Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Cum a ajuns șefa DNA, Laura Kovesi, să țină un discurs la Națiunile Unite

Lista vorbitorilor de la New York care a inclus-o pe Kovesi a fost aprobată prin Miroslav Lajčák, ministrul de Externe din Slovacia, devenit celebru după ce „filantropul” George Soros îl trimitea în Albania ca să stingă un conflict politic.

Șeful diplomației slovace aprobă

Pe 23 mai a.c, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, acuzată în țară de „fapte de netolerat într-un stat de drept”, sosea la sediul ONU din New York ca să vorbească despre anti-corupție: lista speaker-ilor de la eveniment (intitulat pretențios „Aniversarea Convenției Națiunilor Unite împotriva Corupției”) fusese aprobată încă din 17 mai de ministrul de Externe și al Afacerilor Europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák (cu „conceptul circulat pe la statele membre)- cel care îndeplinește și funcția de președinte al Adunării Generale a Națiunilor Unite și care este cunoscut, după dezvăluirile organizației Wikileaks, ca fiind „omul recomandat de George Soros”, cunoscutul „filantrop” nord-american. Pentru Kovesi nu era, însă, primul discurs la microfoane cu conexiuni ce mergeau spre cercuri „globalist”-sorosiste: în octombrie 2017, ea fusese invitată să vorbească la Bruxelles prin doi europarlamentari aflați într-o listă a oamenilor presupus „de încredere” ai lui Soros la Parlamentul European.

„Fapte de netolerat într-un stat de drept”

Invitația procurorului român la ONU intervenea la puțin timp după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunțase că, în urma controlului efectuat la Direcția Națională Anti-Corupție, va declanşa procedura de revocare din funcţie a lui Kovesi pentru „acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”, evocând totodată cazuri de oameni arestaţi „pe nedrept”, care au primit ulterior despăgubiri la CEDO. Este de menționat că Laura Kovesi a fost chemată la ONU cu doar o săptămînă înainte de pronunțarea Curții Constituționale din 30 Mai a.c., cu privire la recuzarea din funcție și dreptul Președinției României de a se opune cu veto recuzării sale.

Evenimentul la care fusese invitată Kovesi

… trebuia să marcheze a 15-a aniversare a Convenției ONU împotriva Corupției (mai cunoscută și sub numele Convenția de la Merida). Eventual, sfidând acuzațiile grave cu care se confrunta invitatul lor din România, gazdele de la ONU aplicaseră indubitabil „prezumția de nevinovăție” – un principiu care nu fusese, însă, aplicabil și pentru „penalii” din dosarele DNA, plimbați în România cu cătușe la mâini și având pe alocuri dosarele „verificate” în direct de oficiali de la Comisia Europeană. Laura Kovesi a fost inclusă într-unul din grupurile de discuție și a ținut un discurs într-o distinsă societate- alături de un reprezentant Transparency International (Soros) și de un moderator al discuțiilor care este și director în agenția United Nations Office on Drugs and Crime- UNODC, o agenție ONU despre care cristoiublog.ro și „Evenimentul Zilei” dezvăluiau că în 2015- prin directoarea Monica Beg, recomandase dezincriminarea posesiei și consumului de droguri. Lista vorbitorilor fusese aprobată de Miroslav Lajčák, ministru de Externe și al Afacerilor Europene din Slovacia, și un emisar de succes al controversatului miliardar George Soros, omul care și-a oferit și cuvântul de deschidere la eveniment.

Cine este Miroslav Lajčák

Miroslav Lajčák este șeful diplomației slovace și îndeplinește în paralel și funcția de președinte al Adunării Generale a Națiunilor Unite, până în septembrie 2018. Lajčák a devenit celebru după ce o scurgere de informații online, publicată în 2016 de organizația Wikileaks, dezvăluia că slovacul a fost recomandat de controversatul miliardar George Soros ca să „facă ordine” în Albania, într-un conflict politic din 2011: astfel, potrivit unui „cablu” Wikileaks, pe 24 ianuarie, Soros îi cerea lui Hillary Clinton ca Lajčák să fie trimis în Albania, iar pe 27 ianuarie Lajčák ateriza în capitala țării, Tirana. Frânarul unui tren de mare viteză japoneză ar fi fost invidios față de viteza cu care s-au „mișcat” la vremea respectivă Hillary Clinton (Secretar de Stat al SUA!) și Miroslav Lajčák, director în așa-numitul Serviciu European de Acțiune Externă. Corespondența mai menționează că inițial Soros i-a prezentat lui Clinton trei propuneri de emisari (Carl Bildt, Martti Ahtisaari și Miroslav Lajcak) dar „autoritățile” s-au decis pentru ultimul. Dealtfel, „problema” pentru care Soros l-a trimis pe Lajčák în Albania (o problemă internă a unui stat care își susținea independența (!)) a fost rezolvată în timp util. Întrebarea care se impunea era, pentru acest neverosimuil caz, câte astfel de „delegări” au mai existat pe mandatul administrației comune Barack Obama- Hillary Clinton- UE pentru alte posibile intervenții ale lui Soros? Nu au existat însă astfel de întrebări până la schimbarea administrației de la Washington.

Nu departe de discursul de la ONU

În octombrie 2017, Laura Codruța Kovesi participa la un eveniment dedicat luptei anticorupţie din România şi Ucraina, organizat la Parlamentul European. Gazdele conferinţei erau doi europarlamentari, Rebecca Harms (Germania, Partidul Verzilor) şi Petras Auštrevičius (Lituania, ALDE), iar numele evenimentului („Lecţii de învăţat din România: schimb de practici ale organelor anticorupţie din România şi Ucraina”) conținea o suficiență mioritică (Ucraina avea adică de învățat de la anti-corupția practicată în România!) ce reamintea o frază a cunoscutei sorosiste Monica Macovei: în 2007, consilierul anti-corupție în Macedonia, Macovei, declara că „Nu voi fi in stare să lupt singură împotriva corupției” (sic!). În sorosism, raportarea a fost mereu la categoria super-grea, chiar dacă în aceste zile, realitatea din teren referitoare la anti-corupție și la zecile de dosare închise de judecători, sugerează mai degrabă categoria „muscă”. Este de menționat în context, că atât Harms cât și Auštrevičius apar în „Mapping – Reliable allies in the European Parliament: 2014 – 2019”, un raport expus online ce ar fi fost destinat Open Society European Policy Institute- întocmit de o agenție „globalistă” (Kumquat Consult, din Bruxelles) și care conține numele a 224 de aleși europeni (cu scurte fișe de prezentare) pe care, prezumtiv, miliardarul Soros ar putea să se bizuie la votul din Parlamentul European.

PE și „diversitatea” opiniei

La evenimentul de la Bruxelles, față în față cu Kovesi au stat jurnaliștii români Mirel Curea („Evenimentul zilei”), Răzvan Savaliuc („Luju”), respectiv parlamentarul Liviu Pleșoianu (PSD), așa încât măcar „diversitatea” – noțiunea care dă dependență tuturor cercurilor de obraze subțiri de la UE, nu a avut de suferit. În cadrul „diversității”, participanții au putut să afle de la Mirel Curea că „aceea ce în România se numește „lupta împotriva corupției” este, de fapt, doar o Cortină. În spatele ei s-a construit și s-a manifestat o veritabilă „poliție politică”. Un mecanism de tip Stat Paralel – Deep State care a reușit să confiște pârghiile de exercitare democratică a puterii în principalele instituții ale statului de drept: Legislativ, Executiv și Judecătoresc”. Astfel, la Bruxelles, o „diversitate” nemiloasă făcea cunoscut unei distinse audiențe- sosită să aplaude realizările DNA, că de ani de zile, anti-corupția din România a săpat la temelia statului de drept și a construit pas cu pas, un Stat Paralel, după un model consacrat în alte state: exemplul Statelor Unite fiind poate edificator. Vizunea abstractă în care este văzută la UE fenomenul combaterii corupției în România (cu părul pe moațe, fond de ten și pantofi roșii), așa cum a fost ea anticipată de reprezentanții sorosismului după anul 2000, readuce în memorie faptul că, într-adevăr, ultimele cuvinte adresate de Statul de Drept român către Statul Paralel au fost: „Ții bine scara aia?”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Cum a ajuns șefa DNA, Laura Kovesi, să țină un discurs la Națiunile Unite”

 • Expertii constitutionali ai lui Johanis sunt fie niste pupincuristi fie sunt niste habarnisti. E unu Stanomir, un cretin absolut, asta uraste PSD ul si i – a luat Dumnezeu mintile. E prost ca noaptea…Pentru el presedintele nu e doar Tatuc, e Zeu.

 • Decizia de azi a CCR este pe caz individual. Nu pe principii. Daca Johannis nu semneaza da foc la Statul de Drept. Oricum, sute de procese sunt lovite de nulitate din incapatanarea lui Johannis de a nu se supune deciziilor CCR.Sunt 100 de articole in codul penal declarate neconstitutionale. Johannis da foc la tzara. Justitia e la pamant.

  • Decizia CCR e PESEDISTĂ! Cum, bă, să emită C.C.R. decizie „generală și obligatorie” cu privire la o anumită persoană, oricare ar fi ea? Dacă ar fi emis o decizie cu valoare de principiu pentru revocarea din funcția de conducere a oricărui procuror, oricare ar fi el, atunci decizia putea fi generală și obligatorie! Bă Axioane, „decizia” asta DUHNEȘTE a PESEDISM SPURCAT de la ȘAPTEZECI DE POȘTE!

 • Johanis ar putea sa n-o revoce pe LCK, fără a suferi nici un fel de „penalitate”, dar asta ar forta mana psd-ului, să initieze procedura demiterii președintelui !
  Asta, iar n-ar fi bine, pt că i-ar crește cifra, în sondaje ! ( lu’ KWJ !)
  Pe de altă parte, nerevocarea ar conduce la un … DEZASTRU, pt. DNA, ale cărui „ACŢIUNI”, de-acu-nainte, vor fi privite cu … MULT SCEPTICISM !!!

 • Din prostie Johanis submineaza autoritatea constitutionala a ministrului de justitie, a Premierului, a Guvernului, a Parlamentului. Implicit, Johannis se submineaza chiar si pe el…..E motivul limpede pt. ca Romania sa treaca la stadiul de Republica Parlamentara.

  • In Constitutie, la forma guvernământ, scrie doar … REPUBLICĂ, precum si că președintele poate PARTICIPA LA ȘEDINȚELE EXECUTIVULUI, ceea ce nu înseamnă că am fi republică … ‘semiprezidentială’ !!!
   Și mai scrie ceva, foarte important:
   PARLAMENTUL ESTE ORGANUL LEGISLATIV … SUPREM !!!
   Păi, asta cam … ce-@r insemna ???

   • Ce ai scris e doar jumătate de adevăr! Potrivit art. 81 alin. (1) din Constituția României, „Președintele României este ales prin vot universal, egal, secret și liber exprimat”. Aceasta NU înseamnă că îl pun pe același plan cu Parlamentul României! Dar pornind de la modul în care este ales Președintele României, realizând o interpretare sistematică a prevederilor constituționale referitoare la atribuțiile Președintelui Republicii, trage tu concluzia referitoare la tipul de republică consacrat de Constituția României!

    • Și, cu ce-ai scris tu, înseamnă că… am mai multă dreptate !
     Eu zic mai pui … o mână, pe Constitutie !
     Nu … să „juri”, ci … macar s-o … răsfoiești !!!

     • Bă bulgăroiule, dacă ți-am citat prevederea constituțională nu înseamnă că am citit-o? Dacă ți-am spus să realizezi o interpretare sistematică (se observă că NU știi ce presupune aceasta) a prevederilor constituționale, imaginează-ți că am făcut mai mult decât „s-o răsfoiesc”, așa cum „recomanzi” tu!

      Te las să „vorbești” singur pentru că, oricum, NU pricepi ce-ți transmit eu!

    • Bulgăroi să-i spui lu’ ta’htu, băi nihilescule !
     Habar n-ai ce scrie in legea supremă, referitor la rolul sasului in viata politica a ţarii !!!

  • Tot … „din prostie”, Johanis a și… câștigat alegerile prezidentiale !
   De data aia, nu din prostia … lui !

 • Asa cum va spun de multa vreme, Kovesi e revocata strict legal. CCR ma confirma….Revocarea era la mintea cocosului, doar idiotii nu pricepeau. Kovesi era sub autoritatea Ministrului de justitie. Constitutional. Johannis a subminat autoritatea Ministrului. Din prostie din ambitie teutonica de frica telelistilor sau securisilor.

  • Ce dracul faci pe-aici, bă Axioane! Te-au pus pesediștii să rânești „subsolurile”? Bă Tectonice, te credeam om serios, dar ai ajuns de râsul pesediștilor de rânești „subsolurile”!

 • Până una alta, CCR a admis cererea lui Toader, in privinţa revocării LCK !
  Johanis tocmai declarase, la Romexpo, că se va CONFORMA DECIZIEI CCR !
  Ia să-l vedem !!!

 • Se zvoneste ca la PSD vor veni in ziua votului 6539 de parlamentari dar vor pleca 3675 de parlamentari. Sursa este militzianu.ro. Care mai zice ca PSD se va desfiinta, dupa desfiintare va fi Presedinte de partid dl. Victor Ponta sau doamna Johanis.

 • LCK a inceput să … „rezoneze” la pregătirea, de către „amicii” de la CIA, a unui locșor călduţ in cadrul unei comisii ONU !!!

 • Români, nu va mai faceti griji, fratilor, ca ne va fi bine!
  Elena Udrea se va întoarce din Costa Rica pentru a-si îndeplini visul ei din copilarie, acela de a conduce România. Este destinul ei si nu i se poate opune, zice blonda.
  Nota bene: se pare ca soarele din Costa Rica „stimuleaza” neiertator gândirea unora de pe-acolo.

 • Soros, un pensionar activ cu o droaie de umili prin jurul lui.De ce nu la pus Trump sub acuzare? Sau sintem egali in fata justitiei in fct de avere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *