Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Germania își va extinde misiunea militară în Mali, țară aflată în război

Guvernul german a aprobat planurile de extindere a misiunii militare a țării în Mali, în condițiile în care grupările rebele și extremiste continuă să reprezinte o amenințare la adresa securității naționale. O sursă care lucrează pentru guvernul german a dezvăluit că țara ia în considerare desfășurarea a 600 de soldați în regiunea africană devastată de război, potrivit Reuters. Extinderea va include construirea unei baze de antrenament în centrul Mali, unde violențele islamiste și etnice continuă să crească. De asemenea, participarea Germaniei la forța de menținere a păcii a Națiunilor Unite în națiunea vest-africană a fost prelungită cu un an. În prezent, misiunea militară a ONU în Mali are peste 13.000 de soldați însărcinați să limiteze violențele comise de grupurile armate. „Amenințarea terorismului și a crimei organizate nu afectează doar Mali, ci amenință să destabilizeze întreaga Africă de Vest”, au declarat surse din guvernul german.

Extinderea misiunii militare a Germaniei în țara africană mai are nevoie de aprobarea oficială a parlamentului. Se caută un răspuns mai puternic împotriva terorismului. Din anul 2012, Mali se confruntă cu obstacole politice, de securitate, în domeniul drepturilor omului și umanitare. Secretarul general adjunct al ONU pentru operațiuni de pace, Jean-Pierre Lacroix, a solicitat un răspuns consolidat împotriva terorismului, în special în regiunea Sahel. El a subliniat că trebuie să existe o abordare cuprinzătoare pentru a îmbunătăți securitatea, a proteja civilii și a restabili autoritatea statului. Declarația lui Lacroix a fost făcută în urma unui atac terorist la o tabără a Misiunii integrate multidimensionale de stabilizare a Națiunilor Unite în Mali (MINUSMA), care a ucis patru membri ai forțelor de menținere a păcii și a rănit alte 26 de persoane.

În urma unei reduceri a efectivelor și a suspendării subscrierii în 2011, Bundeswehr a ajuns la un efectiv de aproximativ 180.000 de soldați. Acest efectiv este susținut de aproximativ 40.000 de rezerviști, dintre care mulți sunt tineri care efectuează un stagiu de serviciu național. Bundeswehr nu are trupe paramilitare. Germania are o reticență după cel de-al Doilea Război Mondial în ceea ce privește trimiterea de trupe combatante în străinătate. Însă, începând cu anii 1990, Bundeswehr a fost implicată în operațiuni în întreaga lume, 100.000 de soldați germani au servit numai în Afganistan, începând cu anul 2002.  Armata germană a demarat un program de retragere voluntară pentru tineri. Voluntarii vor fi instruiți pentru a oferi sprijin în timpul următorului dezastru natural sau criză de sănătate. Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a dat, marți, startul unui nou program de serviciu militar voluntar. Serviciul militar voluntar în domeniul securității interne, care are drept scop atragerea tinerilor să își ia un an liber înainte de a-și începe studiile sau cariera, a fost anunțat pentru prima dată vara trecută sub motto-ul: „Anul tău pentru Germania”. Antrenamentul pentru program a început, oficial, marți cu inițierea a 325 de voluntari, dintre care 52 de femei. „Am venit cu acest program după ce am văzut că există tineri interesați să se înroleze în Bundeswehr, dar care nu voiau să se lege”, a declarat Kramp-Karrenbauer în timpul unei conferințe de presă pentru lansarea proiectului. Planul s-a bucurat de un interes deosebit, aproximativ 9.000 de persoane aplicând pentru cele 1.000 de locuri disponibile în acest an, a precizat Ministerul Apărării. Dintre acestea, 20% au fost femei.

Mai mulți militari germani după ce au participat la un exercițiu. Fotografie: John MacDougall/AFP


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *