Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Galerie multimedia. 44 ani de la cutremurul din ’77. Dezbatere la Biblioteca Academiei Române

După tragedia care a avut loc în 1977, clădirile din București se află încă într-o stare fragilă deoarece s-au făcut doar mici cârpeli. Biblioteca Academiei a organizat o dezbatere cu specialiști, dar și factori de decizie, eveniment care s-a dorit a fi doar o prefață la o acțiune gândită a fi de amploare. Directorul Bibliotecii Academiei Române, Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice, s-a dovedit a fi un excelent organizator.

Panica a intervenit atunci când s-a anunțat că la eveniment va participa și Raed Arafat . Toată lumea își analiza poziția măștii și invitații se distanțau. Când s-a dat startul evenimentului și nu a apărut Arafat toți au răsuflat ușurați. Nu că ar fi vrut să încalce normele, dar era un factor de stres.

Primarul Nicușor Dan a intrat însoțit de președintele Academiei, Ion Aurel Pop, și de ministrul Dezvoltării Cseke Attila, și au și stat împreună. Directorul Bibliotecii le-a pus în vedere să nu se lungească și să respecte timpul care le-a fost acordat. De altfel, această criză sanitară a demonstrat că se pot organiza evenimente și fără ca oficialii să vină cu cohorte de consilieri, fotografi și alți purtători de genți, dar și că pot fi conciși în prezentările făcute. De asemenea, au lipsit mesajele plictisitoare din partea diferitelor instituții ale statului, iar dezbaterea a fost una cu adevărat interesantă.

Când mai erau câteva minute până la final, Nicușor Dan și-a pierdut răbdarea și a ieșit din sală chiar în timp ce ultimul invitat vorbea. Evident, toată presa și-a luat camerele și microfoanele și a fugit după el. Faptul că a stat la declarații pe hol până s-a terminat dezbaterea denotă că, de fapt, nu avea nicio urgență poate doar i se terminase răbdarea.

În continuare prezentăm fotografii de la eveniment și intervențiile lui Cseke Attila și Nicușor Dan:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *