Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Galerie foto. Haine cu povești de prietenie

Cu vreo 12 ani în urmă, într-o zi rece și mohorâtă de noiembrie, în plictisitul meu orășel de provincie, se deschide ușa atelierului și intră Alexandra și Horia, amândoi debordând de veselie. Uimită de o așa vizită, îmi întâmpin musafirii cu ușoară reținere și rezervată să pornesc un dialog.

Se pare că nu a fost nevoie, discuția a curs de la sine, de parcă ne cunoșteam de ani buni, iar atelierul s-a umplut de bună dispoziție și de aici a început o poveste firească de prietenie.
Alexandra a ales câteva ținute, le-a probat, apoi, radiind de mulțumire m-a îmbrățișat și a spus: Aceste rochii sunt un vis, aproape ca nu simt că le port, e tot ceea ce îmi doresc.

Din acel moment, s-a legat o prietenie atât de frumoasă și puternică, un miracol pe care hainele făcute de mine l-au reușit. Este una dintre cele mai importante realizări ale carierei mele. Dincolo de cifre și calcule, regăsite în balanțe contabile, hainele pot crea prietenii, pot fi punți de legătură între oameni, pot fi castele tainice.

Fiecare început de noiembrie era un moment de bucurie, pentru că Alexandra și Horia veneau la Focșani pentru un festival de muzică, iar cele trei zile pe care le petreceau aici erau pentru mine o hrană a sufletului, simțeam ca viața mă dezmiardă oferindu-mi o gură de aer și posibilitatea de a ieși din banal și cotidian. Poveștile noastre parcă nu se mai terminau, iar după ce plecau mă simțeam plină de energie. Nu doar că ei, niște vedete îndrăgite, apreciau ceea ce fac, ci, așa cum am spus, este vorba despre prietenie. Aprecierile sunt binevenite oricând, ca și criticile, de la oricine. Putem avansa în ceea ce facem doar ascultând de alții.

Hainele pe care le fac înseamnă iubire, înseamnă o parte a sufletului meu, a visurilor mele, a trăirilor și sentimentelor mele, fiecare haină înseamnă o poveste, înseamnă mai mult decât o țesătură și câteva fire de ață.

Din acea zi, nu a existat eveniment, apariție publică, la care Alexandra să nu poarte o creație Nausica. Iar felul în care le-a purtat ea a dat strălucire și sublim creațiilor mele, le-a creat personalitate și le-a înnobilat de stil.

Mă bucur că pot scrie despre această prietenie, despre bucuria pe care o am când creația mea amprentează personalități, îmbracă suflete, dă strălucire privirilor și chipurilor. Dintre cutele și faldurile unei rochii, din buzunarul discret al unei haine se revarsă o adevărată simfonie, interpretată atât de măiestria celei care a create-o, cât și de grația celei/celui care o poartă.
Ținute purtate de Alexandra Velniciuc și Horia Moculescu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *