Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gândul de la ora 17.30

Cred tot mai mult că Eleana Udrea are nevoie de nițică lecitină!

Schimbare de tactică la Cotroceni. Contestația la CCR privind Guvernul Ponta 3 n-o mai face Traian Băsescu, ci Elena Udrea.

Luînd cuvîntul nu știu unde, președintele nedesemnat încă al PMP a declarat că va contesta la CCR investirea de către parlament a guvernului Ponta 3 pe motiv că în 17 decembrie 2012, prin Decretul nr. 890, Președintele l-a desemnat pe Victor Ponta în virtutea paragrafului 1 al art. 103 din Constituție, care prevede că în cazul cîștigării de către un partid a majorității în Parlament, președintele e obligat să desemneze candidatul acestui partid. Și cum Victor Ponta a fost desemnat în ipostaza de candidat al partidului cîștigător cu majoritate absolută – USL -, acum dispărînd USL, Victor Ponta trebuie să meargă la Cotroceni la o nouă desemnare:

“Victor Ponta a ajuns premier ca urmare a votului popular acordat Uniunii Social Liberale. Articolul 103 din Constituție demonstrează că principiul constituțional se referă la nevoia ca primul-ministru desemnat de președintele României să fie propus de partidul sau alianța care câștigă alegerile” a mai afirmat Udrea.

Ea a explicat că alegerile au fost câștigate în anul 2012 de Uniunea Social Liberală care l-a propus ca prim-ministru pe Victor Ponta, iar ca urmare a faptului că USL nu mai există Victor Ponta este în funcția de prim-ministru “în mod ilegitim”.

Că Traian Băsescu a uitat ce a iscălit acum doi ani mai e de înțeles la vîrsta și la stresul funcției de președinte. Elena Udrea e însă mai tînără și, mai ales, scutită de bătăile de cap al președinției. Prin urmare, e greu de crezut că Elena Udrea a uitat refuzul lui Traian Băsescu de-al desemna pe Ponta drept candidat al cîștigătorului absolut, motivînd că în parlament sînt două partide, cu grupuri diferite: PSD și PNL. Invitarea partidelor la consultări s-a făcut pe baza acestei teze. Chiar dacă PSD și PNL au venit împreună, Traian Băsescu l-a desemnat pe Victor Ponta potrivit paragrafului 2 al art.103, care se referă la desemnarea în urma consultării cu toate partidele, cînd nici unul nu are majoritate absolută. Să zicem însă că memoria poate juca feste pînă și unei doamne atît de simpatice precum Elena Udrea.

Domnia sa are însă consilieri care i-ar fi putut trage la imprimantă, de pe Internet, Decretul nr. 890 din 17 decembrie 2012, în care scrie negru pe alb:
„Ca urmare a faptului că a existat o singură propunere din partea reprezentanţilor partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru”.

Deși nu e politicos să-i spui unei femei ceva care ar putea sugera înaintarea în vîrstă, îmi permit să-o sfătuiesc pe Elena Udrea, ca om mai bătrîn, să ia nițică lecitină.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Gândul de la ora 17.30”

  • Zbranca zdranga eugen, te-au trimis jigodiile sa acoperi cacatul ? Pai criza politica a lui ponta in care stam de o luna, nu o vezi ?

    • La universitate esti omul cu vidanja ? Dupa ceea ce spui ….n-ai mai mult de 8 clase . Asta e …avem nevoie si de cacanari ca dv , parca asa se numeste meseria ?

    • aha, nu va place ticalosilor ? allege-s-ar praful de voi,usl/usd/psd/pc/ pentru tot raul facut acestei tari si blestemul meu sa va urmareasca pana la sfarsitul tuturor veacurilor

  • In calitate de ce ?duduia contesta un parla ment de 600 de alesi , buni sau rai ,nu conteaza dar sunt reprezentanti ai poporului. Ea isi inchipuie ca e ca la referendum probabil cand democratia a fost infranta de doua mari puteri.Cele doua mari puteri pe ea n-au recunoscut-o totusi pana acum…..

    • DE CETATEAN ! ,orcine poate contesta ceea ce crede el ca nu-i bine, iar parlamentul nu ma reprezinta, (nici acum si nici in anii din urma nu m-a reprezentat),nu-s alesii poporului, s-au ales singuri folosindu-ne, legea electorala e de cacat si ajung sa ne conduca niste neispraviti.

  • o penibila ca si sefuletul ei, dupa care vom trage in curand linie si cam atat. sub linie nu se va aduna nimic, decat lucruri negative. mai avem vreo sansa sa mai vedem si altceva la putere decat fsn?? nu de alta, dar acum sunt ambele ramuri la putere in acelasi timp. macar inainte mai faceau cu randul

  • Ma tot gandesc de cateva zile, sa o scriu, sa nu o scriu ! am decis sa o scriu si va spun, cu un zambet perfid in coltul gurii, ca de data asta cei care au ceva cu Elena Udrea sunt barbatii si nu femeile; mai fratilor, nu cumva sunteti ca cea care nu ajunge la struguri si isi zice ca-s acrii ?

  • Programul de guvernare e semnat USL !?

    • ponta insista. Planuia ca L-ul sa fie creierul degradat al lui tariceanu

    • habemus Guvern,dar nu habemus papa si bunastare Ș))))

    • avem o vesnica bagabonteala a celor de la putere

    • Base ramane acelas politician perfid:stie bine ca e greu de invalidat ceva la curte si o trimite pe Udrea.Desi interesul national trebuie pus inaintea vendetelor,avand in vedere si situatia de la granitele Romaniei,el continua sa ameninte:”o sa-mi pun consilierii sa gaseasca ceva ,nu se poate sa treaca guvernul Ponta 3”!Va dati seama ce gandire are acest individ care,este,spre nesansa noastra presedintele Romaniei…Cei care mai au curajul sa il sustina trebuie sa se faca mici(cu sau fara…bicarbonat:)),impreuna cu el…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *