Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gata, a apărut luminița de la capătul tunelului. Mihaela, portdrapel

Duminică dimineața a fost vaccinată prima persoană din România. Evenimentul, tratat de guvernanți, specialiști și presă drept unul istoric, a fost transmis în direct și, cu siguranță, va fi transmis în buclă pe tot parcursul zilei.

La ora 9:00, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2, a fost vaccinată în rafalele aparatelor de fotografiat, urmate de aplauzele colegilor.

Pregătirea, transmisă în direct, a conținut toate ingredientele necesare pentru a crea un val de emoție. Asistenta s-a așezat pe scaun, a fost înconjurată de colege, care îi zâmbeau încurajator, îi mai aranjau o cută pe halat, o mai mutau încolo și încoace cu scaunul, să intre bine în cadru. Ea și-a tras mâneca în sus și aștepta. Alte două persoane, probabil tot asistente, au pregătit vaccinul și, într-un final, după multe momente de suspans, Mihaela Anghel a fost vaccinată. Când s-a ridicat, au izbucnit aplauzele și a fost preluată de personalul înșirat pe hol.

După care, flancată de Adrian Streinu Cercel și Valeriu Gheorghiță, dar și de Vlad Voiculescu a ieșit să facă declarații.

„Am trăit cele mai mari emoții. Am fost foarte privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din țară. Eu am primit primul pacient. Nici nu știam cu ce ne confruntăm, ne așteptam la ce e mai rău, dar încercăm să ne obișnuim. Suntem și mai afectați cu pierderea pacienților. Nu s-a întâmplat în toți acești ani să avem un raport așa mare de decese. Nu am știu cum să reacționez. Nu am întrebat de ce am fost aleasă. Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin făcut până acum”, a spus ea. Evident, are un mesaj și pentru cei care nu sunt chiar atât de entuziasmați: „Românilor le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze”.

Ea a fost ceva mai delicată, dar Adrian Streinu Cercel, după ce s-a vaccinat, a spus: „Nu se pune problema să convingem pe cineva să se vaccineze. Vor să se vaccineze? Bine! Nu vor? Bine! Însă dacă nu se vaccinează să nu se întrebe de ce s-au îmbolnăvit”.

Așa cum a văzut că virusul se deplasează cu 7,3 metri/secundă, Cercel a văzut și cum arată vaccinul: „Vaccinul este superb, din punct de vedere al modului cum a fost conceput  Sunt grămăjoare de grăsime, și în interiorul lor este pusă o moleculă de ARN, care intruduse în corpul nostru își fac treaba, astfel încât virusul când vine în corp este inactivat de la poarta de intrare, ceea ce este nepaipomenit”.

Intrarea de la centrul de vaccinare este păzită de un agent de pază, îmbrăcat în haine kaki, care dă impresia că este un soldat înarmat.

Tot duminică dimineața a început vaccinarea și la alte spitale din țară. La Iași, un bărbat, probabil medic, care a fost vaccinat s-a declarat nemulțumit că asistenta a băgat mâna în cadru și nu s-a văzut în direct intrarea acului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Gata, a apărut luminița de la capătul tunelului. Mihaela, portdrapel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *