Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Șocant: istoria se repetă. Atacurile teroriste din Marea Britanie duse la îndeplinire tot mai des cu dezechilibrați psihici. Atacatorul din Manchester, internat pentru probleme de sănătate mentală

Introducere
În august 2016, cinci turiști străini aflați la Londra erau răniți grav într-un atac cu armă albă, într-o zonă centrală a Londrei. Potrivit poliţiei metropolitane, printre cei răniţi se aflau o israeliancă și alte trei persoane din Marea Britanie, Australia, respectiv Statele Unite. Atacatorul în vârstă de 19 ani era un migrant originar din Somalia şi sosise în Marea Britanie din Norvegia. Potrivit martorilor oculari, grupul de străini a fost atacat în zona Russell Square, iar agresorul a fost imobilizat de poliţie după o urmărire de câteva sute de metri. Pentru că a refuzat să se predea, poliţiştii au folosit împotriva somalezului pistoale- Taser. Anchetatorii britanici au susținut la vremea respectivă, în fața unei opinii publice din ce în ce mai îngrijorate de spectrul terorismului, că atacul ar putea fi conexat mai degraba cu o boală mentală a agresorului. Astfel incât, cazul nu a fost inregistrat ca act terorist.
Cuprins
Șocant, recentul atac din Manchester (Gara Victoria) din Noaptea de An Nou a lui 2019 are particularități cvasi-identice: atacatorul în vârstă de 25 de ani care a înjunghiat trei persoane în Manchester provine dintr-o familie de migranți somalezi, a venit în Marea Britanie din Olanda, a folosit un cuțit pentru atac, a fost neutralizat cu pistoale-Taser și se află internat în prezent la o unitate de boli mentale. Individul a fost arestat pe o platformă de călători a firmeui locale MetroLink (tramvai) după ce a atacat cu un cuțit călătoirii, strigând „Califatul (Stat Islamic-n.n.) va trăi!”.  Părinții teroroistului frecveantează moscheea locală Khiza din Cheetham Hill.
Încheiere
În același registru, atacurile din Russell Square și Victoria Station seamănă la indigo cu un alt atentat, consumat la Londra în decembrie 2015: la vremea aceea, un radical islamist a înjunghiat și rănit trei persoane- între care un israelian, în interiorul stației londoneze de metrou Leytonstone, strigând „Allah akhbar!”  („Allah este puternic”- arabic). Polițiștii au folosit și atunci un Taser pentru imobilizarea atacatorului. Judecătorii britanici l-au condamnat la închisoare pe viață și au dispus internarea sa într-un spital de boli psihice. Era un alt act terorist care nu mai era inregistrat ca “terrorism”.  Altfel spus, in prezentul apropiat, in Marea Britanie se înmulțesc cazurile în care atacuri de natură teroristă (din ură) sunt duse la îndeplinire de dezechilibrați psihic care scapă din cămașa de forță de acasă.
Un terorism primitiv
Opinia publică britanică nu a uitat, încă, atacurile sângeroase recente de la Londra sau Manchester. La Manchester Arena pe 22 Mai 2017, o bombă detonată de un tânăr de 22 ani dintr-o familie de refugiați libieni, a provocat un masacru- 22 morți și aproape 250 de răniți. Ulterior, pe 15 Septembrie 2017,  aproape 30 de oameni erau răniți grav de explozia în stația Parsons Green (SE Londra) a unui dispozitiv artizanal plantat de un migrant irakian în vârstă de 18 ani: ar părea neverosimil, dar Ahmed Hassan folosise banii dați ca premiu de instituția engleză care îl proteja, ca să cumpere materiale pentru bomba improvizată. Modul și locul unde fuseseră planificate atacurile impuneau concluzii dure- Marea Britanie este confruntată de un terorism primitiv, tânăr, abrutizat, exaltat de radicali Islam, educați într-un mediu de ură și ignoranță.
Despre loialitate și libertăți
Atacatorul din Gara Victoria are în comun cu ceilalți teroriști tineri proveniți din Africa sau Asia și care fuseseră primiți, sprijiniți și adăpostiți de Regatul Britanic, ca solicitanți de azil sau ca refugiați, o lipsă de loialitate care este frecvent identificată cu ura față de sistemul local capitalist. Ce se întâmplase, așadar, cu sentimentul de recunoștință al unor tineri radicalizați de islam, cărora statul britanic le oferise adăpost și dreptul neîngrădit la practicarea religiei, la libertatea de expresie, la întrunire? Este o întrebare la care presa de stânga „neo-liberală” britanică (gen The Guardian, Metro sau The Independent) sau partidele importante ale statului (Conservatorii și Democrații) nu au încercat vizibil să răspundă, prelungind agonia unui subiect care furnizează insecuritate publică prin faptul că este exacerbat printr-un multiculturalism învechit. Contextual, faptul că începând din 2015, pe o campanie coordonată de ONGuri ale unor finanțatori globaliști, a fost promovată o migrație necontrolată spre teritoriul UE, iar siguranța migranților care se deplasează dinspre Africa spre Asia spre Europa a devenit mai importantă decât siguranța cetățeanului britanic sau a celui de pe continentul european, este ignorat copios nu doar la nivelul unor politicieni britanici, ci și la nivelul liderilor Uniunii Europene ( cu luxemburghezul Jean- Claude Juncker și vicepreședintele său preferat, olandezul Frans Timmmermans de la Comisia Europeană, respectiv cu italianul Antonio Tajani, șef al Parlamentului European). În fapt, este vorba de aceiași politruci globaliști care, ulterior multora dintre evenimentele de factură teroristă, transmit lozinci și mesaje-clișeu de genul „Nu vom fi învinși, ne vom continua modul de viață!”. Care ar fi, însă, diferența între Juncker , Timmermanns și Tajani- care au un „mod de viață” ce include zilnic gărzi de corp și supra-protecție, și cetățeanul simplu, de pe străzile statelor europene, expus unui terorism ce nu poate fi stârpit doar prin declarații și conferințe?

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Șocant: istoria se repetă. Atacurile teroriste din Marea Britanie duse la îndeplinire tot mai des cu dezechilibrați psihici. Atacatorul din Manchester, internat pentru probleme de sănătate mentală”

 • Asta da … ȘTIRE :
  Mihaela Triculescu este noul șef, sau mai bine zis noua șefă, a ANAF !!!
  O fi bine, o fi rău, … D-zeu știe !!!

 • Dacă Tajani și Juncker au de adus în Europa migranți din țări cu organizații teroriste islamiste, sfatul imediat e să-i preia ei, alături de Soros, pe cazare și pe mîncare, pînă va fi Coana Europa pregătită ptr un pas atît de ciudat, care seamănă a dictatură UE. În Romînia și-n alte țări normale, nimeni nu dictează nimănui cine îi intră în casă. Dacă la Juncker asta e o chestie normală, să dea el un exemplu și să ia vreo 200 de migranți din Africa la el acasă, fără să-i verifice. UE îi va fi recunoscătoare! 😀 😀 😀

 • Nazist șef de la Cotroceni, Iohannis, retrimite la parlament legea educației. După părrerea lui modestă, de handicapat din Ferentari,el are 7 ani de acasă ca să evalueze educația, după ce a insultat o femeie, pe premierul Dăncilă. Treaba intereesantă e cînd o să fie demis din funcție pacientu ăsta de boli nervoase care are considerație ptr Curtea constituțională doar atunci cînd face el cele 100 de plîngeri pe săptămînă. La răspuns e mai complicat fiindcă el și șleahta de soilitori care îi sînt consilieri , în frunte cu femeia lu Soros, Sanda Pralong, au de citit motivări. Ce nașpa! Cîte pagini mai sînt?

  https://www.cotidianul.ro/iohannis-retrimite-parlamentului-modificarile-la-legea-educatiei/

 • Junckeru, ptr unii mumă, ptr alții ciumă, funcție de interresele lui imediate. Primul interes fiind sticla de vin roșu de Murfatlar
  https://romanialibera.ro/politica/renate-weber-presedintele-ce-face-jocuri-cu-ochii-la-alegerile-europene-care-urmeaza-767311

 • Cînd e beat de atîta sciatică, Juncker devine suspicios cu țări ca Romînia, n-ar reuși sclavul să fie rău și cu Franța!.
  https://romanialibera.ro/international/jean-claude-juncker-neincrezator-in-capacitatea-romaniei-de-a-asigura-presedintia-consiliului-ue-767032
  Normal, dacă patronul lu Junckeru și al lu Timmermans este Soros, păi atunci Juncker nu are nici o șansă să-și mai revină din supărarea lui pe Romînia. În Romînia, fratele de beție al lu Junckeru este Klaus Iohannis, ăla persecutat săracu de „penalii” Dragnea- Tăriceanu. Dați-i lu Iohannis o președinție undeva, în insula Paștelui, să aibă și el guvernul lui priopriu și personal. 😆

 • Trimiteți la nebuni gașca lu Junckeru și se rezolvă toate. Alegerile din 2019 vor curăța Parlamentu european de sclavi soros precum Monica Macovei sau Cr Preda 😀 Națiunile europene s-au săturat de prăpădiții ăștia din Parlamentu european care lucrează pt găști de miliardari și nu ptr cei din popor care i-au votat. Tînăra generație nu are de ce să aibă ca model astfel de rateuri umane 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *