Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Cum îi dă Justiția română o lovitură cumplită lui Traian Băsescu

Scandalul iscat de difuzarea imaginilor în care Mircea Băsescu, fratele Președintelui, discută cu un interlop despre niște bani care ar urma să-i asigure unui alt interlop protecția față de Justiție, a dat naștere unei stări de spirit tipic românești, amplificate de mașinăria de propagandă a PSD:
Emoția de proporții isterice, în care creierul e înlocuit cu ovulul.

Cum se întîmplă de obicei pe plaiurile noastre dunărene, trăirea puternică a momentului a împins în urmă tot ce ține de luciditate, inclusiv memoria.

Să recapitulăm faptele.

Mircea Băsescu depune plîngere de șantaj împotriva lui Florin Anghel, membru al unui clan de interlopi.
Potrivit plîngerii, Florin Anghel îi cere sute de mii de euro ca să nu difuzeze imagini compromițătoare.

Se organizează un flagrant (Mircea Băsescu îi dă banii lui Florin Anghel), în urma căruia interlopul din clan e reținut de DNA și arestat preventiv.

Avocatul lui Florin Anghel depune la DNA în sprijinul clientului său înregistrări video din care ar rezulta că Florin Anghel chiar i-a dat banii respectivi lui Mircea Băsescu. Pentru ce, n-are importanță. Importanță are că Florin Anghel venise să ia banii care i se cuveneau.

Justiția nu ține cont de aceste probe.
Avocatul merge la Antena 3 și le difuzează.

Din tărășenie rezultă următoarele:

  1. Difuzarea filmului dovedește un singur lucru: incorectitudinea Justiției:
    Deși imaginile arată limpede că banii au fost primiți de Mircea Băsescu, Justiția continuă să-l considere pe Florin Anghel șantajist;
  2. Nici un om din lume nu răspunde pentru frați, neveste, copii maturi, părinți. Nici șeful statului nu poate fi făcut răspunzător de aventurile fratelui. Din acest punct de vedere, iresponsabilul vesel a dovedit în dimineața asta că-i iresponsabil tîmpit;
  3. Problema, marea problemă e alta. Și anume că Justiția noastră independentă lasă impresia de părtinire în favoarea unei rude a Președintelui. E greu de imaginat într-o țară civilizată ca proba care infirmă șantajul să nu fie luată în seamă de Justiție cînd vine vorba de fratele Președintelui;
  4. Lovitura primită de Traian Băsescu e cumplită. Nu prin campania tembelă dusă de Măciuca 3 a lui Dan Voiculescu, ci prin impresia de Justiție care e la cheremul lui Traian Băsescu. Chiar dacă – asta nimeni n-a observat – Bercea Mondialul a fost condamnat pînă la urmă.

Bag mîna-n foc că Traian Băsescu n-are nici o legătură cu favorizarea fratelui. Și nu pentru că nu și-ar iubi fratele, ci pentru că nu-i atît de neghiob încît să  se implice într-o afacere a Justiției.

Rămîne de văzut de ce l-a favorizat Justiția pe Mircea Băsescu?
Ca să-i facă pe plac lui Traian Băsescu?
Sau, cumva, ca să-i dea o lovitură?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Cum îi dă Justiția română o lovitură cumplită lui Traian Băsescu”

  • pai pana acum se zicea ca justitia si D.N.aul sant la cheremul Dmn BASESCU

  • CUM PUTETI RASTALMACI IN HALUL ASTA?

  • dumeta ai orbul gainilor nuai vazut si nu ai auzit inregistrarile unde se spune clar ce avea fiecare de facut si unde se ducea fiecare transa de bani Nu mai rastalmaci lucrurile si spune lucruri pertinente si credibile daca vrei sa l aperi pe basescu prezinta dovezi clare si precise ca acesta nu esteimplicat in toata ceastababilonie daca nu te rog nu ma intoxica

  • Barfa zilei. Atat. E jalnic cati pica in plasa.

  • HAI S-O DAM PE FATA!…
    Urmeaza arestarea lui Ponta, la DNA, chestorul Petre Toba a facut marturisiri complete. Dan Voiculescu e pe teava. Urmeaza multi altii, unchiul Sam va avea grija sa nu scape nimeni, situatia geopolitica din zona nu permite jumatati de masura.
    Perdeaua de fum cu Bercea Mondialu e doar o incercare disperata de a crea haos in tara, in mintile oamenilor, de a compromite justitia si pe presedinte, in speranta ca Ponta, Voiculescu si ceilalti mafioti vor scapa de puscarie!
    Asadar, Voiculescu a inceput mineriada televizionistica impotriva justitiei. Cu interlopi analfabeti ca Bercea&comp, ma indoiesc teribil ca va reusi.
    Si asta, pentru ca unchiul Sam a avut grija sa-mi spulbere indoielile.
    (gi)

  • De ce ”curajosul” de Mondial NU a mai vrut sa faca nicio declaratie azi la DNA … dupa ce-a latrat din duba ca le-ar fi dat 2 milioane de euro lui Kovesi, Stanciu sau Vasile Blaga??? Pai, cata credibilitate are garoiul asta care are deja o condamnare pt marturie mincinoasa??? Prea e cusuta cu ata alba de camarila lui Voiculescu!!!!

  • Eu cred ca atat presedintele, cat si media sustinatoare a presedintelui ar trebui sa puncteze de 1000 de ori pe secunda faptul ca Bercea a fost condamnat la 9 ani de inchisoare defintiv si … deci NICI vorba despre vreo influenta sau interventie in justitie.

  • Si acum sa vorbim putin in termeni de teoria conspiratiei (doar pentru amuzament, nu ma grabesc niciodata sa cred chestiuni din aceasta zona): vazand fortele oculte (alea de care se plangea Dottore Viorel) ca Matrozu’, prin desemnarea lui Cristian Diaconescu drept candidat, le incurca planurile de a-l face pe Johannis presedinte, i-au scos pe piata scandalul cu spaga luata de frate-su pentru a-si scoate cumatrul de la bulau (parca sunt cumetri Basescu al’ mic cu Bercea Mondialu’). Si uite asa electoratul basist se va incolona in spatele Sasului, fara a mai fi nevoie pentru asta de o negociere prealabila cu Baciul Vaporean si coana Nutzy Parasutista.

  • Foarte corecte observatiile. Mi-as permite insa cateva completari:
    1. Traficul de influenta despre care discutau cei doi se referea la interventia pe care Traian Basescu ar fi trebuit sa o faca. Ca s-a exercitat sau nu influnta asupra sa nu stim, dar o ancheta care sa verifice aceste aspecte este obligatorie, inclusiv o audiere oficiala a lui presedintelui.
    2. Traian Basescu spune ca stia de mult timp de faptul ca fratele sau este santajat. Intrebarea esentiala este: cu ce stia ca e santajat fratele sau? care era vulnerabilitatea ce se incerca a fi exploatata prin santaj?
    3. Inainte de ’89 metoda acuzatiei de santaj se practica si pentru a inchide gura cuiva incomod si de a-l baga la beci pt. a i se baga mintile in cap. Prea seamana acest asa-zis santaj cu o incercare de a-l face scapat pe Mircea Basescu. La fel ca si santajul la Livia Stanciu care nu e deloc lamurit si nici nu se vrea a fi lamurit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *