Gîndul de alegeri

O șansă pentru România: Victoria Popularilor la nivel european

Bag seamă că puține site-uri și televiziuni arată interes pentru alegerile din celelalte țări europene.
Eu cred însă că rezultatele din restul țărilor UE trebuie consemnate – în varianta de exit-poll-uri – pentru că ele sunt mai importante decît rezultatele din România.

De ce?
Foarte simplu.
La noi victoria PSD și a partidelor din buzunarul de la spate al lui Victor Ponta – UNPR și PC – e ca și obținută. Singurul lucru nesigur rămîne proporțiile victoriei.

La nivelul UE  își dispută votul Popularii și Socialiștii.
Dacă Popularii vor cîștiga, Comisarul european va fi dat de Populari.
Ca să nu mai spunem că-n Parlamentul european votul va înclina către Dreapta.

O victorie a Socialiștilor înseamnă dominarea lor în Comisie și în Parlament.
Președinte al Comisiei Europene ar ajunge mediocrul Martin Schulz, un fel de  Ion Iliescu dat la remaiat.
Acest Martin Schultz, ca și colegii săi Socialiștii, a închis ochii la regimul corupt al PSD, la punerea la îndoială a Justiției de către Penalii din PSD.

În condițiile unei victorii la europarlamentarele din România, dacă Socialiștii vor învinge și-n celelalte țări, Victor Ponta și Famiglia vor beneficia de complicitatea Comisiei Europene și a Parlamentului european în ofensiva împotriva Justiției în numele Penalilor.

Lucrurile ar sta altfel dacă vor învinge Popularii.
Am văzut pînă acum că  Popularul Manuel Barroso a reușit să-l oprească pe Victor Ponta din avîntul său anti-Justiție.
Asta deoarece, asemenea tuturor românașilor ștabi de a lungul timpului, Victor Ponta se teme doar de Înalta Poartă.
E singura pe care n-o poate mitui cu găleți electorale.

Clarificare comentarii


Clarificare

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe blog, precum și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Gîndul de alegeri”

  • Nu de asemenea sanse are nevoie Romania, care este pur iluzorie, ci de actiuni ale romanilor responsabili, care sa determine inlocuirea actualei “democratii pentru Mafii”, cu “democratia pentru popor”, conform http://dumitrurizoaica.blogspot.com/.

  • :))))

  • Eram indecisa in privinta votului. Cineva de dreapta dar care? nici unul nu m-a convins pe deplin. Dar daca l-ati invitat pe MRU vineri seara am inclinat sa cred ca este optiunea dvs. Asa ca , l-am votat 🙂

    • vot irosit, fara suparare. nici macar nu e candidat pt PE, a procedat nedemocratic, trecandu-se pe lista. nici macar nu stiti pe cine ati votat, dar ati umflat procentele psd. asta e…pana la urma ne trebuie un dezastru sa ne trezim