În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Gândul de la ora 12

UDMR – curva de lux a partidelor românești

Cine a avut curiozitatea de a urmări dialogul meu cu Rareș Bogdan de pe Realitatea Tv va fi observat că n-am arătat prea mare însuflețire față de prezența UDMR în guvernul Ponta 3. Mai precis, față de denunțarea hîrjonelii dintre PSD și UDMR, după ce propaganda USL s-a întrecut în a ataca Guvernarea Boc pentru concubinajul cu UDMR.

N-am făcut atunci și nu voi face nici acum caz de Acordul PSD-UDMR, pentru că:

  1. Împotriva prezenței UDMR în Guvern s-a ridicat, după 9 decembrie 2012, PNL și nu PSD. Campania dusă de Antene se explica prin alianța dintre Dan Voiculescu și Crin Antonescu.
  2. Din 1990, de cînd bat țurca pe maidanul presei românești, UDMR a fost personajul unei scenete de atîtea ori jucate încît pînă și decorurile s-au tocit de atîta folosire. În Opoziție, toate partidele românești au criticat partidele de la putere pentru alierea cu UDMR. Pentru a ajunge la Putere, partidele românești s-au concubinat rapid cu UDMR. Cele trecute în Opoziție, pînă mai ieri profitoare ale voturilor date de UDMR, s-au apucat de îndată să denunțe trădarea românismului de către partidele care le-au luat locul.

M-a amuzat teribil să-l aud pe Traian Băsescu, în zilele din urmă, denunțînd concesiile făcute de PSD UDMRului. Păi cu cine a guvernat PDL? Nu cumva cu UDMR? Cine a ieșit pe posturile tv în după amiaza lui 9 decembrie 2012 pentru a chema pe maghiari la vot ca nu cumva UDMR să rămînă pe dinafara Parlamentului, de parcă s-ar fi topit Carpații dacă baronii UDMR ar fi rămas fără colegii. Nu cumva Traian Băsescu? Riscînd bombănitul cititoarelor care mă critică pentru referirile mele mai colorate, de parcă ele ar fi făcut copiii cu urechea și nu cu ceea ce e natural, aș compara relația UDMR cu partidele romînești cu cea dintre bărbații pofticioși și o curvă de lux chipoasă. Cîtă vreme se culcă cu ei, curva e femeie onorabilă. Cînd se culcă cu alții, e curvă curvă!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Gândul de la ora 12”

  • COMPARATIA DE CURVA ESTE PUTIN SPUS MAESTRE! UDMR ESTE O CURVA ORDINARA SI CRED CA DEJA ARE SI VIRUSUL HIV CA PREA S-A TAVALIT DEJA LA GUVERNARE PRIN TOATE PARTIDELE POLITICE! SA LE FIE RUSINE! TROACA DE PORCI!

  • COMPARATIA DE CURVA ESTE PUTIN SPUS MAESTRE! UDMR ESTE O CURVA ORDINARA SI CRED CA DEJA ARE SI VIRUSUL HIV CA PREA S-A TAVALIT DEJA LA GUVERNARE PRIN TOATE PARTIDELE POLITICE! SA LE FIE RUSINE! TROACA DE PORCI!

  • Da’de PC ce zici, mai ea Cristoiule?? Mai curve decat UDMR, zic eu!!!

  • Nu sunteti corect,Basescu a incercat sa nu comenteze despre udmr.Daca vas aduceti aminte,poate datorita lui base,udmr-ul ,a trecut pragul electoral,cerandule maghiarilor sa iasa la vot.Cat despre un acord secret intre Ponta si udmr,vorbeste in cunostinta de cauza!

  • am votat usl, nu asa ceva…pur si simplu mi se pare un cosmar!! ceva mai hidos decat noua formula de guvernare, greu poate inchipui cineva- rosiatici, furaciosi, ciolanari, traseisti, seku, plus udmr…macar inainte erau liberalii acolo…

  • Doamne , cand vom scapa de banicioi , cazanciuci , ingasi , ialomiteni , ebe , gigei , funerii , papahagii etc din politica romaneasca ?

  • Ar fi hazliu să auzim într-una din seri, pe un post de televiziune, vreo doi preşedinţi de partide căind şi pocăind politica propriului partid. Ce haz ar mai avea Ponta fără minciunile lui, Băsescu fără „cristiane”, Antonescu fără moţăieli? Noi asta trebuie să le cerem? Să fie adică, sinceri, consecvenţi, oneşti etc, etc. Păi….să le cerem, adică moderatorii s-o facă. Serul adevărului e periculos pentru ambele părţi, e dom’le….anticonstituţional!

  • Foarte bine punctat!

  • Aveti dreptate, dar trebuie observat ca negativismul contra UDMR nu este atat impotriva ei cat impotriva lui Ponta care ar avea un nou guvern mult mai slab decat oricare altul de dupa `89. Cum Ponta nu a avut curaj sa vina in Parlament cu aproape nici o lege (guvernand aproape exclusiv prin ordonante) desi majoritatea era covarsitoare si cu acest cabinet cu atat mai putin, oricum cred ca acest nou cabinet sa nu ajunga sa fie validat si mai cred ca mai bine o prelungire a crizei decat guvernare cu UDMR.Se mai pot discuta multe despre legimitatea oricarui posibil Guvern atata timp cat v-a fi validat de un Parlament ce are in compozitia lui 70% din membri intrati sub sigla USL si nu a unui partid (USL nu mai exista), deci cred ca orice discutie ar trebui sa plece de la legimitatea Parlamentului!

  • Romania e o mortaciune care a inceput sa puta,,Pute la fel si pentru ungurii,tigani ,romani,ovrei ,daca or mai fi, cati or mai fi,nemti

  • imbecilii astia de se fac ca ne conduc,nu sunt in stare sa faca din Romania o tara prospera . In fapt ei guverneaza pe un maldar de daramaturi,pe o ruina .In nemernicia lor ,nu se multumesc cu ce au,smulg din ruina ,giurgiuvele,usi,fura caramizi,taie stalpi de rezistenta,scobesc printre daramaturi si cauta inele,portofele ,bijuterii,jefuiesc mortii,disloca,fac praf si galagie . Pun intr o si mai mare neoranduiala, chiar si daramatura,ruina cu pricina,Romania. Vor scotoci, pana le va pica in cap un zid sau un tavan,vor muri cu mainile pline de inele luate de la morti.

  • De la aparitia acestei miscari politice care nici partid ,dar nici ong nu este,partidele au inteles ca se pot acupla cu dansa fara sa foloseasca prezervativ.

  • udmr ca și limbă (de cântar) poate să ne reprezinte țara la … curling!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *