Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de Breaking news

Nu v-am spus eu? Victor Ponta forțează demisia lui Traian Băsescu!

Sîmbătă, 22 iunie 2014, publicam pe cristoiublog.ro, în regim de Breaking new, un text care debuta astfel:
Scandalul Mircea Băsescu – un punct din Planul PSD: Victor Ponta președinte cu orice preț?!
Și dacă Scandalul Mircea Băsescu nu-i altceva decît un punct din Planul PSD: Victor Ponta – președinte cu orice preț, dar mai ales printr-o lovitură minuțios pregătită?

Arătam acolo, pe scurt, că Scandalul Mircea Băsescu mi se pare tot o uriașă diversiune pusă la cale de Victor Ponta pentru a forța demisia lui Traian Băsescu. Demisie care i-ar garanta victoria la alegerile prezidențiale anticipate.

Cînd au citit asta unii m-au considerat nițel dus. Li se părea o absurditate. Duminică seara, Victor Ponta s-a cerut la Antena 3, postul unde i se pun întrebări gen, nu-i așa că Traian Băsescu e ticălos, iar dumneavoastră Sfîntul Petru? De ce a simțit nevoia să intervină? Pentru a anunța un nou punct din Planul PSD: Victor Ponta președinte înainte de termen. De remarcat că întrebarea slugii lui Dan Voiculescu face parte din scenariu:
„Realizator: Am înţeles. Dle prim-ministru, în anul 2012 aţi spus că Traian Băsescu este un penal şi un hoţ şi că va trebui să răspundă în faţa legii. Ceea ce văd în momentul de faţă milioane de români este o chestiune fără precedent de la căderea comunismului, adică arestarea fratelui preşedintelui pentru relaţii cu interlopii, pentru primirea de bani negri în vederea influenţării justiţiei. Traian Băsescu a recunoscut că ştia despre această poveste, iar noi am demonstrat că toate aceste elemente ale legăturii dintre familia Băsescu şi interlopi se ştiau din 2011. Vă întreb pe dvs cât se poate de clar: care trebuie să fie consecinţa acestui fapt şi dacă majoritatea parlamentară al cărei lider sunteţi în calitate de preşedinte PSD vrea să adopte o declaraţie a Parlamentului României pentru demisia preşedintelui?
Victor Ponta: Eu mă feresc să discut despre cazul concret; ştiţi foarte bine, nici n-am voie şi nici n-aş vrea să dau apă la moară acelor comentatori, analişti care mie mi s-au părut în ultimele zile frizând nu doar ridicolul, ci chiar paranoia, care ne-au explicat că de fapt Dan Voiculescu e de vină că a luat Mircea Băsescu bani. Deci, cum spune colegul dvs, noaptea minţii e nimica toată faţă de ce am auzit la aceşti oameni. Deci, eu nu discut despre cazul concret. Mi-aţi pus însă o întrebare pe o temă politică, evident că oriunde în Europa un preşedinte cu o…, mă rog, că nu e implicat direct, dar al cărui membru de familie e implicat în aşa ceva are la dispoziţie o decizie politică corectă, şi anume demisia. În ceea ce priveşte modul în care majoritatea parlamentară va acţiona sau reacţiona în continuare nu vreau să v-o spun eu astă seară, nu pot să decid singur, însă cu siguranţă mâine…, mâine avem şedinţa de coaliţie de guvernare, şi vom discuta inclusiv dacă există sau nu posibilitatea unei acţiuni parlamentare, dar nu, nu vă pot da niciun fel de detaliu, pentru că nu m-am văzut cu colegii mei şi de-abia m-am întors acum din deltă, dar mâine, cu siguranţă, nu o să ne facem că nu există subiectul.
Realizator: Sigur că da. Am spus că o declaraţie oficială a Parlamentului României şi o cerere pentru demisia preşedintelui ar reprezenta o acţiune politică mai mult decât necesară, având în vedere ceea ce s-a întâmplat şi nevoia ca partenerii noştri europeni să înţeleagă că această crimă organizată şi factorii politici nu pot coexista.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Gîndul de Breaking news”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *