Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Fugarul Cristian Rizea, predicții explozive: noul președinte post-electoral la PSD este George Maior, iar înlocuitorul lui Marcel Ciolacu în structura de comandă a PSD va fi  Sorin Grindeanu

Dâncu îi scrie discursurile lui Ciolacu

Fostul parlamentar Cristian Rizea, refugiat în prezent la Chișinău, dezvăluie că persoana care îi scrie discursurile președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, este chiar „strategul” partidului, Vasile Dâncu. „La Dragnea (Liviu, ex-lider al PSD,n.n.) era mai simplu că țărănușul totuși absolvise pe bune studiile la Politehnică, nu era ca ăsta de la Buzău (Ciolacu-n.n.) care nu știi când vorbește sau când mănâncă prune !”, scrie flegmatic refugiatul din Republica Moldova, în cartea sa „Spovedania lui Rizea”.

Fost membru marcant al PSD

… și un apropiat, timp de aproape 20 de ani, al unor personaje care „au contat” la social-democrați, Cristian Rizea face și două predicții senzaționale: post-electoral, la conducerea Partidului Social- Democrat va fi adus George Maior (fost director SRI), iar cel care îi va pune „un jungher în spinare” lui Ciolacu va fi chiar actualul său scriitor-de-discursuri Dâncu. În perspectiva Congresului PSD (prognozat pentru „începutul lui 2021, eventual în februarie”) Rizea insistă că „pivotul” Ciolacu va fi înlocuit complet „în organigrama conducerii de partid” cu fostul premier Sorin Grindeanu.

Cu sprijinul grupului Ciolacu

… Vasile Dâncu a devenit de curând, pentru următorii 4 ani, noul Președinte al Consiliului Național al PSD- structură descrisă ca „for de specialiști”, format din (euro) parlamentari, din președinți de Consilii Județene, primari sau membri simpli. Tehnic vorbind, funcția lui Dâncu este importantă pentru influența în partid: ierarhic, însă, Dâncu și Consiliul său rămân la dispoziția deciziilor președintelui PSD și ale structurii de influență securistoidă care îl menține pe Marcel Ciolacu și numită Comitetul Executiv Național (CEX).

Prin statutul partidului

… CEX-ul actual a avut instrumentele necesare de a anihila opoziția internă contra politicilor suspecte, de permanentă obediență în fața tandemului PNL- Președinție, ale lui Ciolacu: de exemplu, CEX are rolul de a confirma propunerile de candidați ai PSD pentru Senat, Camera Deputaților și Parlamentul European, iar acest lucru produce timorarea acelor „rebeli” pesediști care nu-și doresc „expunerea” de teamă că pierd „poziția” pe liste.

Tot CEX este structura

… care a îngropat orice moțiune de cenzură împotriva Guvernului „multiplu” Ludovic Orban, orice cerere de suspendare a președintelui României, Klaus Iohannis, respectiv a confirmat orice vot de încredere pentru „Guvernul Meu” al lui Iohannis. Mai mult, CEX se va ocupa și de organizarea alegerii Președintelui partidului, un post pe care și-a pus ochiul neguros și Marcel Ciolacu. Dezvăluirile lui Cristian Rizea vin să completeze, printr-o piesă a unui joc de puzzle, imaginea unui PSD în suferință: un partid fără glorie care, de la înființare, învârte aceleași figuri obosite, de sforari, baroni, maniaci și mediocrități care au făurit, prin ciolaci-lideri, o țară ciudată: una în care, în facturile la apă rece ale abonaților, sunt trecute azi chiar și inundațiile.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *