesi” au aparut la TV cu niste fetze zimbitoare si linistite de nu mai intelegeai ce se intimpla…cum de s-au schimbat peste noapte,in 24 de ore, peste tot prin lume…pai daca te sperie virusu’ azi, e real, e serios, e periculos, nu-i la fel si miine? Daca azi te fute grija si afisezi disperare si frica, in 24 de ore o dai pe zimbete? Pai intrebarea mea atunci a fost „asti-as betzi?drogati?ce i-a apucat?” De aia nu am putut sa cred fractiune de secunda in minciuna asta ordinara. Era clar ca interesele sint altele, era clar ca se face curatenie, se pregateste terenul pt ceva ce „alesii” n-au reusit sa faca dupa toanele lor, si au ajuns la o intelegere intre ei…nu vedeti cine-s”alesii”???Luati-i la bani marunti, pe presedinti si prim ministrii…zici ca-s trasi la indigo…cum poate sa fie asa o coordonare pt o gripa, coordonare care implica trilioane mutate de la unii la altii…milioane de oameni si-au pierdut locurile de munca, acum unii se judeca cu companiile care au concediat angajatii care au refuzat vaccinarea…Guvernele se spala pe miini acum, cica companiile au decis fara sa fie fortate de guvern, asa ca n-au decit sa se descurce fiecare…ce bataie de joc, ce bataie de joc la adresa vietii in sine…Deci dupa covid, ni se joaca alta „piesa”, razboiu in care toti iubitorii de pace se grabesc sa „ajute” cu bombe, puscoace, rachete, bani….ma sa fie, ma sa fie…daca iubesti pacea, tu inarmezi niste oameni care nici nu vor sa lupte????De ce vor unii sa agraveze o situatie care s-ar incheia prin negocieri?De ce-si vira toti pafaristii coada intr-o situatie in care e bine sa nu pui paie pe foc.Si-au pierdut toti simtu’ masurii si al realitatii????Astia conduc tari????Ma uit si la impotentu’ asta de la cotroceni si ma ia cu frisoane cind aud ce cere el vestului…domne cine l-a „ales” pe cretinu’ asta, cine l-a pus domnule in jiltul ala pe timpitu’ asta????Apoi shmecherashul ala de duzina, actorashul ala piticot Jelenschi,pai aia e fatza de om care intelege situatia de razboi?Ride ca prostu, aiurea-n tramvai si in loc sa se ocupe sa opreasca nebunia asta, el a facut cererea de intrare in UE????Ce-are domnule intratu’ in UE cu razboiul?Asta intelege diferenta intre UE si nato?????Am mai spus, repet, ma ingrijoreaza pozitia luata de politicienii din Romania.Sint imbecili. Punct. Nu ceri sa faci celula de razboi pe pamintul tarii tale, ca mercenarii aia o mie, doua citi sint, nu inseamna absolut nimic. Veniti-va in fire si fiti neutri, nu mai luati partea vesticilor ca-s prosti de legat, interesele Romaniei trebuie sa fie axate pe pace, diplomatiemcooperare economica, nu porcaria asta cu posibile urmari dramatice…Dupa al doilea razboi, Romania a muncit ani grei sa ajunga unde eram in ’89.De atunci si pina acum, doar pupam cururi straine si trimitem milioane de oameni la munca si sclavie in vest.Puteam sa stam la noi acasa, nu trebuia sa plecam ca sa se umple tara de fel si fel de natii care n-au legatura cu nimic din ce e romanesc. As vrea sa avem o conducere in tara asta care sa merite atentie, o conducere care sa aiba interesul national in prim plan.S-a distrus in astia 32 de ani, mai mult decit in primul si-al doilea razboi puse gramada.In ceea ce priveste tot sistemul asta media, s-a intrecut masura.De dragul „like”-urilor, se scriu numai timpenii, numai aiureli care ajuta doar escrocii sa prospere sau sa-si acopere prostiile facute…Toata lumea a uitat de miliardele date pe seruri neaprobate ca vaccin,toata lumea a uitat ca s-a incalcat Constitutia,au jucat-o in picioare de la Cotroceni si pina la femeia de serviciu de la Guvern…de abuzurile astea nici nu se sufla o litera…in schimb toata lumea sare sa „ajute” ucraina cu ce poate si cum poate…in principal arme…toate putorile astea parshivele astea din UE, apar la TV cu aceleasi fete ingrijorate de dragu’ ucrainei, la fel cum erau si cind au anuntat pandelia…cine Doamne iarta-ma mai pune botu’ la curvele astea cu jdemii de fetze…Cind o vad pe ursula lindic, domnule imi vars si matzele, ma ia cu frisoane, femeia asta imbecila nu intelege ca indiferent de cite cacialmale incearca sa joace, tot va trebui sa dea socoteala de achizitiile de vaccinuri in numele tzarilor UE…Poate sa faca si tumbe, sa simuleze si dureri de burta, poate sa se zvircoleasca pe caldarim, da’ tot va trebui sa raspunda pt faptele ei. In clipa asta sint 2 tabere: „alesii” si „alegatorii”….”alesii” si-au incalcat atributiile si nu si-au facut datoria pt care au fost alesi, e timpul sa fie concediati.Sint incompetenti, incapabili de a lua decizii logice, iar in situatia prezenta rusia-ucraina, ceea ce face vestul e mai de condamnat decit ce face putin…nu pui paie pe foc, aduci o galeata cu apa si-l stingi, iese fum, da’ cel putin nu-l extinzi…Vai de capu’, capului lor de „Alesi” de cacat, asa niste prosti in sa functii….te mai miri ca planeta asta poate fi distrusa de oameni….nu ma mai mir, da’ nici nu ma mai intereseaza ce vrea „alesu'”….in clipa asta nimeni si nimic, absolut nimeni in lumea „alesilor” sa nu-si imagineze ca oamenii mai pun botu sau asculta la ce vor ei…si-au pierdut orice credibilitate. Ca sa se restaureze o ordine normala,omeneasca, toti „alesii” trebuie sa plece, ma da’ sa plece futu-le muma-n…sa plece. Au distrus modul de viata si increderea oamenilor in ceea ce se numeste autoritate. Astia nu-s „autoritate”, astia-s pericol public. Sint periculosi chiar si pt ei si familiile lor, ar trebui adunati si evaluati psihologic si sa li se dea drumu’ e acolo doar daca-s inofensivi…la fel ar trebui sa s eprocedeze si cu proastaloaicele alea care bat cimpii la stiri…auzi aici, e chiar acum o reclama pe mediafax: cica femeile care cistiga mai mult decit barbatii, simuleaza orgasmul…apoi unii barbati considera violul justificat…Or eu mi-am pierdut balamalele si nu mai inteleg”stirile” astea, or lumea s-a intors cu curu’-n sus, ca altfel nu-mi explic cum astfel de cretinitati sint subiect de stiri…Cine aproba domnule astfel de mizerii care se si repeta cu zilele sub forma de reclama….chiar in halu’ asta s-a ajuns ca pina si lucrurile intime sa fie jucate in picioare iar atrocitatile sa fie prezentate ca „normale”…auzi cica „violul e justificat”…cum s-a ajuns la astfel de imbecilitate fara perdea????Se mai mira cineva ca l-a lovit strechea pe putin si nu e de acord cu politicu’ corect al vestului…domnule Cristoiu, jurnalistii aia mai in virsta si normali la cap, aia putini care mai sint in tara, opriti domnule devierile astea de la normal si de la realitate. Mi se pare strigator la cer ce vad, ce aud si ce se intimpla. Faceti o scrisoare pt dobitocul ala de la cotroceni sa-si bage mintile-n cap cu circareala asta cu trupe si arme si ce timpenii il mai pun aia din vest sa faca, sa se opreasca la ai ajuta pe cei refugiati si atit.Rusu cu ucraienianul vor ajunge la o intelegere, e intre ei si numai intre ei, nimeni n-ar trebui sa puna paie pe foc, nimeni nu are dreptul sa puna paie pe fos.Toto trebuie sa indemne la dialog, un dialig rational si toti sa-si lase tzifna deoparte. nemtii, francezii, rnglezii, amerolacii, austia chiar, toti astia -s maipericulosi decit un centimetru de rusia…sa nu puna paie pe foc ca sufera pt ambitiile lor doar oamenii nevinovati. Sint prosti domnule, prosti in vest, lacomi si parshivi…ar trebui sa se li se faca la UE-istii astia o proces public international pt pandelia covid in primul rind…Poate aia sa fie ca o galeata cu apa cu gheata pe ei ca sa-i trezeasca la realitate…INDEMNATI LA PACE CA VIATA-I SCURTA SI NIMENI N-ARE VOIE S-O BATJOCOREASCA.

    • Pai da. „Nemtii, englezii, francezii, amerolacii”, toti sunt vinovati. Doar Rusia nu. Cum ar veni, vinovat nu e ala care da-n cap, ci ala care ii spune disperatului ca-l paste parnaia daca va incerca sa dea-n cap cuiva. Vinovat nu-i infractorul, ci politistul.
      Sa fie pace ? In regula, dar cine-ameninta pacea aia ? E vreun soldat neamt / francez / englez / american in Ucraina ? Dau astia cu bomba-n ucrainieni ? Sau bombele care pica p-e-acolo-s rusesti ?
      Chiar sunt curios, de cand s-a inventat (juridic vorbind) legitima aparare bazata pe principiul : „daca ma enervati intru peste vecin in casa si-l snopesc” ? Exista pe-aici sustinatori ai rusilor care s-au „autoaparat” prin metoda asta ?

      • @stanlipan
        Nu dau dreptate niciuneia dintre taberele implicate în conflict, cu atât mai puțin băgătorilor de seamă de pe marginea focului care aruncă benzină pe foc spunând că vor să-l stingă. V-am citit niște răspunsuri date unor comentatori de pe această pagină și m-am decis să vă pun un link, poate vă dumiriți de ce-i face Putin naziști pe ucraineni. Adevărul trebuie căutat cu lumânarea, dar să aibă lumină!
        https://desteptati-va.ro/index.php/2022/01/28/ucraina-are-ce-si-a-dorit/

        • Stiti ca dumneavoastra insiva sunteti nazista ? Conform presei din Transnistria, orice roman care se gandeste la unirea cu Republica Moldova e nazist. Iar acei deputati care au votat pentru desemnarea limbii romane ca limba oficiala in Republica Moldova sunt „agenti ai Washington-ului si Bruxelles-ului”. E si parerea dumneavoastra, asa e ?

          • Si inca ceva. Pe site-ul oferit de dumneavoastra exista un articol ce cuprinde urmatoarea formulare, citez : „Fasciștii ucraineni au ucis în anii 1941-1943 un număr de 5.200.000 (cinci milioane doua sute de mii) de civili din Ucraina (naționalități conlocuitoare, mare parte din ei de etnie rusa)”
            Stiti ca-n Ucraina sovietica erau in 1939 doar 4,1 milioane de rusi ? S-nteleg ca sadicii ucrainieni au asasinat de cate 2-3 ori fiecare rus ?
            http://www.demoscope.ru/weekly/ssp/sng_nac_39.php?reg=2
            Tot acolo exista si urmatoarea aberatie, citez : „Cuprinși de fanatism si de admirația pentru Hitler, aproape trei milioane de bărbați ucraineni în putere au cerut sa plece în Al Treilea Reich ca sa muncească voluntar pentru nemți în fabricile si pe ogoarele nemților, numai ca Armata Germana sa poată extermina tot poporul rus”
            Sunt foarte curios ce s-a intamplat cu cele 3 milioane de admiratori ai lui Hitler. S-au ascuns bine, din moment ce nimeni n-a mai auzit de ei dupa razboi. Sau te pomenesti ca s-au predat marii armate sovietice eliberatoare ?
            Ia cititi pagina 269 din acest document : https://www.loc.gov/rr/frd/Military_Law/pdf/NT_Vol-XXXIX.pdf

          • Apropo, daca tot imi stergeti postarile, stergeti si link-ul catre site-ul ala de propaganda. Nu de altceva, dar pot posta oricand nenumarate link-uri care sa demonstreze ca ce se sustine acolo sunt minciuni. Documente oficiale, inclusiv documente de la Nurnberg, nu abureli rusesti. Din pacate sunt roman, iar ca roman am invatat ca tot ce abereaza Moscova trebuie verificat din mai multe surse. Nu de altceva, dar la Moscova s-au inventat prea multe minciuni despre romani.

      • Trezeste-te domnule/doamna, ce-oi fi…Daca citesti in gol, citesti degeaba. Nu minimizeaza nimeni ceea ce face putin, si nici un razboi vreodata nu poate fi justificat logic. Aia care amesteca borcanele ar trebui sa-si vada de parerile lor si sa-i lase pe altii in pace. Putin e atzitzat din mai multe parti. Ce ai?Nu vezi padurea din cauza copacilor?????Nu intelegi ca asta a intrat cu tancurile in Ucraina ca la plimbare? E in ordine ca a intrat peste tara vecina?NU,NU E. Cine spune asa ceva?Arata-mi si mie un comentariu care spune asa ceva. Da’ pe de alta parte vestul procedeaza la fel cu rusia, chiar daca stirile despre actiunile parshive ale vesticilor sint imbracate in zaharel.De vina sint toti, fara exceptie…cine-i vinovatul principal?Vestul salbatic, fie ca esti de acord sau nu, ei sint shmecherii care atunci cind vor ceva,nu se opresc pina nu te aduce la exasperare. Cind promiti cuiva ceva, iti tii cuvintul sau nu?Lumea in care m-am nascut si am crescut se ghida dupa alte principii, primul fiind ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Cum s-a schimbat lumea in nici 30 de ani de bezmeticeala vestica?Cu vorbe goale: libertate si democratie…da’ nici un vestic nu-ti defineste aceste dou vorbe goale, un apt ca habar n-are cu ce se maninca fiecare, a doua pt ca-l doare-n gaura curului de majoritatea populatiei…ei cistiga alegerile cu vorbele aste pe care nu dau o ceapa degerata….apoi cind figurile astea,democratie si libertate, au fost prea repetate, s-au inventat altele care sa atraga alegatori: politicul corect….si de 20-25 de ani ne fut creierii cu ce trebuie sa zici, sa faci, sa gindesti…deci asta-i in capu’ lor libertate si democratie???n-ai voie sa-i spui unuia ca-i bou, pt ca se ofenseaza ca-i aduci si argumente sa-ti sustii parerea????Da’ e in ordine ca boul sa se comporte ca un bou, nu?Aia e acceptat pt ca e „politic corect”….Intelegi ceva din toate acestea sau trebuie sa-ti traduc in alta limba?Vad ca logica nu e punctul forte de care dispui, doar nervi si ura, comenteaza din punctul tau de vedere si nu te mai lega de ce cred altii,mai ales atunci cind nu pricepi ce-ai citit si sint semne clare ca nu intelegi nici ce se intimpla in lume. Cine-i principalul vinovat in toata situatia asta dramatica si tragica deopotriva? TOTI FARA EXCEPTIE. Principalul vinovat e occidentul, vestul salbatic. Acum toti critica si dau cu sanctiuni la adresa reactiei lui putin.O reactie demult anuntata si discutata intre ei-vestul cu rusul. Vesticii vor sari mereu la beregata celui ce reactioneaza, niciodata nu vor discuta sau sanctiona pe cel ce a generat in realitate situatia. Intelegi ca din situatia asta nu cistiga nimeni?Intelegi ca vestul, marele negociator de pace si acaparat resurse si forta de munca ieftina pe stil sclavagist in loc sa calmeze situatia, ei anunta fel si fel de gugumanii chipurile”sanctiuni”?????Ni se joaca o piesa de teatru de cea mai proasta factura,doar oamenii nevinovati vor suferi, nimeni altcineva.Un conflict se elimina daca stai de vorba civilizat, cu argumentele pro si contra pe masa, nu cu sanctiuni,unu’ intra cu tancul, ceilalti trimit arme,nu asa, ca asa nu se ajunge la un rezultat civilizat…Intelegi ceva pina aici? Esti de acord ca vita aia de la cotroceni sa ceara trupe straine pe teritoriul nostru?El le cere,dupa capu’ lui sec?Daca da, apai pa nene, du-te la sibiu si plimba-te cu bicicleta. I s-a sugerat de catre vest si el doar oficializeaza „sugestia” ?Apai la puscarie cu tine ca aia nu mai are legatura cu nimic din ce scrie in Constitutia tarii.Uite la hun…uite cum procedeaza de zeci de ani…in afara de ei, ii doare-n cur de oricine si orice, calca in picioare orice principii, mint cu nerusinare, sint abuzivi si prefacuti. Cu toate astea, cind vine vorba de trupe, arme si ce vezi la TV de-o saptamina, pozitia lor e spusa tare: STAU DEOPARTE DE ORICE, NU-I INTERESEAZA. De ce oare?
        Ti-am raspuns in speranta ca-ai sa-ti vezi de comentat fara sa te mai iei de ce spun altii…desi, nu esti genul care sa priceapa ceva, daca ceru-i albastru, tu ai sa-l vezi cacaniu doar din ambitie, nu ca ai avea dreptate. Esti persoana necoapta, fara experienta de viata si cu experienta limitata cu oamenii, altfel n-ai scrie cu atita…pu-pu.Vezi-ti de ale tale si nu te mai lega de ce cred eu sau altii.Aia e.

        • Logica de fier :
          citat 1 : „cine-i principalul vinovat (…)? TOTI FARA EXCEPTIE.
          citat 2 : „Principalul vinovat e occidentul, vestul salbatic”
          ***
          citat 3 : „Un conflict se elimina daca stai de vorba civilizat, cu argumentele pro si contra pe masa, nu cu sanctiuni,unu’ intra cu tancul, ceilalti trimit arme”
          Implicatia : un conflict se rezolva civilizat, „cu argumente pe masa”, unul intra cu tancul … iar ceilalti spun „gata, boss, esti cel mai tare”
          ***
          citat 4 : „Uite la hun…uite cum procedeaza de zeci de ani…in afara de ei, ii doare-n cur de oricine si orice, calca in picioare orice principii, mint cu nerusinare, sint abuzivi si prefacuti. Cu toate astea, cind vine vorba de trupe, arme si ce vezi la TV de-o saptamina, pozitia lor e spusa tare: STAU DEOPARTE DE ORICE, NU-I INTERESEAZA”
          Implicatia : modelul dumitale e „hun”. Cei care, citez, „Calca-n picioare principii, mint cu nerusinare, sunt abuzivi si prefacuti”. Astia-ti plac dumitale.
          ***
          citat 4 : „Cum s-a schimbat lumea in nici 30 de ani de bezmeticeala vestica?Cu vorbe goale: libertate si democratie”
          Implicatia : ce bine era inaintea celor 30 de ani. Cam asta ai vrea, nu ? Niet „libertate si democratie”. Dumneata s afii jupan iar altii sa te-asculte. Ce-ai zice despre varianta inversa ? De exemplu, eu sa fiu jupan iar dumneata sa n-ai nici un drept ? Ca oricum nu-ti plac „vorbele goale despre libertate si democratie”.
          ***
          citat 5 : „Esti persoana necoapta, fara experienta de viata si cu experienta limitata cu oamenii”
          Neh, taman ca am experienta. Si stiu cam ce cozi de topor vor s-ajunga jupani in Romania sub protectia rusilor. De-abia atunci vom vedea ce inseamna cu adevarat „sa fie rau”.
          ***
          citat 6 : „Lumea in care m-am nascut si am crescut se ghida dupa alte principii, primul fiind ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”
          Sigur. De exemplu, daca tie, stat rus, nu-ti place ca cineva sa atenteze la valorile tale … atunci de ce-l trimiti pe Dodon sa faca propaganda anti-romaneasca in Republica Moldova ?
          ***
          citat 7 : „sint semne clare ca nu intelegi nici ce se intimpla in lume”
          Fireste ca nu inteleg, mai ales ca eu nu citesc fituici de propaganda. Nici pro-rusa si nici anti-rusa. Am specificat de mai multe ori ca ambele parti mint si incearca sa manipuleze. Dumneata, cel mult-prea intelegator care esti, ai descoperit ca doar „vestul” o face. Fireste ca rusii nu mint si nu manipuleaza, lol. Fireste ca reactiile lor sunt datorate „frustrarii dumitale apropo de unele aberatii occidentale”. Chiar atat de important te crezi ? Atat rusilor cat si occidentalilor nu le pasa de dumneata sau de subsemnatul. Ei isi urmaresc interesele. Iar daca-ti inchipui ca rusii vor cumva sa „te salveze de aberatiile vestului” atunci esti naiv. Aia vor imperiu. Pentru ei. Nu pentru dumneata. Iar pentru a obtine imperiul ala sunt in stare de orice.

          • Stalin pane n-ai argumente si n-ai experienta de viata.Citesti,din pacate nu pricepi nimic din ce-ai citit. Cite pseudonime ai pe aici?
            Esti chiar mai prost decit pari.

        • Dar cand Stalin a masacrat milioane de Ucrainieni prin infometare???De asta nu vorbeste nimeni.Ca de aia ucrainienii lupta atat de eroic.Pentru ca nu uita ce a facut Stalin,genocidul ucrainian prin infometare.

          • Tudy, du-te si te culca…hai ca incepi sa ma enervezi. Astia care cititi fara sa pricepeti ce-ati citit, mai bine taceti din gura.Lupta”eroic”. Conflictul asta putea fi incheiat pina acum. In loc sa discute civilizat, s-a ajuns la o isterie generalizata, internationala, care face mult rau, mult mai mult rau decit orice altceva. Ai vazut filmari cu „rezistenta”?….Doamne apara si pazeste, pai unii nu pot sa mearga vioi 5 metri, se impiedica in burti.Apoi „recita”lozinci si-i umfla risul in timp ce-s filmati. Vezi filmul ala „Wag the dog”, sa vezi cum se fac lovitutiile. L-ai vazut pe actorasul lor ales ca presedinte????L-ai vazut in scenete comice in care joaca deghizat in babushka????Apoi l-ai vazut dansind si gesturile vulgare pe care le face?Asta-i presedinte serios sau marioneta lamentabila?Ce „erou” e si asta si mimoza aia de nevasta care se maimutzareste in fel si chip pe internet…Chiar a luat-o lumea la vale,ce se intimpla de fapt????Lasa-l pe stalin ca ala e dus „damult”, nu mai vine nici daca-i teleportat din trecut in prezent, iar cit de „eroic” lupta unii sau altii, asta e o isterie intretinuta de posturile TV si aia care au platit sa fie difuzate astfel de imagini. Ma uit la clipurile difuzate si nu inteleg care-s unii, care-s ceilalti, par ca sint aceeasi, parca filmeaza si transmit in direct aiureli fara legatura cu realitatea. Uite, iti dau un pont: ai vazut selfiul ala pe care si l-a facut jelescu asta actorashu’????S-a filmat in fata unei cladiri frumoase, probabil un simbol al lor, nu stiu ce cladire era aia, dar ce mi-a atras atentia e ca jelescu facea efort sa prinda cladirea in imagine.Una ca sa arate ca e inca acolo, a doua, pt ca sigur, pariez si cistig, o sa-si bubuie singuri cladirea asta si-o sa de a vina pe ailalti ca au distrus-o, si o sa se faca mare caz pe cit au distrus rusii.Nu-s usi de biserica nici unii,nici altii, rica dintre ei s-a extins nejustificat si inacceptabil. Ce au de impartit n-o sa stie omu’ de rind, ca mine, ca tine, ca alte milioane de platitori de taxe, da’ in clipa asta, amindoua partile gresesc grosolan. UE-ul si amerolacul sint primii care intretin aceasta isterie ordinara.Toate incurajarile lor si asa zisul „ajutor” nu sint altceva decit paie pe foc, e indmisibil. Joaca un teatru mai ceva decit sceneta „pandelia”, oameni cu multe fete si interese imense, uite calca pe vieti, pe oameni, copii mai ales, iar jelescu face ce-a invatat-joaca un rol, doar ca-l joaca prost, e un actor mediocru, iar curvele alea din UE au multe, multe,multe pacate pt care cor trebui sa dea socoteala. Daca nu pricepi nici acu’, te rog, scrie ce vrei, da’ nu te mai adresa altora ca devine enervanta lipsa asta de logica simpla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *