Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Gândurile lui Cristoiu: Un nou mister postdecembrist, mai tare ca misterul Teroriștilor: De ce a stat închisă în casă, timp de două zile, Viorica Dăncilă

Joi, 28 noiembrie 2019, a avut loc o nouă ediție a emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”. În urma difuzării acesteia, agenția Mediafax  a realizat o serie de știri. Redau cu această ocazie prima dintre acestea, restul urmând să le redau mâine. Deja pe prima pagină a site-ului am postat  înregistrarea video integrală a emisiunii.


Ultimul tur al alegerilor prezidențiale și instalarea Guvernului Orban aduc în prim-plan politicieni care ocupă cele cinci poziții ale Topului politicenilor, realizat de jurnalistul Ion Cristoiu, care semnalează asaltul asupra primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Top 5 politicienii săptămânii

Locul 5 – Ludovic Orban, premierul României

„Pe locul cinci este domnul Ludovic Orban, care nu are încă curaj să îi spună lui Klaus Iohannis că nu vrea anticipate, dar sigur, nu vrea, face acest joc și mai mult ca sigur va intra într-un conflict pe care după părerea mea în acest război îl pierde din prima zi cu Klaus Iohannis, văzând ce a făcut Klaus Iohannis cu alții el este o victimă sigură și dintr-un motiv, e mai greu să influențezi pe PSD-iști să mănânce pe cineva din afară, dar vă imaginați la Ludovic Orban, partidul ăla sunt vreo câțiva care stau acolo prin jurul lui Orban și zic ia să vedem se clatină un pic și dacă dau un semn cei de la Cotroceni, semnul nu va fi de la Klaus Iohannis sunteți de acord… din PNL, liderii din PNL. Vor veni unii din PNL, <domnule nu e bine chiar așa>, adică cutare, sigur și multe ziare vor face… deci cred că asta domnul Ludovic Orban nu știe, deocamdată observația mea fundamentală, ca premier este că, nici eu nu știu ce vrea, adică nu văd un fir roșu a ceea ce vrea el, nu știu nu e nici liberal, nu e nici de austeritate, ce spune unu azi, spune domnul Predoiu că nu poate să facă peste noapte recursul compensatoriu, prin asta el vine în ședința de guvern și spune că se poate face, bănuiesc că mâine se duce la Klaus Iohannis și revine, adică nu văd… la el e un fel de Viorica Dăncilă doi, sunt aceeași lipsă de oțel…”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 4- Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

„Pe locul patru este doamna Gabriela Firea, care este ținta numărul unu a tuturor partidelor politice, la ora actuală. Dacă aș fi în locul domnului Ciolacu, mi-aș face ca strategie numărul unu a PSD, apărarea lui Firea. Deci căderea Bucureștiului va fi devastatoare pentru PSD și din câte văd se lucrează intens și cu ajutorul Gabrielei Firea, ghilimele spus, la scoaterea ei din joc din alegerile locale, în același timp ea, nu pot să o înțeleg pentru că ea nu trebuia să se angajeze în bătălia pentru putere, am văzut din PSD că a și anunțat, ea nu poate să ducă, ori renunță la al doilea mandat, de acord, și se concentrează pe bătălia din PSD să ajungă ea șefa PSD-ului, ori se concentrează pe mandat și atunci are nevoie de partid. La ora actuală dacă ați observat doamna Gabriela Firea este tot mai singură și ați observat și dumneavoastră, adică că nu e atacată numai de un partid și de PNL… fiecare dintre partidele din jur vor să îi ia locul”, a susținut Ion Cristoiu.

Locul 3- Viorica Dăncilă, fost premier, lider și candidat PSD la Președinție„

„Pe locul trei, sigur, este doamna Viorica Dăncilă care a reușit să îndeplinească toate profețiile, tot ce a vrut domnul Klaus Iohannis, inclusiv cu acest comportament de două zile. Bănuiesc că eu dacă aș fi apropriat de domnia sa, aș insista chiar să vină la un interviu, poate la noi să ne spună misterul acestor două zile, vorbesc serios este ca un mister, unde ședea acasă, ce făcea acasă, dădea telefoane, gătea… Nu, dar misterul celor două zile, ce făcea ea, bănuiesc că primea și telefoane, nu numai vizite”, a spus Ion Cristoiu.

Locul 2- Eugen Teodorovici, fost ministru și președinte executiv al PSD

„Pe locul doi este domnul Eugen Teodorovici care a reușit să mai compromită PSD, doamna Dăncilă 5%, el 10%, deci 15%. Nu l-am înțeles, am fost la amândouă congresele, domnul Teodorovici este un personaj cu un mare ego, un mare orgoliu, la amândouă congresele unde am fost el a vorbit despre el, numai despre el. A reușit în această perioadă să aibă o imagine de om vesel, adică de om pe care nu îl iei în serios, mă rog, pe Fifor poți să îl iei în serios, dar pe el nu poți să îl iei în serios și acum a produs mari daune partidului pentru că totuși el a recunoscut că alerga după ăla, adică e un histrion mediatic și părerea mea este că și el trebuie dat afară din PSD sau să plece pentru că face rău Partidului Social Democrat”, consideră Ion Cristoiu.

Locul 1- Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD

„Locul unu este domnul Marcel Ciolacu, v-am spus de cinci ori Viorel Hrebenciuc, este un … din câte știu eu acum, sigur se poate schimba, nu vrea să fie președintele partidului, vrea să fie așa un om din umbră, au nevoie de o personalitate, sigur este că nu e un om al serviciilor pentru că prea se năpustește presa serviciilor asupra lor, acuma să vă spun o chestiune foarte simplă, povestea aia cu Academia de Informații este o prostie. La un moment dat s-a creat o modă, moda doctoratelor impusă de Năstase și moda impusă de domnul Maior a Academiei. În nerozia lor, că spun un termen… politicienii români au zis: a, fac Academia de Informații, sunt cel mai tare din lume dacă am diplomă. Asta îmi amintește, ca să fac o comparație, Ion Iliescu mergea în foarte multe vizite, în câteva am mers și eu, cu oameni de afaceri. Avionul, partea din spate a avionului… se lăsa în jos avionul de oameni de afaceri, am fost și în Rusia, nu făceau nimic. De ce mergeau? Că ei își plăteau drumul. Pentru că făceau o poză. Și foarte mulți din ei își puneau poza cu Iliescu pe birou și când venea unu de la ANAF spuneau, aoleu e poza cu Iliescu, da, domnule, am făcut poza… cu toate că era o poză din aia întâmplătoare, așa s-a întâmplat și cu… deci așa se întâmplă la ora actuală … și cu această academie de atunci. Aveau impresia că dacă fac academia aia, ei l-au luat pe Dumnezeu de picior și sunt deja oamenii în serviciu, de fapt ei nu au făcut ofițeri de informații, din punctul acesta de vedere, dar eu cred în continuare, din câte am aflat, că chiar partidul avea nevoie în perioada asta de Ciolacu, de negociator, că dacă toți aveau vanități”, a explicat Ion Cristoiu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

58 comentarii pentru articolul „Gândurile lui Cristoiu: Un nou mister postdecembrist, mai tare ca misterul Teroriștilor: De ce a stat închisă în casă, timp de două zile, Viorica Dăncilă”

 • Pe locul 1 este Iohannis, care imediat după alegeri l-a decorat pe
  Hellvig directorul SRI, cu „Steaua României în grad de ofițer” plus o serie de generali și colonei din SRI al căror nume a rămas secret.
  Locurile 2,3,4, evident că le ocupă Câțu, este evident de ce…
  Locul 5 îl ocupă ministrul muncii Violeta Alexandru zisă și Gay Pride.

  • Rectific, locul 4 este „finanțistul” D. Dăianu care nu a mai apărut de 10 ani in public, fix de la scandalul cu Sima cel care i-a fraierit pe toți milionarii și apoi a fugit in Elveția, și care ne spune că, după calculele lui, trebuie să revenim la austeritate.
   Merită locul 4 deoarece a reușit să rămână in sistem.

 • Nu numai Veorica, dar si pesedistii vor fi nevoiti sa stea in casa de acum.
  Si sa isi cumpere popcorn.
  Si sa admire miorlaielile pedelistilor: „Nu sunt bani, nu sunt bani, sa vina PSD sa ne dea bani ca au lasat prea putini pentru poftele noastre”.
  Partea buna este ca de acum pedelistii nu vor mai fi nevoiti sa voteze contra Romaniei numai pe la Bruxelles, o vor putea face si de la Victoria in tandem cu Cotroceniul.
  Asta e vointa Diasporei (cea pribeaga in bikini pe marginea soselelor sau prin parcarile de TIR-uri) si a majoritatii plaiesilor.
  Astept oficializarea noului imn iohanesiano-osatîesc : „Beep Romania”, poate lansat cu ocazia „comemorarii” Unirii (politruk dixit). Poate si schimbarea stemei, prin introducerea unei mâini pline de fecale, cu semnul victoriei 10augustilor zilieri…

 • Liviu Dragnea se credea Tudor Vladumirescu ! Exprimarea vizeazà un caz clinic ! Or , nu e cazul Nu e cazul deloc!
  Discipoli si epigoni , da ! Domnul Cristoiu cunpste limba românà , echivocul ! Si îl foloseste cu abilitate ! Abilitate care , în acest caz , denigreazà !
  Liviu Dragnea este singurul OM POLITIC , singurul , care a plàtit „românismul”sàu autentic ! Francezii sunt mândri de Generalul De Gaulle ! Ciorba cu Maresalul si Ceausescu este de calitate îndoielnicà pentru a nu spune samavolnicà !!
  Domnul Cristoiu fost Universitar , frecventeazà Biblioteci Academice ! A aflat , stie care sunt , în general , temele , subiectele tratate d Cercetare Istoricà !
  Îl pot asigura , dcà are cumva dubii , cà Liviu Dragne v a fi subiectul unor cercetàri oneste , dar revelatoare în ce priveste calittea sa de cetàtean al acestei tàri !
  Ceea ce nu v fi czul unor veleitari care ocupà scena în acest moment !
  Ciar si psihologic vor chitcài unii dintre cei ce ocupà scena .
  Natura umanà este „construità” de a -lungul mileniilor !
  Vor avea remuscàri ! Dacà este cazul , teribile remuscàri !
  Dacà este cazul , vor cunoaste cosmarul blestemelor !
  Natura umanà poate fi pervertità ! Dar ràmâne o fàrâmà de „uman” ! Aceastà fàrâmà nu-i va làsa sà doarmà si sà-si bea cafeaua bàtrânetii în pace, sprijiniti în baston cînd se vor deplasa trei metripînà la colac !

  • adria nicol,tu ai scris ceva similar si despre Dancila. Este adevarat totusi ca pe toanta ai preaslavit-o mai tare.
   Ar fi bine sa ai grija, fidelitatea ta fanatica, atasamentul exagerat fata de niste persoane, nu-ti face bine deloc din punct de vedere psihic. Cauta pe internet articole referitoare la aceasta tema si o sa vezi ca am dreptate.

   • Geo ,
    multumesc pentru lecturà ! Sà ai un cititor e déjà un fapt pozitiv !
    Evident , stiu ce scriu , dar este interesant de aflat cum ai memorat dumneta spusele mele depre Viorica Dàncilà!
    Trebyie sà ai o capacitate iesità din comun sà retii din sutele de comentarii unul si sà retii si autorul !
    Cît despre fanatism , se are cà nu stàpânesti etimologia cuvîntului !
    Fanaticii nu discutà , agreseazà fizic si cultural !
    Blogul Domnului Cristoiu (pe cre îl frecventez destul de rar în compratie cu alte persoane) este un blog deschis DIALOGULUI !
    Dumneata ai aere de fanatic, recomndîndu-mi lecturi
    de care nu ai habr , de altfel !
    Se pare cà te jeneazà , rusineazà apartenenta geogrficà , spiritulà si culturlà !
    Îti este rusine sà pronunti cuvântul ‘român” !
    Mi se pre Normal !!! Atmosfera e contrarintà originilor!
    Îti propun sà comentezi în altà limbà ! În Esperanto , de exemplu ! Esperanto este o limbà fàrà Meridiane si Paralele ! În acestà limbà au scris Homer , Platon , Dante , Bacovia !
    Se întelege cà dumneata i trài întrun spatiu suspendat , imaginat si clàdit de Marile Multintionle -ultim vector al progresului !
    Eu nu îti voi recomanda lecturi , nu esti student la cursul meu , dr îti voi ura numi bine si sànàtate !

    • Adria, postarea ta despre Dancila, în care o ridicai pe idioata în slavi în mod unic si exagerat, nu se poate uita atât de usor! Mai ales ca felul tau de a scrie este inconfundabil! Nu vrei sa ne spui de ce scrii asa?!
     .
     În privinta fanatismului, esti în eroare, draguto!
     „fanatism sn Atașament pătimaș pentru o convingere, o persoană etc., dublat de o totală intoleranță față de convingerile altora.”(DEX-ul îti ajunge.)
     .
     În rest, multumesc pentru urari, esti o persoana simpatica!

     • Ea o fi citit DEX-ul in esperanto, varianta antică, in care au scris Platon și Homer!
      Sau o fi băut lapte de „capră” cu căcăreze!
      Ii recomand sa facă produsul miezilor, ca să nu zic altfel!

     • Geo ,

      „dràguto” este apelativul utilizat de semidocti ! Nu este cazul dumitale, nu-i asa ,
      Apoi un dictionar nu este literà de lege ! Este un consensus asupra unui cuvânt, notiune , concept sau sintagme !
      DEX ul est revàzut dat fiind „bogàtia” de sensuri la care a ajuns fanatismul ! Eu spunem „fanatism fizic si cultural”
      Priveste în jur si apoi pronuntà-te .
      Cît despre ” idioata” , ai aceeasi pàrere despre mama ta , su sotia sau fiic ta ?
      Eu vorbem despre „femeia” care era candidat si despre grosolània si uneori abjectia adversarilor , despre misoginismul lor barbar !
      Ai folossi acelasi adjectiv calificativ pentru cineva caare ar confunda Nepalul cu Vietnamul?
      Dumneta ai scris despre încàlcarea DREPTURILOR OMULUI cînd erau încàtusate persoane care beneficiau de prezumtia de inpcentà ?
      Felul în care scri(i) este si o oglindà a personalitàtii umaane ! ATOATESTIUTORUL ESTE O INSULT0NADUSA CIVILIZAATIE . TOTALITARISMUL , DEASEMENEA !
      Iatà de ce scriu eu asa.
      Te rog sà mà ignori ! Nu merit atentia dumitale !

     • Bine, draguto, te voi evita.
      Un sfat prietenesc la despartire: când nu esti în stare sa dovedesti ca esti ceea ce pretinzi ca esti, coboara-ti vârful nasului de la înaltimea exagerata la care-l porti, ca sa nu apari si groaznic de ridicola, pe lânga alte defecte evidente pe care le posezi si pe care ti le expui pe acest blog în textele tale infantile!

 • Ei, ce a facut Viorica Dancila doua zile?
  .
  S-a închis în casa si a citit rând cu rând, înca o data cartea ei de capatâi, „Ratusca cea urâta” de Andersen, carte care a ghidat-o în întreaga cariera politica. O carte cu zece pagini cartonate, cu multe, multe poze si foarte, foarte frumos colorata.
  A vrut sa-i reciteasca mai ales sfârsitul, sa afle daca povestea se sfârseste la fel ca atunci când a citit-o ultima data, pentru ca ei nu i s-a aratat sa se transforme la sfârsitul povestii prezidentiabililor… asa cum ar fi fost normal.
  .
  Ce om si Andersen asta! Cu siguranta a mintit la sfârsitul povestii…

 • De ce vi se pare anormal sa stai in casa doua zile?! In cazul dnei probabil au intervenit si oboseala si gustul amar ca ai luptat de unul singur pentru toata lumea. Colegii dnei, PSD-istii, ce se presupunea ca ar fi trebuit sa se mobilizeze in teritoriu au dormit in front. O atitudine colegiala deplorabila. Acum, vajnicii barbati PSD-isti isi dau arama pe fata (v.declaratiile ex.ministrului Badalau).
  Relativ la PNL-isti, daca totul era „un dezastru”, de ce au tinut mortis sa preia guvernul cu 1 an inainte de alegeri?! Stiau f.bine ca vor trase ponoasele….

  • Reveniti-va, doamna, ca nu sunteti chiar Adriana! Colegii dumneaei ar fi putut face pe dracu-n patru, ca ei nu ar fi avut cum s-o schimbe peste noapte pe Dancila si sa-i stearga imaginea de proasta, pe care ea singura si-a construit-o!
   „Relativ la penelisti” si ceilalti membri ai opozitiei, de fapt. La început eu am zis ca Barna, opozitia ar fi trebuit sa lase guvernul psd sa piara prin el însusi pâna la parlamentare, dar nu cred ca am avut dreptate. Înca un an în care un inconstient ca Orlando sa fi avut la dispozitie finantele tarii, ar fi înglodat România mult prea mult. Puteti considera ca Guvernul Orban este unul de sacrificiu, pentru ca a ales sa scoata cu mâna lui castanele din foc, ajutându în felul acesta pesedeul.

   • ajutând

   • Ce faci Bazdaganie, ai revenit ca sa ¨ataci postaci¨???

    • Denaturezi lucrurile, ca de obicei, domnule Nikola (eu zic ca esti totusi doamna, d-aia ma port cu manusi cu tine)!
     Eu cu doamna conferentiar Proca am schimbat mereu pareri într-un mod civilizat, dar te prefaci ca nu ai observat.

   • Noroc cu „constientul” Citu care a descoperit „Gaura” si trebuia sa cumpere bombarde si avioane cu volan pe dreapta si numere de BG. Pana si pe matusalemicul guvernator al BNR l-a scos din minti „constientul”. Dar, ma rog, trebuia achitata si sapca de la Cotroceni, n-asa?

    • Orlando a fost ministru 4 ani. I s-a tras linia si rezultatul nu arata bine. În mod normal, ar trebui sa-i acordam si „chiparosului” un timp similar pentru a-i diagnostica „constienta” sau „inconstienta”.
     cib, stii ceva? Eu nu cred ca Guvernul Orban, cu al sau Cîtu la Finante, va putea repara raul pe care l-a lasat în urma Orlando, dar, cel putin, am satisfactia ca acest Cîtu, pe care Orlando (un individ luat de la mahala si facut ministru) l-a jignit ca ultimul mârlan, a ajuns ministru si-l poate sfida acum pe nenorocit. Si sa mai stii ca l-am urmarit pe noul ministru de finante prin emisiuni si este mult mai „digerabil” decât fostul, are mult bun-simt si pare bine pregatit. Eu zic sa asteptam putin, trebuie sa ne pronuntam mult mai târziu în privinta lui!

     • Ha, ha! Am comis-o: asteptam putin, dar ne pronuntam mult mai târziu! 😆
      Ia-o cum vrei, este bine si asa, si asa! 😆

     • Pai normal ca e bine oricum: fac astia ceva , bine…nu fac nimic, e mostenirea dezastruoasa a psd. Nicio apasare, atata timp cat au suport de la #josciumarosie, #idiotifarapretentii samd.

     • Fii calma Nikola, am zis doar ca trebuie sa avem putintica rabdare! Daca se va adeveri ca ministrul Cîtu a mintit, moi-même voi fi primul care ma voi ridica împotriva lui! 😛
      (Oricum, am mai scris aici ca nu-mi plac actualii liberali, a se citi uselisti.)

     • Ti se pare ca sunt agitat? Deci pentru tine liberalii sunt USL, adica PNL+PSD ???
      Nu PNL+PDL…Hmmm, esti sharp! Tine aproape!

     • Dracu’ sa-i pieptene! Toti o apa si-un pamânt! Sa plece toti dinozaurii învârtindu-se si sa lase loc altora noi, sa vedem daca ei pot sa fie mai buni!

     • Nu, nu-l va repara. Il va strica si mai si. Chestia cu Sapca n-o comentam? Austeritatea e singurul lucru pe care l-a invatat „elita” portoca…pardon galbena. Repeta tampeniile lui Basescu cu al sau Boc. Asa i-a invatat mamaia Merkel. Da’ nimeni nu spune ca occidentul s-a dezvoltat prin deficite mari si nu murea nimeni pe vremea aia. Acum Germania ne va pune pe toti la pamant cu idiotenia de austeritate ca doar se stie ca nemtii nu au imaginatie si cand se pun pe sine nimeni nu-i mai scoate din fixurile lor decat cu forta. Cred ca le e dor de ceva suturi. Si le vor lua. Totul e sa mai stea Trump un mandat la WH. Citu nu repara nimic, el repeta ca si Daianu si Lazea o lectie invatata de la nemti, uitand ca oamenii nu mananca, nu se imbraca si nu traiesc cu austeritate. Dar deh, bajetii care au jde mii de coco si multe stele traiesc bine, ca lor nu li se aplica austeritatea si ii doare la basca ca Romania plateste o sapca cu bombardele si avioane deja pensionate.

     • cib, ai zis foarte bine:
      „Da’ nimeni nu spune ca occidentul s-a dezvoltat prin deficite mari si nu murea nimeni pe vremea aia.”
      Si ai fi putut sa continui: „deficite mari” da, pentru ca occidentul a mizat totul pentru o dezvoltare sigura prin investitii mari si nu pprin salarii mari, date din împrumuturi!

     • geo
      Nu taticu, imprumuturile erau si pentru salarii mari, ca occidentul trebuia sa demonstreze estului ca se traieste mai bine in vest. Iar cu armatele au cucerit piete emergente gen Africa (50% britanica si 50% impartita intre francezi, italieni, olandezi si belgieni) ca sa sufoce estul. Restul l-au facut iankeii cu armata prin toata lumea (vezi cate baze au) care si acum au la indemana tiparnita de hartii verzi fara acoperire. Deci vestul a trait zeci de ani pe datorie, mai ales SUA. Acum se dau toti corecti si deontologi, cum fac unii pe la noi (care sar in piata dar uita sa-si declare veniturile de la firmele unde au fost angajati fantoma!!!). IPOCRIZIA nu va salva Romania.
      PS Sa nu inteleaga cineva ca consider securicii de „stanga” mai buni ca aia de „dreapta”.

     • Wow, cib! Esti tare! Despre rusi, nimic?!

     • geo
      Ai ajuns la apogeu. „Despre rusi, nimic?”. Previzibil din partea rezistentilor cand raman fara argumente. Multumesc, e suficient!

     • Previzibil si din partea trolilor anti-occident sa-si uite cuvintele când vine vorba despre rusi, previzibil si ca cei care-i aduc pe rusi în discutie trebuie bagati musai toti în oala rezistacilor.
      P.S. Tu esti totusi un trol atipic sau jumatate trol, ceea ce te avantajeaza, nu fi suparat!

     • Nu stiu cine e trol sau nu (mi-a placut aia cu trol antioccidental, ailalti antirusi nu sunt troli, ei lupta pentru dimacrasi). Cert e ca matale umbli cu mai multe nick-uri si te dai deontolog si mare „sanepid”, pe cand eu, un biet amarat n-am decat unul singur si incerc sa-mi si argumentez postarile. Despre suparare, vezi replica data de Vasilica Maestrului Caratase! (Actorul si salbaticii -1975)

     • cib, nu e deloc cert ca mataluta ai un singur nick!
      O pasarica, într-o zi, mi-a soptit ca-ti apartine si nickul nae girimea, iar ada era de parere ca esti favicon.
      Cât despre SANEPID, am povestit clar de ce a trebuit sa apara. Nu am vrut sa te pomenesc în povestire si pe tine, dar mi se pare ca nici tu nu erai deranjat de Serban Vulgarul, iar când Butnaru a postat cele mai mari mizerii la adresa unei femei pe acest blog, desi erai prezent, nu l-ai tras nici tu de urechi pe magar.
      P.S. Sa stii ca nu-mi face placere chiar deloc ca am ajuns la aceasta discutie, pentru ca eu îti apreciez postarile, în pofida ideilor noastre opuse. Ar fi fost mai bine sa nu pomenesti de SANEPID, asa m-as fi abtinut si eu…

 • Maestre Cristoiu, fara suparare! Textul de la locul 5, cel despre Orban, parca ar fi un text scris de Caragiale. 😆

  • Ok, maestre, asa mai merge. Persoana care se ocupa cu transcrierea ar putea sa aiba întotdeauna grija, pentru ca s-a mai întâmplat la fel si altadata.

  • Este redarea exactă a interviului de pe Mediafax, care apare mai jos!
   Deci nu este ceva ieșit din comun, asta fiind exprimarea Maestrului!
   Cutare, cutare, … ! ??

   • Bine, bine, dar dupa ce am zis eu ce am zis, s-a putut cosmetiza putin. 🙂

    • Ca doara, verba volant, scripta manent. 😎

     • Sincer să fiu, n-am văzut forma inițială a postării!

     • Dar cu fraza de inceput, de la „locul 5”, de 135 (!!!) de cuvinte, ce facem??? Chiar așa maestre?
      S-o punem pe Ana Iorga să facă o analiză gramaticală?
      PE CUVÂNT, c-ar fi greu!

    • ada
     Am inteles ca in lumea elitelor totul trebuie cosmetizat ca sa poata fi inghitit pe nemestecate de gugustiuci rezistenti. Totusi, un interviu e un pic altfel, e viu si reprezinta trairile si convingerile de moment ale autorului (intervievatului). Si e bine sa fie reprodus exact ca atare. Altfel, nu mai e nevoie de interviuri ci doar de dezbateri „asezate” unde ne prezentam cu textul invatat pe din-afara si ne prefacem ca raspundem la intrebarile asa-zisilor ziaristi care au pingeaua suficient de groasa ca sa participe la astfel de porcarii (aka mistificari).
     PS Vezi ca „iubi” nu discuta cu plebea, si-a trimis un portar sa stea de vorba cu familia amaratei aleia din Caracal care cine stie daca o mai fi pe lumea asta sau Doamne fereste ne priveste dintr-alta poate mai buna.

     • Ce-ti place sa faci pe prostu’! :mrgreen:
      Iohannis nu este „iubi” al meu, ceea ce se poate deduce din ceea ce postez. :mrgreen:
      Ce-ti place sa faci si pe desteptu’! :mrgreen:
      Afla ca orice destept si orice prost stie ca Maestrul Cristoiu scrie foarte bine, dar se exprima groaznic de împrastiat în aparitiile televizate sau pe internet. Într-o asemenea situatie, chiar se impune o minima revizuire a textului, sa nu ramâna scris negru pe alb, câteodata, însiruiri nesfârsite de propozitii fara început sau fara sfârsit, fara subiect sau fara predicat, toate facând parte din aceeasi fraza. :mrgreen:

 • potentialul de dezvoltare al civilizatiei e disponibilizat in stil fibonacci, universul fiind o platforma de dezvoltare maximala, dinamica de tip fibonacci fiind cea mai performanta exprimare a dezvoltarii, oricare ar fi sistemul la care se refera.
  faza e ca pina acum credeam ca potentialul asta are alt izvor, dar am citit un articol pe zf care incepea asa: lumea se revolta
  de unde rezulta ca potentialul…e aici, in realitate, oamenii il poarta.
  iar acest potential rezulta din dinamica dorintelor, din clasica dinamica a dointelor, prin urmare oamenii de pe lumea asta formeaza permanent o balanta, unii preferind noul absolut, altii clasicul absolut.
  s ar parea, totusi, ca cei care prefera noul absolut devin, la un moment dat, ei insasi un motor extrem de potent,capabil sa miste lumea mare…dupa dorinte, ei fiind, practic, implinitori de dorinte,
  ca omul, pe linga menirea de generator de dorinte o mai are si paia de mos craciun al dorintelor.
  pesemne ca periodic se intimpla ceva spectaculos, adica se intimpla o primavara a dorintelor, a tuturor dorintelor exprimate dar carora le a venit sorocul, nascindu se in realitate.
  aceasta primavara a dorintelor, care permite nasterea, implinirea dorintelor, in felul asta dinamizindu se realitatea, creca se suprapune peste termenii unei progresii fibonacci, ca asa se vede.
  prin urmare ar rezulta ca anotimpurile se manifesta…creca pretutindeni in creatie, nimic nu se misca in afara anotimpurilor, dorintele si dinamica lor fiind doar un exemplu, al citelea o mai fi si asta?!
  si…mai e ceva. dupa cum le sint dorintele natiilor, cite natii s-or mai manifesta, inca, asa si cei care se nasc in natiile alea, prin urmare se prea poate ca in dinamica dorintelor, atunci cind primavara se manifesta, sa conteze in mod fundamental dorintele personalizate, carora natiile le-au imprumutat personalitatea, ele devenind esente in echilibrarea plenara, aia care acopera si cerul si pamantul, adica in facerea de pace.
  dorintele-semintele sint fundamentale in dinamica unui intreg, natie, spre exemplu.ele devin potential si pentru implinirea unor dorinte care sint raruri dar si a unor maini…sau inimi capabile sa imbratiseze darurile.
  creca lumea mare se schimba in mod fundamental, nemaivazut, unic, irepetabil, iar pentru asta si intregul numit ro s-ar parea ca e de bun-simt sa si suprapuna alfa peste omega, cauza peste efect, comanda unica, plenara, gen.

  • astea sint vremuri plenare, miscarile tinzind sa se manifeste plenar

  • in primul ww niste dorinte au ramas neimplinite. in al doilea, niste dorinte, unele oricum!, au ramas neimplinite. faza cu dorintele e ca ele isi cauta implinirea. ‘implinirea dorintei e masura libertatii, ca poarta cu sine si masura corectiei. cam ca turnul babel, care daca n a fost terminat, asta nu inseamna ca dorinta de a l termina a disparut in ceata:)), ci din contra.
   si dorintele se cizeleaza, neimplinindu-se,
   pentru ca in masura in care s-au implinit, in masura aia sau si corectat, si au corectat traiectoria catre tinta.
   noi, paici, ca neam, om avea dorinte?… o fi tinind cineva socoteala dorintelor? creca da, cum sa nu tina, domne, socoteala, dorintelor.

   • bravos amice!…credeam ca esti doar robotel si ca ne explici totul prin fizica newtoniana 😀 😀
    Chill!

   • s-ar parea …ca e clar ca dinamica dorintelor e o dinamica a semintelor si cind vine vorba despre nasterea oamenilor.
    unii se nasc cu placerea de a darui dorinte, implinindu le, altii de nasc cu placerea de a imbratisa dorintele pe care primii le implinesc.
    nevoia plenara de dezvoltare maximala a fost tinuta in balanta de catre Bunul-Simt, el a fost cel care a echilibrat nasterile oamenilor care imbratiseaza noul absolut, cu nasterile care imbratiseaza clasicul absolut.
    practic exista balanta ‘oameni noi-oameni clasici’, dar si oamenii noi sint intr o balanta, unii dintre ei poarta placerea de a darui, altii purtind placerea de a primi…placere, si la fel sint si clasicii. balantele astea doua, mici, de la capete creca functioneaza in foarfeca, pe diagonala.
    orice dezechilibru era tinut in friu, Bunul-Simt se ocupa cu asta.
    cita vreme dinamicile erau pastrate in armonie cu natura, chit ca erau dezechilibrate, ele stateau sub forta de echilibrare a Bunului-Simt. si se echilibrau. poate peste generatii, dar se echilibrau, ca aveau putinta.
    e ceva fundamental…care a contat esential in dinamica lumii,
    Anotimpurile.
    o dorinta a oamenilor, una singura, dar care a fost exprimata creca de cind e omul pe pamant, care nu s-a implinit, dar care neimplinindu-se si-a tot cizelat exprimarea pentru a deveni capabila sa se implineasca, adica Nemurirea, a nascut in dinamica lumii mari nevoia de iesire din Anotimpuri…
    Nemurirea incompatibila cu Iarna. Asa ca Iarna a inceput, …pîș pîș, sa fie scoasa din joc.
    Cind s-a intimplat asta? Habar n am, exact, dar Popper cu a lui inginerie sociala fragmentara sigur e din povestea asta.
    ca sa scoti Iarna din joc, redefinesti punctul de echilibru al balantei principale, oamenii noului-oameni clasici. cum faci asta? pai inlocuiesti Bunul-Simt cu Normalitatea.
    Bunul-Simt si Normalitatea au fost suprapuse, cindva. creca erau sinonime, pe vremea aia.
    atunci cind Normalitatea a devenit cea care echilibra toate balantele nasterii oamenilor, deci inclusiv cele de la capete, au inceput sa se manifeste dezechilibre pe care Bunul-Simt a devenit incapabil sa le rezolve, pentru ca Referinta nu mai era el, ci Normalitatea.
    or Normalitatea ce a facut, a luat-o tot pîș pîș…spre oamenii noului, dezechilibrind in mod fundamental echivalenta oameni noi-oameni clasici.
    …totusi, rinduiala balantei n-a putut fi suntata. astfel ca, mai intai, pe balanta din capatul oamenilor clasici, balanta mica, care echilibra placerea de a primi placere cu placerea de a darui placere. au inceput sa se nasca mai putini oameni care sa imbratiseze noua stare, adica oamenii clasici, capabili sa primeasca placere, au inceput sa se nasca mai rar si, pe diagonala, la capatul celalalt al balantei principale, adica in partea oamenilor noului, au inceput sa se nasca si mai putini oameni noi, capabili sa daruiasca cu placere noul, ca rinduiala balantei s a pastrat.
    or acuma creca sintem in faza i care in lume sint mai multi oameni care ar imbratisa Noul, dar n are cine sa l implineasca si daruiasca, ca si balanta asta e dezechilibrata.
    cheia s-ar parea ca e…unificarea. adica sa nu mai existe diferente intre cei care daruiesc si cei care primesc, placere. adica sa tindem spre ceva unisex, gen. caz in are balanta s-ar echilibra, ca daca toti sint la fel…
    dinamica, naturala, a balantelor, e data de dinamica yin-yang. dar daca il echivalezi pe yin cu yang, adica barbatul cu femeia, adica pe cel capabil sa daruiasca placere cu cel capabil sa primeasca placere, facindu i un talmes-balmes pe amandoi, rezultind un soi de om capabil sa si daruiasca siesi dar si sa si primeasca cu placere darul, echilibrezi balanta.
    pai…din cite se vede, omul e pe calea cea ‘buna’:))) in curind femeia va fi un barbat bine, iar barbatul o eleganta prezenta feminina:)))
    domne, Io chiar nu glumeam, cind am zis ca pretuiesc Romania Bunului-Simt:)) S-ar putea, cumva, sa luati o pauza cu Romania Normala, …macar citiva ani?:)))
    asa cum nu e de joaca cu echivalenta Corect-Drept,( nu exista echivalenta!) asta fiind o chestie Esenta a lumii mari, azi,
    tot asa si cu echivalenta Normal-‘Bun-Simt’… Nu tot ce e Normal e si de Bun-Simt. Or daca nu e, facind din Normalitate Referinta pentru neam, zapacim balantele alea de mai sus, zapacind dinamica dorintelor, prin urmare si a nasterilor, in neam:) o sa se nasca, paici,… tot felul de normali
    Curcubeu de Normali, direct!

    • povestea de mai sus e o suprapunere a Dinamicii Curcubeului peste Dinamica Nasterilor Oamenilor

   • ww pe de-o parte, turnul babel, pe de alta parte.
    astea sint dorinte plenare care tind sa se implineasca asisderea, ca orice chestie care are tendinta sa se desavarseasca.
    tinta aia spre care tind ambele pare a deveni doar una, prin urmare ww si turnul babel tind sa se suprapuna, nascindu-se in realitate, concomitent.
    conceptul ww, rafinat prin corectii de tip fibonacci, dar si conceptul turnul babel, rafinat si el prin corectii de tip fibonacci, tind sa se desavarseasca, suprapunindu se. tot asa cum starea de pace tinde sa se suprapuna peste Pace.
    totusi, echilibrul relativ e una, echilibrul absolut e altceva, cu precizarea ca desavarsirea starii de echilibru relativ tot relativa ramane, chiar daca tinde sa devina oglinda starii de echilibru absolut, adica a Pacii.

    • masura cu care corectiile se manifesta este masura cu care procesul de desavarsire se manifesta.
     orice proces, perpetuindu si manifestarea, tinde sa devina o exprimare de tip fibonacci, iar orice proces care tinde sa fie corectat in stil fibonacci tinde sa devina perpetuu.

   • care e locul acestei civilizatii daca o pui in relatie cu toate celelalte civilizatii care s-au exprimat pe Pamant? se poate cunoaste care ii e locul?
    toate civilizatiile au fost dinamizate…dupa dorinta, dinamica dorintelor a fost cea care a dinamizat orice civilizatie, iar dorintele neimplinite de-o civilizatie au fost…daruite urmatoarei civilizatii si tot asa.
    de fiecare data cind peste o civilizatie au trecut toate anotimpurile, masura cu care s-au implinit, ca nu s-au implinit plenar, ca daia si au si intrerupt manifestarea, pentru ca nu s-au desavarsit,
    nu s-a scazut din dorinta aia, rezultanta, care devenise unica tinta a civilizatiei, spre ex in cazul turnului babel sa atinga cerul, construind o scara pina la cer,
    ci cu ea, cu dorinta rezultanta s-a intimplat ceva foarte deosebit, dar clasic: si a corectat exprimarea, pentru ca cea care permite exprimarea corectie este chiar dinamica anotimpurilor.
    prin urmare civilizatia care s-a nascut ulterior, din cenusa civilizatiei anterioare s-a nascut, dar cu dorinte primenite, corectate, cu dorinte slefuite astfel incat sa devina capabile, din ce in ce mai capabile odata cu manifestarea unei alte si alte civilizatii, dar fiecare nascindu-se din cenusa anterioarei.
    prin urmare sa spunem ca astazi, in Realitate, se manifesta toate civilizatiile anterioare, de cind exista omul pe Pamant, ceea ce ele au daruit la nasterea acestei civilizatii fiind chiar dorintele lor, pare a fi logic, clar-cristal.
    practic istoria unei clipe cuprinde in ea toata istoria, de cind istoria s-a nascut, adica de cind Realitatea s-a nascut. adica…demult. demult, asta fiind tot una cu Alfa.
    despre viitorul civilizatiei curente se poate cunoaste ceva? creca se poate, pentru ca e tot o poveste a dinamicii dorintelor, iar cea mai apropiata civilizatie, apropiata si de atingerea desavarsirii a fost babilonul, ca acolo se povesteste despre scara care mai avea oleaca si ajungea la cer.
    acel ‘oleaca’ da masura civilizatiei actuale: ‘oleaca’, ala, trecut prin corectia anotimpurilor, si-a corectat tinta, civilizatia actuala nascindu-se din cenusa unei civilizatii care mai avea oleaca si ajungea la cer. prin urmare civilizatia asta va tinde sa atinga cerul. care cer? al Curcubeului, bineinteles.
    de ce ‘va tinde’ are o exprimare atit de clara? pentru ca…de cind babilonul,…s a mai intamplat ceva. s-a exprimat, in Realitate, Referinta Absoluta, adica Iisus Hristos. adica insasi Pacea. ca Iubirea si Pacea una sint.
    prin urmare putem suprapune dinamica Curcubeului peste cele doua exprimari care ies in evidenta: babilonul cu turnul lui, care turn se numea, pesemne, cunoastere, fiind un capat al Curcubeului, iar Pacea fiind Verdele Curcubeului, ceea ce rezulta fiind…cealalta aripa a Curcubeului, are duce spre vremurile astea.
    ceea ce rezulta din dinamica civilizatiilor, care si ea e o dinamica de tip fibonacci, e ca aceasta civilizatie e tare, nenica. are forta tuturor celorlalte civilizatii, cu corectii cu tot!, deci civilizatia asta este…ceva infricosator, o ‘vulpe cu 9 cozi’ care e IN sinele civilizatiei actuale.
    aceasta civilizatie e civilizatia tuturor civilizatiilor, iar manifestarea Referintei Absolute in Realitate, ne povesteste despre putinta ei de a se desavarsi, TINZIND sa devina Totul, tot asa cum Infinit tinde sa devina Torul, adica Zero, tinzind sa suprapuna Cauza peste Efect.
    Unde e Omega al Civilizatiei? adica Efectul, Ultim? pai cum ajunge la cer, cum da de propriul Omega.
    ce inseamna ca civilizatia sa si vada si Alfa dar si Omega? si Cauza dar si Efectul? …pai sa aduca in Realitate o dinamica posibila exclusiv pe granita universului. si asta si face, construind un computer cuantic, el fiind cel care va disponibiliza Tot Timpul unui proces Cauza-Efect. chestia asta numindu-se Nemurire. asta spre deosebire.

 • Astia ai nostri, cap-coada si de la stanga la dreapta cu tot cu Iohannis in cap, nu-i ajung nici macar lui Borisov la degetul mic de la piciorul stang. Ne scuipa pana si bulgarii seminte in cap. Nu mai vorbesc de unguri sau polonezi. Oricum, e jale!

 • Guadalupe Pineda – Historia De Un Amor
  https://www.youtube.com/watch?v=HzjE33U_gy8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog