Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gabriela Firea: Artiștii au nevoie de public, vor fi spectacole în aer liber

Primăria Capitalei administrează 29 de instituții de cultură, dintre care 15 teatre. Pentru a găsi soluție de reluare a activității acestora în condiții sigure, Primarul General, Gabriela Firea, a avut o videoconferință cu directorii instituțiilor culturale.

„Discuțiile s-au axat pe variante care să respecte actuala necesitate de distanțare și alte condiții care asigură protecția tuturor participanților. Toate soluțiile identificate vor fi înaintate Consiliului National pentru Situații de Urgență, în vederea relaxării restricțiilor aflate încă în vigoare, în această perioadă de alertă. Demersul vine în contextul în care, în prezent, nu există un regulament de funcționare a instituțiilor de cultură în contextul pandemiei”, a spus Firea.

Primarul General a explicat că, în condițiile în care în această vară mulți dintre bucureșteni aleg să nu plece din Capitală sau își reduc vacanțele, activitatea instituțiilor de cultură este foarte importantă. „Am apreciat foarte mult ceea ce ați făcut în această perioadă dificilă în care ne aflăm, iar proiectele pe care le-ați derulat online au avut un impact foarte mare la public. Pe de altă parte, știu foarte bine că un calculator nu poate să înlocuiască emoția, căldura și apropierea de public pe care le transmiteți spectatorilor”, le-a spus Firea responsabililor din domeniu.

Edilul crede că organizarea de spectacole în aer liber, respectând normele impuse de starea de alertă ar fi un lucru bine venit, pentru că există teatre și instituții culturale care au terase și spații deschise.

Câteva dintre propunerile de spații în aer liber luate în calcul, unde pot avea loc spectacole în condiții adaptate actualului context medical, sunt următoarele:

  • Teatrul de Vară din Parcul Herastrău, cu o capacitate de 2.000 de locuri, administrat de Teatrul Constantin Tănase, dar care poate fi folosit în baza unui program bine stabilit de toate instituțiile culturale.
    · Teatrul Odeon – care se poate transforma în teatru în aer liber prin culisarea tavanului, fiind singura instituție publică cu această structură, care permite o astfel de transformare.
    · Teatrul de Comedie propune ca spatiu Teatrul de Vara amenajat la intrarea in Parcul «Alexandru Ioan Cuza» din sectorul 3
    · Teatrul Evreiesc de Stat propune Gradina De Vară din Parcul Național din sectorul 2
    · Teatrul Ion Creangă – care poate începe stagiunea estivală în curtea Casei Eliad, aflat in administrarea ARCUB.
    · Teatrul Masca – ce deține o scenă mobilă care poate fi montată în spații publice și, de asemenea, poate fi folosită și de alte instituții.
    · Teatru Dramaturgilor – care a obținut aprobarea de a juca în curtea Casei Filipescu-Cesianu, ce aparține Muzeului Municipiului București și în curtea Muzeului Național al Literaturii Române.
    · Teatrul Țandarică – unde este disponibilă o terasă.
    · Opera Comică pentru Copii – care poate organiza spectacole în curte.
    · Circul Metropolitan – care deține, de asemenea, un spațiu în aer liber.
    · Creart – care derulează proiectul Grădina cu filme (cinematograf în aer liber) în spațiul din Piața Lahovari nr.7.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *