Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Victor Ponta a dejucat Lovitura de Palat numită Guvernul de Uniune Națională PSD-PNL sub conducerea lui Mircea Geoană!

Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova au fost excluși din PSD.
Cei trei au avut reacții critice la adresa lui Victor Ponta după pierderea alegerilor, cerînd o dezbatere aspră în partid urmată de deciderea unor sancțiuni.

Știind scenariul cărora le-au fost victime Adrian Năstase și Mircea Geoană, mulți jurnaliști au scos de prin debaralele cu clișee de presă ostenită formula Ziua Cuțitelor lungi în PSD. Evident, cuțitele erau pregătite pentru Victor Ponta.

Excluderea celor trei e văzută ca semnul unei dictaturi în PSD a lui Victor Ponta, incapabil – spun dușmanii președintelui PSD – să admită criticile venite de la colegi.
Dacă ar fi asta, Victor Ponta ar putea să doarmă liniștit.
Numai că nu acesta e motivul măsurilor deosebit de dure luate de Victor Ponta împotriva celor trei.

Mircea Geoană și Marian Vanghelie puseseră la cale un plan de debarcare a lui Victor Ponta nu numai de la șefia PSD, dar și de la șefia Guvernului.
Dan Șova n-a fost în complot. El a fost sacrificat pentru a se crede c-a fost vorba doar de critici la adresa lui Victor Ponta și nu de un complot!

Ca urmare a unei înțelegeri cu Klaus Iohannis, după ce acesta depunea Jurămîntul urma să se formeze un așa zis Guvern de Uniune Națională, alcătuit din PSD, dar și din PNL, PDL. Gestul era gîndit ca venind de la un președinte al tuturor partidelor. Premier desemnat de Klaus Iohannis era planificat să fie Mircea Geoană.

Negustoria împăca pe toată lumea.
PSD rămînea la Guvernare, fără a-și asuma întreaga povară a vremurilor dificile. PNL și PDL ajungeau la ciolanul rîvnit din greu prin susținerea lui Klaus Iohannis. Cîștigarea Președinției rămîne pentru Gașca lui Vasile Blaga o inutilitate sărbătorească atîta timp cît îi scapă Guvernarea, cea plină de contracte cu statul.

Parvenirea la Guvernare prin trecerea unor parlamentari din Coaliția lui Victor Ponta în Coaliția lui Klaus Iohannis nu  poate fi folosită cîtă vreme Klaus Iohannis a cîștigat făgăduind un altfel de politică.

Formarea unui Guvern de Uniune Națională se dovedea șmecheria perfectă pentru ca gașca lui Vasile Blaga să ajungă la ciolan.
Joi, 27 noiembrie 2014, Victor Ponta a dejucat această lovitură de palat în PSD.
Asta nu înseamnă că poate dormi liniștit cîtă vreme Klaus Iohannis e președinte.
În PSD sunt mulți doritori de funcția de premier dispuși să se înțeleagă și cu Dracu pentru a-i lua locul lui Victor Ponta, d-apoi cu Klaus Iohannis via Vasile Blaga.

N. B. Bag seamă că  pe blogul ăsta au venit și niște tipi care nu știu să se șteargă pe picioare cînd intră în casa omului. Textul de mai sus nu e un scenariu, e o știre. Confirmată, după ce-am postat textul, chiar de Vitor Ponta:

“Sa nu aiba cineva de aici impresia, sa nu care cumva sa cadem in capcana in care sa credem că Iohannis va pune un premier de la PSD daca eu imi depun mandatul. Exclus asa ceva”, le-a spus Ponta liderilor PSD.

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

55 comentarii pentru articolul „Victor Ponta a dejucat Lovitura de Palat numită Guvernul de Uniune Națională PSD-PNL sub conducerea lui Mircea Geoană!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *