Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Gândurile lui Cristoiu: Teodor Meleșcanu este ținta unei mari diversiuni

Joi, 23 ianuarie 2020, a avut loc la Mediafax o nouă ediție a emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”. Pentru cititorii cristoiublog redau mai jos una din știrile realizate de către Mediafax în urma emisiunii de ieri.

Topul politicienilor: Teodor Meleșcanu este ținta unei mari diversiuni

Topul săptămânii este populat aproape în întregime de politicieni din primul eșalon al puterii, ultimul loc fiind ocupat de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și lider interimar al PSD, iar primul loc de deputatul independent Nicușor Dan care aspiră la fotoliul de primar general al Capitalei.

Top 5 politicienii săptămânii

Locul 5 – Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD

„Pe locul cinci este domnul Marcel Ciolacu care… în curând va avea loc congresul… nici acum nu ne-a spus dacă va candida sau nu va candida și care, sigur, are pe 29 sau 30, când va fi, sau pe 1 februarie momentul de cumpănă al vieții sale. Trece sau nu trece moțiunea. Dacă trece moțiunea are o problemă că trebuie să facă guvern și nu știu cum va gestiona, dacă nu trece va avea foarte mari probleme în partid”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 4- Monica Anisie, ministrul Educației

„Locul patru este domnișoara Anisie, doamna, nu numai pentru ce-a făcut, dar și pentru toate declarațiile. Cred că în fiecare zi are o declarație, ultima… A, am uitat, mai era una în care spunea, avea o problemă cu cititul. Știți, și o dată o să facem o emisiune, eu sunt cititor pătimaș, eu sunt genul de cititor patimă. Dacă mă scăpați la o carte nu dorm toată noaptea până nu o termin. Din ăla, pătimaș. Nenorocirea este că sunt obligat să citesc ca să scriu și atunci și cititul, iertați-mă, nu… profesorul să citească elevului și elevul capătă gust. Gustul de citire nu…e greu, dar nu se poate când citește unul Somnoroase păsărele profesorului… Ea are o problemă, are tot felul de inițiative. Cititul… te naști sau nu te naști. E greu după aia, sigur că poți să capeți, să te ducă ăia la închisoare, cum a fost la Castro și ai citit. Dar ea nu e o chestiune ca la ciocolată. Că, nu știu, i-ai dat ciocolată și după asta începe să-i placă sau să fumezi. Nu, n-ai cum, adică nu poți să capeți patima pentru faptul că ți-a zis… i-a zis doamna… vine doamna profesoară ”Ia, văr rog să citiți 20 de minute”. Și? Douăzeci de minute nu-i spune nimic”, a explicat Ion Cristoiu.

Locul 3 – Teodor Meleșcanu, președintele Senatului

„Pe locul trei este domnul Teodor Meleșcanu care este ținta unei mari diversiuni, nu mă refer la aia că-l dă afară de la Senat, mă refer la povestea dinainte de 89. Este unul dintre exemplele că noi nu avem treabă cu democrația pentru că domnul Meleșcanu, nu știu ce-ar fi declarat el când era el, ce era? Ambasador sau nu știu, că în zilele lui decembrie… E acuzat că ar fi făcut o declarație că ar fi fost de acord cu represiunea de la Timișoara. Bun, nu știu. A zis sau nu a zis. Dar, domnișoară, au trecut 30 de ani, domnul Meleșcanu a fost ministru de Externe… șef SIE, candidat la președinție, șef de partid. Păi, acum în descoperim? Vă spun și șmecheria prin care s-a descoperit. Cea care a fost una din artizanii poveștii lui Băsescu, a plecat de la CNSAS și a fost pusă la IICCMER-ul ăsta, da? Și imediat a găsit. Ceva e în neregulă. Adică ea a fost la… Toader, nu mai țin minte, o domnișoară, să vă uitați dumneavoastră pe internet… A fost la Cotroceni consilieră, a fost trimisă la CNSAS în colegiu și cum a ajuns ea…E mutată de acolo, dacă ați observat asta e cea mai mare ciudățenie. Una din marile schimbări ale acestui regim de două luni este … la IICCMER… Cine e șef la Institutul de Studierea Crimelor Comunismului nu interesează pe un premier în veci… Miza este bătălia pentru cucerirea Senatului și să i se dea doamnei Alina Gorghiu e miza Meleșcanu pentru că Meleșcanu… Sigur, CCR-ul dovedindu-se încă odată ce coloană… ea a fost declanșată înainte de decizia CCR, a făcut parte din acea frăgezire, știți cum e la…frăgezire, adică are probleme, are ăla… Acum i-a luat și pe… știți, au dat ei. Știți că și acolo e o diversiune, fiul lui ăla vitreg nu s-a dus niciodată. El nu este consul, domnul Aurescu a făcut un fake news. A fost ideea că băiatul vitreg al lui Meleșcanu a fost trimis consul nu știu unde și că îl recheamă. Păi n-are cum să-l recheme că ăla nu s-a dus. Înțelege-ți, adică… Dar, mă rog. E clar că scopul principal nu e să iasă Meleșcanu, a început să apară și ce pensie are… pentru că el dacă demisionează și sigur demisionează începe o bătălie pentru șefia Senatului și eu cred că o câștigă PNL-ul”, a explicat Ion Cristoiu.

Locul 2 – Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

„Gabriela Firea, că v-am explicat, ea este ținta numărul unu. De la ora actuală până la locale ea va fi cea mai înjurată personalitate din România. Ați văzut, așa, zilnic…La ora actuală, România se reduce, dacă ați observat, la București. O atacă dreapta… și, deocamdată, eu am spus, marea ei greșeală e faptul că merge pe terenul adversarilor. Ar trebui să găsească și ea acum rapid… dă în judecată, face… e foarte important în bătălia întotdeauna trebuie să ai tu inițiativa, duci tu adversarul pe terenul tău și îl obligi să răspundă, nu te…te lași atras și după aia joci cum vrea el. Asta cu poluarea o joacă cum vrea dreapta, din punctul ăsta de vedere”, a susținut Ion Cristoiu.

Locul 1 – Nicușor Dan, deputat, candidat la Primăria Capitalei

„Ocupantul locului unu este Nicușor Dan pentru care am o deosebită admirație. Dacă toți politicienii din România s-ar bate, cum se bate el pe cont propriu să ajungă primar, cred că România ar arăta altfel. Numai pentru asta. Eu îl știu, e matematician, am o admirație, tocmai pentru că nu sunt bun la matematică. Dar, exemplu, deci, uitați-vă la el, n-are partid, nu el PNL. Adică, uitați-vă o comparație cu Violeta Alexandru, ea stă și pregătesc ăia, nu-i așa? Contra tuturor, dar că se bate, adică se vede clar. Eu l-aș pune primar prin decret pentru că chiar vrea să fie. Foarte important. Și uitați-vă, spun încă o dată, în România marea problemă este că și politicienii sunt lasă-mă să te las. Adică, nu știu, nu s-a rezolvat aia, zice bine, mă, trec mai departe. Nu, el o ține pe asta… E un exemplu. Uitați-vă la condiția de  acum, n-are partid, nu e dorit de USR, cu toate astea s-a impus ca USR, e în prima linie a bătăliei cu Firea, vrea să fie primar, dar abnegația cu care… hărnicia lui, după părerea mea este exemplară. Asta trebuie să admirăm noi. Un om, că nu știu, vrea să ajungă primar, de ce nu vrea și domnul Orban să ajungă cel mai bun premier din istoria României?”, a punctat Ion Cristoiu.

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Gândurile lui Cristoiu: Teodor Meleșcanu este ținta unei mari diversiuni”

 • O vorba din batrani spune sa-l pui sef pe ala care nu-si doreste! Those who don’t want to lead are the best leaders. Moise a fost cel mai mare conducator al poporului evreu, cu toate ca nu si-a dorit acest lucru. Si asta e doar un exemplu.

 • Maestre Cristoiu, care-i, pâna la urma, smecheria cu „daca vrei sa-l citesti pe Ion Cristoiu pe blogul sau, intra pe evz.ro, ca asta-i noua regula a blogului!”? 😳
  Îmi pare rau sa v-o spun, dar nu-i corect! 😳 Mie mi-e antipatic Andronic, de ce ma obligati sa intru pe site-ul sau? :mrgreen:

  • Apropo, de Melescanu. Eu ma întreb cum a fost posibil ca o asemenea nulitate sa aiba atâtea functii importante în Statul Român timp de 30 de ani. 😯

   • Pentru ca asta a fost oferta din partea poporului. Uita-te cine a populat si cine populeaza Victoria si Cotrocenii si te vei lamuri. Si inca n-ai vazut nimic. Sa vezi ce urmeaza!

  • Total de acord cu Dvs.

  • Gresita atitudine. Se zice ca pe „dusmani” trebuie sa-i cunosti si sa-i tii mai aproape decat pe prieteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *