Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Galerie foto. Liviu Mihaiu și personajele cu care a avut de-a face

Eu iau interviuri, scriu articole de opinie și fac anchete de investigații de câteva mii de ani. Am fost in Irak, in Afgansitan, in Israel, in Palestina (unde am vorbit cu „infractorul” de premier. vezi foto mai jos) in China șamd

Există, se pare, o „voință nouă” a societății alienate politic, de a crede că jurnalismul se face doar cu sfinți și cu oameni care trebuie „expuși” numai „dacă merită”. Meritul este stabilit de faptul că imi place mie, publicului ăsta „Implicat” politic in scandările eșafodice..

Dragii Mosului, Jurnalismul nu se face cu cei pe care-i placeți voi. Un personaj intervievat nu se aprobă public de către votul unor hateri sau useriști sau whatever tabere.
Jurnalismul ăsta activistic, „etic”, „meritocratic”, in folosul vostru partizan, cu care v au obișnuit unii jurnaliștii „de unitate anticorupție”, este un jurnalism fals. Este un jurnalism ideologic. Jurnalism de „crimă și pedeapsă”

Nu inviți un om să-l faci de râs sau să-l pupi in cur, il inviți să scoți de la el „culise”, știri..
Dacă l prind pe Al Capone ii iau interviu, nu vă intreb pe voi dacă e bine sau nu. Așa cum Oriana Fallaci sau Amanpour au făcut cu toți ayatalohii-teroriști, lideri chinezi, și sau cei de la The Guardian cu cei de la Al Qaeda, la ei, acasă.. Sau, mai simplu, pentru cei incepători, Sean Pen cu El Chapo Guzman, după care baronul drogurilor a fost prins.
So, #băbăetzi a „invalida etic” apariția unui om in presă e pentru noul public de partid, nu pentru marele public. e public relations ce vreți voi.
Asta e o meserie, nu o galerie de stadion sau de eșafod…

(Text și foto: Liviu Mihaiu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *