Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gabriela Firea anunță două două programe naționale de susținere a tinerilor și familiilor

Pregătim cele două programe naționale de susținere a tinerilor și familiilor – Family Start și Student Invest – incluse în programul guvernamental “Sprijin pentru România”.
Fondul Român de Contragarantare este partenerul nostru în acest demers. Împreună cu Ministerul De Finanțe vom acorda acest sprijin financiar sub forma unor credite garantate de stat. Am avut discuții amănunțite cu ministrul Adrian Câciu și avem toate susținerea sa.
Am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Fondului Român de Contragarantare: Stere Farmache, președinte al directoratului, Andreia Surcel și Ciprian Costea. Am stabilit forma proiectelor și suntem pe ultima sută de metri cu toate criteriile de acordare a acestor programe. Ne dorim să avem cât mai mulți tineri care să poată accesa aceste credite care au condiții mai avantajoase.
Tinerii trebuie ajutați să-și întemeieze o familie. Acesta va fi scopul ajutorului prin programul Family Start. Le vom da posibilitatea tinerilor să obțină mai ușor un credit pentru a-și organiza nunta, pentru a acoperi cheltuielile cu educația copiilor sau pentru a cumpăra mașini de familie, cu 7 locuri. Creditul maxim garantat de stat va fi de 75.000 de lei.
Programul Student Invest va veni în sprijinul tinerilor înscriși la facultate în România. Vor putea accesa credite prin care să-și cumpere cărți, să-și achite taxe de studii sau să-și plătească o chirie pe perioada studiilor. 50.000 de lei este valoare creditului care poate fi obținut de un tânăr student.
Știu că mulți tineri sunt nerăbdători. După aprobarea proiectelor în ședința de Guvern, vom putea acorda primele credite. (Sursa: Facebook Gabriela Firea, ministru al Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *